Kysymys

Saunis ja Elisa yhteensopivuus

  • 30 marraskuu 2009
  • 14 kommenttia
  • 415 katselukerrat

No nyt tuli viimein se ihmetys:

1M Elisa + Huawei E169 > toimii hyvin Telewellin 3GFlash-Ofdm:n kanssa. Samoin, kytkettynä E169 suoraan tietokoneisiin perheessä.
5M Saunalahti + ZTE > Toimii hyvin tietokoneisiin kytkettynä, samalla tavalla.
5M Sauniksen simmi + E169 toimii taas tietokoneisiin kytkettynä kuin unelma. Vaan menepäs laittamaan se Sauniksen simmikortti E169:ään ja kiinni Telewellin reitittimeen: Eipäs yhdistä verkkoon! ???

Eikös tuon Saunalahden Simmin pitäisi toimia Telewellissä myös Huaweihin asennettuna, joka on tullut Elisan mukana? ZTE:tä en edes yritä.

Toimii kyllä SL+E169 tietokoneeseen kytkettynä täysin moitteettomasti ja ripeästi, mutta ei suostu Telewellin kanssa yhdistämään 3G-verkkoon millään ilveellä. Vilkuttelee kyllä sinistä ja violettia, eli löytää tukiaseman. Telewell sanoo, että E169 paikalla, kuten pitääkin. Muttei yhdistä.

Mikä neuvoksi?? Onko sittenkin jokin ristiriita operaattorien välillä? Onko muilla ongelma yhdistää Saunis+E169+Telewell?

Tarkoitus olisi pyhittää siis uusi 5M Saunis+E169 Telewell-käyttöön, ja ZTE+Elisa vaihtelevaan tietokonekäyttöön. Eivät minulle edes tarjonneet Telewelliin yhteensopivaa 3G-modemia sopimusta tehdessä ja ajattelin tietenkin nerokkaasti, että 1Megan Elisasta vapautuva Huawei joutaa 5M Saunis-käyttöön, hyvin kun toimii ainakin tietokoneeseen suoraan kytkettynä.

Tottakai tässä kävi näin. Voi rähmä...

Saunalahden tuki, Hu-huu!

14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olethan huomoinut että Saunalahden laskuliittymien APN on internet.saunalahti. Jos yrität käyttää Saunalahden Prepaid-liittymien ja Elisan liittymien APN:ää internet, yhteys ei muodostu.
Jep. Asetin Telewelliin APN-kohtaan arvon saunalahti.internet käsin syöttämällä.

Tarvitaanko jokin modemin alustuskomento lisäksi?

Elisan tarjoama mobile partner asentui Huaweilta tietokoneeseen kuten pitikin, ja Sauniksen simmi oli koko ajan kiinni. Toimi mainiosti.

Jep. Asetin Telewelliin APN-kohtaan arvon saunalahti.internet käsin syöttämällä.

Tarvitaanko jokin modemin alustuskomento lisäksi?

Elisan tarjoama mobile partner asentui Huaweilta tietokoneeseen kuten pitikin, ja Sauniksen simmi oli koko ajan kiinni. Toimi mainiosti.Eikös se osoite ole  ------>  internet.saunalahti
Saunalahdella on käytössä APN: internet.saunalahti, niinkuin edellä mainittu.
Ai ai...

Tietenkin olen APN:tarjonnut väärinpäin. Täytyy tässä kokeilla uudelleen...
Totean kommenttiini, että auttoi tältä osin.

Olin syöttänyt APN:n väärinpäin > internet.saunalahti on oikeinpäin.

Alkoi yhdistämään. Mutta tästä se tappelu syntyi!

Saunalahden "5M" SIM-kortti Elisan tikussa E169 3G Flash-OFDM Telewelliin kytkettynä aiheuttaa sen, että yhteys pysyy päällä 5min - 60 min sattumanvaraisesti ja jumittaa tämän jälkeen reitittimen poikkeuksetta kuoliaaksi. Menee täysin juntturaan, nettitikun sininen valo jää palamaan ja liikenne loppuu kuin seinään.

Purkista pitää ottaa virrat pois hetkeksi, muuten ei herää henkiin enää. Yhdistää WLAN:lla työasemaan, muttei päästä edes katsomaan tilatietoja, ei edes LAN-portin kautta.

Tässäpä siis Sauniksen ja Elisan yhteensopivuus. Tottakai se SIM on sovitettu ainoastaan siihen ZTE:n modemiin.

Voi V**** on nämä aivan täysin masentavia tuotteita. 😠 😠 >:(

Eipä sitten Saunalahti tarjonnut minulle Telewelliin sopivaa SIM-kortti/nettitikku -yhdistelmää. Elisan 1M SIM ja E169 pitää yhteyden päällä jotenkin ja toipuu yhteyden katkeamisesta siten, että irroitan modemin ja työnnän sen hetken päästä takaisin reitittimeen. Muttä näitäkin jumituksia oli viime laskutuskaudella yli 80 kappaletta! Mielestäni aivan kelvoton saavutus palveluntarjoalta.

Vai muka näistä leluista ihmisille ratkaisu tietoliikennelaitteiksi. Hah Hah sanon minä.

Mitäs neuvoksi nyt? Pitäisi saada ehdottomasti Telewelliin sopiva SIM-kortti/nettitikku -yhdistelmä.

Onko hyviä ehdotuksia?

Nyt syö miestä nämä romut!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
::) Minulla sama yhdistelmä toimii Saunis, DNA ja Sonera SIM-korteilla.

Mikä firmis sinulla TeleWell reitittimessä? Tuolta löydät muuten ihan tuoreen ->
http://www.telewell.fi/tiedot.php?tuote=30

Juuri tuo firmis on minulla, eikä mitään häikkää ole.

Jos purkki on hajonnut, niin kandee takuussa vaihtaa...
Uusin firmis on, se 704b3. Linkkisi osoitti edellistä eli 704a5:sta. Onko sinulla jo se uudella käytöliittymällä varustettu?

Taidanpa heittää vielä Telewellille kysymyksen tästä aiheesta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Juu minulla on juuri tuo V7.04a5 firmis ja tikkuna Saunikselta kesäkuussa 2008 Mobiililaajakaista Plus mukana tullut Huawei E169 ja operaattorilukitsematon. DNA:lle ja Sonerallekin joutui asetukset sinne ite luomaan läppärikäytössä, kun oli vain Saunis ja Elisa. Reititinkäytössä en muuta mitään muita kuin APN Sauniksella siellä reititin asetussivuilla ja toimii ihan OK.
No kas kummaa! Liittymäni on siis Saunalahti PuhePaketti ja nettitikku 5M Multi SIM -systeemillä. Ei kai se MultiSIM-ominaisuus nyt tässä ole haittaamassa? Epäilykset alkaa heräämään taas...

Ei sen kuulu kyllä yhdistää ollenkaan, jos on lukittu. Tämä onneton yhdistää ja jumittaa jonkin ajan päästä.

Lähetin kysymyksen jo Sauniksen tukeen sähköpostilla sekä Telewellin tukeen sähköpostilla.

Odotan äärimmäisellä mielenkiinnolla tuloksia. Sillä välillä voimme täällä tietysti miettiä ratkaisua.

Voisin tietysti kokeilla jonkun puhelimen kanssa, toimiiko yhteys?

Vai olisiko jollakulla halpaa 3G-modemia myynnissä?

Tällä hetkellä ZTE on pitänyt yhteyden päällä lappy -koneeseen liitettynä jo 4h 15min!  :)

Eikä edes vilkuta murheellisesti  😶
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Ei minulla multiSIM haittaa/vikaa ainakaan ilmene. Kokeile tosiaan molemmat SIM-kortit puhelimella ja ZTE tikulla,
(jos toimii niin tikku E169 ehkä tökkii) ???. Onko sinulla tuo E169 lukittu ja mikähän sen on firmis? Varmaan tuoreempi kuin minulla ja on tuossa myös se alkuperäinen yhteysohjelmakin Mobile Partner toimii esim. Win 7 kanssa.
Kokeileppa että otat telewellistä keep alive toiminon pois käytöstä ja kytke mokkula pitkällä johdolla telewellin perään

Kokeileppa että otat telewellistä keep alive toiminon pois käytöstä ja kytke mokkula pitkällä johdolla telewellin perään


Kokeilin, ja toimii nyt paremmin. Silti pätkii max muutaman kerran päivässä. Signaalin taso on 30-40% välillä. Sama kuin Elisan simmin kanssa.

E169 Firmis on seuraava:

Firmware version: 11.314.11.00.00
Hardware version: CD57TCPU

Tein eilen jännän havainnon: Google Chrome jumittaa reitittimen ja liikenteen kokonaan! Ainakin kaksi kertaa on jo tullut esiin tämä ongelma. Hain erästä Suomen paikkaa Googlen karttapalvelusta. Löytyi, mutta vahingossa lipsautin kartan zoom- liu'un täysin out-asentoon ja kävi niin, että samalla hetkellä selain lakkasi vastaamasta komentoihin. Eikä siinä mitään; yritin IE:llä kirjautua tämän jälkeen Telewelliin eikä onnistunut. Vaihdoin WLANista LAN-kaapeliyhteyteen ja sama juttu. Ja sama peli myös vaimon koneella, joka oli myös samaan aikaan kytkeytyneenä. Liikenne lakkasi hänelläkin  ??? Näin on käynyt Chromen kanssa jo kaksi kertaa karttapalvelua käyttäessäni, ja tietysti jälkikäteen nyt sen tultua ilmi, käyttäessäni muutenkin kyseistä selainta. Nyt on Firefox käytössä. Sen ei ainakaan luulisi aiheuttavan ongelmia reitittimessä.

Tätä ei ole tapahtunut Elisan SIM-kortin kanssa. Yleensä se Ellun yhteys pysyi kymmeniä tunteja päällä vähintään.

Mutta tutkitaanpas lisää. Sillä välin, saa nähdä mitä Sauniksen ja Telewellin asiakaspalvelut ehdottavat? Firmispäivitys tikkuun ja purkkiin? Purkissa on jo uusin ohjelmisto pesässä.

Tämä ilta on ollut muuten aivan mahdoton: 3G-yhteys jumittaa aivan koko ajan. Laitoin Ellun simmin takaisin ja katsotaan pysyykö päällä?

Kivaa kun on nykytekniikkaa. Toisaalta, Ford Taunuskin oli likainen ja myös täynnä ongelmia. Nämä masiinat ovat puhtaita. Ei tarvitse jynssätä käsiä eikä vaatteita  😉
Tjoo. Elisa 1M on nyt toiminut E169 kanssa kuin vanhan ajan junan vessa. Ja sillä USB-välikaapelilla ei ollut merkitystä yhtään. Elisa antaa 52% kenttää siinä missä välikaapelinkin kanssa Telewelliin kytkettynä.

Eipä nämä simmit näytä olevan yhteensopivia nettitikkujen kanssa ristiin. Sauniksen simmi toimii mainiosti ZTE:n ja lappyni kanssa. Ja Elisan tikku sauniksen simmin kanssa toimii hienosti ainoastaan lappyyn liitettynä.

Taidanpa marssia tikkukauppaan tahi sauniksen myymälään. Saavat pähkäillä, jos vaikka rahalla voisin ostaa toimivan nettitikun?

Hyviä ideoita kaivataan lisää. 3G -puhelimen testi on vielä tekemättä. Tarttis etsiä välinaru kännykän ja PC:n välille.

Operaattoreiden asiakaspalvelut tietysti vaikenevat kuin muuri. Ai niin, täällä on miljoona muutakin ongelmaista...

Osallistu keskusteluun