Vastattu

Sierra Wireless AirCard 762S


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Aloitetaas tänne tämän mobiiliverkkojen laatuvalmistajan Sierra Wireless AirCard 762S (MiFi) nettitikun toimintaan liittyvä keskustelu ( ollut minulla käytössä n. 3 viikkoa ). Laite päihittää huawei E398 ja E392 nettitikut ruuhkaisessa 3G DC-HSPA+ mobiiliverkossa ihan 5-0, sekä laitteen QoS toimii hyvin P2P kuormituksellakin.

Virtuaalipalvelin / porttiohjauksia en testannut, koska niitä varten on olemassa vakaita etähallinnoitavia 2G/3G/4G-reittitimiä esim. valvontakamera / varashälyytin käyttötarkoituksiin ilmaisilla opensource-ohjelmillakin.

 

Speksit löytyy täältä: http://www.sierrawireless.com/en/productsandservices/AirCard/MobileHotspots/AirCard762S.aspx" target="_blank , anteeniliittimet (1 ja 2 ) on sama kuin esim. huawei E392 - TS9

Hankintahinta 139 € ( 9.4.2012  suoralla käteiskaupalla esim. ) kivijalkamyymälästä tai verkkokaupoista kautta maan.

Olen käyttänyt tätä nettitikkuna pääosin koska laitteen wlan on alimitoitettu.  wLAN yhdistää vain noin 70 Mbps nopeudella (Intel wlan sovittimiin), mikä on nykymittapuussa erittäin hidas n-standardin langaton verkko ja laitteen pullonkaula 100 Mbps 4G LTE verkossa (teoriassa). wLAN-sisäverkon kuormittamisesta usealla tietokoneella samaan aikaan  nyt puhumattakaan . Halpa toimiva älypuhelin (esim. ZTE Blade) osaa muuttaa itsensä wLAN-tukiasemaksi, joten MiFi-ominaisuus on monelta osin silloin turha ja se on myös kielletty elisa/saunalahden sopimusehdoissa.

Testasin tätä DNA:n, TeleFinland:in ja Saunalahden _normaaleilla_ mobiili-internet-liittymillä. 4G LTE:tä en saanut toimimaan millään liittymällä, koska siihen vaadittava 4G-liittymä (hankittava erikseen) on vielä liian kallis kuluttajakäyttöön nykyhinnoilla.

Siispä kokemukseni rajoittuvat tupla 3G:n käyttöön (aka 3G DC-HSPA+). On taloudellisempaa hankkia useampi 3G-tarjousliittymä ja yhdistää niiden tarjoama nettikaista, kun LTE:n kuuluvuus on toistaiseksi lottovoiton tasolla.

Nopeustestejä, paikkana Pirkkala (keskusta) ilman lisäanteeneja ja sieltä löytyi nämä verkot:

vn065u.png
 

?

 

Saunalahti Nopsa: (pelkkä 3G HSPA+) voimakkuus RSCP: -80 dBm , häiriöt Ec/No: -2 dB DNA netti: (3G DC-HSPA+)  voimakkuus RSCP: -63 dBm , häiriöt Ec/No: -1 dB

 

TeleFinland liikkuva  (3G DC-HSPA+)  voimakkuus RSCP: -69 dBm , häiriöt Ec/No: -1 dB  

 

 Nähtävästi DNA ja TeleFinland on samassa mastossa ja Saunalahti on jossain toisessa mastossa perustuen signaalivoimakkuuksiin.

Plussaa:

- Edullinen

- Toimii myös nettitikkuna USB-kaapelin kautta (jopa 20 metrin USB-aktiivijatkojohdolla testattu toimivaksi) 

- Mobiililaitteiden mersu

- Häiriösuodatus toimii, vaikka tässä ei sellaista pitäisi edes olla.

- Toimii Sierra Signaalimonitorin ja mdma.exe (osittain) kanssa. 

- Toimii kuin normaali verkkokortti ( USB-moodissa, win7 mobile broadband connection )

- Selkeä LED-näyttö ja hallintapainike 

- Laaja käyttöjärjestelmätuki 

 Bugit+puutteet (firmware SWI9200H2_03.05.07.00AP):

-  GPS paikannuksen nopeusnäyttö ei toimi

-  oletus WPS wLAN-salasana ulkopuolisen mahdollista arvata parissa tunnissa?, muista muuttaa wLAN-salasana !

-  HTTP-hallintaliittymä ei toimi kaikiltaosin android perus-selaimella, android-hallintaohjelma puutteellinen

-  HTTP-hallintasivulla: Lisätietoja - katso tarkat tiedot : puuttuu 2. solun tiedot kokonaan (ei kerro kaikkea DC-tietoa)

-  Laite ei toimi geneerisen Sierra Wireless Aircard Watcher-hallintaohjelman kanssa ( ei tunnista )

-  Heikko akkukesto n. 4 tuntia (ei bugi)

Merkittävät AT-komennot (toimii vain USB-nettitikkuna) esimerkkien kera:

Signaalivoimakkuus: 

AT+RSCP?

Car0 RSCP: -56 dBm
Car1 RSCP: -56 dBm

Häiriöt:

AT+ECIO?

Car0 Tot Ec/Io: -1.5 dB
Car1 Tot Ec/Io: -2.5 dB

 Taajuuslukitus1:

 AT^SYSCONFIG ( päivitetään myöhemmin )

Taajuuslukitus2:

 AT!BAND=? (päivitetään myöhemmin )

Ensisijaistaajuus:

AT!SELRAT=? ( päivitetään myöhemmin ) 

 Tiedot:

 AT!GSTATUS?

 Current Time: 694 Temperature: 41
Bootup Time: 1 Mode: ONLINE
System mode: WCDMA PS state: Attached
WCDMA band: WCDMA 2100
WCDMA channel: 10837
GMM (PS) state:REGISTERED NORMAL SERVICE
MM (CS) state: IDLE NORMAL SERVICE
WCDMA L1 State:L1M_DCH RRC State: CELL_DCH
RX level C0: -64 LAC: nnnn (nnnn)
RX level C1: -63 Cell ID: ABCDEFG (nnnnnn)

 //muutettu URL käyttäjän pyynnöstä
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi KoTe60 3 heinäkuu 2012, 05:54

opaaalto kirjoitti:
Nyt vaihtoi 2100 MHz taas, miten ton pystyisi pakottamaan viime mainittuun taajuteen.

Millä tahansa pääteohjelmalla, kun laite usbilla kiinni.

Windowsissa ja 3G-käytössä toimii myös tämä: SW762SMonitori 

Käytettävä portti löytyy Laitehallinnan porttilistalta (AT Command Port).

Taajuuksia käsitellään komennolla AT$QCBANDPREF:

- AT$QCBANDPREF?             kysely, millainen valinta käytössä

- AT$QCBANDPREF=1,"27"   vain 2100

- AT$QCBANDPREF=1,"34"   vain 900

- AT$QCBANDPREF=1,"46"   kaikki mahdolliset

- AT$QCBANDPREF=?           lista vaihtoehdoista

Käytettäviin taajuuksiin vaikuttaa myös AT!BAND-komento, mutta sen vaihtoehdot ovat samat kuin hallintasivun verkonvalinnassa (Vain 3G, 3G ja LTE jne.) eli sen avulla ei pysty määrittämään vain yhtä taajuutta. Jos QCBANDPREF:illä on valittuna vain yksi taajuus, AT!BAND? tulostaa virheilmoituksen tuntemattomasta maskista, mutta siitä ei tarvitse välittää. (Sierran tyypit eivät ole vieläkään tajunneet, että yksittäisen taajuuden valinta voisi jossakin puuuroverkossa olla tarpeellista. Kerroin kyllä jo pari vuotta sitten heille, mitä mieltä olen tuosta typeryydestä.) 

Monitorilla verkonvalinta (oikean sivun täppä-valinnat) tapahtuu SYSCONFIG-komennolla, mutta QCBANDPREF dominoi.

Jos käytössä on useampia liittymiä ja APN vaihtelee, yhteysprofiileja voi hallita myös AT-komennoilla:

AT!SCDFTPROF?      näyttää oletusprofiilin nron

AT!SCDFTPROF=x    asettaa em.

AT!SCACT=1,x       yhdistäminen x-profiilin mukaisilla asetuksilla (jos RRC-tila on katkaistuna; ks. GSTATUS?)

AT!SCACT=0,x       yhteyden katkaisu

AT+CGDCONT?    tulostaa listan pdp-konteksteista, jotka vastaavat hallintasivulla tehtyjä profiileja. Tällä voi tarkistaa profiilin numeron.

Monitorin !GSTATUS-napilla näkee lähes kaiken mahdollisen yhteyden tilasta. Ainoa mihin ei kannata hirveästi luottaa, on ko. listalla näkyvät signaaliarvot (RX Level; 2 jos DC-datasiirtopäällä). Tai siis niin, että minä en luota noihin arvoihin, koska käytäntö opettanut, että Signaali-napilla saatavat RSCP- ja ECIO-arvot korreloivat paremmin esim. nopeuksien suhteen.

Tässä näin pika-pikaa perusteita, tarkennuksia yms. tarvittaessa täällä tai yv:llä. 

HUOM!   QCBANDPREF-komento toimii kunnolla vain päivitetyllä firmiksellä (r16). Aikaisemmallakin taajuus kyllä valikoitui, mutta samalla komentoportti meni kiinni (aukesi akku-resetillä)

Edit. Huomatus.
Katso alkuperäinen viesti

205 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Laitteen lisäanteenien toiminta ei ainakaan minulle vielä selvinnyt, normaalistihan lisäanteeni liitetään liittimeen nro 1.

Laitteessa on kuitenkin 2 liitintä, joten mitähän sillä toisella tehdään ? Ei ole ainakaan _mitään_ vaikutusta wLAN kantavuuteen. MIMOa tämän ei pitäisi tukea ainakaan speksien mukaan. 

Ihmetystä siis herättää mihin tarvitaan erikseen hankittavaa telakkaa? 
Käyttäjätaso 3
Onkos groovesanin Aircard jumittanut? Minulla netti hyytyy vähän väliä. Yhteys ei katkea, mutta sivut vain ei aukea.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
En ole kyllä havainnut outoa katkeilua (jumitusta en ikinä 3:ssa viikossa). Toiminut myös liikkuvassa ajoneuvossa vaikeissa 900 Mhz / 2100 Mhz raja-alueillakin ja tuntuu pitävän 900 Mhz verkosta kiinni mahdollisimman pitkään.

Seuraan nettiyhteyden toimintaa jatkuvasti mm. pingplotter-ohjelmalla ICMP-pakettien vasteaikoja seuraamalla, huomaan kyllä heti milloin netti kyykkää ( tämä kyykähtely on 3G DC-verkkojen "ominaisuus" valitettavasti ollut, mutta se on saatu jotenkin viime aikoina korjattua tai ainakin vähentymään). Laitevikahan se tosiaan on jos ei nettitikku tajua että toinen solu DC-verkossa poistuu tai hiipuu nettiruuhkassa, eikä nettitikku osaa palata vaikka toimivaan HSPA+:aan ongelmatilanteissa.

Itse kyllä pidän netin koko ajan päällä, enkä päästä sitä nukuksimaan/tipahtamaan UMTS:ään ja siitä seurauksena tapahtuvaan mahdolliseen soluhyppelyyn ( "radio cell breathing" ). Jos nettini siitäkin huolimatta joskus kyykkää - otan vain nopean yhteyden sulkemisen ja uudeelleenyhdistämisen manuaalisesti ja taas on netti hyvässä iskussa.

TeleFinlandin yhteydellä on tullut joskus DNS-palvelin ongelmia, mutta ne korjaantuu kun laittaa esim. saunalahden tai Googlen DNS-palvelimet manuaalisesti kyseiselle yhteydelle käyttöön. Joskus on myös oma DNS-proxykin päällä omassa sisäverkossa, josta laitteet napsivat DNS-osoitteita, mutta tämän nopeushyöty on koko ajan kaventumassa nyt kun vasteajat 3G DC-verkoissakin on n. 40 ms

 
Kiitos hienosta testistä,

itse ajattelin vaihtaa operaattoria. Taitaa mennä myös hyvin palvellut Dovado UMR vaihtoon sillä ei taida tukea enää tätä Sierran mallia. Tulossa oleva wifitelakka parantanee toivottavasti kantamaa, ainakin näyttäisi olevan 2 antennia.

"On taloudellisempaa hankkia useampi 3G-tarjousliittymä ja yhdistää niiden tarjoama nettikaista, kun LTE:n kuuluvuus on toistaiseksi lottovoiton tasolla"

Tämä kiinnostaa, miten näkyy laitteena eli onko mahdollista esim windows käyttöympäristössä bridgata suoraan vai onko oltava erillinen reititin? Entäs loadbalancing? Tarvitsisin himpun verran enemmän kaistaa, lähinnä uppipuolella ja ajattelin niputtaa 2-3 yhteyttä. Mikähän mahtaisi olla helpoin tapa. Hubi johon mokkulat + openwrt /zeroshell? 
Käyttäjätaso 3
Olen tuota kaistojen yhdistämistä miettynyt useamman kerran, mutta se saattaa olla aika hankala tehtävä. Normaalissa web-käytössä kaksi eri yhteyttä tuottavat myös kaksi eri IP-osoitetta. Koska melkein kaikki web-sivustot ja -sovellukset perustuvat istuntojen (session) käyttöön ja joskus myös IP-osoitteisiin tai vieläpä näiden yhdistelmiin, vaikutukset saattavat olla mielenkiintoiset.

Teknisesti viritys on taatusti haastava eikä onnistune ilman erillistä reititinkonetta tai tarkoitukseen rakennettua erikoisreititintä. Näiden lisäksi kokonaisuuteen on luultavasti vielä viritettävä internetissä toimiva välityspalvelin, jonka kautta yhteydet "multiplexataan". Entä jos jokin yhteyksistä kopsahtaa kesken siirron - kuinka hoituu tuolloin virheistä toipuminen ja mikä komponentti siitä on vastuussa? TCP ja UDP, joihin yhteydet perustuvat, ovat aika veemäisiä viriteltäviä.

En ole toisaalta kauheasti etsinyt netistä propellihattujen valmiita ratkaisujakaan. Itselläni noita välityspalvelimia olisi käytettävissä useitakin, mutta ei ole aika eikä viitseliäisyys riittänyt.

Lisäys: Jos käyttää kahta eri yhteyttä ja haluaa vain varmistaa, että on käytössä edes yksi yhteys, voi käyttää vaikkapa tätä:

http://www.cisco.com/en/US/products/ps9925/index.html

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0904/htkk/Cisco-RV042-10-100-4-porttinen-VPN-reititin

ja sen taakse pari halpaa mutta toimivaa 3G-reititintä. Voi olla, että vastaavia, mutta monipuolisemmin konfiguroitavissa olevia laitteita löytyy.  On kuitenkin erittäin vaikeaa rakentaa ratkaisu, jossa esimerkiksi yhden ison tiedoston lataaminen HTTP:lla nopeutuisi.
Käyttäjätaso 1
" Bugit+puutteet (firmware SWI9200H2_03.05.07.00AP):

-  GPS paikannuksen nopeusnäyttö ei toimi

-  Laite ei toimi geneerisen Sierra Wireless Aircard Watcher-hallintaohjelman kanssa ( ei tunnista )"

-Oletko saanut GPS:n toimimaan myös WLANilla ja jos olet niin miten sitä voi hyödyntää? Oma Sierra ei tunnu löytävän sijaintia mitenkään web-hallintansa kautta etsittynä.

-Aircard Watcher toimii ainakin iPhonessa ja iPadissa, sikäli kun sinullakin on DeNAn Sierra.

=)juha

Hittolainen!! GPS löysi sijainnin heti kun purnasin asiasta ääneen... Olisi pitänyt valittaa aiemmin! Nyt tämä menee enemmänkin pohdinta/virittely-osastolle. Mitenköhän tuota sijaintitietoa voisi hyödyntää kameran Eye-Fi-kortin kanssa?
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ei kyllä hajuakaan miten web-hallinnan kautta voisi hyödyntää laitteen GPS tietoja. Minulla oli joskus jokin sierra wireless MC8781-3G-WWAN-HSDPA-laptop-pci-modem-GPS-broadband-card, joka pohjautui Qualcomm/Gobi2000 järjestelmään. Siinäkin piti olla joku softa-konvertteri gps-com-portin antamia tietoja muuttamiseen sellaiseen data-muotoon että "vanhat" navigaatiosoftat ymmärsivät - ei näin (monopolien aiheuttamaa epästandardia). Enkä ainakaan huomannut että AirCard 762S minkään com-portin kautta GPS-tietoja jatkuvasti ilmoittelis USB-nettitikku moodissa (voi olla että pitää käynnistää GPS ensin).

Mitä tulee edellisten kirjoittajien multi-mobiilikaista juttuihin, niin toivon että se keskustelu loppuu tähän ja jatketaan sitä toisessa topikissa, kiitos.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
groovesan kirjoitti: Aloitetaas tänne tämän mobiiliverkkojen laatuvalmistajan Sierra Wireless AirCard 762S (MiFi) nettitikun toimintaan liittyvä keskustelu ( ollut minulla käytössä n. 3 viikkoa ). Laite päihittää huawei E398 ja E392 nettitikut ruuhkaisessa 3G DC-HSPA+ mobiiliverkossa ihan 5-0,
Hankintahinta 139 € ( 9.4.2012  suoralla käteiskaupalla esim. ) kivijalkamyymälästä tai verkkokaupoista kautta maan.
Olen käyttänyt tätä nettitikkuna pääosin koska laitteen wlan on alimitoitettu. wLAN yhdistää vain noin 70 Mbps nopeudella (Intel wlan sovittimiin), mikä on nykymittapuussa erittäin hidas n-standardin langaton verkko ja laitteen pullonkaula 100 Mbps 4G LTE verkossa (teoriassa).
Hommasin tänään 139,- ja hyvin lähti WLan puoli pelaamaan. Saunis asetuksissa vain verkkovierailu sallittava ja APN vaihdettava.

Yläjärvellä test.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Peikko1, et varmaankaan tarkoittanut että  AirCard 762S olisi kokonaan jumittanut. Tarkoitit sitä että mobiilikaista näyttäisi olevan päällä mutta esimerkiksi HTTP-kutsut eivät tunne liikkuvan kumpaankaan suuntaan.

Kehotankin sinua kytkemään  AirCard 762S suoraan USB:seen kiinni ja antamaan nettitikulle AT-komentoja, joilla selvität onko sinulla mahdollisesti käytössä oleva 3G DC-HSPA+ varmasti yhteydessä molempiin DualCarrier "soluihin".

Nykyisillä qualcommin 92xx piireillä kun saattaa olla vielä lastentauteja, niin etteivät ne toivu tilanteissa joissa toinen tai molemmat DC-soluista heikkenee tai häviää kokonaan, johtuen mm. radiolinjan häiriöistä/iltaruuhkasta.

Manuaalisella 3G/"4G"-DC-yhteyden sammuttamisella ja sen uudelleen yhdistämisellä tälläinenkin ongelma on yleensä helposti korjattavissa, mutta  inhottava ominaisuus ja vain tilapäinen helpotus. Pitempiaikaista ratkaisu voi koittaa etsiä suunta-anteeneilla ( 2 kpl ), tosin tämäkään ei ole pomminvarmaa silloin jos elisan nokia siemens network 3G-verkon säädöt on epäyhteensopiva qualcomm 92xx-piirisarjojen kanssa tällä 3G/"4G"-DualCarrier-yhteyksissä. Saunalahden (roaming) 3G-verkolla kun oli suuria vaikeuksia toimia mm. android-puhelimien kanssa, nähtävästi seuraava ongelma on toimimaton DC-verkko (ainakin ruuhkaisissa tukiasemissa).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Epätietoisuuttani vaan, kun tuossa "mokkulassa" näkyy tuo DC näytössä mutta liittymäni on Saunis nopsa, niin voiko edes toimia DC nopeudella ko. liittymällä?

:smileyhuh:
Käyttäjätaso 3
groovesan kirjoitti:
Peikko1, et varmaankaan tarkoittanut että  AirCard 762S olisi kokonaan jumittanut. Tarkoitit sitä että mobiilikaista näyttäisi olevan päällä mutta esimerkiksi HTTP-kutsut eivät tunne liikkuvan kumpaankaan suuntaan.

Kehotankin sinua kytkemään  AirCard 762S suoraan USB:seen kiinni ja antamaan nettitikulle AT-komentoja, joilla selvität onko sinulla mahdollisesti käytössä oleva 3G DC-HSPA+ varmasti yhteydessä molempiin DualCarrier "soluihin".

Koko aircard ei jumita. Yhteys nettiin näyttäisi olevan päällä, mutta sivut ei vain aukea. Ei vaikutusta onko usb:n tai wlanin kautta.  Mokkulan hallintasivu kuitenkin aukeaa aina, vaikka paketit ei nettiin kuljekkaan.

Mokkula jumittaa DNA:n ja Saunalahden korteilla, eli ei ole operaattoristakaan kiinni.

Mokkula jumittaa oli sitten DC alueella tai kaukana DC alueesta 3G verkossa.

AT komentoja voisin silti kokeilla. Onko niistä listaa jossain?
Käyttäjätaso 1
kiju: Varmahan en voi olla... Oma Sierra+Nopsa-yhdistelmä pääsee Lahdessa perus 3G:ssä noin kymppiin sisään ja megaan tai pariin ulos. DC-ilmaisimen kanssa nopeudet huitelevat 15-20Mbps alas ja 3-4Mbps ylös. Myös ping laskee aina muutamalla kymmenellä millisekunnilla kun tullaan DC-alueelle. Omien fiilisten mukaan Nopsa osaa hyödyntää DC:tä, mutta on nopeusprofiilissaan rajattu sinne 20 megan tienoille. =)juha
Käyttäjätaso 2
Moi mistä tota laitetta saa noin edullisesti, Dna kaupassa, on sen hinta 189€ .
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Kiju, Se että elisa käyttää joulumarkkinoinnista 2011 lähtien   "4G"   nimitystä  3G DC-HSPA+ johtuu amerikkalaistumisesta, luvataan "apple ipad 5G" vaikka oikeasti sellaista ei ole olemassa vielä tällä hetkellä. Kyseessä oli laskelmoitu valkoinen valhe, johon kilpailijat eivät suoraan menneet mukaan - onneksi. Suurinta osaa asiakkaista  kiinnostunut vain numerot ennen "G"-kirjainta.

Kuten tässä eräs palstan kirjoittaja sanoi: Lada käy kaupaksi kun auton mittaritaulussa lukee maksiminopeusarvo 250 km/t (mielikuvallakin voi myydä). Viranomaisilla on varmasti vielä paljon sanottavaa  mobiilikaistojen markkinointiin tulevaisuudessa , selvempiä sääntöjä nopeusvaihteluihin näissä käyttäjien kesken jaetuissa verkoissa .

Jos edes jotain mobiilitiedonsiirtotekniikoista ymmärtää, kykenee silloin ymmärtämään että DC-HSPA+ on todellakin vain eräs HSPA:n variaatio ja mielestäni HSPA:ta voidaan kutsua nykyisin yleisnimellä 3G tai ainakin se on vanhempiin tekniikoihin yhteensopiva (toisin kuin LTE). Näinolleen SL MLK nopsa on 3G DC-HSPA+yhteensopiva (ollut jo n. vuoden verran). Joillekin se vain tuntuu olevan vaikea myöntää tai sitten eivät vaan satu olemaan DC-HSPA+ kuuluvuusalueella. Nopsa-nopeusprofiili oli viimeksi kun tutkin jossain 21 Mbps down / 8,6 Mbps upload. Tuolla nopeusprofiilin arvoilla nettitikkusi kommunikoi tukiaseman kanssa (voi olla joskus hitaampikin jos hidas tukiasema) nopsa-liittymällä. Vain ihanneoloissa ja sopivalla laitteistolla tuohon nopeuteen voi päästä ja on jo päästy.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
opaaalto kirjoitti:
Moi mistä tota laitetta saa noin edullisesti, Dna kaupassa, on sen hinta 189€ .

Tuota pyysi myös sitkeästi Porin DNA kauppa, sain kuitenkin Ylöjärvellä tinkaistua 139 e, kun sainoin miten ihmeessä jotkut DNA kaupat myy tuota selkeästi edullisemmin ja vieläpä teidän aliyritys DNA Pro 135 e kotipostiin toimitettuna...

:smileyazn:
Hei kaikki, anteeksi virheistä tai käsittämättömiä tekstiä mutta minä olen puolalainen. Halusin tietää, onko mahdollista ostaa yksityisesti AirCard ®️ 762S (ilman sopimusta) ja lähettää se Puolan? Terveisiä kaikille ja kiitos vastauksesta.
Käyttäjätaso 2
Tarkoittaako laitteen näytöllä oleva kolmio verkkovierailua, en löytänyt asetuksista että verkkovierailu sallitaan.

Liittymä Saunalahti Nopsa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
opaaalto kirjoitti:
en löytänyt asetuksista että verkkovierailu sallitaan.

Se on aivan ylin valinta siinä mokkulan valikossa, pampula vain kohtaan verkkovierailu sallitaan.. Alhaalla lisäasetukset kohdassa 4G/3G -> yhteysasetukset ja lisää/muokkaa profilia kohtaan vaihdettava (APN) eli internet.saunalahti
Jälleen kerran pyysin kirjoittamaan minun Meil ravbor69@gmail.com jossa kollegoiden ostettu AirCard ®️ 762S. Todennäköisesti ei pyydä paljon.
Olen pahoillani, tein virheen sähköpostiosoite on oikein rafbor69@gmail.com
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Asensin tuohon 2 x 2,4 Ghz  (käyvät myös 2,1 Ghz 3G:lle) ulkoiset piiska-anteenit ulkoisiin anteeniliittimiin 1 ja 2. Ja samalla tuli varmistus siihen ettei ulkoiset anteenit lisää mitenkään laitteen wLAN:n nopeutta _eikä_ lisää kantavuutta. Ulkoisten anteenien kautta kulkee vain (2G)/3G/LTE-signaali.

Myöskin Sierran lisälaitteena myytävä aircard hub (telakka) ei sisällä wlanin lisäanteenia, mutta tuossa telakassa on speksien mukaan MIMO-tukia wLAN:lle, joten sen pitäisi olla nopeampi kuin ~ 70 Mbps aircardissa yksinään + pari käyttäjää lisää  wLANiin.

Olisi myös hienoa jos aircard hub (telakka) osaisi myös tuon WWAN-yhteyden fail-over toiminnon (eli jumittaneen 3G/4G:n uudelleenyhdistämisen), silloin sillä oikeasti tekisikin jotain ja vois sellaisen jopa hankkia. (aircard hubin manuaali sivut 39 ja 50 ). 

Testattiinpa tässä kenen 3G-verkot toimii perjantai iltapäivällä ILMAN lisäanteeneja samassa huoneessa:

Laite1: sl huawei E392

ISP1: Saunalahti mobiilikaista Nopsa / 3G DC-HSPA+ / Elisan verkossa - roaming

Firewall1 : ei ole päällä

Antivirus1: ei ole olemassakaan

Signaalivoimakkuus1:  RSSI:  - 71 dBm , radiohäiriöt: en tiedä miten voisi saada tiedon ulos nettitikustaLaite2: Sierra Wireless AirCard 762S

ISP2: TeleFinland liikkuva laajakaista + lisänopeus / 3G DC-HSPA+ / Telian verkossa - home network

Firewall2 : ei ole päällä

Antivirus2: ei ole olemassakaan

Signaalivoimakkuus2, RSCP:  - 83 dBm , radiohäiriöt, Ec/No: -1 dB

 

Kyllä näkyy miten "heikolla" signaalilla vähemmän kuormitettu verkko toimii nopeasti. En nähnyt mielenkiintoa vaihtaa SIM:jä laitteiden kesken, koska tulos olisi ollut hyvin samankaltainen. Merkillepantavaa on sierran kyky heikollakin signaalilla pitää häiriöt kurissa "heikollakin" signaalilla.

PS. Osaan nyt myös kirjoittaa nettitikun sisäiselle SD-kortille tiedostoja wLAN:n ylitse (aikaisemmin onnistui vain USB-kaapeli kytkettynä). Joutui tosiaan lukemaan laitteen ohje-PDF:n ensimmäistä kertaa - hah! 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
opaaalto kirjoitti:
Tarkoittaako laitteen näytöllä oleva kolmio verkkovierailua, en löytänyt asetuksista että verkkovierailu sallitaan.

Liittymä Saunalahti Nopsa.

Riippuu laitteesta, mutta myös tuota merkintätapaa olen verkkovierailulle aikojen saatossa useamminkin nähnyt ainakin Nokian käyttävän.
Käyttäjätaso 1
Groovesan: Mistä Hubin manuaali? Ja oletkos löytänyt Hubin jo jostain? =)juha
Käyttäjätaso 2
Kyllä toi sierra on erikoinen laite, Dna sim kortilla toimii ihan hyvin.  Mutta sitten kun laittaa Sauniksen kortin sisään

tulee ongelmia, asetukset on tosi vaikea tehdä , apn on vaihdettu pelittää välillä, mutta sit sekoilen itse kai jotain ei pelaa

millään,  voisko joku vääntää mulle rautalangasta, miten sen saa oikeasti toimimaan kunnolla, sitä verkkovierailu sallittu 

asetusta en kyllä löydä mistään, hermot menee.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
:smileyshocked:

Kolmion kuva näytössä tarkoittaa verkkovierailu päällä. Se on aivan ylin verkon valinta siinä mokkulan valikossa, pampula vain siellä kohtaan verkkovierailu sallitaan. Alhaalla lisäasetukset kohdassa 4G/3G -> yhteysasetukset ja lisää/muokkaa profilia kohtaan vaihdettava Saunis profiili (APN) eli internet.saunalahti

Näillä mennään toimii ainakin minulla ihan  moiteetta sekä Ylöjärvi, että nyt Porissa ja nopeus test aamutuimiin ei DC verkkoa ->

Osallistu keskusteluun