Vastattu

Suunta-antenni(e)n kytkentä B315-reitittimeen?

  • 14 marraskuu 2016
  • 2 kommenttia
  • 326 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 845 kommenttia
Taustaa:
Mökin katolla YAGI-36 Professional 3G/4G antenni suunnattu operaattorin tukiasemaan. 3G-käytössä piti kytkeä B593-reitittimeen takaa katsoen vasempaan plugiin, mutta B315-reitittimellä taas oikeaan plugiin, jotta sai yhteyden. Molemmat purkit Elisalta ostettuja.

Päivitettyäni tuon B315-reitittimen, huomasinkin olevani 4G-verkossa ja antenni kiinni tuossa oikeanpuoleisessa blugissa.

Elisan sivuilta enkä muualtakaan ole etsimälläkään löytänyt ohjetta, kumpaan tuo pystypolarisaation antenni tulisi liittää tuossa B315:ssä. 4G-antennit yrityksen teknisestä tuesta sain vastaukseksi. että pystypolarisaatio VASEMPAAN ja mahdollinen vaakapolarisaatio OIKEAAN liitäntään. Eli siis päinvastoin, mitä itse olen todennut.

No, testaamalla vielä vain lisää, tuo selviäisi - jos.. Mutta mitenkä B315-reititintä käyttävät ovat nuo antennit liittäneet, onko Elisalta ostetuissa purkeissa käytäntö eri kuin esimerkiksi mitä em. yritys neuvoo?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kimppikoo 14 marraskuu 2016, 17:43

4G signaalissa kannattaa käyttää "ristipolarisaatiota" eli antennit keskenään 90 asteen kulmassa, mutta horisonttiin nähden 45 astetta käännettynä.
Elikkäs kuten kuvassa on tehty. Tällöin ei ole myöskään väliä kumpaan antenninsyöttöön kytket antennit.

Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
4G signaalissa kannattaa käyttää "ristipolarisaatiota" eli antennit keskenään 90 asteen kulmassa, mutta horisonttiin nähden 45 astetta käännettynä.
Elikkäs kuten kuvassa on tehty. Tällöin ei ole myöskään väliä kumpaan antenninsyöttöön kytket antennit.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kimppikoo, kiitos vastauksesta!

Hyvä tietää, että tuollaisella antennikombinaatiolla kytkentä on "vapaa". Koska nyt tuntuu tuolla yhdellä 3G/LTE -antennillakin toimivan riittävän hyvin Vahti Live-tarpeeseen nähden, taidan odotella vähän lämpimämpiä kuukausia antennihommiin ryhtymiselle - ellei tule pakko.

Kummastustani on vain herättänyt jo alkuaan se, että B593-purkilla Elisan ohjeiden mukaan tuli ulkoinen 3G-antenni liittää oikealle puolelle. Mutta eihän se siellä toiminut, ratkaisun löysin silloin silloisen 3G -antennit firman sivuilta eli vasemmalle puolelle piti liittää ja siellä toimi.

Sama ohjehan tuolta firmasta tuli nytkin, mutta B315:lläpä antenni on toiminutkin nyt oikealla puolella.

Ota tästä sitten selvää, pitääpä testata hartaasti, kun taas menemme paikan päälle. Nyt toimii noilla pupunkorva-antenneilla yksinomaan, mitä vähän ihmettelen ottaen huomioon mökin ja tukiaseman välinen etäisyys ja välissä sijaitseva paikkakunnan korkein metsäinen mäki...

Osallistu keskusteluun