Kysymys

Tässä kokemuksiani Elisan 4G-verkosta Tampereella (LTE/HSPA+)

  • 16 helmikuu 2012
  • 64 kommenttia
  • 8320 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

64 kommenttia

Hyvä kun joku jaksaa olla noin aktiivinen ja viedä asioita eteenpäin :)

Omalla kohdallani (kirjaimellisesti) ei DC kuulu, joten se on joko 3g (HSPA+) tai LTE. Jos LTE:tä ei saada toimimaan, niin sitten palaan vanhaan tikkuun ja katson LTE-kattavuutta uudestaan kun sauniksen soppari loppuu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Mistäs löytäisi Kaakkois-Suomen aluepäällikön? Soittaisitko sillekin ja pyytäisit 3G verkkoa tänne Haminan kulmille? Tai voisihan ne sitten samantien laittaa 4G:n 😛
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei,

Kannattaa seurailla Elisan lehdistötiedotteita. Siellä on aina kerrottu keneen ottaa yhteyttä alueen verkonsuunnitteluasioissa. Hämeen aluejohtaja ei vielä vastaillut eli joko on lomalla tai muuten kiireinen, mutta eiköhän vastaus sieltä tule 🙂
Käyttäjätaso 2
Hpguru taisit ottaa yhteyttä väärän alueen johtajaan, eikös Tampere kuulu Pirkanmaan maakuntaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Oikea on. Hämeen aluejohtaja vastaa myös mm. Pirkkalan kunnan verkonlaajennuksista.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti:
Hei,

Kannattaa seurailla Elisan lehdistötiedotteita. Siellä on aina kerrottu keneen ottaa yhteyttä alueen verkonsuunnitteluasioissa. Hämeen aluejohtaja ei vielä vastaillut eli joko on lomalla tai muuten kiireinen, mutta eiköhän vastaus sieltä tule :)

Tuskin silti kaipaa yksityisasiakkaiden yhteydenottoja. Asiakaspalvelut ja vikapalvelut olisivat ihan turhia, jos aina soitettaisiin päälliköille tai toimitusjohtajlle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Vähän samaa veikkaan itsekin, tai sitten on tosi asiakaspalveluhenkinen johtaja mutta nämä taitavat olla nykyisin vain pelkkää unelmaa...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä Elisan verkon Pohjois-Suomen aluejohtaja ainakin vastaa 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
DC Pirkkalan kunnan Kyöstissä, E392:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei,

Menen ensi viikolla Tampereelle läppärin kanssa. Minulla on Saunalahden 4G 50 Mbps ja Huawei E392 -netskatikku, en käyä lisäantenneja.

Voin siellä pyöräillessäni tehdä nopeusmittauksia 😉 Mikäli mitään tiettyjä osoitteita ei tule, valikoin itse muutaman. Tarkoitus on kesän aikana kierrellä Tampereen kaikki potentiaaliset LTE-alueet ja ottaa sieltä muutama nopeustesti. Esim. muutama testi Lentävänniemessä.

Alustavasti tarkoitus käydä ainakin Pirkkalan puolella testaamassa jo aiemmin. Tampereelle sitä seuraavina päivinä. Tänään sataa, joten en lähde mihinkään. Mutta heti kun sää paranee, niin menen.

Jos joku miettii kannattaako LTE hankkia tai onko signaalina, minulle voi lähettää viestiä yksityisesti niin mahdollisuuksieni mukaan käyn suorittamassa alueella muutaman nopeustestin. Alustavasti vain Pirkkala ja Tampere, ei muita paikkoja. Kesällä käyn ehkä Nokialla ja Ylöjärvellä testaamassa ja Lempäälässä jne. :)

Laittakaa vapaasti viestiä niin yritän tehdä nopeusmittauksia. Alustavasti nopeusmittauksia Elisan DC- ja LTE-verkossa. Koska tämä on minulle jonkinlainen harrastus, en pyydä mitään lahjoituksia että käyn alueellasi nopeuksia mittailemassa eli voit antaa vaikka tässä viestiketjussa osoitteesi ilman numeroa ja postinumerosi niin löydän perille. Yksityisesti voit myös antaa tarkan osoitteen jos haluat niin käyn vaikka rappukäytävässä mittaamassa ja toinen ulkoa.

Kiitos kaikille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Aika hyvin DC:ksi! Elisan Dual Carrier + Huawei E392 uusimmalla firmiksellä ja Pirkkala paikkana.

Tuossa vuosi sitten testasin samalla tikulla ja pätki, onko niin että päivitys poisti pätkimisen, koska tämä ei tee niin. No joka tapauksessa nettikin toimii :)LTE:lle 400 metriä eli vielä ei ole täällä, mutta ei puutu kuin 20 megabittiä enää liittymän teoreettisesta 50:stä ja 19,80 € maksaa eli hyvä liittymä. Elisan DC:llä kunnes LTE saapuu :smileycool:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ihmeen isoja alueita Pyynikin LTE-masto kattaa häiriökartan mukaan:

4G verkon ongelma ei mielestäni ole nopeudet. Olen pk-seudulla saanut tasaista 10mb/s joka tällä hetkellä riittää melkein mihin vain. Hyvä laajakaistan korvike tästä vielä saadaan..

Mutta kattavuus: 4g verkon peitto on suorastaan surkea, kuten tämän päiväinen Puhelinliittymat.fi selvitys paljastaa..
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Olet oikeassa, minulla on nyt puhelimessa 4G 50 Mbps / 25 Mbps ja todellakin 4G:tä ei ole kaikkialla edes kuntakeskuksen lähistöllä. Asemia kuitenkin päivitetään koko ajan, joten josko tilanne olisi vaikka loppuvuodesta parempi?

Sen verran voisi sanoa tuosta 4G:stä, että toimii paremmin kuin 3G heikossa kentässä yleensä. Puhtia riittää myös jakamiseen asti iPadille. Mainio hankinta ja peitto laajenee kyllä säännöllisesti.

Osallistu keskusteluun