Kysymys

Tein nopeudennoston niin yhteys hidastu ja on laskutettu tuplahinta

  • 22 syyskuu 2010
  • 12 kommenttia
  • 381 katselukerrat

Menin nyt sitten soittamaan sinne asiakaspalveluun ja pyysin "päivittämään" mun 384kbps nettitikun nykyhinnaston mukaiseksi eli 1Megan nopeudelle. Ekan kerran kun kokeilin heti silloin vuorokauden vaihduttua aamuyöllä niin sain ihan huippulukemia, nettinopeusmittari näytti jopa täyttä megabittiä ja tiedonsiirtonopeus oli jotain yli 120kt/s. Nettisivut aukesi parissa sekunnissa olin siis hetken aikaa tyytyäinen..

Seuraavana päivänä netin käyttäminen oli yhtä tuskaa ja on nyt ollut jo pari viikkoa sen jälkeen. Eli nopeudet romahti täysin, ja nyt toimii paljon hitaammin kuin ennenkuin mä soitin sinne asiakaspalveluun ja pyysin nopeudennostoa. Esimerkiksi youtubevideot ei enää lataudu kokonaan vaan noin puoliväliin ja sitten loput tää jättää lataamatta. Samoin nettisivut ei monesti lataudu kokonaan. Tällaisia ongelmia en muista olleen aikaisemmin kun nopeus oli vielä 384kbps vaan dataa tuli jatkuvasti sillä maksiminopeudella, tietysti nykymittapuulla sen verran hitaasti että esim. yle areenan nettiteeveetä ei pystynyt katsomaan ja sen vuoksi pyysin nostamaan sitä nopeutta kun ymmärsin että hinta pysyy samana.

Nyt kun katsoin oma.saunalahdesta niin minulta on laskutettu kaksi kertaa tuo mokkulaliittymän hinta.

Tuote   Alkaen   Asti   kpl   ALV%   Summa
KAUSIMAKSUT
Puhu hyvää -liittymä 01.09.10 30.09.10 1 23 0.00
Mobiililaajakaistapaketti 384 01.09.10 30.09.10 1 23 9.88
MLKP Perus 03.09.10 30.09.10 1 23 9.24
KÄYTTÖMAKSUT
Palveluun sisältyvä datakäyttö 01.08.10 31.08.10 57 23 0.00
Tekstiviestit kotimaassa 01.08.10 31.08.10 14 23 1.21
Kotimaanpuhelut 01.08.10 31.08.10 2 23 0.04
KERTAMAKSUT
Mobiililaajakaistapaketti 384 02.09.10 02.09.10 1 23 10.00

Saisiko tähän nyt jotain selvyyttä että miksi kävi näin. Ennenkuin soitin asiakaspalveluun ja pyysin nopeudennostoa niin mun nettitikku toimi siis paremmin kuin nyt ja hinnan olisi mun saamien tietojen mukaan pitänyt pysyä samana, en ymmärrä miksi tuossa laskussa on nyt laskutettu ikäänkuin useammasta dataliittymästä vaikka siinä pitäisi nyt edelleen olla tämä mun yksi mokkula ja yksi tavallinen kännykkäliittymä.

Kerroin asiakaspalveluun että olen nopeuteen ollut muuten lähes tyytyväinen, eli se toimi luvatulla nopeudella mutta yhteys katkeaa useamman kerran viikossa. Siellä käskettiin tehdä firmwarepäivitys ja tein sen seuraten puhelimessa saamiani ohjeita elisan sivuilta latasin tiedoston ja asensin koneelle. Ei kai tuo päivitys nyt rikkonut mun mokkulaa, vai voisitteko ottaa selvää onko 3G verkossa vikaa joutsan keskustassa. Kuuluvuus on Mobile Partnerin mittarin mukaan 95% ja viisi palkkia. Nettitikku on mallia Huawei E169. Verkko on 2100MHz verkko joka on toiminut täällä reilut pari vuotta, taajama-alueen ulkopuolelle on nyt tullut myös 900MHz verkkoa johon olen kokeillut yhdistää mutta sen kuuluvuus oli selvästi huonompi kuin tämän 2100MHz verkon joka on toiminut aikaisemmin katkailemista lukuunottamatta luvatulla nopeudella.

Voisi olettaa että kun ollaan keskellä kuuluvuusaluetta niin nopeus nyt olisi ainakin suurimman osan ajasta lähempänä teoreettista maksiminopeutta kun taas katvealueilla se olisi hitaampi. Tarjolla on tuo nopsa eli rajoittamaton liittymä, mulle riittäisi hyvin tuo megabitti joka nyt on määritelty peruspalveluvelvoitteeksi operaattoreille. Olen kokeillut soneran liittymää ja soneralla megabitin liittymä toimi ihan ok silloin kun sitä yhden päivän testasin, olen ymmärtänyt että sonera ja saunalahti käyttäisi samoja tukiasemia, mutta olisiko sittenkin niin että vain sonera toimisi täällä kunnolla. Vai toimiikohan sekään?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Olet ilmeisesti pyytänyt päivitystä 2.9. ja siksi uusi nopeus laskutetaan 3-30.9 ajalta ja sen edellisen joudut silti maksamaan koko kuukaudelta... tää on sitä saunan harrastamaa rahastusta tietämättömiltä (ja tyhminä pitämiltään) asiakkailta. Eivät varmaankaan edes maininneet puhelimessa kun teit muutoksen, se ei kuulu heidän palvelukuvaansa.
Tuota en ymmärrä > Mobiililaajakaistapaketti 384   02.09.10   02.09.10   1   23   10.00 , jos sinulle on tulossa uusi nettitikku niin se voisi olla toimitusmaksu..!!?? mutta miksi siinä on 384? jos tilasit 1M
Eikun siis tarkemmin sanottuna multa on laskutettu 30 euroa kun normaalisti on kympin kuussa. Eli pitääkö mun nyt muka maksaa kahdesta dataliittymästä ja sitten joku kymmenen euroa toimenpidemaksuna tuosta nopeuden nostosta, vaikka sen olisi pitänyt pystyä hoitamaan oma.saunalahti.fi sivujen kautta, mutta minun sivuilta ei sellaista vaihtoehtoa löytynyt, siihen siis löysin täältä vastauksen että se johtuu siitä kun tuo 2 vuoden aika on umpeutunut, mutta ei kai minulta silti pitäisi tuota veloittaa koska ei johtunut minusta että en sitä nopeudennostoa pystynyt netin kautta tekemään.

Saanko rahojani takaisin ja paluuta takaisin vanhaan 384kbps nopeuteen jos tuota nopeudennostoa ei oikeasti pysty tekemään niin että se nopeus todella nousee. Eli jos tätä ongelmaa ei saa korjattua.

Vai jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi tässä tapauksessa vain sulkea saunalahden liittymä ja kokeilla onneaan soneran kanssa? Nuo liikamaksutko joudun siis kärsimään siitä että jouduin tekemään nopeudennoston puhelimessa, ja tuloksena oli yhteyden muuttuminen käyttökelvottoman hitaaksi.

Entä onko mahdollista että tuo asiakaspalvelun ohjeiden mukaan tekemäni firmwarepäivitys olisi huonontanut mokkulan toimivuutta, ja onko sitä enää mahdollista palauttaa takaisin siihen tilaan missä se oli aikaisemmin? Se kuitenkin toimi siis tuon firmwarepäivityksen jälkeen maksiminopeudella silloin yöllä kun testailin. Vähän kyllä jo puhelimessa sanoin että pelkään ettei vain tule mitään ongelmia että se toimisikin huonommin kuin ennen mutta sieltä kehotettiin tekemään tuo mokkulan päivitys ja sanottiin että sillä saadaan selville että minun mokkulassa ei ole ongelmia, silloin siis kerroin tuosta ongelmasta että yhteys katkeilee itsestään. Nyt on tullut sen lisäksi vielä lisää ongelmia, eli nopeus hidastui eikä enää sivut lataudu kunnolla. Erityisesti youtuben ja muiden videopalveluiden toimivuus huononi vaikka juuri niiden odotin latautuvan paremmin nopeudennoston jälkeen. Aikaisemmin youtubevideot latautui kokonaan, tosin hitaasti, mutta nyt ne eivät lataudu kokonaan vaikka useaan kertaan päivittää sivun selaimessa uudelleen ja aloittaa latauksen alusta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Saunalahti takaa vain vähintään 0.2 megan = noin 205kt ja jos nopeus jää se alle sinä voit perua sopimuksen ja vaatia rahat takaisin, muussa tapauksessa olet tiukasti sidottu saunalahteen seuraavat 24 kk. Ehtojen mukaan vanhasta joutuu maksamaan koko kuukauden ja uusi laskutetaan käyttöönottopäivästä alkaen.

Tuo on kohtuuton mutta minkäs teet, tyydyt tai viet asian oikeuteen perusteella että laskuttavat tuotteesta jota eivät kuitenkaan sinulle toimita koko kuukautta.
Esim. DNA laskuttaa nopeuden nostot tai laskut vai todellisten päivien mukaan.

Sinuna minä soittaisin aspaan (huom! puhelu sitten maksaa heti ensimmäisestä pirahduksesta ja varaudu odottelemaan 0-45 min ja maksat koko ajalta ja pahimmassa tapauksessa puhelin katkeaa 45 min kohdalla ja sitten taas uusi yritys) Ellei tilanne oikene niin äänestä jaloillasi tyhmä ei tarvitse olla ja alistua kaikkeen mitä sieltä taholta esitetään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuohon nopeuden hidastumiseen. 384 nopeus tulee sillä "95% ja 5 palkkia" -signaalilla eli wcdma:lla pakkaamattomana. Megasen ja nopsan datasiirto taas tapahtuu pakattuna (HSUPA, HSDPA, HSPA+), ja signaalin laadun pitää olla parempi, jottei häiriöt sotke dataa. Mobile Partner näyttää datasiirron ollessa päällä myös sen HSPA-signaalin voimakkuuden ja 95%:n wcdma-signaalilla "hspa"-signaali saattaa olla mitä vain, mutta ei ainakaan 95 %. Kokeile sijoittaa modeemi parempaan paikkaan esim. metrisen usb-jatkon avulla ja mielellään ikkunan lähelle.

Tähän samaan liittyen: esim. puhelimen datakäytössä on usein turha maksaa yli tuon 384:n nopeuden liittymästä. "Minin" nopeus ei tietenkään päätä huimaa, mutta yhteys toimii vakaammin varsinkin liikkeellä ollessa ja myös laajemmalla alueella.


Tuota en ymmärrä > Mobiililaajakaistapaketti 384   02.09.10   02.09.10   1   23   10.00 , jos sinulle on tulossa uusi nettitikku niin se voisi olla toimitusmaksu..!!?? mutta miksi siinä on 384? jos tilasit 1M


Tuo kymppi on asiakaspalvelun tekemä nopeuden muutos. Eli jos ois tehnyt oma.saunalahti sivun kautta niin sitä ei olisi tullut.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Saunalahti takaa vain vähintään 0.2 megan = noin 205kt ja jos nopeus jää se alle sinä voit perua sopimuksen ja vaatia rahat takaisin, muussa tapauksessa olet tiukasti sidottu saunalahteen seuraavat 24 kk. Ehtojen mukaan vanhasta joutuu maksamaan koko kuukauden ja uusi laskutetaan käyttöönottopäivästä alkaen.

Tuo on kohtuuton mutta minkäs teet, tyydyt tai viet asian oikeuteen perusteella että laskuttavat tuotteesta jota eivät kuitenkaan sinulle toimita koko kuukautta.
Esim. DNA laskuttaa nopeuden nostot tai laskut vai todellisten päivien mukaan.

Sinuna minä soittaisin aspaan (huom! puhelu sitten maksaa heti ensimmäisestä pirahduksesta ja varaudu odottelemaan 0-45 min ja maksat koko ajalta ja pahimmassa tapauksessa puhelin katkeaa 45 min kohdalla ja sitten taas uusi yritys) Ellei tilanne oikene niin äänestä jaloillasi tyhmä ei tarvitse olla ja alistua kaikkeen mitä sieltä taholta esitetään.Höh, "Saunalahtihan käyttää maan parasta Elisa verkkoa", ei anna suinkaan kaikkien kaikkialla Saunis liittymän omaavien käyttää parasta, vaan jollain jolkuttaa sitä minimii, vaikka olisi liittymä kuinka näpsä "Nopsa".
Sama neuvo aloittajalle tee reklamaatio ja tarvittaessa äänestä jaloillasi..
😉
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

.
Sama neuvo aloittajalle tee reklamaatio ja tarvittaessa äänestä jaloillasi..
;DJos minua tarkoitat aloittajalla niin olen äänestänyt jaloillani siten että Soneran ADSL kytketään maanantaina ja Nopsa saa kenkää 30 pv. Onneksi en ole 24 kk hirressä Saunalahteen. Reklamaatio tehty lähes 5 viikkoa sitten, eilen tuli lisäkyselyä joihin en vaivaudu enää edes vastaamaan.
Joo niin ne pojat mainostaa mutta paskaa puhuvat.
Nopsaa myy paikallinen edustaja tälläkin hetkellä tällä paikkakunnalla mainostaen Nopsalle max 14 megan nopeutta, ei toteudu.

Ps. Jotta ei jää epäselvää niin yli vuoden olin suht tyytyväinen nopeuteen joka riitti sen hetkisiin tarpeisiin ja elokuun alussa nopeus parani ylättäen niin että parhaimmillaan päiväsaikaankin nopeudet olivat luokkaa yli 3/1 mutta sitä kesti vain pari viikkoa jonka jälkeen ne romahtivat tasolle noin 0.35-0.65/ 0.08-0.30 joitakin mittaustuloksia on vielä tallessa mutta niitä en tänne enää laittele.
Puhelinliittymän kyllä pidän edelleen et tämä tästä.
Käyttäjätaso 5
Tee reklamaatio laskutukseen. Eivät minultakaan laskuttaneet kahta nopsaa päällekkäin, vaikka käytössä oli vain yksi,johon tuli sopimusmuutoksia. Automaattinen laskutus kun ei ihan pysy ajantasalla aina.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei, mitä tuo Tekstiviestit kotimaassa oikein tarkoittaa? Yleensä tekstarit eritellään operaattorikohtaisesti. Minulla on näitä tekstiviestejä kotimaassa lähinnä siitä, kun puhelin hakee verkon asetukset käynnistyessä (vain jos datapaketti on päällä). Eikö puhelimeen tallennetut asetukset riitä vai missä mättää?
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Hei, mitä tuo Tekstiviestit kotimaassa oikein tarkoittaa? Yleensä tekstarit eritellään operaattorikohtaisesti. Minulla on näitä tekstiviestejä kotimaassa lähinnä siitä, kun puhelin hakee verkon asetukset käynnistyessä (vain jos datapaketti on päällä). Eikö puhelimeen tallennetut asetukset riitä vai missä mättää?


Hei Jyri,

lähetitkö tekstiviestit ulkomaalaiseen vai ihan kotimaiseen numeroon? Missä muodossa numerot näkyvät puheluerittelyssä tai jos katsot tarkempaa erittelyä laskultasi?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eipä taida Jyri-boy tietää itsekään mihin viestinsä lähettelee kun tuo luetun ymmärtämisessäkin näköjään heittää.... ;D
Millähän tavoin tuo asiasi sivuaa nopeuden nostoa/jonka jälkeen hidastelua/ja edellisestä aiheutunutta tupla laskutusta...... 😎
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
En minä lähettele viestejä, puhelin lähettää. Kirjoitin tähän juttuun, koska täällä oli juttua Tekstiviesteistä kotimaassa. Puhelimeni Galaxy S i9000 siis noutaa pakettidatan asetukset käynnistyessä, josta tulee 0,066 palvelumaksu (?), joka näkyy Tekstiviestit kotimaassa.

Tekstiviestit kotimaassa (0401304xxx)          
07.07.2011 21:56:17 400299XXX 00:00:00 0 0.054 Eur 0.066 Eur
Yhteensä   1 00:00:00 0 0.054 Eur 0.066 Eur