Kysymys

Toimiiko tuo 4G liittymä ja WIFI myös Elisa LIVE-kamerassa?

  • 28 joulukuu 2014
  • 1 kommentti
  • 644 katselukerrat

Ongelma on että nykyinen Tuplalaajakaistan kiinteä yhteys on maksimissaan 8MB ja siinä Elisan Live juuri ja juuri toimii. Tiedossa ei ole että lähivuosinakaan tuota kiinteää yhteyttä tulisi ja olisi tuohon hintaan nähden kohtuullista saada edes kunnollinen siirtonopeus.

Nykyinen Tuplalaajakaista on kohtuuhintainen tällä hetkellä normaalioloissa mutta ei tällä alueella. Jos saisi tuolla pysymään yhteyden nopeampana ja kustannuksen aisoissa niin olisihan hyvä. Hankkeissa olisi lisätä ainakin toinen kamera Liveen kunhan sen uusi versio tulee, mutta toimiiko tuo nykyinen WIFI-kamera joka pelittää hyvin kiinteässä!

Oli huono kokemus siitä ELISA VAHTI-kamerasta, ajelutti satoja kilometrejä kun yritin mökille sen sada toimimaan. Se ei osannut nousta ylös kun yöllä 4 aikaan verkkoyhteys putosi hitaaksi. Piti ajaa buuttaamaan koko peli ja matkaa 150 kilometriä!!

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jos kamera tarvitsee suoraan julkisen ip-osoitteen niin se ei toimi Saunalahden 4G:n kanssa. Jos se taas käyttää ns. välityspalvelinta, eli lähettää kuvavirran Elisan palvelimelle josta käyt kuvaa sitten ihmettelemässä niin toimii varmaankin ihan ok. Tai jos se muodostaa VPN-putken jonnekin palveluun ja sen kautta käyt sitten ihmettelemässä, niin varmaan taas toimii.

Vahti Live -palvelun nettisivuilla kerrotaan, että mobiilikaista toimii:

"Palvelun kameran voit liittää kodin kiinteään laajakaistaan tai mobiililaajakaistaan. Kiinteä laajakaistayhteys voi olla miltä tahansa operaattorilta. Yksi palvelu käyttää lähetysnopeutta noin 0,5 Mbit/s. Laajakaistasi nopeuden voit testata tästä.

Suosittelemme käytettäväksi Saunalahden mobiililaajakaistaa ja seuraavien Elisalta/Saunalahdelta hankittavien 3G/4G-reitittimien kanssa. Näissä reitittimissä on Elisan ja Saunalahden APN-asetukset valmiina, joten käyttöönotto on helppoa eikä vaadi APN-asetusten määrittämistä manuaalisesti. Lisäksi näissä malleissa on ohjelmisto, joka osaa pitää varmemmin mobiililaajakaistayhteyden toiminnassa sähkö- ja verkkokatkoksista huolimatta (yhteys palautuu automaattisesti)."

Kannattaa muuten etävalvonnassa varustaa pistorasia, johon laitteet on kytketty, kauko-ohjattavalla pistorasialla. Eli voit katkaista sähköt tekstiviestillä ja laittaa takaisin päälle hetken kuluttua. Tai sitten laitat kellokytkimen sähkönsyöttöön, että kaikki laitteet vähintään kerran vuorokaudessa saavat ns. ivo-buutin.

Osallistu keskusteluun