Vastattu

TP-LINK MR3420v2 ja E3276 nettitikku!

  • 3 huhtikuu 2014
  • 54 kommenttia
  • 7554 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Tuollainen yhdistelmä! Ei ota toimiakseen! Onko jotain tiettyjä asetuksia mitä pitää venkslata? Tikku toimii erinomasesti suoraan tietokoneessa mutta kun liität reitittimeen niin ei löydä verkkoa ollenkaan! Oisko ideoita?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jellona37n 3 huhtikuu 2014, 16:32

kimppikoo kirjoitti:
Ainakin tuo tikku on tuettujen mallien listalla. http://www.tp-link.fi/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420

Oletko päivittänyt reitittimeen uusimman softan? Mitä hallintaliittymän kautta näkyy modeemista, onko reititin tunnistanut sitä lainkaan?

Juu niin kattelin ennenkuin tikun ostin että on tuettujen listalla! Firmis päivitetty uusimpaan!. Reititin tunnistaa tikun mutta tikku ei löydä verkkoa, hakee kylläkin(sininen valo vilkkuu)! Tikusta otettu pin-koodin kysely pois. Kokeilin jopa ton tikun mukana tulleella usb-johdolla ja ei vaikutusta!

Edit: Alkoi toimimaan kun päivitin firmiksen uudestaa!! Hyvä mää, kiitos avuista!
Katso alkuperäinen viesti

54 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ainakin tuo tikku on tuettujen mallien listalla. http://www.tp-link.fi/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420

Oletko päivittänyt reitittimeen uusimman softan? Mitä hallintaliittymän kautta näkyy modeemista, onko reititin tunnistanut sitä lainkaan?
Käyttäjätaso 2
lte verkkoa en saanut toimimaan, 3g toimii, joten huntsman kehiin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
kimppikoo kirjoitti:
Ainakin tuo tikku on tuettujen mallien listalla. http://www.tp-link.fi/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420

Oletko päivittänyt reitittimeen uusimman softan? Mitä hallintaliittymän kautta näkyy modeemista, onko reititin tunnistanut sitä lainkaan?

Juu niin kattelin ennenkuin tikun ostin että on tuettujen listalla! Firmis päivitetty uusimpaan!. Reititin tunnistaa tikun mutta tikku ei löydä verkkoa, hakee kylläkin(sininen valo vilkkuu)! Tikusta otettu pin-koodin kysely pois. Kokeilin jopa ton tikun mukana tulleella usb-johdolla ja ei vaikutusta!

Edit: Alkoi toimimaan kun päivitin firmiksen uudestaa!! Hyvä mää, kiitos avuista!
Käyttäjätaso 2
Toimiiko 4g myös?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
TonttuX kirjoitti:
Toimiiko 4g myös?

DC-HSPA+:lla  mennään! Se on antennin osto että kunnolla sais 4g toimimaan!
Käyttäjätaso 4
Jellonalle.

Sinua on neuvottu, katso viime viikon viestit?
Tikku on hiukan hankala, mm virran saanti ongelmia. Sekin saattaa aiheuttaa outoja juttuja. Tarkoittaa, että antennin hakinta on hukkaa heitettyä aikaa ja rahaa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
timtomi kirjoitti:
Jellonalle.

Sinua on neuvottu, katso viime viikon viestit?
Tikku on hiukan hankala, mm virran saanti ongelmia. Sekin saattaa aiheuttaa outoja juttuja. Tarkoittaa, että antennin hakinta on hukkaa heitettyä aikaa ja rahaa.
Nuo viime viikon viestit koskevat eri tikkua, silloin oli kyse Telewellin tikusta, nyt Huawein! Kunhan ilmasin että DC-HSPA+ verkoilla mennään!

Olenko valittanut? Mistä sinä tiedät että auttaako antenni vai ei?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
jos kerran tikku toimii erinomaisesti suoraan tietokoneessa ja reitittimessä joutuu pitään 3g puolella niin missä vika,reitittimessä kai,ei siinä antennit auta vaan toimiva reititin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Veccu kirjoitti:
jos kerran tikku toimii erinomaisesti suoraan tietokoneessa ja reitittimessä joutuu pitään 3g puolella niin missä vika,reitittimessä kai,ei siinä antennit auta vaan toimiva reititin.

Eihän se nyt varmaan reitittimestä ole kiinni. Laittaa tikun suoraan kannettavaan tai reitittimeen niin se on joka tapauksessa DC-HSPA+ verkossa! Kyllä siihen antenni voi auttaa että pääsisin 4G verkkoon! Mutta nyt ei ollutkaan kyse siitä että missä verkossa vaan tämä asia käsitteli sitä että reititin ei tunnistanut tikkua mikä taas johtui siitä että reititin ei päivittynyt vaikka päivitin uusimman firmiksen. Vasta uudelleen päivittämällä onnistui ja tikku tunnistui ja alkoi toimimaan!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
jellona37n kirjoitti:
Veccu kirjoitti:
jos kerran tikku toimii erinomaisesti suoraan tietokoneessa ja reitittimessä joutuu pitään 3g puolella niin missä vika,reitittimessä kai,ei siinä antennit auta vaan toimiva reititin.

Eihän se nyt varmaan reitittimestä ole kiinni. Laittaa tikun suoraan kannettavaan tai reitittimeen niin se on joka tapauksessa DC-HSPA+ verkossa! Kyllä siihen antenni voi auttaa että pääsisin 4G verkkoon! Mutta nyt ei ollutkaan kyse siitä että missä verkossa vaan tämä asia käsitteli sitä että reititin ei tunnistanut tikkua mikä taas johtui siitä että reititin ei päivittynyt vaikka päivitin uusimman firmiksen. Vasta uudelleen päivittämällä onnistui ja tikku tunnistui ja alkoi toimimaan!

Ehkä alueella ei ole vahvaa LTE-verkkoa tai asut katveessa?

Olen suositellut sinulle kokeilemaan tikkua jossain muualla esim. Helsingin Kulosaaressa, oletko jo tehnyt niin? Näin ainakin saat tietää, ettei SIMistä johdu asia. Kulosaaressa tai esim. Helsingin Rautatieaseman pihalla pitäisi olla täydet LTE-palkit.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Ehkä alueella ei ole vahvaa LTE-verkkoa tai asut katveessa?

Olen suositellut sinulle kokeilemaan tikkua jossain muualla esim. Helsingin Kulosaaressa, oletko jo tehnyt niin? Näin ainakin saat tietää, ettei SIMistä johdu asia. Kulosaaressa tai esim. Helsingin Rautatieaseman pihalla pitäisi olla täydet LTE-palkit.

Siis nyt joka tapauksessa liittymä on nopeempi olen sitten LTE tai DC-HSPA+ verkossa! Vaihdoin uuteen roamaamattomaan korttiin ja ostin uuden tikun E3276! 
Mulla on ongelmia ko mokkulan ja reitittimen kanssa, reititin ei muodosta yhteyttä vaan mokkula vilkuttaa turkoosia valoa merkkinä siitä että yrittää rekistyröityä LTE verkkoon.

Reitittimen firmis on päivitetty viimeisimpään, ja antaisi tuen ko mokkulalle: http://www.tp-link.fi/support/download/?model=TL-MR3420&version=V2#tbl_j

Samoin nettitukun firmis on päivitetty mobile partnerin avulla.

Siltikään, ei yhteyttä internettiin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mikko260 kirjoitti:
Mulla on ongelmia ko mokkulan ja reitittimen kanssa, reititin ei muodosta yhteyttä vaan mokkula vilkuttaa turkoosia valoa merkkinä siitä että yrittää rekistyröityä LTE verkkoon.

Reitittimen firmis on päivitetty viimeisimpään, ja antaisi tuen ko mokkulalle: http://www.tp-link.fi/support/download/?model=TL-MR3420&version=V2#tbl_j

Samoin nettitukun firmis on päivitetty mobile partnerin avulla.

Siltikään, ei yhteyttä internettiin.

Hei. Uusin firmis ei täysin tue tikkua.

Suosittelen Huntsman-version asennusta.

3420V2 = http://ofmodemsandmen.com/download/Huntsman/openwrt-mr3420-v2-HM2014-01-25.bin

 

Jos muu malli, katso lista http://ofmodemsandmen.com/downloads.html


 

Väärän tyypin firmiksen asentaminen voi rikkoa reitittimen!


 

Ystävällisin terveisin!
hpguru kirjoitti:
Mikko260 kirjoitti:
Mulla on ongelmia ko mokkulan ja reitittimen kanssa, reititin ei muodosta yhteyttä vaan mokkula vilkuttaa turkoosia valoa merkkinä siitä että yrittää rekistyröityä LTE verkkoon.

Reitittimen firmis on päivitetty viimeisimpään, ja antaisi tuen ko mokkulalle: http://www.tp-link.fi/support/download/?model=TL-MR3420&version=V2#tbl_j

Samoin nettitukun firmis on päivitetty mobile partnerin avulla.

Siltikään, ei yhteyttä internettiin.

Hei. Uusin firmis ei täysin tue tikkua.

Suosittelen Huntsman-version asennusta.

3420V2 = http://ofmodemsandmen.com/download/Huntsman/openwrt-mr3420-v2-HM2014-01-25.bin

 

Jos muu malli, katso lista http://ofmodemsandmen.com/downloads.html


 

Väärän tyypin firmiksen asentaminen voi rikkoa reitittimen!


 

Ystävällisin terveisin!


Raukeaako takuu jos ko firmiksen laittaa tilalle?. Onko myöhemmin mahdollista palauttaa tehtaan alkuperäinen firmis takaisin
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei. Kiitos kysymyksestä.

Alkuperäinen takuu on kolme vuotta ostopäivästä. Alkuperäinen firmware on palautettavissa normaalin päivityksen muodossa, palautustiedosto löytyy samalla Downloads-sivulla alempaa tarkalla mallinimellä.

Hauskaa pääsiäisen odotusta!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Mikko260 kirjoitti:
Mulla on ongelmia ko mokkulan ja reitittimen kanssa, reititin ei muodosta yhteyttä vaan mokkula vilkuttaa turkoosia valoa merkkinä siitä että yrittää rekistyröityä LTE verkkoon.

Reitittimen firmis on päivitetty viimeisimpään, ja antaisi tuen ko mokkulalle: http://www.tp-link.fi/support/download/?model=TL-MR3420&version=V2#tbl_j

Samoin nettitukun firmis on päivitetty mobile partnerin avulla.

Siltikään, ei yhteyttä internettiin.

Mulla oli tuo sama ongelma eli tikku vilkutti valoja mutta ei yhdistänyt verkkoon! Reitittimen päivitys auttoi, tosin senkin jouduin tekee 2 kertaan, mutta nyt toimii!!:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
jellona37n kirjoitti:
Mulla oli tuo sama ongelma eli tikku vilkutti valoja mutta ei yhdistänyt verkkoon! Reitittimen päivitys auttoi, tosin senkin jouduin tekee 2 kertaan, mutta nyt toimii!!:)

LTE-verkossako? 3G-verkossa (siis myös DC!) tuo yhdistelmä toimii tehdasfirmikselläkin, mutta ei LTE-verkossa. Tai saahan sen toimimaan ppp-yhteydellä, mutta silloin nopeudet on tasoa 30/2,5. Jos mielii saada edes jonkilaiset nopeudet LTE-verkossa irti, niin firmis on vaihdettava johonkin muuhun.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
KoTe60 kirjoitti:
jellona37n kirjoitti:
Mulla oli tuo sama ongelma eli tikku vilkutti valoja mutta ei yhdistänyt verkkoon! Reitittimen päivitys auttoi, tosin senkin jouduin tekee 2 kertaan, mutta nyt toimii!!:)

LTE-verkossako? 3G-verkossa (siis myös DC!) tuo yhdistelmä toimii tehdasfirmikselläkin, mutta ei LTE-verkossa. Tai saahan sen toimimaan ppp-yhteydellä, mutta silloin nopeudet on tasoa 30/2,5. Jos mielii saada edes jonkilaiset nopeudet LTE-verkossa irti, niin firmis on vaihdettava johonkin muuhun.


Mihis ne on vaihdettava?:)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Hpgurun linkki on noin kuusi viestiä ylempänä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Joo en kyllä lähtis latailee muita kun valmistajan omia firmiksiä!! Takuuhan siinä raukee!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
jellona37n kirjoitti:
Joo en kyllä lähtis latailee muita kun valmistajan omia firmiksiä!! Takuuhan siinä raukee!

Siihen voi jälkikäteen laittaa takaisin valmistajan sivulta ihan sen oikean firmiksen. Tilanne on tuon "palautusasennuksen" jälkeen ihan sama, kuin alunperin eli ennen Huntsmann-kokeilua. ;)

Mutta toki varoituksen sana on paikallaan.

Täytyy siis tarkkaan tietää, mitä tekee. Toiselle laitteelle suunnitellut firmiksen asentaminen voi siis rikkoa laitteen. Saman voi periaatteessa saada aikaan, jos asentaa valmistajan sivuilta väärän firmiksen.
Käyttäjätaso 2
Mites toi pakotus ppp yhteyteen tehdään tplinkin ohjelmalla? huntsman jumii pahasti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
TonttuX kirjoitti:
Mites toi pakotus ppp yhteyteen tehdään tplinkin ohjelmalla? huntsman jumii pahasti.

Ei se muistaakseni onnistu muuten kuin setporttaamalla tikusta verkkokortti pois käytöstä (AT^SETPORT="A1,A2;10,12,A1,A2"), mutta nopeudet on sitten tosi surkeat LTE-verkossa (noin 30M dl / 2,5M ul max.).

Mikä Huntsmanin versio jumii ja millä tavalla?
Käyttäjätaso 2
nämä kaikki uusimmat mitkä saa ladattua huntsmanin sivuilta. yhteys katkeaa ja usein saa ottaa tikun irti tai käyttää asetusta mikä haistelee jumin EDIT ( MONITOR WITH OPTIONAL RESTART :  ) ja toimii hetken päästä. y kaapelista ei apua. tiedä auttasko tehokkaampi laturi laitteeseen...

nopeus on n max 30-40 mb tällä hetkellä niin aika samaa luokkaa tolla asetuksella sais. koneessa kiinni niin n 50-60mb
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Onko tuo onkelma ilmiintynyt vasta viime aikoina? Elisan LTE-verkon käyttäytyminen muuttui mielestäni tuossa vähän aikaa sitten jotenkin noiden päätelaitteen lepotilojen hallinnan suhteen. "Herääminen" tuosta lepotilasta pidentää vasteaikaa selvästi, mikä taas voi sekottaa tuon yhteysmonitorin toiminnan, eli se luulee, että yhteys on poikki ja tekee tarpeettomia uudelleenkäynnistyksiä. 

Oletko kokeillut ilman tuota monitorointia?

Tai sitten kyseessä voi olla "normaali" HiSilicon-piirisarjan rekkaus-ulos-rekkaus-sekoilu, mikä myös kasvattaa vasteaikoja. Mutta tuo on ollut uudemmissa Huaweissa ongelmana koko ajan, ja näkyy myös suoraan koneeseen kytketyllä tikulla. Tosin siinä mielessä erikoisesti, etten ole pystynyt samaa havaitsemaan sen paremmin Soneran kuin DNA:nkaan verkossa (Ericsson vs. NSN?).   

Useimmiten "virranvähyyden" pitäisi aiheuttaa tikun resetoituminen, ja jos aktiivi-hubi käytössä (koska myös y-kaapeli kokeiltu), niin ei tunnu uskottavalta. Ellei sitten ole liitin löystynyt usb-kaapelissa tai hubissa? Ei tahdo nuo esim. Huawein tikkujen mukana tulleet kaapelit kestää ilman kiristelyä kovin montaa kuukautta.

Osallistu keskusteluun