Kysymys

Tyytyväisyyskysely

  • 9 elokuu 2012
  • 7 kommenttia
  • 2654 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
  • Aktiivinen keskustelija
  • 54 kommenttia
Oletko tyytyväinen Saunalahden 3-4g mobiililaajakaistaan.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kotiosoitteessani Haminassa arvosana 1-5 asteikolla: 1 (Edge ainoastaan, 3G:tä luvattu jo pari vuotta)

Mäntyharjulla kesämökillä arvosana 1-5 asteikolla: 4 (3G lisäantennilla, yleensä n. 3/1 Mbit/s joskus jopa 5/1 Mbit/s)

Valkealassa kesämökillä arvosana 1-5 asteikolla: 2 (Tukiasema järven toisella puolella 1,5 km, myyty aivan täyteen, nopeudet surkeita)
Käyttäjätaso 3
Kotona Helsingin Töölössä nopeus on ihan ok, lisäantennilla ja suuntauksella todella hyvä, joskaan en viitsi nyt käyttää lisäantennia lainkaan. Annan kuitenkin kokonaisuudesta välttävän arvosanan, koska yhteys katkeaa niin usein että se on vi*uttanut jo aika kauan. Arvelen syyn olevan solun (tai verkon) signalointikapasiteetin ylittyminen.
Tuplalaajakaistan mukana tullutta nopsaliittymää käytän puhelimessa ja kotona jyväskylän lähiössä nopeus tuollaiset 5mb, täällä maaseudullakin joku 1-2mb, riittää loistavasti kännykän netin selailuun. mokkulalaajakaistapaketti 4G (tikku E392) toimii kotona läppärissä melkeinpä ainoana nettinä (laajakaista sitten muissa koneissa ja pelikonsolissa) ja nopeus on päivälläkin se 7mb ja öisin parhaimmillaan ollut 14mb, HSPA+ verkossa. Autossa kun joskus käytän läppäriä LTE-alueella niin nopeus on se 20-25mb, parhaimmillaan ollut 42mb. Täällä maaseudulla päivällä irtoaa noita 1-3mb jotka ei kyllä riitä oikein mihinkään,  ja öisin semmoiset 5-8mb. Lisäantennilla en täällä maalla ole huomannut hirveämmin eroa paitsi signaali on tuo 73-69dBm siinä missä tuommoisiin lukemiin pääsee ilman antennia vain aamuöisin. Kotona ei ole tullut lisäantennin kanssa testattua mutta se on yleensä ollut tuo 60-69dBm eli ihan hyvä kai.

Tuli vähän pitkä viesti mutta kaikenkaikkiaan voi sanoa että antaisin tuolle nopsalle 3/5 koska voisi olla hitaampi mutta voisi nopeampikin olla ja E392 4G saa sitten kotona 5/5 koska todella hyvä nopeus mokkulaksi ja täällä maalla 2/5 koska päivällä tästä ei ole mihinkään. Ihan hyviä nämä saunalahden mobiililaajakaistaliittymät ovat, varsinkin 4G ainakin minulla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Edelleen asteikolla 1-5,

Mökillä 900 MHz-verkossa nopeus 5-6 Mb suht luotettavasti, arvosana 4/5

Kotona onneksi vain varayhteytenä, 2100 MHz-verkossa nopeus 1-2 Mb suht luotettavasti, arvosana 2/5
Käyttäjätaso 2
En ole tyytyväinen, oli Nopsa käytössä, sopimuksen loppua kohden nopeudet parani kun tuli DC-verkko, yhteys toimi

parhaimillaan jopa 21Mbps nopeudella.

Yhteys oli poikki monesti, olen kai heikon 3g peiton alueella  vikapäivystyksen mukaan.

Ei ollut tulossa parannusta tilanteeseen.
Käyttäjätaso 1
Tyytyväinen metsässä asuessa, kun ei muutakaan saa.  Nopsalle antaisin 8/10. Oli jopa 10/10 ennen kuin vuosi sitten jostain syystä tiputtivat nopeudet puoleen.

Nyt nopeus in 3-4M out 1,7-3M ping 45-60ms.  Ennen oli luxusta ja hupaa latauspuolen ollessa jopa 8-9M.

Yhteys ei nyt katkeile kuin tosi harvoin. Talvi-iltaisin aika tukossa ollut verkko välillä 18-22. 

Varmaan nämä mokkula koukerot on ihan tuurissaan missään käyttää ja montako käyttäjää samoilla mastoilla.

Yksin ollessa kovakapasiteettisessa mastossa on varmasti hinta/laatu paras netti ellei ihan tartte pelien takia pingiä alle 20ms. Monta käyttäjää pienikapasiteettisessa mastossa on varmasti nettipalstat kiroilua pullollaan.:p
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
En ole alkuunkaan....:smileyangry:

 

Pari vuotta sitten markkinoi paikallinen edustaja JOPA 15 megan nopeutta... no se oli jotain GPRS-EDGE tasoa.

Nyt Elisan kuuluvuuskartan mukaan tässä pitäisi olla käytettävissä sekä LTE että UMTS DC nopeudet mutta käytännössä EDGE+++ tai jotain sinne päin mutta reilusti alle 1 megan ja kaiken lisäksi pätkii....:smileyangry:

Soneran nopeus oli pari vuotta sitten alle riman mutta nyt se porskuttaa täyttä höyryä ainakin sillä nopeudella mitä liittymäni mahdollistaa...:):):)

Osallistu keskusteluun