Vastattu

Ulkoinen antenni, mihin suuntaan?

 • 29 helmikuu 2016
 • 8 kommenttia
 • 1201 katselukerrat

Suunnittelen tässä laittavani ulkoisen antennin. Jos laitan suunnattavan antennin niin mihinkähän suuntaan se pitäisi suunnata? Tietystys voisin laittaa ympärisäteilevänkin. Tällä hetkellä motukka kiinni 1800 tukarissa pakotettuna koska täällä jossain on myös 800tukari johon modeemi haluaa väkisin yhdistää mutta sillä toiminta todella surkeaa.

Palstan henkilökunta lienee näkee osoiteeni ja osannee antaa vinkkiä ja suuntaa???

Kiitos Tuossa kuvaa liittymäni "spekseistä" joihin uskoisin ulkoisen antennin tuovan parannusta.

LTEWatchH_2016-02-29@11.53.10.png
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Red 1 maaliskuu 2016, 08:08

 • ? Osoitteestasi ilmansuunnallisesti katsottuna lähin 1800 tukari sijaitsee luoteessa eli sinne suuntailisin. :)

 • Katso alkuperäinen viesti

  8 kommenttia

  Käyttäjätaso 4
  Ulkoinen antenni pitäisi todennäköisesti olla hyvin kapeakeilainen, että SINR parantuisi. Myöskään signaalin voimakkuus ei ole nyt hyvä. Se kyllä paranisi varmasti paljon ulkoisella MiMo antennilla
  Katso CellMapperista, että et ole tukiasemasi (d5505 = HEX numero, klikkaa sitä, niin muuttuu desimaaliksi) kahden solun välissä, ja käy LIDLissä ostoksilla:

  http://murobbs.muropaketti.com/posts/1716918859/
  Cellmapper ei tunnista tukiasemaa d5505...
  Käyttäjätaso 4
  spicauser kirjoitti:
  Cellmapper ei tunnista tukiasemaa d5505...

  Ylle  laitoin ohjeen: klikkaa numeroa!

  mutta tässä convertoituna: 222319877

  löytyykö nyt?
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Osoitteestasi ilmansuunnallisesti katsottuna lähin 1800 tukari sijaitsee luoteessa eli sinne suuntailisin. 🙂
 • Joo, ei sitä tornia ole cellmapperissa mutta taidankin tietää mistä tornista on kyse. Tietysti talomme ja kyseisen tornin välissä on sankka metsä. Antennitanko on tosin 9 metriä korkea, auttanee hieman...

  Onkohan se 800 tukiasema missä päin ja kuinka kaukana.

  Tuonne kärkeen pitäis antenni virittää. Nyt miettimään sopivaa antennia. Voisipa tv-antennia käyttää tähän tarkoitukseen, kääntäisi tuon vaan oikeaan suuntaan. :)

  DSC_0093-1-1.jpg
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Varmaankin tuonne alapuolelle joudut antennit asentamaan, sen verran lyhyt on antenniputki yläpäästään. Suunta-antennien välille pystysuunnassa kannattaa jättää myös tyhjää tilaa, ehkä semmoinen alle puoli metriä. 

  Ja tosiaan antenneja siis 2 kpl ja 45 asteen polarisaatioon asennettuna (antennien välinen kulma 90 astetta). Vahvistusta myös riittävästi, koska pitää muistaa että vahvistuksessa lasketaan koko ketjun tehobudjettia. Alle 10 dBi antenneita ei kannata alkaa todennäköisesti edes virittelemään. No, toki kun antennit saa ulos rakennuksesta katolle niin siitä on useimmiten apua.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Lähin 800 on siinä samassa luoteen tukarissa. 🙂 800-taajuutta löytyy sitten kyllä myös kaakosta sekä etelän-lounaan väliltä.
 • Nyt olisi antennit tilattu ja suuntakin selvilla, kansalaisen karttapaikasta katsottuna. Tukarille matkaa n. 1.3 km. Metsää on kyllä välissä mutta saa nähdä kuinka paljon siitä on sitten haittaa.

  Tilasin tämän paketin.

  https://www.4g-antennit.fi/product/331/arronna-11-dbi-4glte3gwlan-monitaajuuksinen-antennisarja-2-kpl-10-metrin-kaapeleilla

  Talomme katolta näkee juuri ja juuri tukiaseman. Torppamme on onneksi mäen päälle aikoinaan kyhätty.

  Sen verran vielä asennuksesta että tuo em. kuvassa näkyvä harava-antenni lähtee pois ja 4G-antennit tulee siihen tilalle.

  Osallistu keskusteluun