Kysymys

Upload-rajoitus Elisan verkossa?

 • 15 marraskuu 2014
 • 5 kommenttia
 • 43200 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Lieneekö vikatilanne vai rajoitin napsahtanut päälle, mutta Tampereella ei Mobiililaajakaista Plus 4G + Huawei P7 sen kummemmin kuin HTC One M8 + Huoleton 4G Super saa uploadia nousemaan yli 31M tason. Speedtestiä tehdessä viisari heilahtaa vauhdilla kyllä, ja jää tikkaamaan tuohon lukemaan juuri kuten rajoittimeen. 

Sisäänpäin tuli parhaimmillaan yli 140M sekunnissa, joten yhteyden laadusta ei ole kyse. Alueena keskusta + 10km Lahdesjärvi  - Hervanta - Kaukajärvi - Janka - Hakametsä - Pappila - Ruotula - Atala - Leinola - Linnainmaa joten ihan yhden tukiaseman jumi ei liene kyseessä. 

Vikapalvelu varmisti vielä että liittymällä on profiilit kohdallaan, numero löytyy tiedoistani jos haluatte vilkaista. 

Toivon todella että rajoitusten tielle ei ole lähdetty... 

5 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ja näillä liittymillä on aiemmin saanut parempia lähetysnopeuksia, vai? Tuntuisi kyllä oudolta että se rajoitin kytkettäisiin juuri 31M kohdille, 25M tuntuisi luontevammalta. Mutta ilmiselvästi joku rajoittaa nyt sitä lähetyspuolta. Jos ei kukaan muukaan saa tuon parempia nopeuksia, niin silloin elisan verkkoon on todellakin kytketty leikkuri, mitä en usko. Jostain vikatilanteesta täytyy olla kyse.
Käyttäjätaso 1
Itekki huomannut 3g:llä et uploadia on puotettu speedtestien mukaan 50%
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Kokeilitko toisella laitteella, ettei aiheudu siitä? Tiedossani ei ainakaan ole, että uploadia rajoitettaisiin. Vaihteluvälihän 4G Superissa lähetysnopeudelle on 3M-40M :)

  Täältä voi vilkaista nuo vaihteluvälit eri liittymille.
 • Käyttäjätaso 5
  Kuten kirjoitin, kaksi eri laitetta ja kaksi eri liittymää. Itse asiassa 3, Note 3 + Huoleton 4G toimii ihan samoin. Ehkäpä tuo sitten on sattumaa, mutta jotenkin oudolta tuntuu. 

  Melko poliittinen veto tuo vaihteluväli nostaa pöydälle, ihan kuin sitä ei joku tietäisi? 😛 Eihän nyt ollut kyse taholtani mistään itkupotkuraivarista, ei ainakaan ollut tarkoitus. Puhtaasti vain ihmettelin, kun aiemmin on toiminut eri tavalla kuin nyt toimii.

  Mutta olennaista oli tuo, että koko verkkoa koskevaa rajoitusta ei ole otettu käyttöön, kiitos tästä. 
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Laitoin noi vaihteluvälit tänne ihan senkin vuoksi, jos joku muu sattuisi selaamaan keskustelua ja niitä miettii 🙂

  Osallistu keskusteluun