Vastattu

Uppi paljon parempi kuin download?

  • 1 July 2018
  • 6 kommenttia
  • 1789 katselukerrat

Jännä ongelma Elisa 4G kanssa. Reititin TP-Link TL-MR6400. Näyttää yhteyden laaduksi 75% (whatever tuo tarkoittaakin, muuta ei saa ulos).

Yhteydessä download nopeus on siis noin 1-3 Mbps, upload nopeus noin 10-14 Mbps. Uppiin menee siis ihan kivasti, mutta download on aika surkea (ja joo, en sekoita noita). Sama päivällä, yöllä, aamulla, whatever eli ei ole verkon kuormituksesta kiinni. Useammalla nopeustestillä samat tulokset (Telia nopeustesti, ookle yms.).

Tämä on jotenkin ironiaa, kun vaihdoin käyttöön tuon 4Gn, kun tänne ei saa kuin 20/1 ADSLn missä uppi ei oikein riitä (0.6M oikeasti), niin sitten 4Gssä uppi on riittävä, mutta sitten tuo 1-3M on todella surkea downloadiin päin. Argh.

Mitään ideoita? Jossain väitettiin että tämä ongelma olisi tukiasemien keilojen rajakohdassa, eli tuo uppi suurempi kuin download olisi sen merkki, ja ainoa ratkaisu olisi vaihtaa operaattoria, niin että ei olisi tuollaisessa rajakohdassa. Voisi ollakin cellmapperin tukiasemien sijoittelun ja keilojen perusteella (4564 cell 5 ja 4142 cell 4, molemmat 1800).
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 1 July 2018, 22:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mikäli alueellasi ei ole havaittua / todennettua häiriötä (ks. häiriökartta), kannattaa asiasta tehdä vikailmoitus Elisalle. Helpoiten tämä onnistuu soittamalla 010 190 240 (mpm/pvm).

Jos tuo ei korjaannu häiriöilmoituksen myötä, voit aina vaihtaa operaattoria. Tässä tilanteessa suosittelen testaaman muiden operaattoreiden mobiililaajakaistojen toimintaa prepaid -liittymillä. Valitse se operaattori, jonka verkko antaa tasaisesti parhaat nopeudet.

Latausnopeuden pitää olla tasaisesti vähintään 5Mbit/s kaikilla operaattoreilla. Nopeus saa mennä myös tuon ali, mutta pääsääntöisesti yhteysnopeuden tulee olla vähintään tuo 5Mbit/s, riippumatta siitä, mikä on yhteyden teoreettinen maksiminopeus. Ei siis kannata tilata samantien mitään 100-600Mbit/s -liittymää, maksat todennäköisesti vain turhasta.
Käyttäjätaso 3
Minä kyl huomannut, meillä... ihan keskellä kaupunkia asun et olosuhteet pitäis olla kunnossa. Paikalla on merkitystä huoneistossa. Keittiössä ja olohuoneessa hiukan huonompi toimivuus, mut niiden välissä eteinen niin toimii ihan eri hyvin..... vaikka luulis että ikkunoiduissa huoneissa toimis paremmin, mut ei.. kuin jostain kumman syytä se on eteinen. Että kannattaa koittaa eri paikkoja. Tää nyt auta tietty aloittajalle varmaan.... mutta kerroimpa kumminkin.
Testailin tuota lisää pakottamalla reitittimen 3G only tilaan, ja niin alkoi kulkea 14M/4M eli 14M download, 4M upload. Jännä juttu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Testailin tuota lisää pakottamalla reitittimen 3G only tilaan, ja niin alkoi kulkea 14M/4M eli 14M download, 4M upload. Jännä juttu.

3G verkossa voi olla alueella enemmän kapasiteettia, kun kaikki asiakkaat on siirretty 4G verkkoon. Tai tukiasema on sinua lähempänä ja/tai taajuus on alempi eli sitä myöden kantaa käyttöpaikkaasi paremmin.
Käyttäjätaso 3
Satuin huomaan saman, 1/3 lataus ja 2/3 lähetys..... aika tarkkaan.
Vaihdoin häiriöilmoituksen keskustelun perusteella SIM-kortin uuteen, ja uudella SIM-kortilla menee nyt 4G läpi 15M-19M download ja aika tasaisesti 26M upload. Edellinen muutaman vuoden vanha SIM-kortti näköjään aiheutti jonkun mystisen ongelman 4G kanssa.

Kelpaa hyvin tuollaisena.