Virransäästö taas

  • 5 syyskuu 2020
  • 8 kommenttia
  • 487 katselukerrat

Käyttäjätaso 1

Elisa taas aloitti virransäästön mastossa eNB 7997. Yöllä sitten B3 ja B7 taajuudet suljetaan ja nopeudet putoaa 20-30 Mbittiin kun ennen sai 200-330 Mbits. Ärsyttävintä on se että LTE7460 modemi jää jumiin B20 taajuudelle ja nopeus ruuhkassa 15-30 Mbits, vaatii bootin tai asetuksissa käynnin. Tämän perässä muutama valvontakamera jotka tukkii kaistan jos niitä katselee. Jättäkää edes se B3  päälle. Netgear mr2100 modeemi antaa parhaimmillaan 390 Mbits tällä 300 Mbits alueella, ruuhka-aikaan 180-250 Mbits eli signaalit riittävän hyviä.


8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kannattaa laittaa oma asiakasnumero profiilin tietoihin, jos ei lyödy jo.

Pystyisikö Elisan @OmaYhteisö-tiimi hoitamaan asiaa eteenpäin sisäisesti, jotta saataisiin tilanne korjattua ja poistettua B3 virransäästö yön ajaksi ja jättää pelkkä B7 virransäästön piiriin?

Nuo nopeudet ovat harmillisen alhaiset yöaikaan. Kannattaa muuten ajastaa se LTE7460 boottamaan esim. klo 6.10 joka aamu, jos siinä on sellainen mahdollisuus, kunnes ongelma ratkeaa.

Zyxel LTE7460 tukee vain kahta taajuutta kerrallaan ja on vain 64QAM-modulaation laite, joten sen takia Netgear on nopeampi, koska siinä on ainakin 4CA tuki ja 256QAM-modulaatio Elisan verkossa.

Netgearissa ei ilmeisesti samaa ongelmaa, että jäisi jumittumaan B20:lle yön jälkeen? 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tehtiin vähän  muutoksia toimivuuteen kerta ongelmia ilmenee valvontakameroidenkin kanssa, kokeiles ensi yönä jos olisi parempi :) 

Käyttäjätaso 1

 

Testailin yöllä ja aamulla, toimi muuten hyvin, nopeudet hyviä paitsi LTE7460 omituisesti antaa osittain kehnoja nopeuksia. Käyttää vain B20?

Ohessa speedtest käyttäen LTE7460.

 

 

Käyttäjätaso 4

Hmm :thinking: varmistan ihan varmuuden vuoksi, käynnistelitkö kaikki laitteet vielä varmuuden vuoksi uudestaan?

Käyttäjätaso 1

Hmm :thinking: varmistan ihan varmuuden vuoksi, käynnistelitkö kaikki laitteet vielä varmuuden vuoksi uudestaan?

En muista boottasinko laitteet aamulla. Katsotaan vielä ensi yö.

Taitaa olla varminta vaihtaa modemi uudempaan yli cat 15 joka toimii tulevaisuudessakin.

Onko tietoa milloin Huawein uudet 5g ulkokäyttöön tehdyt mallit tulevat Elisalle myyntiin?

Käyttäjätaso 4

Jees, uudelleenkäynnistys kannattaa vielä kokeilla :thumbsup_tone2: voi olla että ilman sitä laitteet eivät osaa ottaa esimerkiksi kaikkiin tukiaseman soluihin uudestaan yhteyttä.

Uuden laitteen kokeilusta ei myöskään toki ole koskaan haittaa :slight_smile:  jos hankit laitteen vielä jostain mistä saat siihen palautusoikeuden niin pääset testailemaan sitäkin kautta sitten uutta laitetta huoletta.

Hmm, nyt täytyy kyllä myöntää etten ole ihan varma mistä reititinmallista tai -malleista on kyse :sweat_smile:  löysin Huawein sivuiltakin vain 5G CPE Win ulkoreitittimen, mikä meiltä löytyy valikoimista. Olisiko sinulla vaikka linkkiä tai lisätietoa mitkä mallit kiinnostaisi? :blush:

Käyttäjätaso 1

Joitain huhuja netissä  aina liikkuu, ei minulla mitään tietoa ole.

Suuntaavalla antennilla oleva olisi vain parempi. 

Huawei 5G CPE Pro alakerran  ikkunalaudalla antaa parempia  4G nopeuksia kuin LTE7460 toisen kerroksen  korkeudella ulkoseinässä. Voisihan tuon 5G CPE Win tilata testattavaksi.

Tuo Huawei 5G CPE Pro käyttänee useampaa 4G-taajuutta saman aikaisesti kuin Zyxel ja saa verkosta enemmän irti.

Osallistu keskusteluun