Kysymys

VPN-yhteys mokkulalla

  • 13 maaliskuu 2013
  • 12 kommenttia
  • 3499 katselukerrat

Hei,

onkohan viimeaikoina tehty jotain muutoksia jotka vaikuttavat VPN-yhteyteen mokkulalla? Eräs työntekijämme sanoi, että VPN-yhteys lakkasi toimimasta viikko sitten torstaina. Olen testannut mokkulaa useammassa koneessa ja eri käyttäjätunnuksilla eikä yhteyden muodostaminen onnistu. VPN-tunneli aukeaa, mutta yhteydenmuodostus jää jumiin verifying username and password-kohtaan. Kun kaikki VPN-protokollat on rullattu läpi, yhteydenmuodostus nakkaa error 800:n.

Kokeilin käyttäjän läppärillä VPN:n muodostamista kännykästä jaetun Internet-yhteyden ja tämä lähti toimimaan saman tien, joten syypää on paikannettu mokkulaan / mobiiliyhteyteen. VPN-yhteys muodostetaan PPTP-protokollalla.

-Mikko

12 kommenttia

Hei,

juuri näin kävi myös meille. Eli viime torstaina yhden käyttäjän VPN yhteys lakkasi toimimasta ja tänään sitten oma yhteyteni. Wlanin yli VPN toimii, joten vika on mokkulassa.

Toivottavasti vika selviää.

- JL
Käyttäjätaso 3
Minun VPN-yhteyteni on toiminut ja toimii edelleen (OpenVPN).
Käyttäjätaso 5
Hei, voisin siirtää tämän tapauksen eteenpäin selvitettäväksi. Onko mobiililaajakaistoillanne käytössä internet4 vai tavallinen internet-apn?
Hei,

näkeekö apn:n mokkulan hallintaohjelmasta? Jos, niin mistä sieltä? Käyttäjän mokkula ei ole nyt mukana mutta voin pyytää selvittämään.
Käyttäjätaso 4
Komppaan myös että openVPN toimii nykyisessäkin SL mobiilikaistassa ( APN = internet4 ), kirjautumisen kanssa on ollut välillä hidasteita, mutta kun käyntiin lähtee niin toimii (paitsi ei epävakaassa 3G DC-HSPA+ verkossa )  

Lisäys, testattu androidOS 4.0.3:

APN = internet.saunalahti 

perus VPN toimii

APN=internet4

perus VPN EI toimi, ei edes kirjaudu.

Liittyy 7.3.->  maanlaajuiseen verkon säätövirheeseen, lisää täällä.
Käyttäjätaso 5
mkoskenk kirjoitti:

Hei,

näkeekö apn:n mokkulan hallintaohjelmasta? Jos, niin mistä sieltä? Käyttäjän mokkula ei ole nyt mukana mutta voin pyytää selvittämään.


Nettitikun yhteysohjelmasta löytyy kyllä mikä APN on kyseessä. Meidän tikuilla on yleensä käytössä joko Mobiililaajakaista tai Mobile Partner - ohjelmistot. Löydät ohjeet asetusten tarkistukseen täältä: Mobile Partner ja Mobiililaajakaista
Minäpäs tarkistelen tuon APN-asian.

Meillä on käytössä tosiaan Windowsin oma perus-VPN.
Asia tarkistettu ja käytettävä APN oli internet.saunalahti 
Käyttäjätaso 5
Selvittelin tätä tapausta, ja näistä ongelmista olisi hyvä saada mahdollisimman paljon esimerkkitapauksia. Pyytäisin kaikkia joilla on ollut tuon 6.3. -7.3. jälkeen ongelmia internet4 / internet.saunalahti - APN:ien kanssa olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa (09) 4243 0456 häiriöilmoituksen tiimoilta. Tarvitsemme muun muassa liittymien gsm-numerot, käyttöosoitteet, esimerkkiaikoja ja kuvauksia ongelmista. Nämä saadaan parhaiten eteenpäin ja selvitykseen suoraan häiriöilmoituksilla. 🙂
Käyttäjätaso 5
Olin ymmärtänyt, että VPN tarvitsisi julkisen IP-osoitteen toimiakseen. Eli internet.saunalahden kautta se ei onnistu. Hamachi on poikkeus. En tiedä muista.

Vaatiiko VPN sitten molempiin päihin julkisen IP:n, siitä en ole täysin varma. Ainakin se kone johon yhdistetään on oltava julkisen ip:n päässä. NAT:n taakse näet ei sitten pääsekään.
Jos tarkoitat julkisella IP:llä kiinteää IP:tä niin se tarvitaan ainoastaan siellä päässä johon ollaan yhdistämässä. Ja NATin taaksekin pääsee kun palomuurissa on ohjaukset kunnossa.
Käyttäjätaso 5
Tarkoitan julkisella ip:llä etupäässä internet4:stä saatuja julkisia IP-osoitteita, joihin pystyy ottamaan yhteyttä internetistä käsin. (Kun on kyse mobiilikaistoista)

Tottakai saa yhteyden nat:n sisään lähiverkkoon, edellyttää toki että siinä nat-purkissa on myös käytössä julkinen ei-jaettu ip eli apn on internet4. Eli tässä menee nyt sekaisin iloisesti nämä termit. Itse kirjoitin lähinnä tapauksesta jos käytössä on sl:n mobiilikaistoja, kun keskustelussa on siitä kyse.

En tiedä tarpeeksi VPN:stä, mutta sikäli mikäli ymmärsin, niin se siis ei vaadi client-puolella julkista IP:tä (internet4), jos välissä on julkinen palvelin, jossa VPN on.  Eli aika perusjuttu siis. Ei vaan itselläni ole ollut tarvetta kuin SSH:n käytölle.

Osallistu keskusteluun