Vastattu

Yhteyden hidastuminen yöaikaan.

  • 26 huhtikuu 2019
  • 10 kommenttia
  • 1171 katselukerrat

Olen huomannut yöaikoina nettiyhteyden radikaalia hidastumista. Mistä tämä johtuu?
Päivisin yhteys toimii moitteetta mutta illalla/yöllä yhteys katkeaa ja sen jälkeen hidastuu.
Todella rasittava ominaisuus, mikäli tämä kuuluu elisan tyyliin niin vaihdan operaattoria.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kimppikoo 27 huhtikuu 2019, 11:28

Tee vikailmoitus ja pyydä, että tukiasemaa ei yöaikaan ajeta alas tai sen taajuuksia ei sammuteta.
Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Liekö sielä tukiasemassa sammuilee jotain pois päältä. Tästä on tainnu ennenkin olla keskustelua täällä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tee vikailmoitus ja pyydä, että tukiasemaa ei yöaikaan ajeta alas tai sen taajuuksia ei sammuteta.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Joo tästä samasta asiasta on lukuisia esimerkkejä pelkästään täällä palstalla. Eli yöksi tukiasemasta sammutetaan korkeampia taajuuksia, mitä perustellaan virransäästöllä. Tästä aiheutuu ongelmia, kun se reititin saattaa ottaa tämän jälkeen yhteyden jostakin hyvin kaukaisesta tukiasemasta sillä korkealla taajuudella (monesti 1800 MHz), kun ei osaa vaihtaa matalammalle (800 MHz).

Vikailmoitusta vaan tai yksityisviestiä palstatiimiläisille, niin Elisa ottaa virransäästön pois, koska siitä on sinulle selvästi merkittävää haittaa.
Kiitos vastanneille, rupean selvittelemään!👍🏻
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Suosittelen kiinteää laajakaistaa, sieltä ei sammuteta mitään öisin, ja toiminta on vakaata noin aamusta aina yömyöhään ja myös yökukkujille täysi toimivuus vaikka juhannuksena. Mobiili on mobiili ja tukiasemia sammutetaan öisin, jolloin yhteyttä haetaan kauempaa.

Jos mobiililaajakaista on ainoa vaihtoehto, suosittelen kokeilemaan myös toisia operaattoreita, mutta kuulemani mukaan myös DNA sammuttaisi ainakin jotkut tukiasemat öisin.

Nyt soi Atmozfears - Weapons of Love (Radio Version) (feat. Popr3b3l).
Mulla on vähän samanlainen ongelma. Mökillä on akkumonitori, joka lähettää akun tilan ja aurinkopaneelin lataustehon jne. parin minuutin välein 3G:n yli. Homma on toiminut kuin junan vessa koko viime syksyn ja alkutalven, mutta nyt huhtikuusta lähtien yhteys on alkanut pätkimään. Hassua tuossa pätkimisessä on, että yhteys katkeaa aina keskiviikkona, on pimeänä viikonlopun yli ja palaa taas maanantaina. Mistäköhän tässä voisi olla kysymys? Mä en jotenkin jaksa uskoa, että kyse olisi säästä tai sattumasta. Jumpataanko haja-asutusalueilla noita tukiasemia oikeasti käytön mukaan alas/ylös?
Käyttäjätaso 7
Mistäköhän tässä voisi olla kysymys? Mä en jotenkin jaksa uskoa, että kyse olisi säästä tai sattumasta. Jumpataanko haja-asutusalueilla noita tukiasemia oikeasti käytön mukaan alas/ylös?
Hmmmm..

Kyllä niitä tukiasemia osittain sammutellaan yöajaksi. Mitä tähän asti asiasta on tullut ilmi , niin Elisa sammuttaa pienen käytön aikaan / yöaikaan esim. 1800MHz LTE-taajuuden ja jättää päälle vain 800 MHz LTE-taajuuden.

Sen sijaan 3G-verkon sammuttelusta en ole kuullut ja varsinkaan selaisesta , että tukiasema sammutetaan kokonaan useammaksi päiväksi. Vaikuttaa omituiselta ja suosittelen ottamaan yhteyttä aspaan.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
DNA ei tietääkseni sammuttele tukiasemia, vaan heillä on omiiin kokemuksiini perustuen käytössä Ericssonin MIMO Sleep, eli kun 4G LTE:ssä on käytössä 2x2 MIMO, niin hiljaiseksi ajaksi saatetaan kytkeä toinen radiopirii pois, joten virtaa säästyy noin 50%. Taajuutta ei siis kokonaan ajeta alas.

Elisalla taas ajetaan vaikkapa 800+1800+2600 saitista 1800 ja 2600 alas, joten alueen kapa muodostuu vain 800-taajuudesta. Ongelmia voi tosiaan olla, jos syystä tai toisesta yhteys muodostuu kaukana (vaikkapa 15km) päässä olevaan tukiasemaan, jossa ei ehkä ole sellaista konffista, että päälaite skannaisi lähialueensa inter-band taajuuksia, eli si siis löydä tuota 800MHz taajuutta. Ratkaisu olisi esim. konffimuutos, että agressiivisemmin heitettäisiin pihalle heikossa verkossa roikkuvat, jotta hakevat toimivan verkon.

Kiinteä ei ole kaikkialla vaihtoehto. Paitsi jos sattuu olemaan useampi kymppitonni ylimääräistä pätäkkää taskussa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moro @asdasdasdasd123 ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Mikäli moista ilmiötä on havaittavissa tosiaan, niin laittele profiiliisi asiakasnumerosi ja jos käyttökohde on eri kuin mitä kotiosoitteesi niin laita käyttöosoite yksityisiin muistiinpanoihin 🙂 Sama @tyrtyr huomioksi 🙂
Lisäsin yksityisiin muistiinpanoihin liittymän numeron ja käyttöpaikan osoitteen jos jollain on jossain vaiheessa kiinnostusta tutkia tätä. Oon tässä kuukauden päivät seuraillut tilannetta. Akkumonitori on ollut pitkiä pätkiä pimeänä, mutta myös päällä. Kun katon, että milloin se on ollut päällä niin näyttäisi siltä, että yhteys muodostuu juuri silloin kun minä tai vanhemmat (tai mahdollisesti mökkinaapuri) on käynyt paikalla ja sammuu vähän sen jälkeen kun ollaan poistuttu paikalta ihan kuin tukiasema osaisi jotenkin haistella milloin lähistöllä on puhelimia. Akkumonitori, joka toimii ainoastaan kun ollaan itse paikalla on vähän nihkeä kun silloin sen akun tilan voi lukea suoraan seinästä.

Kurkkasin cellmapperistä viimeksi kun olin möksällä, että missä tukiasemasemassa oon kiinni, mutta en tietenkään muistanut laittaa sitä ylös. Oon kuitenkin melko varma, että se on tämä:

Ja tää homma siis toimi kuin junan vessa aina tuonne 2019 maaliskuun 27. päivään saakka, jonka jälkeen tää pätkiminen alkoi.

Mämjärventien torni
Cell ID 38873
System Subtype HSPA+
RNC-ID 56
PSC 433
UARFCN 3084

Osallistu keskusteluun