Kysymys

Yhteys katkeilee

  • 22 kesäkuu 2011
  • 19 kommenttia
  • 2805 katselukerrat

Käytössä Nopsa / Huihai E1820.

Joutokäynnillä netti pysyy päällä lähes ikuisesti ja perus surffaaminen onnistuu. 3G toimii hyvin ja nopeudet ovat luokkaa 5-8Mbps DL ja 0,5-1,5Mbps UL. Ongelma tuleekin vastaan enemmän datasiirtoa vaativissa palveluissa, esim. YouTbe-videoita katsellessa. Yhteys katkeilee jatkuvasti. Luuleeko operaattori kaikkea isompaa datasiirtoa torrent-latailuksi katkoen yhteyden, vai onko kyse verkon kapasiteetin jatkuvasta ylittymisestä? Asun pienellä paikkakunnalla, missä tällaista vikaa ei aiemmin ole esiintynyt.

19 kommenttia

Täällä sama homma youtubesta laittaa vaikka 1min videon näkymään nii alkaa netti sekoilemaan ja kun pistää windows live messengerin päälle nii koko netti katkeaa ja tiedoston lataamisesta selaimella netti katkeaa, netti pelitkin aina jossain välissä katkaisevat tuon internet yhteyden ja itse pelaan kuukausimaksullista peliä että pystyykö tällä mokkulalla nyt mitään muuta tehä kuin selata internet sivuja missä on pelkkää tekstiä kun ei näytä mikään muu toimivan kun näyttää olevan niin kauheat rajoitukset mitä nopeuksia voi käyttää vaikka tuosta mokkulan käytöstä maksetaankin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Katkeaako verkkoyhteys totaalipoikki?

Onko vaikutusta, jos laittaa taustalle jatkuvan pienen kuorman esim. nettiradion ja sen jälkeen videon pyörimään toiseen välilehteen?
Se katkeaa silti ja mokkulassa on signaali ja yhteys mutta koneesta katkeaa yhteydet siis kaikista koneista 3g reititin käytössä. ei ole reitittimessä tai tietokoneissa asetukset väärin vaan johtuu tuosta mokkulasta kun yhteys on mutta ei silti ole yhteyttä. ja tuo mokkula on ihan pelaava huollettu sun muuta, 2kk pelas ilman mitää netin katkomista sun muuta mutta nyt sitten ollut että netti katkeaa jos kaistankäyttö kasvaa esim. netti pelaamisessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

... vaan johtuu tuosta mokkulasta kun yhteys on mutta ei silti ole yhteyttä...


Eihän se nyt välttämättä ole "mokkulasta" kiinni, koska vika luultavasti kuitenkin on verkossa...

Verkko-ongelmia ei pysty selvittämään 3g-routterin "läpi", joten tutki käyttäymistä modeemi suoraan koneessa kiinni. Erityisesti tarkkailukohteeksi "jökitys"-tilanteissa lähettääkö tikku jotain (esim. pieniä paketteja säännöllisesti) eikä vastausta verkosta päin tule vai onko tikku hiljaa. Huom. verkkoyhteys voi pysyä päällä, vaikka internetyhteys on poikki.
on testattu koneeseen mokkula suoraa ja sama homma silti. yhteys on mutta mitään ei tapahdu "selvitetään verkko osoitetta" kun laittaa selaimen päälle ja ei ole yhteyttä mihinkään vaikka mokkulassa on signaali ja yhteys.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

on testattu koneeseen mokkula suoraa ja sama homma silti. yhteys on mutta mitään ei tapahdu "selvitetään verkko osoitetta" kun laittaa selaimen päälle ja ei ole yhteyttä mihinkään vaikka mokkulassa on signaali ja yhteys.


Eli vika on verkossa tai signaalissa. Signaalia voisi tietysti tutkia ja lähinnä niin, tapahtuuko suuria vaihteluita signaalivoimakkuudessa (yli 10 dBm) tai häiriöissä (jos ko. "mokkula" tiedon kertoo) sekä vaihteleeko modeemi jatkuvasti solua.

Operaattorille lähetettävää häiriöilmoitusta varten kannattaa myös kirjata ylös tarkkoja päivämääriä ja kellonaikoja, milloin häiriö on esiintynyt (mikäli satunnaista) tai mahdollisimman tarkka alkamisaika, jos jatkuvaa. Operaattori voi sitten lokeistaan tutkia, mihin tukiasemaan/soluun yhteys on tuolloin ollut ja mahdollisen häiriön/vian paikallistaminen helpottuu.
signaali pysyy koko ajan samassa 41% eikä muutu siitä mihinkään. totta se joku sit siinä verkossa on vikana kun signaalit pysyy iha normina mutta silti katkeilee vähän isommasta kaistan käytöstä.

Katkeaako verkkoyhteys totaalipoikki?


Mun tapauksessa yhteys menee vaan naps poikki, Huihai rupeaa vilkuttamaan sinistä valoa. Netin saa päälle yhdistämällä uudestaan, mutta mitä se auttaa kun yhteys katkeaa heti uudestaan? Vaikuttaisi siltä, että operaattori automaattikatkaisee yhteyden kun datasiirron nopeus ylittää tietyn rajan. Toleranssi vaihtelee vuorokaudenajan / viikonpäivän mukaan, ja arki-iltaisin se on todella matalalla. 3G-verkon kapasiteetti lopussa, kun näin pitää nopeuksia rajoittaa???

Tuntuu, että tässä on asiakasta sumutettu halvaoilla megabiteillä, joita ei sitten olekaan...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Mun tapauksessa yhteys menee vaan naps poikki, Huihai rupeaa vilkuttamaan sinistä valoa. Netin saa päälle yhdistämällä uudestaan, mutta mitä se auttaa kun yhteys katkeaa heti uudestaan?


Ne muutamat kerrat, kun vastaavanlaiseen "kerrasta poikki" -ilmiöön törmännyt, on syyksi paljastunut signaalissa tapahtuva ns. käsittämätön notkahdus ja vielä niin, että häiriötaso pomppaa yht'äkkiä >20 dB:iin ja pysyy siellä pidempään. Kaikissa tapauksissa modeemin sijoitus oli sellainen, että löytyi vain yksi ainoa solu eli noissa häiriötapauksissa modeemilla ei ollut "varasolua" käytettävissä. Ns. normaalitilanteessahan tuollainen muutos signaalissa aiheuttaa solunvaihdon eikä verkko- tai sen paremmin datayhteyskään poikkaise.

On kyllä myös hyvinkin mahdollista, että modeemissa on vikaa. Hieman raskaammalla kuormituksella ts. pidemmällä yhtäjaksoisella hspa-siirrolla, tulevat ainakin lämpö- ja virtaongelmat esiin. Tosin useimmiten modeemi heittää silloin totaalisemmin "pyyhkeen kehään" eli resetoi itsensä.

Ruuhkautumisenkin pitäisi ensin näkyä nopeudessa eli on edelleenkin outoa, jos yhteys toimii edes kohtuullisella nopeudella (=2-6 megaa) ja siitä poikki. Enkä tuossa tilanteessa ymmärrä, mikä priorisointi tms. kettuilu voisi olla operaattorin motiivina katkaista yhteys...


On kyllä myös hyvinkin mahdollista, että modeemissa on vikaa. Hieman raskaammalla kuormituksella ts. pidemmällä yhtäjaksoisella hspa-siirrolla, tulevat ainakin lämpö- ja virtaongelmat esiin. Tosin useimmiten modeemi heittää silloin totaalisemmin "pyyhkeen kehään" eli resetoi itsensä.On kyllä totta, että palikan päällä voisi paistaa munia kun datasiirtoa enemmän tapahtuu, mutta ei se aina ole aiheuttanut yhteyden katkeilemista. Virtapuoltakin on tullut selvitettyä kokeilemalla tikkua sekä pöytäkoneessa (Win7) että läppärin (Ubuntu) eri USB-porteissa. Ei vaikutusta, paitsi läppärin kanssa, jos samaan aikaan on siirretty jotain tavaraa toisessa portissa olevan muistitikun / kiintarin välillä, yhteys molempiin tikkuihin takkuaa.

Tekisi mieli rajata ongelmaa kokeilemalla yhteyttä emännän Nokian palikan (palikassa DNA:n kortti) avulla, mutta kun ei viitsisi SIM-lukituksia ruveta kräkkäilemään...

Mielenkiintoinen havainto on ollut myös se, miten ripeästi yhteys aukeaa Ubuntussa; yleensä muutaman sekunnin kuluttua sisäänkirjautumisesta, kun se on säädetty automaattiseksi. Windowsilla joutuu odottelemaan, ja toisinaan tikku menee niin jumiin että koko käyttis on käynnistettävä uudelleen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

...Tekisi mieli rajata ongelmaa kokeilemalla yhteyttä emännän Nokian palikan (palikassa DNA:n kortti) avulla, mutta kun ei viitsisi SIM-lukituksia ruveta kräkkäilemään...

Mielenkiintoinen havainto on ollut myös se, miten ripeästi yhteys aukeaa Ubuntussa; yleensä muutaman sekunnin kuluttua sisäänkirjautumisesta, kun se on säädetty automaattiseksi. Windowsilla joutuu odottelemaan, ja toisinaan tikku menee niin jumiin että koko käyttis on käynnistettävä uudelleen.


En usko, että denarin Noksu on sim-lukittu. Ainakin yleensä dna "lukitsee" tikkunsa käpälöimällä yhteysohjelmaa niin, ettei profiili- tms. muutokset onnistu. Mutta voin olla väärässäkin...

Jos W7+E1820 wwan-yhteydellä häviää yhteyden aukeamisajassa Ubuntulle, on Winkun ajureissa, tikun asetuksissa tai usb-puolella jotain vialla. Tietenkin Ubuntu itsessään buuttaa huomattavasti nopeammin kuin W7, mutta wwan-yhteyspalvelun latauduttua käynnistyksen yhteydessä, on yhteys auki saman tien. Aika usein niin, ettei työpöytä ole vielä ilmestynyt näkyviin, kun motukan merkkivalo kertoo yhteyden muodostuneen.
mulla on huawei E160E mokkula ja se katkaisee netin heti kun se lämpenee. ajattelin hankkia uuden mokkulan jossain vaihessa. se on vuoden vanha
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

mulla on huawei E160E mokkula ja se katkaisee netin heti kun se lämpenee. ajattelin hankkia uuden mokkulan jossain vaihessa. se on vuoden vanha


Kuulostaa valmistusvialta, jolloin menee takuuseen.
Käyttäjätaso 3

Windowsilla joutuu odottelemaan, ja toisinaan tikku menee niin jumiin että koko käyttis on käynnistettävä uudelleen.


Tuo kielii kyllä laiteviasta. Kun laitteisto on ehjä, Windowsia ei tarvitse käynnistellä uudelleen kuin joidenkin päivitysten
yhteydessä. Jos USB-portit ovat mitä-sattuu-tekniikkaa, kaikki on tietysti mahdollista, mutta silloinkin kyseessä on laitevika
tai laitteen huono  laatu - tai ajuri on täysin kelvoton. Jos taas sama laiteajuri toimii sadoissa muissa koneissa, vian on pakko
olla koneessa.
onko vielkää tullu tietoa miksi tuo netti sekoilee nii pirusti esim kun katsoo yotubesta videota ja vähän väliä katkeaa koko netti kokonaan pois signaalit on hyvät mutta ei näytä netti pysyvän pääl. jaa se näyttäs taas olevan tuo MF668 nettitikku rikki 1mb nettitikul ku testas nii pelaa netti
Nyt alkaa oikeesti nyppiä tää jatkuva yhteyden katkeilu (monta kertaa päivässä) :(
Nettipelaamisesta ei tuu mitään ton takia.
Mokkula on huawei 1820, olisko jotain kikkaa millä ton katkeilun sais loppumaan ???
Auttaisko mokkulan vieminen huoltoon kenties ??

Edittiä: Yhteyden katkeiluun syyllinen vaikuttaa olevan tuo Sauniksen mobiililaajakaista-ohjelma :(
Tuolla MWconn-yhteysohjelmalla pätkimistä ei esiinny tai ainakaan sitä ei huomaa 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Mokkula on huawei 1820, olisko jotain kikkaa millä ton katkeilun sais loppumaan ???
Auttaisko mokkulan vieminen huoltoon kenties ??


Muutama tarkentava kysymys: Miten kauan tikku on ollut käytössä? Onko sen käytös muuttunut? Auttaako pakotus 3G-/2G-verkkoon? Mikä käyttöjärjestelmä on kyseessä? Toimiiko tikku paremmin/huonommin toisessa käyttöpaikassa/tietokoneessa, vaikkapa toisessa huoneessa tai toisella käyttöjärjestelmällä?Mokkula on huawei 1820, olisko jotain kikkaa millä ton katkeilun sais loppumaan ???
Auttaisko mokkulan vieminen huoltoon kenties ??


Muutama tarkentava kysymys: Miten kauan tikku on ollut käytössä? Onko sen käytös muuttunut? Auttaako pakotus 3G-/2G-verkkoon? Mikä käyttöjärjestelmä on kyseessä? Toimiiko tikku paremmin/huonommin toisessa käyttöpaikassa/tietokoneessa, vaikkapa toisessa huoneessa tai toisella käyttöjärjestelmällä?


Tikku on ollu käytössä helmikuusta asti..

Sen verran käytös on muuttunut, että alussa katkeili vain 2-3 kertaa päivässä, välillä kadotti verkon kokonaan (normaalisti on täydet palkit), välillä herjasi että "ei palvelua"... Nyt on pari viikkoa mennyt niin, ettei riitä 10 katkoa päivässä :(

3G/2G pakotusta ei ole tullu kokeiltua... Kännykkä on kumminkin kokoajan 3G-verkossa ja täydet palkit...

Windows XP on käyttiksenä... Myös Linuxilla on testattu, mutta niin pieniä aikoja, ettei siitä osaa sanoa mitään...

Toisessa huoneessa/paikassa on hieman hankala testata...

Käytän nyt vanhempaa Huawei E180 tikkua, se ei pätki, mutta on vähän hitaampi...

Voi olla että nuo vanhan tikun ajurit aiheuttaa ristiriitoja, mutta nyt ei jaksa ruveta säätämään tai kohta ei toimi kumpikaan...
Käyttäjätaso 3
Tuota noin... et kai ole lisännyt mitään muita virtaa syöviä USB-laitteita portteihin?
Modeemit nimittäin syövät sähköä melko tarkkaan sen, mitä USB-portista saa irti
ja jos virrankulutus ylittää 500 mA, on menty rajan yli...

Jos et, haiskahtaa siltä, että joko modeemi tai USB-portti on laukeamassa hiljalleen,
mitä en pitäisi omien kokemusteni pohjalta mahdottomana. USB on periaatteessa
loistava keksintö, mutta toteutukset ovat mitä sattuu.

Vanhan tikun ajurien ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, sillä laitekoodit näyttävät olevan
eri modeemeille aina omansa. HSPUPA-mallien virrankulutus näyttäisi olevan melkoisen
paljon hitaampia malleja suurempi ja tuo E180 kuuluu "keskikastiin" eikä ole niin
virtasyöppö kuin monet muut

http://www.siptune.net/tiki-index.php?page=Mokkuloiden+virrankulutus

Osallistu keskusteluun