Kysymys

Yhteys katkeilee/hidastunut Kiuruvedellä.

  • 30 kesäkuu 2015
  • 6 kommenttia
  • 991 katselukerrat

En löytänyt enää vikailmoituksen tekokaavaketta,vissiin ainoa tapa nykyään soittaa aspaan?

Kirjoitanpa vuodatuksen tähän,jospa joku moderaattori saisi asiaa eteenpäin.

Elisan masto Kenkunperällä Kiuruvedellä,johon antennit suunnattu.Toukokuun aikaan latausnopeudet putosivat max 20mb tasolle,kellonajasta riippumatta.Ennen tätä nopeudet 40-55mb luokkaa.Reitittimen signaaliarvojen mukaan RSRQ ruvennut käymään korkella(pomppaa arvoon 14,josta taas laskee normaaliin arvoon 7),jota ei aiemmin tehnyt ollenkaan.

Nyt viimeisen parin päivään yhteys ruvennut katkeilemaan kokonaan,josta palautuu aina muutaman minuutin kuluttua.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kurkkasin tilannetta profiilistasi löytyvän asiakasnumeron perusteella, ja luulenpa että tässä kohtaa fiksuinta lienee suuntailla antennia uusiksi. Nimittäin lähempääkin kuin Kenkunperältä löytyy LTE. Kannattaa kokeilla suunnata antenni joko suoraan koilliseen tai itään 🙂
Kenkunperän tukari teillepäin kunnossa,sieltä sai aiemmin selvästi parhaimman yhteyden? Onko tullut uusia tukiasemia,aiemmin saadun tiedon mukaan Raskeentien varressa oleva masto olisi toinen vaihtoehto Kenkunperälle.

Mutta kokeilen tuota idän suuntaa,taitaa olla jossain Runnilla.
Käyttäjätaso 1
Tervehdys täältä iisalmen kurenpolvesta. Samoin mulla käynyt nopeuden suhteen, ennen näytti yli 20 megaa jatkuvasti ja nyt monta kuukautta jo nopeudet olleet aina vaan alle 10 megaa ja liittymä on super 4G, tikku on mallia E3276. Mikähän avuksi?
Käyttäjätaso 5
@sinituulikki  Alentunut nopeus voi johtua useasta eri asiasta. Tutkin verkon puolen, eikä mitään vikaa löytynyt tukiasemista. Toimiiko laite muualla paremmin tai toimiiko tässä osoitteessa jokin toinen 4g yhteys nopeammin (esim- puhelimen datayhteys)? Testaus toisella laitteella sulkee laitevian pois.

Katsoin osoitteen perusteella tukiasemasijainnit ja tukiasemille on matkaa useampi kilometri. Maaston muutokset kesän tultua voivat aiheuttaa muutoksia saatuun yhteysnopeuteen. Kaikki mitä jää tukiaseman ja laitteesi väliin vaikuttavat signaalin voimakkuuteen. Jos olet huomannut, että kuuluvuustolppia on nyt vähemmän, kuin ennen, niin todennäköisesti tästä on kyse.

Lisäantenni voi auttaa kuuluvuuden parantamiseen, kun saisit signaalivoimakkuuden kotiisi vahvempana. Nettitikkuihin ei kovin voimakkaita lisäantenneja ole tarjolla. Suosittelen 4g reititintä ja katolle asennettavaa suunnattavaa lisäantennia! Lisäantenneihin voit tutustua mm. osoitteessa www.4g-antennit.fi.

Elisalta löytyy myös yksi lisäantenni myynnistä (Elcard ulkoantenni), saman linkin takaa löydät myymämme Mobiilireititinmallit! https://kauppa.saunalahti.fi/#!/laitteet/muut-laitteet :)

:
Käyttäjätaso 1
Kiitos kun katsoit tilanteen sieltä niistä mastoista.:) Meillä on toinenkin mobiililaakaista soneralta ja se on reitittimen kautta, paljon nopeampi kun tämä saunalahden. Pitänee tutustua noihin sinun laittamiin linkkeihin, mutta tulee näköjään maksettua turhasta nopeuden lupauksesta. Oliko se masto monen kilometrin päästä täältä meiltä mistä mainitsit?
Käyttäjätaso 5
  • ?Tukiasemia on useampia eri suunnissa, mutta on useampia kilometreja matkaa jokaiselle. Koillisesta löytyy lähin, mutta maasto vaikuttaa paljon, että mistä paras signaali lopulta sitten tulee.

    3g liittymällä on tietty maksiminopeus ja vaihteluväli. Testaa Saunalahden sim-korttia myös tässä reitittimessä, jos et vielä testannut. Laitemallista riippuen voi joutua vaihtamaan asetuksia, jotta eri operaattorin kortti toimii, mutta kannattaa ainakin testata. Eri laitteilla on myös eri tasoiset lähettimet.