Kysymys

Yhteysohjelma asetus ongelma

  • 2 lokakuu 2011
  • 2 kommenttia
  • 1841 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Miten mobiililaajakaistan yhteysohjelmiston (3.0.2.2.) APN asetukset saa pysymään muutoksen jälkeen. Yhteys pitäisi olla internet.saunalahti (toimii paremmin kuin pelkkä saunalahti) ja haluan poistaa yhteyden ominaisuukista saunalahden/elisan oman aloitussivun. Aina kun muutokset tekee niin seuraavalla kerralla ne on palautununeet alkuperäisiin. Mokkula on Huawei E 367. ???

Olen kirjoitellut aikaisemmin Huawein Huawei E1820 win7 64 ajuri ongelmista ja suunta-antenni ongelmista. Kaikki tuskalliset pätkimiset ja ongelmat loppuivat kun sain vaihdettua mokkulan E 367 :aan. Nyt suunta-antenni toimii niin että antaa 6km päästä yli 2M lisäpotkua ja yhteys toimii aina. Yhteydet oli ennen 0.2 -1M tai ei ollenkaan. Nyt 1M - 5M (yleensä 2,5M lataus 1M -2M viive 35 -60ms).  😉

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Taas esiin iäisyyskysymys MLK:n avuttomuudesta kohdata W7:n suojausasetukset ???.

En tosin ymmärrä tuota apn:n muutosta: kun yhteysprofiiliksi on valittu Saunalahti (automaatilla simmin mukaan), apn:ksi tulee automaattisesti internet.saunalahti. Mikään muu ei toimi ollenkaan eli viimeistään modeemi muuttaa väärässä muodossa syötetyn apn:n joksikin muuksi.

Noin yleisesti asetuksien muuttaminen onnistuu muokkaamalla MLK:n config-tiedostoja. Tosin ohjelma tuntuu tutun sekopäisesti jollakin ihmeellisellä logiikalla hakevan noita asetuksia kolmesta eri config-tiedostosta: MLK:n kansiossa olevat config_24421.xml ja config.xml sekä käyttäjän AppDataAppDataRoamingBirdstep Tech. -kansiossa oleva config.xml.

Ei ole tullut testattua, mutta kokeilemisen arvoinen vaihtoehto noiden asetusten muokkaamiselle: Koska MLK toimii xp-koneessa oikein eli asetukset saa talteen, kopioi haluamallaan tavalla "säädetyn" MLK:n config-tiedostot xp-koneelta W7-koneelle. Jos joku innostuu tuota kokeilemaan, niin infoa kiitos, toimiiko. Ainakin noista xp:n config-tiedostoista voi "luntata" mallia, mitä W7:n config:eista pitää muuttaa, jottei selain käynnisty...

Koska epäilen, ettei kovin monella ole intoa lähteä noita xml-tiedostoja muokkaamaan, on Huawei + W7 -yhdistelmän käyttäjien HUOMATTAVASTI helpompi siirtyä käyttämään Mobile Partneria tai (mikäli selviää ilman yhteysohjelmaa) W7:n wwan-yhteyttä. MP:ssä sentään vähäiset oletusasetukset saa muutettua haluamikseen (esim. 3g-pakotus). Toisena hyvänä puolena se, että MP:n kanssa käyttäjä voi käyttää W7:n wwan-automaattia ja tarvittaessa käynnistää MP:n ilman, että yhteys katkeaa. MP:n sulkeminen niin, että yhteys jäisi edelleen päälle, ei kuitenkaan taida onnistua kuin prosessin tappamalla (en ole tutkinut varmaksi viimemainittua).
Mobiililaajakaista yhteysohjelman versio 3.0 päivittyi siis omia aikojaan. Ohjelma ei sisällä mitään ihmeellistä uutta ja on entistä hankalampi käyttää ja todellakin käynnistää pakosta selaimen ja Saunalahden sivun. Ominaisuutta ei saa pysyvästi pois. Aikani taisteltuani älysin, että koko yhteysohjelman voi huoletta hävittää ja korvata windowsin puhelinverkkoyhteydellä. Vanhasta vain pannaan muistiin sen eri asetukset ja kopsataan omaan uuteen. Halusin myös yhteyden käynnistyvän kun kone pannaan päälle. Puhelinverkkoyhteyden pikakuvake vain kopsataan oman tilin käynnistysvalikkoon. Ei enää joutavia mainossivuja ja erittäin nopea käynnistys. Minulla on Huawei  E1820 joka muuten on pelannut oikein hyvin sekä XP:ssä että windows 7:ssä. Ja myös Saunalahden mobiililaajaista palveluna on ollut todellinen siunaus liikkeellä ollessa. Voipi olla, että nämä temput vaativat tikun sisäisen näennäis-CD aseman poiskytkemistä, jonka tein aikanaan, jotta voin käyttää tikkua  muissakin käyttöjärjestelmissä.

Osallistu keskusteluun