Kysymys

Yhtyes pätkii, Elisa/Saunalahti ei tee mitään. Välttäkää operaattoria.

  • 29 tammikuu 2012
  • 22 kommenttia
  • 5192 katselukerrat

Ei toimi Saunalahti/Elisa, ei sitten ollenkaan. Puoli vuotta antoivat surffata, sitten antoivat kaistaa uudemmille asiakkaille. Ei voi hoitaa pankkiasioitakaan kun yhteys katkoo. "Palvelinta ei löydy", "Yhteyden aikakatkaisu", ovat jatkuvia viestejä. Joskus yhteys pankiinkin jää auki kun ei pääse enää pois. Revi mokkula irti ja ota uusi yhteys, josku se auttaa. 4 kertaa olen ollut yhteydessä tukeen ja aina tulee viesti "Yhteys korjattu", EIKÄ KERTAAKAAN mikään ole muuttunut! Tuo on otettava jo piruiluna, ei palveluna. Aivan naurettavaa.

Että miettikää pitkään ennen kuin sorrutte 2 vuoden sopimukseen Saunalahden/Elisan kanssa. Keski-Suomessa ainakin. Yhteys on kelvoton. Päätä seinään hakkaamalla saa yhteyksiä mutta tuskaista on. Ja etenkin asioiden hoito tällaisellä yhteydellä on riskialtista, jos yleensäkään mahdollista.

Pysykää kaukana hyvät ihmiset. Ja pahatkin.

22 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Paikallisesti ruuhka-aikoina ja jopa niiden ulkopuolella tulee noita aikakatkaisuja aika tiuhaan tahtiin. Monasti, jos ei ole tiedonsiirtoa käynnissä, niin yhteys tipahtaa pois. Sekin ehtii tapahtua siinä samalla kun täyttää tilisiirtolomaketta nettipankissa. 

Siellä sopimusehdoissa on muistaakseni ihan kohta, että yhteys voi tilapäisesti olla alle viitearvojen eli jopa pyöreät 0. Tietenkin sitä voi miettiä, että onko tällanen sopimus miten asiakasystävällinen noin yleensä, jos siitä ei sitten voi edes päästä irti.

Tietty eihän sitä voi aina tietää onko vika mokkulassa itsessään. Oletko kokeillut toista mokkulaa samalla sim-kortilla?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki


Että miettikää pitkään ennen kuin sorrutte 2 vuoden sopimukseen Saunalahden/Elisan kanssa. Keski-Suomessa ainakin. Yhteys on kelvoton.


Kylllä noita ongelmia on muuallakin kuin keski suomessa. Savossa menee samalla kaavalla eli puolivuotta (kesä 2010 -->) toimi ihan ok ja riittävällä nopeudella mutta sitten alkoi hidastelu joka jatkuu edelleen tänäänkin........ vai mitä sanotte tästä:

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

Vikailmoituksia on tehty useita ja asia pitäisi olla operaattorilla mutta eivät välitä paskaakaa koko hommasta. Edelleen kaupataan tännekkin 15 megan nopeutta ja mainostetaan että suomen kattavin.... hahaa

Onneksi en ole sortunut pitkiin sopimuksiin enkä sorru ainakaan Elisan leiriin. Prepaidilla testailen.... :(

Sonera on tällä hetkellä ainakin minun kohdalla nopeampi ja ei pätki mutta sinnekkään en tee pitkiä sopimuksia, prepaidilla sitäkin käytän.

Lisätäämpä vertailun vuoksi ja todisteeksi Soneran yhteydellä mitattu nopeus samalla koneella samalla tikulla ja tikku tarkalleen samassa paikassa.
Aikaero mittaustuloksessa johtuu kortin vaihtoon menneestä ajasta.

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank
 
Käyttäjätaso 3

Kylllä noita ongelmia on muuallakin kuin keski suomessa. Savossa menee samalla kaavalla eli puolivuotta (kesä 2010 -->) toimi ihan ok ja riittävällä nopeudella mutta sitten alkoi hidastelu joka jatkuu edelleen tänäänkin........


Ei yksi tukiasema kata Keski-Suomea tai Savoa. Ongelmat tai ongelmattomuus on käyttöpaikasta ja/tai tukiasemasta riippuvaa. Omalla kohdallani näköetäisyydellä on elisan tukiasema, josta yksi taajuus toimii erinomaisesti kellon ympäri ja toinen on iltaisin käyttökelvottomaksi ruuhkautunut. Olisi paska nakki jos sattuisin asumaan 2km väärään suuntaan ja joutuisin tyytymään pelkästään jälkimmäiseen huonosti toimivaan ylikuormitettuun taajuuteen, muuta operaattoriahan siinä täytyisi kokeilla tai viritellä suunta-antennia. Ja tiedostan kyllä että kahta taajuutta ei ole monessa paikkaa saatavilla, se ei ole pointtini. Ja samasta syystä jonkin operaattorin hyvä toimivuus paikassa X ei tarkoita että se toimii paikassa Y. Onkin syytä kokeilla mikä operaattori toimii parhaiten juuri omalla käyttöpaikalla ja valita se. Jos useimmat tekisivät näin, se johtaisi siihen että kuormitus tasaantuisi paremmin eri operaattoreiden kesken. Mikä tarkoittaa parempia yhteyksiä kaikille.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki


.................................................Ei yksi tukiasema kata Keski-Suomea tai Savoa.


Luuletko tosiaan että olisin niin tyhmä että kuvittelisin ettei keskisuomessa tai savossa ole kuin yksi tukiasema.... :o

Ilmeisesti sinulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä ja ehkä muussakin. Pointti olikin siinä että nopeus oli silloin kun eka kerran otin mobiilin käyttöön niin nopeus oli tarpeisiini nähden riittävä mutta puolen vuoden jälkeen romahti...... 😎 :(

Tässä faktat: Asema on edelleen samassa paikassa ja asun aika ison (useampi tuhat asukasta) taajaman keskustassa, ilmoitetun kuuluvuuskartan sisällä. Operaattorille on viestitetty nopeuden putoamisesta eli siitäkään ei voi olla kyse etteivät tietäisi. Aikaa kulunut kohta 2 vuotta ja parannusta ei ole tullut.

Tosiasia on se ilman sarvia ja hampaita että Sonera on panostanut ainakin tänne (periferialle) viimeisen vuoden aikana uusimalla entisiä ja rakentamalla uuden tukiaseman keskustan katvealueelle.
Edellä olevat nopeusmittaukset voisivat hyvin kuvastaa tilannetta mikä oli 2 vuotta sitten eli silloin saunan nopeus oli lähinnä sitä mitä sonera nyt.
Luojan kiitos että Elisa panostaa sinne missä suurin osa asiakkaistakin on, mikä lienee itsestäänselvyys.
Eli suurimpiin kaupunkeihin ja liikenneyhteyksien tuntumaan.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Kyllä sen pankkiyhteyden voi hoitaa myös 2G:n kautta web-selaimella, on se sentään jopa ~ 0,4 Mbps yhteys (jos 2G/EDGE-verkko saatavilla). Turhat web-selain-pluginit poisjättämällä pankkiasioinnin voi nihkeästi hoitaa myös 2G/GPRS:n kautta ~ 0,2 Mbps.

Miksipä muutenkaan saunalahti ilmoittaa mobiilikaista nopsa-liittymän nopeusvaihteluväliksi 0,4 Mbps - 15 Mbps, alin arvo tulee 2G:n huippunopeudesta EDGE-verkossa.

Ei se ole saunalahden vika jos peruspetteri ei osaa säätää 2G/3G/4G-nettitikkuaan toimimaan VAIN 2G verkossa, vaan jääräpäisesti koittaa pakottaa sitä 3G- tai 4G-verkkoon vaikka ne ei kyseisessä sijainnissa asunnossa tai asunnon ulkopuolellakaan toimi kunnolla ( vähintään -80 dBm signaalivoimakkuutta 900 Mhz tai 2100 Mhz 3G-verkossa, 4G-verkko toimii vielä heikommalla dBm arvolla koska ei ole vielä ruuhkainen radiotaajuus ).

Kaikilla elisa/saunalahden nettitikun mukana toimitetuilla yhteyshallintaohjelmilla kykenee määrittämään 2G/3G/4G taajuuden valinnat käsin tai automaattisesti - oletus on automaatilla.

Kun kriittiset asioinnit on hoidettu netissä, voi alkaa hieman ulkoiluttamaan sitä nettitikkuansa asunnossa tai asunnon ulkopuolella, paras sijainti sisällä on yleensä ikkunan välittömässä läheisyydessä, ulkona mitä korkeammalla niin yleensä parempi riippuen myös radiosignaalin heijastuksista esim naapurin talon seinästä. Kaupasta saa aktiivisia 5 METRIN usb-jatkojohtoja jolla kyllä saa sen nettitikun vaikka katoon asti !!! Nämä jatkojohdot myös toimivat täysin ( ainoastaan 20 METRIN testaamani USB-jatkojohto ei toiminut kuin 2G:llä, 3G:llä nettitikun virrankulutus oli liian suuri vakaaseen yhteyteen asti)
En myöskään näe yhtäkään tilannetta missä ulkoinen anteeni ( jos nettitikkusi tukee sellaista ) olisi liikaa, mitä suuntaavampi anteeni sitä parempi.

Valitettavasti pelkkiä 2G mobiilikaistoja ei kai enään myydä, on vain otettava 3G, 4G jne ... tai niiden yhdistelmäliittymiä. Nettitikku rajoittaa myös mitä taajuuksia se tukee.

jopa==kirosana mobiilikaistoissa
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki


Ei se ole saunalahden vika jos peruspetteri ei osaa säätää 2G/3G/4G-nettitikkuaan toimimaan VAIN 2G verkossa, vaan jääräpäisesti koittaa pakottaa sitä 3G- tai 4G-verkkoon


En tiedä miten peruspetteri laitteensa osaa säätää mutta tuskin sinä olet ainoa välkky joka sen osaa.... 8)

Minä ainakin tiedän miten se tapahtuu.... 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3Ei se ole saunalahden vika jos peruspetteri ei osaa säätää 2G/3G/4G-nettitikkuaan toimimaan VAIN 2G verkossa, vaan jääräpäisesti koittaa pakottaa sitä 3G- tai 4G-verkkoon


En tiedä miten peruspetteri laitteensa osaa säätää mutta tuskin sinä olet ainoa välkky joka sen osaa.... 8)

Minä ainakin tiedän miten se tapahtuu.... ;D


Tästä Optio voi tietysti fiksuna päätellä, ettei ole tässä asiassa mikään peruspetteri. ;)

Tietämättömyys on korjattavissa mutta tyhmyys voi olla pysyvää. Eli peruspetteritkään eivät ole huonossa asemassa.
Käyttäjätaso 3.................................................Ei yksi tukiasema kata Keski-Suomea tai Savoa.


Luuletko tosiaan että olisin niin tyhmä että kuvittelisin ettei keskisuomessa tai savossa ole kuin yksi tukiasema.... :o

Ilmeisesti sinulla on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä ja ehkä muussakin. Pointti olikin siinä että nopeus oli silloin kun eka kerran otin mobiilin käyttöön niin nopeus oli tarpeisiini nähden riittävä mutta puolen vuoden jälkeen romahti...... 😎 :(


Alleviivamatonta sarkasmia hyvä mies. Toivottavasti hoksasit samalla ettei ole kovin viisasta puhua tuon kokoisista alueista yhden tukiaseman perusteella. Vähän sama kuin menisit Korvatunturin juurelle ja sanoisit ettei täällä Lapissakaan matkapuhelin kuulu.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki


............... Toivottavasti hoksasit samalla ettei ole kovin viisasta puhua tuon kokoisista alueista yhden tukiaseman perusteella.

Tuo on totta, olisi pitänyt tarkentaa,,,, 😮 kai minä sitten olen tyhmä niin saat hyvän mielen.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki


.....................Tietämättömyys on korjattavissa mutta tyhmyys voi olla pysyvää.


Tyhmäksi voi tekeytyä tai olla sitä ihan luonnostaan...... :D  Mites sulla....?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3.....................Tietämättömyys on korjattavissa mutta tyhmyys voi olla pysyvää.


Tyhmäksi voi tekeytyä tai olla sitä ihan luonnostaan...... :D   Mites sulla....?


Yleensä olen tietämätön. Mutta voin tietysti välillä olla niin tyhmä, etten ota opikseni. Toisaalta jos en osaa ottaa opikseni, olen osaamaton.  ;)

Sehän ei ole oma valinta, vaan voin oppia osaamaan ottamaan opikseni. Mutta jos en opi osaamaan ottamaan opikseni, täytyy opetella oppimaan osaamaan oppimaan ottamaan opiksena tai jotain. Tai jopa täytyisi opetella osaamaan oppimaan opikseni, jotta oppisin ottamaan osaamaan ottamaan opiksi. Mutta ellei se riitä, voisin ehkä ottaa selville, missä voisi opetella osaamaan oppimaan ottamaan opikseni, jotta osaisin oppia ottamaan opikseni kuinka ottaa opiksi asioista, joita en ole aiemmin osannut ottaa opikseni vaan olen ollut osaamaton tai tietämätön tavoista, joilla voi opetella oppimaan osaamaan ottamaan ja opettelemaan ottamaan opikseni jotta osaisin ottaa opikseni asioista, joista en ennen ole osannut ottaa opikseni, enkä ole vielä tiennyt, kuinka opetella osaamaan oppimaan opettelemaan oppimaan opikseni tai ihan vaan opetella tai saada tietoa oppimisesta ottamaan oppia kokemastani virheistä sekä ratkaista virheiden kohtaamisesta saatavaan osaamisen oppimista opetteluun ottamaan opiksi kohtaamista virheistä.  ::)  :o

Vai mitä mieltä sinä olet?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kyllä sen pankkiyhteyden voi hoitaa myös 2G:n kautta web-selaimella, on se sentään jopa ~ 0,4 Mbps yhteys (jos 2G/EDGE-verkko saatavilla). Turhat web-selain-pluginit poisjättämällä pankkiasioinnin voi nihkeästi hoitaa myös 2G/GPRS:n kautta ~ 0,2 Mbps.


Toimiiko muilla pankkiyhteydet edes 3G:llä?
Itsellä on vaikeuksia sekä nordean että sampopankin kanssa. Sampopankin miniverkkopankki toimii, mutta varsinainen verkkopankki jää päivittämään sivua. Nordealla en saa sivua auki, jossa kerrottaisiin miten toimitaan teknisen vian ilmetessä. :)
Ohjelmat ovat ajan tasalla, joten niissä ei pitäisi vika olla. Epävarma toiminta epäilyttää näinä haittaohjelmien aikoina.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Itsellä on vaikeuksia sekä nordean että sampopankin kanssa. Sampopankin miniverkkopankki toimii, mutta varsinainen verkkopankki jää päivittämään sivua. Nordealla en saa sivua auki, jossa kerrottaisiin miten toimitaan teknisen vian ilmetessä. :)


Nordealla voisit kokeilla verkkopankin tekstiversiota osoitteessa https://solo3.nordea.fi/cgi-bin/SOLO0001?A01Y_LANG=1&A01Y_FRAMES=NO&A01Y_MASTER=1

Verkkopankin varayhteytenä toimii verkkopankin tekstiversio. Tekstiversio on varsinaisesti tarkoitettu Internet-laitteille, joissa on normaalia PC:tä pienempi näyttö tai hitaammat yhteydet.
21 kk määräaikaista takana ja täydellisen tyytyväinen seunalahden palveluihin.
Nopeus pysynyt jatkuvasti hyvänä ja samalla tasolla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Paikkakunta?
Turku.

Nopeus pysynyt jatkuvasti hyvänä ja samalla tasolla.


KATTAVUUDEN vuoksi tukiasemia on pitänyt pystyttää paikkoihin, joissa niiden kapasiteettia ei voi ylimyydä väestöpohjan suppeuden vuoksi?

LIIAN MONELLA (kuten minulla) on kuitenkin naapureina potentiaalisia uusia mobiililaajakaistan ostajia ja liittymiä myydään enemmän kuin tukiasemien kapasiteetti sallisi

tai sitten muuten vaan nopeus iltaisin on suunnilleen 0,2 Mbit/s
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Iltaruuhka Tampereella:

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

Ei toimi Saunalahti/Elisa, ei sitten ollenkaan. Puoli vuotta antoivat surffata, sitten antoivat kaistaa uudemmille asiakkaille. Ei voi hoitaa pankkiasioitakaan kun yhteys katkoo. "Palvelinta ei löydy", "Yhteyden aikakatkaisu", ovat jatkuvia viestejä. Joskus yhteys pankiinkin jää auki kun ei pääse enää pois. Revi mokkula irti ja ota uusi yhteys, josku se auttaa. 4 kertaa olen ollut yhteydessä tukeen ja aina tulee viesti "Yhteys korjattu", EIKÄ KERTAAKAAN mikään ole muuttunut! Tuo on otettava jo piruiluna, ei palveluna. Aivan naurettavaa.

Että miettikää pitkään ennen kuin sorrutte 2 vuoden sopimukseen Saunalahden/Elisan kanssa. Keski-Suomessa ainakin. Yhteys on kelvoton. Päätä seinään hakkaamalla saa yhteyksiä mutta tuskaista on. Ja etenkin asioiden hoito tällaisellä yhteydellä on riskialtista, jos yleensäkään mahdollista.

Pysykää kaukana hyvät ihmiset. Ja pahatkin.


Aika pitkään antoivat sinun surffata, minä otin ZTE Bladen ja Nopsan rajoittamattomalla nopeudella vuoden 2010 viimeisenä päivänä (näin se on kirjattu) no se Blade oli rikki heti ja lähti huoltoon, laitoin saunalahden simkortin olemassaolevaan nettitikkuun ja asetukset paikalleen, hyvin meni ja nopeudet riitti, 2 kk oli puhelin huollosssa kunnes lopulta palautui ja samaan aikaan lähti saunalahden yhteydestä nopeus ja alkoi yhteydensaantiongelmat, muutamia kertoja jaksoin valittaa, aina tuli vastaus, että hommat korjattu, vaikka mikään ei muuttunut eikä ole muuttunut tähän päivään mennessä, asetukset on tutkittu yhdessä, että yksikseen, mitään vikaa niistä ei löydy.
Monella koneella olen testaillut mikään ei auta, mutta kun laittaa kilpailevan yhtiön sim-kortin koneeseen niin mennään luvattua nopeutta koko ajan ja kaikilla testissä olleilla koneilla.
Irtisanomisoikeus meni sillä aikaa kun tuota Bladea korjailtiin, makselen siis vajaan vuoden vielä huijariyhtiölle kuukausimaksuja katteettomasta kakkakasasta.
Toivon sydämmestäni, että Saunalahden johtoporukkaa laitetaan vastuuseen teoistaan, osahan sai jo syytteen ja tuomiot taannoin, tietenkin emoyhtiö Elisa on myös vastuussa tästä "kusetuksesta"
Olen omalta osaltani informoinut kuluttaja-asiamiestä ja saanut siihen vastauksen, toivon, että muutkin tekevät samoin niin asia saa vauhtia.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

ja alkoi yhteydensaantiongelmat, muutamia kertoja jaksoin valittaa, aina tuli vastaus, että hommat korjattu, vaikka mikään ei muuttunut eikä ole muuttunut tähän päivään mennessä, asetukset on tutkittu yhdessä, että yksikseen, mitään vikaa niistä ei löydy.
Monella koneella olen testaillut mikään ei auta, mutta kun laittaa kilpailevan yhtiön sim-kortin koneeseen niin mennään luvattua nopeutta koko ajan ja kaikilla testissä olleilla koneilla.


Itsekin kärsin yhteydensaantiongelmista, mutta kävi onnellisesti niin, että vikailmoituksen jälkeen yhteys on pelannut hienosti. Vaikea uskoa todeksi, sen verran monta kertaa pahoina päivinä sai boottailla. Yhteydet pelasivat paljon paremmin myös kun nokian tikku oli huollossa ja lainassa e1820. Mutta vikailmoitus poisti lopulta ongelmat ruuhkattomalla 900Mhz-alueella. Nettipankkivisiitit tosin vaativat toisinaan mobiili/teksiversion.
Ehkä huvittavinta on Saunalahti/Elisan viestit "Vika korjattu, pahoittelemme häiriötä". Niitä tulee solkenaan, eikä silti mitään tapahdu. Olisi todella mielenkiintois kuulla mitä he ovat muka tehneet. Tietoliikenneasentajat ilmeisesti lähettelevät viestejä kortinpeluun lomassa, tai Esson baarista kahvikupin äärestä. Tiedän, olen ollut vastaavissa hommissa joskus.... Ilmeisesti homma menee näin edelleen Saunalahdella/Elisalla.

Älkää hel..tissä sortuko tähän operaattoriin! Se on 2 vuoden kiviriippa jalassa sen jälkeen, ja takaan että hidasta on... Ehkä aluksi saatte hieman nopeutta, mutta sitten se otetaan pois. Meillä tuli "linkkiremontti" jonka piti parantaa nopeutta ja kävikin juuri päinvastoin.
On tämä syvältä, eikö näitä huijareita saada millään kuriin.

Osallistu keskusteluun