Kysymys

Yleistä AT-komennoistaNäytä ensimmäinen kirjoitus

118 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Soluun pakotus oliskin kova sana. Yks mutta, kohtaan johon tuota CID:iä tarjotaan tulee tallennetun profiilin numero = PDP Context ID.

Ei kait at-komentojen hyödyntäminen vaadi mitään hakkeri-osaamista  ::).
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Soluun pakotus oliskin kova sana. Yks mutta, kohtaan johon tuota CID:iä tarjotaan tulee tallennetun profiilin numero = PDP Context ID.

Ei kait at-komentojen hyödyntäminen vaadi mitään hakkeri-osaamista  ::).

Kiitos vinkistä.

Sen verta kun olen noita AT-insinööritason manuaaleja lueskellut, ei ole ihmekään jos suurin osa mobiilikansasta ei osaa niitä käyttää analogi modeemien
ajan jälkeen. Levätöön motukat rauhassa lammen syvimmässä kohdassa. Kummallista salamyhkäisyyttä on myös valmistajien tietoinen AT-komentojen
piilottelu tai kertomatta jättäminen. Tähän työhön hakkerointi- ja salapoliisitaitoja tarvitaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kaitpa valmistajat meinaa, että tikun ominaisuudet pystyy urkkimaan liian tarkasti, jos at-komentomanuaali julkaistaisiin.

Onneksi noita peruskomentoja ei montaa / modeemi ole, mitä pitää selvittää. Välillä pitää kyllä olla tarpeeksi hullu kokeillakseen ja miinojakin löytyy. Mutta kun itsekin keskityn modeemin ja verkon / signaalin -ominaisuuksien selvittelyyn, niin kolme-neljä komentoa riittää. Suuremmaksi pähkäilyn aiheeksi tuleekin sitten saatujen huomioiden analysointi ja syy-seuraus -suhteet. Toistoja pitää kuitenkin saada aika paljon, ennenkuin pystyy edes hiukka tekemään johtopäätöksiä. Siksi olis todella mielenkiintoista saada muiltakin havaintoja; varsinkin ongelmatilanteista mutta myös esim. millaisella signaalilla pääsee yli 15 megan nopeuksiin.

E1820:n on todella helppo nopeaan tsekkaukseen, kun tulostaa lähes kaiken tarpeellisen autona. Ei tartte muuta kuin yhteys aukaista. Solutörmäilyongelmien selvittely vaatii sitten parin komennon antamista.

Tuohon Optioniin ja sen mahdollisuuksiin ei ole tullut tutustuttua. Olishan se "eurooppalainen laatutuote" ja ainakin lupailee komentomanuaaliakin...
at komentoja ei tosin enää pahemmin tarvita edes linux puolellakaan kun mokkulat toimii kivuttomasti yleensä sielläkin puolella muutaman perus asetuksen jälkeen..Tosin kyllähän se oma mokkulanumero netissä vielä esillä on ja näinpä periaatteessa ei paljo auta proxyt yms suojautumiset kun soitto numeron saa haettua ohjelmalla näkyviin ja sitä kautta sitten selvittää kuka sen takana onkaan  ;D
Ja yleensähän tulee sitten olemaan gsm verkko sellainen heiluva verkko jossa kaikki data sahaa ees taa,eli koskaan se ei tule olemaan mikään vakaa netti ratkaisu,eli oikeastaan aika huono yhteys loppupelissä tämän epävakauden takia,mutta eipä sitä kaikkea tietenkään voi toivoa tälläiseltä gsm radiotaajuus yheydeltä koskaan.joten jos haluaa melkolailla tasaista dataa olevan yheyden niin menee varmaan tuonne kaapelin puolelle sitten... ::)
Oikeestaan näitten verkkojen kaatamis hommiin jos mennään niin kyllä ammattihakkerit saa ne kyykytettyä vielä tänäkin päivänä ja onhan verkossa sellainen mato jaossa joka ei tee mitään jos koneelle tulee mutta kukaan ei tiedä mihin se on suunniteltu tai mitä se vielä joskus tekee,onpahan vaan valmiina odottamassa  😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

at komentoja ei tosin enää pahemmin tarvita edes linux puolellakaan kun mokkulat toimii kivuttomasti yleensä sielläkin puolella muutaman perus asetuksen jälkeen..


Niin pitkään kun noissa ns. yhdistymisohjelmien tekeleissä ei ole kunnollista signaalin laadun indikaattoria, at-komentojen hyödyntäminen on mobiilipäätelaitteiden käyttäjälle ainoa tapa saada konkreettista tietoa asiasta. Samoin pahimpien signaalipuuroutumien selvittäminen onnistuu vain pääteyhteydellä. Ongelmatilanteissa (modeemin tilttaus, "käsittämätön" toiminta jne.) ei myöskään pysty käynnistämään esim. yhteysohjelmaa vian selvittämiseksi, koska ei ole tietoa millaisen resetin ne modeemille tekevät. Ainoaksi keinoksi jää taas pääteyhteyden hyödyntäminen. Puhumattakaan sitten, esim. Huawein asetusten muuttamisesta, jota mahdollisuutta ei yhteysohjelmassa ole.

Eli kyllä näitä at-komentojen hyödyntämismahdollisuuksia löytyy ja toivottavasti on myös käyttäjiä, jotka niitä hyödyntävät.

P.S. Tartuit ilmeisesti ´groovesan´in käyttämään AT-hakkeri -sanaan, joka lienee piruilua tai tsoukki.
no mitempä meet muuttamaan sim lukitun mokkulan sisäisiä asetuksia jotka sinne ohjelmoitu,?
saati eipä windowsin kautta kauheita myöskään ole tehtävissä tuossa tilanteessa  :)
Suurin apu tulee edelleenkin operaattorin puolelta että yhteyttä on enempi käytettävissä.esim ip osoitteetkin on kohta loppumassa ja pitäsi sitten niille uusi vaihtoehto keksiä..näissäkin tulee siis seinä hijalleen vastaan... ::)
Toinen on se että vaikka windows 7 on uusi käyttöjärjestelmä niin edelleenkin sieltä xp juttuja on käytössä eli uudet kuosit vanhan päälle vähän muutettuna ollen..Kyllä jokaisen kone on hakkeroitavissa jos joku niin haluaa,ja konsteja löytyy monia mutta se siitä en niistä sen enempää löpise.mutta mites muutat tosiaan AT koodia lukittuihin laitteisiin???  😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kun puhun tuosta solujen törmäilystä tai puuroverkosta ja sen vaikutuksesta yhteyden nopeuteen, niin tässä yksi esimerkki:

at+ecio?
+ECIO:
Tot Ec/Io: -14.0 dB    -14.0 dB        -17.0 dB
OK
at+rscp?
+RSCP:
RSCP: -86 dBm  -86 dBm -88 dBm
OK

Modeemina Sierra 309, jossa häiriöiden ja signaalin tarkkailuun liittyvien käskyjen ominaisuuksiin kuuluu näyttää kolmen vahvimman solun tiedot datasiirron aikana. Wcdma-tilassa näkyy vain se solu, johon rekisteröitynyt.

Tuossa paikassa nopeustestillä sai sellaisia 1/1 tuloksia. Parinkymmenen sentin siirrolla pääsi irti kahdesta ylimääräisestä ja nopeus nousi tähän vuorokauden aikaan normaaliksi 3,5/1,5.  
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

no mitempä meet muuttamaan sim lukitun mokkulan sisäisiä asetuksia jotka sinne ohjelmoitu,?


Riippuen tietysti modeemista, tiettyjä asetuksia pystyy muuttamaan at-komennoilla, oli sim-lukittu eli ei. Eihän noita asetuksia paljon ole, mutta joitakin kuitenkin. Niitä asetuksia taas, joihin lukitus vaikuttaa, en minä ainakaan mene härkkimään.

Ei at-komennoilla muuteta mitään firmikseen ohjelmoituja juttuja. Fläshäykset on asia aivan erikseen. Modeemin sisäiseen muistiin on varattu tilaa noille käyttäjän/yhteysohjelman tallentamille asetustiedoille (esim. 3g-pakotus, verkonvalinta, joissakin taajuusvalinta (ei ZTE!) jne.). 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Lainaus from Hyvis: Tuli muuten mieleen, että onko sulla kokemusta tuosta tikusta, jos saisi jostain käytettynä:
http://www.a-link.com/fi/3GU.html

Innostuin tuossa päivittämään firmiksen tuohon vanhemman mallin 3GU:hun ja vähän testaamaan. Nopeus on ihan ok: sisätiloissa hävisi Sierra309:lle reilun megan (6,3 / 5,1), ulkona vähän enemmän (7,5 / 5,5). Erikoisesti antoi hyvin tasaisia tuloksia, vaikka signaalimuutokset parinkymmenen prosentin luokkaa. Ihan kelpo suoritus.

Iso mutta on sitten se, että tikku on ainakin Winkku-puolella ohjelmistolukittu tai jotain. Hämärästi muistelen, että joskus puolitoista vuotta sitten jotakin kiertotietä hain, mutta en saanut valmista aikaan ja kesän aikana tikku vakiintui routterikäyttöön. Ongelmana oli nimenomaan datasiirron aikana tapahtuva tarkkailu. Connection Manager -softa valtaa portit eikä päästä härkkimään.

At-komentomanuaali, mikä tuolta A-linkin sivuilta löytyy, oli näköjään sama versio, jota aikoinaan tavailin. Signaalin/verkon tarkkailuun ei oikeastaan muita komentoja kuin CSQ ja CGREG, joten aika köyhää. Pitää vielä CLACilla katsoa löytyykö mitään mielenkiintoisempaa itse palikasta.

Pitää testata vielä linux-puolella, miten se siellä käyttäytyy. Ainakin wvdialilla päässee tuonkin käynnistämään suoraan ja silloin PuTTY-härkkiminen onnistuu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tässä yhteenvetona E1820:n peruskomennot lyhyine selitteineen:

at^dsflowrpt=0       autoraportin pysäytys; 1:jatkaa
at^dsflowclr           raportin tilastojen nollaus

at^csnr?               TÄRKEIN: rscp ja ecio
at+csq                  sing.laatu 0-31 asteikolla; läh. vihje, jos ongelmana häiriöt (kuten usein, csnr parempi)

at+cgreg=2            solutulostus; pitkä muoto päälle
at+cgreg?            solutiedon tulostus; jää päälle eli istunnon ajan tulostaa solun rekisteröinnin (ei käs. välttämättä edes vaihdu)

at^syscfg?             kysely mikä päällä seuraavista
at^syscfg=14,2,2000000000000,1,2         3g 900
at^syscfg=14,2,400000,1,2                      3g 2100
at^syscfg=14,2,3fffffff,1,2                        3g kaikki taajuudet; huono

at^u2diag?             modeemimoodin kysely
at^u2diag=0           määr. pelkkä modeemi + PC Ui-commi (sis. cd-rom, verkkokortti ja muistikortin lukija pois käytöstä); vaihto virtaresetillä
at^u2diag=297        määr. palautus; kaikki päälle

a/                          edellisen käskyn toisto; huom. wwan-yhteydellä W7 hakee modeemilta tietoja "välistä", joten a/ saattaa toistaakin sen käskyn, jonka W antanut

Automaattina tulostuvan rssi: ja csnr: -parin tulostuskäskyä en ole keksinyt. Rssi näyttää seurailevan csq:n arvoa, mutta välillä myös heittoa.

rscp = kokonaissignaalivaimentuma dBm
ecio = häiriövaimentuma dB

Oikeastaan muita käskyjä ei juuri tarvitsekaan signaalin / verkon tutkimiseen tai modeemin asetuksia varten. Asetuskäskyt (SYSCFG, U2DIAG) jäävät modeemin muistiin (eli säilyvät vaikka modeemi käy virrattomana); ainakin MLK-sovelluksen käyttö resetoi osan asetuksista.

Huom: Koska E1820:n tulostaa yhteyden päällä ollessa tuota Huaweille tyypillistä DSFLOWRPT-litaniaa (joka siis kertoo yhteysajan sekä ul ja dl nopeuden, siirretyn datamäärän ja profiilin hexa-lukuina), sekä verkkotilan vaihdot (mode) ja rssi-csnr -paria, asetuskomennot kannattaa antaa silloin kun yhteys ei ole päällä. Joskus tulostaa myös BOOT: -riviä (jota ei ole tullut tutkittua), mutta käskyä kirjoitettaessa ei tarvitse välittää vaikka väliin tulostuu jotain. Käsky kirjoitetaan loppuun saakka ja entteri päälle. Koko käsky lähtee modeemille vasta entterin jälkeen.

Edit: Koska tuo komentojen jatkuva kirjoittelu on vähän puuduttavaa, kannattaa käytettävät komennot kirjoittaa esim. W:ssa Muistio-sivulle yksi per rivi ja copy-pastella heittää päätteelle. Windowsin pasteaminen hiiren väärällä napilla (PuTTY pasteaa suoraan, HT Liitä isäntään); Ubuntun PuTTY:ssä rullan painalluksella. UbuPuTTY/Huawei -parilla ongelmana oleva korotusmerkki ^ -ongelmakin poistuu tällä tavalla. Päätteellä tuon korotusmerkin saa syötettyä vain ascii-koodina (alt pohjaan ja erill. nronäppikseltä 94 ja alt ylös).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No niin. Päivitystä. Asensin toiselle, "hieman" vanhemmalle kiintolevylle ubuntusta version 10.04 ja nyt sitten taas kaiutus toimii. Ilmeisesti muuten siinä uudemmassa kiintolevyssä oli jotain outoa, koska se piti kovaakin meteliä ajoittain. Ajattelin sen johtuvat tuulettimesta, mutta kiintolevyssäkin tais olla osuutta asiaan. Tämä nimittäin toimii selkeästi nopeammin. Tai oisko tässä sitten suurempi välimuisti tms. ei tullut katsottua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kumpi versio NM:stä käytössä? Ja miten ne porttinrot menee (verkkoyht.portti, pääteyhteyden portti)?  Minulla heräsi epäilys, että koska tuossa 10.10:ssä NM näyttää sitä signaaliprosenttia, tuo lukeman haku varaa sen kontrolliportin käyttöönsä. Se ainoa portti, johon pääsi käsiksi on se Diagnostics-portti, joka taas ei tottele at-komentoja. Eli mielestäni kaiutuksesta ei ollut kysymys vaan väärästä portista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
0.8 käytössä ja se näyttää käytössä olevan USB2 ja PuTTY:n käyttämä on USB1. Tässähän ei sitä signaaliprosenttia tosiaan näy. Samat portit taisi olla versiossa 10.10.

Nyt muuten on melko heikko se keskimmäinen luku eli heiluu tuossa kympin ja kahdenkymmenen välillä. Päivällä taas oli tuossa viidestä kymmeneen. Tukiasema on näköjään entinen mutta hitaampi kuin päivällä eli ilmeisesti opiskelijat on saapuneet. Päivällä oli jopa viittä Megaa ja nyt pikkasen toista Megaa.

Tuommoinen yhtäkkinen ero ei voi sunnuntaina johtua mistään läksyjen teosta tai sähköpostien katselusta. Verkkopelailua on turha syyttää. Voihan ruma sana sentään. Olisihan se mielenkiintoista kuulla Vikapalvelun vastaus ongelmaan: Joululoman aikaan yhteydet olivat loistavia mutta ennen joulua ja nyt kun koulut alkoivat....  >:(  😮
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ota huomioon, että käyttäjien lisääntyminen lisää myös häiriöitä. Ja häiriöiden merkityksestä datanopeuteen alat luultavasti päästä jo jyvälle. Eli tukiaseman/solun/verkon kapasiteetti ei välttämättä ole lähelläkään loppumista, mutta pelkkä häiriöiden lisääntyminen tiputtaa nopeutta merkittävästi. Siksi tuota signaalin laatua kannattaa kokeilla eri paikoissa melkeinpä nimenomaan ruuhka-aikaan, jotta saa käsityksen löytyykö sijoitusta, jossa tuohon hitaimpaan aikaan saa kelvollisen signaalin ja sitä kautta kenties paremman nopeuden.

Älä tee virhettä että uskot härkäpäisesti kaiken johtuvan kapasiteetin loppumisesta. Se VOI johtua, mutta EI VÄLTTÄMÄTTÄ.

Tässä sijainnissa saa ruuhkattomaan aikaan monestakin solusta ihan kelvollisia nopeuksia so. 6 - 7 megaa. Näin ilta-aikaan sitten pitääkin olla tarkempana, mutta parilta kämmenen kokoiselta alueelta löytyy kuitenkin lähes aina kohtuullinen 4 megaa.

Mihin itsekukin mobiilinettiä käyttää on minulle oikeastaan se ja sama. Mikäli verkot tukahtuu johonkin p2p-liikenteeseen, on operaattorin asia keksiä keinot ratkaista ongelma (mieluiten vaan lisää kapasiteettia  ;)). Mutta hauskahan tuota on sivusta seurata, miten asiasta "vaahdotaan"...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Eli jos limittäisiä soluja käyttää parikymmentä verkkopankin käyttäjää, suurta nopeutta voi olla seuraavan käyttäjän hankalampi saada kuin jos yhdessä solussa on pari suurkäyttäjää?

tuo b-luku näyttäisi olevan nyt 30 prosenttisesti 6-9 ja loput 15:n ympärillä. Funetista lataamalla ja speedtestillä nopeus on tuolla 4-5 Megaa. Illan mittaan tuo solu näköjään käynyt vieraissa, mutta eihän sitä koskaan huomaa, että pääsisi testaamaan. Pitää nyt seuraavaksi lähteä taluttamaan tuota tikkua.

Nuo siis viime yöltä.

Nyt sitte? kävi niin, että tikku ei toimi enää sen kaapelin päässä, vaikka aktiivinen usb-hubi on välissä. Sain sitten viimein tunnistamaan tikun, kun laitoin sen suoraan koneen kylkeen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Mennee liian vaikeaksi ruveta pähkäilemään, kuinka paljon ja minkälaista liikennettä tarvitaan, että datayhteydet hiipuu. Joku tietävämpi voisi heittää tuon suhteen vähän laskelmia. Normisurffissahan datayhteys on päällä jotain 5-10 % ajasta ja puhelutkin on "pätkivää" liikennettä, joten aika paljon sitä käyttäjiä mahtuu samaankin soluun.

Tuolla "härkäpäisesti" kommentillani tarkoitin sitä, että jos modeemikäyttäjä virittelee kilunsa optimaalisesti (paras mahd. signaali) on hän kuitenkin tavallaan etulyöntiasemassa muihin käyttäjiin nähden. Samalla pääsee helpommalla myös päätelaite, koska edelleen oleellinen osa mobiililiikennettä on ns. dynaaminen tehonsäätö ja molemmissa päissä. Ainakin on paremmat mahdollisuudet "kaapata" kaistaa verrattuna päätelaitteeseen, joka 15 dB:n häiriöillä yrittää rimpuillen pitää edes yhteyttä päällä.

Asiaan: 6-9 tarkoittaa siis häiriödB:jä 3-4,5, mikä on jo todella hyvä. 7,5 dB häiriöinä päätelaite (668) huomioiden on jo selvästi vaikuttava. Saavutettavaan nopeuteen vaikuttaa häiriöiden osalta myös se, miten ZTE:n vastaanotintekniikka (vahvistin) vaikuttaa, kun laite "kiihdyttää" datasiirto päällä. Usein näkee, miten häiriöt kasvavat voimakkaasti, kun dataa liikkuu, vaikka idle-tilan häiriöt olisivat pienet.

ZTE on hyvä mittari arvioitaessa usb-kaapelin tai liittimien laatua  😉.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Nyt näyttäisi heivaavan tuossa samalla seutuvilla nuo lukemat, tosin näyttää olevan kovaa vaihtelua, kun on tuo lukema jopa 2 ja välillä 18. Näyttäisi olevan niin, että peräkkäiset at-kyselyt antavat aina samansuuntaista lukemaa, ja sitten siirtyy esim toiseen äärilaitaan.

Miten muuten meni se kokeilu sillä Ubuntun uudella versiolla eli 10.10 eli antoiko PuTTY mitään tietoa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Miten muuten meni se kokeilu sillä Ubuntun uudella versiolla eli 10.10 eli antoiko PuTTY mitään tietoa?


10.10:n NM toimii vähän erikoisesti. Välillä myös NM:n kautta yhdistettynä PuTTY toimii, mutta välillä ilmeisesti NM heivaa PuTTYn sivuun. Eli varmaksi keinoksi jäi yhteyden päällelaitto wvdial:illa päätteeltä. Tähän asti toiminut pomminvarmasti. Jos ei PuTTYa käytä, niin 10.10:n NM toimii tosi hyvin myös mobiiliyhteyksien hallinnassa.

ZTE ollut aika paljon käytössä kaupunkipaikassa ja edelleenkin sitä mieltä, että herkkä häiriöille. Nopeudessa hakkaa ajoittain jopa USB309:n. kun signaalin laatu kohdillaan. Ei-ihmisten aikaan saa helpostikin häiriöt minimiin ja nopeudet 7-8 megaan, mutta aamulla 7 jälkeen häiriöt lisääntyy ja nopeus tippuu. Tosin millilleen haetussa hotspotissa pääsee nyt kuitenkin lähes koko ajan 3 megaan ja se vielä menettelee.

Tuo häiriöiden sahaaminen on aika normaalia, kun ei ole suoraa "näköyhteyttä" tukariin. Radiosignaalien heijastuminen ja sen vaihtelut ovat vähän henkimaailman juttuja. Toisekseen häiriölähde voi kait periaatteessa olla vaikka naapurin pakastin tms.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Putkahti tuossa huawei E1820 esiin seuraava AT-komento kun räpläsin AT^SYSCFG? komentoa, voi tosin johtua ruåttalaisesta firmwarestanikin.

AT^SYSCFG=14,2,2000000680380,1,2  (en jaksanut googlata josko olis tuttu ja mitä tekee)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

AT^SYSCFG=14,2,2000000680380,1,2  (en jaksanut googlata josko olis tuttu ja mitä tekee)


On sama käsky kuin aik. mainittu 3fffffff -versio eli ylläolevassa taajuusmaskaus 2000000680380 = 3fffffff = kaikki taajuudet. Tuosta voi sitten poimia kaikki erillistaajuudet 2+12 nollaa, 400000, 280000 jne.. Joskus esim. käyttänyt 3g-pakotukseen komentoa muodossa
AT^SYSCFG=14,2,2000000400000,1,2 mikä määrittelee käyttöön 3g:n ja molemmat 3g-taajuudet. Nuo muut numerot 14 = 3g only, 2 = muistaakseni taajuushakujärjestys = 3g ensin, 1 = roaming sallittu, 2 = cs / ps data.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Miten muuten meni se kokeilu sillä Ubuntun uudella versiolla eli 10.10 eli antoiko PuTTY mitään tietoa?


10.10:n NM toimii vähän erikoisesti. Välillä myös NM:n kautta yhdistettynä PuTTY toimii, mutta välillä ilmeisesti NM heivaa PuTTYn sivuun. Eli varmaksi keinoksi jäi yhteyden päällelaitto wvdial:illa päätteeltä. Tähän asti toiminut pomminvarmasti. Jos ei PuTTYa käytä, niin 10.10:n NM toimii tosi hyvin myös mobiiliyhteyksien hallinnassa.

ZTE ollut aika paljon käytössä kaupunkipaikassa ja edelleenkin sitä mieltä, että herkkä häiriöille. Nopeudessa hakkaa ajoittain jopa USB309:n. kun signaalin laatu kohdillaan. Ei-ihmisten aikaan saa helpostikin häiriöt minimiin ja nopeudet 7-8 megaan, mutta aamulla 7 jälkeen häiriöt lisääntyy ja nopeus tippuu. Tosin millilleen haetussa hotspotissa pääsee nyt kuitenkin lähes koko ajan 3 megaan ja se vielä menettelee.

Tuo häiriöiden sahaaminen on aika normaalia, kun ei ole suoraa "näköyhteyttä" tukariin. Radiosignaalien heijastuminen ja sen vaihtelut ovat vähän henkimaailman juttuja. Toisekseen häiriölähde voi kait periaatteessa olla vaikka naapurin pakastin tms.


Tarkoitin, että saatko mitenkään selville häiriötasoja tuossa uudemmassa ubuntussa.

Pitäisiköhän hommata jostain vaikka E1820, jos se ilman antennia ei ole yhtä herkkä häiriöille kuin MF668? Tai sitten se A-link turbo.
Itselläni osittainen singaalin heikentäjä oli tuo haman johto,jota paketissa kehuttiin häiriösuojatuksi  😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Tarkoitin, että saatko mitenkään selville häiriötasoja tuossa uudemmassa ubuntussa.

Pitäisiköhän hommata jostain vaikka E1820, jos se ilman antennia ei ole yhtä herkkä häiriöille kuin MF668? Tai sitten se A-link turbo.


Kun verkkoyhteyden laittaa päälle wvdialilla, PuTTYlla pääsee käsiksi nmea-porttiin ja at-komennot onnistuu.

Jotenkin tullu sellainen tuntuma, että verkko siellä (niinkuin nykyään täälläkin) on vaan sellainen, ettei mitään huippunopeuksia saa millään vehkeellä. Ongelmatkin luultavasti samat (signaalit tulee heijastuen, solujen törmäily, häiriöt).

Eri modeemien vertailu on lähes mahdotonta, muuttujia on liikaa. Vaikka olen vertaillut ristiin rastiin noita motukoita, ei mitään "tilastollisesti" merkittävää eroa ole noiden laitteiden välille tullut. Joskus se, joskus tämä jne. En tällä kokemuksella lähtisi enää ostamaan toista laitetta "normaaliin" hintaan (lue: yli 30), odottaen että siitä jokin ihmeapu löytyy. Ja sama homma antennien kanssa. Jos ei ole niin muutaman kympin tai satasen päälle, niin voihan niitä hankkia "harrastuksen piikkiin".
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki

Itselläni osittainen singaalin heikentäjä oli tuo haman johto,jota paketissa kehuttiin häiriösuojatuksi  ;D


Heititpä aika pahan: Ei pitäisi päätelaitteen ja tietokoneen välisen piuhan pystyä vastaanotettavaan signaaliin vaikuttamaan. Siis jos päätelaitteen vastaanottimelta katsotaan signaali- ja häiriötasot, niin miten päätelaitteen toisella puolen oleva piuha vaikuttaisi nimenomaan tulevaan signaaliin?
No kyllä antenni huonnoimmillaankin auttaa jollain muotoa.mutta jos ei naksuja enää ole kertakaikkiaan niin ei sitten.vaan on ruvettava hommaamaan "järventakaa" singaali vahvistimia että pääsee pitemmältä matkalta kattelemaan muita mastoja... ::)
En tiiä tuota haman johtoa mutta heikensi todellakin herkkyyttä..Ja tuon johdon pituus on 3 metriä,ja vaikka virrallista usbia käytän niin siitä nähden sai heivta mokkulan sen päästä pois ja mokkulan tökkäsin suoraan tuohon usb minitornin virta usb reikään,,eli 6-10db vaimensi johto ...

mdma tulos 3 metrin hama johdon kanssa 85 dBm ja ilman johtoa on 77dBm

Osallistu keskusteluun