Kysymys

Yleistä AT-komennoistaNäytä ensimmäinen kirjoitus

118 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Tässä taajuuslukitus AT-komennot VAIN 3G verkkoon, Huawei E392 ja E398

AT^SYSCFGEX="02",2000000000000,1,4,800c5,,
(voidaan pakottaa ainoastaan 900 Mhz 3G aka WCDMA900 päälle, tikun irroitus tai soft-reboot nollaa, 2G ja LTE on tilapäisesti pois päältä)

AT^SYSCFGEX="02",400000,1,4,800c5,,
(voidaan pakottaa ainoastaan 2100 Mhz 3G aka WCDMA2100 päälle, tikun irroitus tai soft-reboot nollaa, 2G ja LTE on tilapäisesti pois päältä)

AT^SYSINFOEX
(infoa mm. taajuudesta jota käytetään)

Näiden asetusten nollaus, vaikkapa soft-reboot komennolla tai nettitikun irroitus ja takaisinkytkeminen.

AT+CFUN=1,1
(soft-reboot komento nettitikulle)

Huom.
HSPA+DC ei toimi 900 Mhz 3G-verkossa, muut HSPA:t toimii.
Käyttäjätaso 2
Saako huawei E392 DC tuen pois päältä?
Hei! Ongelmani on siis seuraava. Minulla on tuo Huawein e392 mokkula. Se on tähän asti toiminut oikein hyvin, mutta nyt kun tuohon läheiseen mastoon tehtiin jotain huoltoa, jonka jälkeen tuo mobile partner hakee jatkuvasti jotain dc- hspa+ verkkoa. Se toimiikin muutaman minuutin aina hyvin, minkä jälkeen yhteys menee totaalisesti maaten ja kun yhteyden sulkee ja käynnistää uudelleen, niin mokkula toimii taas hetken moitteetta.

Haluaisin nyt selkokieliset ohjeet, miten saan tuon mokkulan pakotetuksi siihen vanhaan, on siis ilmeisesti joku 900w juttu.. En ole näiden koneiden kanssa mikään expertti. Yritin kuitenkin tuolla hyper terminal ohjelmalla noita at komentoja käyttää, mutta en saanut sitä ohjelmistoa toimimaan. Se tosin ilmoitti, että yhteys on auki, mutta mitään ei tapahtunut. Sitten tuli joku virheilmoitus.

Eli kannattaisiko käyttää jotain muuta ohjelmaa, ilmeisesti on jokin "nutty" tai jokin sinnepäin. Itselläni on siis käytössä oikein vanha kone, taitaa olla windows xp professional, vielä sp1:llä.
Käyttäjätaso 2
e392 löytyy oma ohjelma millä saat dc tuen pois päältä. etsi tältä foorumilta e392 ketjusta.
Kiitos, mutta en ymmärrä, mihin tuon AT^HSPA=3 kirjoittaisi.

Annatko tumpelolle ohjeen.
Moi vielä.

Koitin äsken ladata sen monitoriohjelman, mutta sen asennuksen yhteydessä tuli vain seuraava virheilmoitus.

The aplication failed to initialize properly (0xc0000135), click OK to terminate the aplication.

Mistä tämä sitten kertoo?

Onko käyttämäni windousversio liian vanha, vai mihin tuo viittaa?
Pakko tästä on luopua.

Päivitin sen tarvittavan ohjelman version 2.0.

Nyt sain sen ohjelman auki. Kuitenkin kun etsin sillä XP ohjeella sen oikean com portin, niin sitten tulee virheilmoitus: Unhandled exception has occurred in you application. If you click Continue, the appilication will ignore this erros and attemp to continue. If you click Quit, the application will close immeditteliy.

Ja mitä tulee siihen tämän XP:n päivittämiseen sp3:seen, en ainakaan onnistunut sitä tekemään, sillä tukea näin vanhojen koneiden päivittämiseksi ei vain ole.

Kyllä voi olla **tun vaikeaa tämän mokkulan saaminen siihen vanhaan toimivaan tilaan. Kohta nakkaan koko mokkulan ikkunasta... 🙂
No niin, muiden töiden jälkeen päivitin ensin tämän vuodelta 2001, tai 2002 olevan käyttiksen XP professionalin eka SP2:seen ja sitten vielä SP3:seen.

Tästä seurasi se, että sain tuon X39e monitorinkin toimimaan ja sain jopa tehtyä sen määräyksen, että tuo e392 mokkulani toimii vain hspa+ tilassa. Tein tosin äsken testin jollain mittarilla ja lähtö, sekä tulonopeus oli vain luokkaa 0,5meg/s. No, ainakin ennen tuo hspa on ollut tässä todella luotettava, toisin kuin tuo dc-hspa+:n kanssa näytti olevan. Siinä tosin hetkelliset latausnopeudet olivat noiden mittareiden mukaan luokkaa 16 megaa sisään ja liki 4 ulos. Katson nyt muutaman päivän, josko tämä hspa on yhtä luotettava, mitä ennen.

Kiitos vain ohjeista. En olisi kyllä ikinä päivänä saanut tätä tehtyä, mikäli ohjeita ei olisi tullut.
No nyt olen muutaman päivän tätä kokeillut. Eikä kovin hyvältä näytä. Sama touhu jatkuu, eli yhteys toimii jonkin aikaa hyvin, mutta sitten yhyteys taas pätkähtää. Kyllä se sitten taas uudelleen yhdistämisen jälkeen toimii joitakin minuutteja. Ei toki tämän mobiiliyhteydenkään näin heikko saisi olla. Ennen yhteys pelasi koko ajan, nyt ei juuri lainkaan.

Mitä tämän kanssa vielä voisi tehdä, kait se virheilmoituksen teko on ainut mahdollisuus. Nämä ongelmat alkoivat, kun tuohon vieressä olevaan mastoon tehtiin päivityksiä ja alkoi tuo dc-hspa+ yhteys näkymään. Sitä ennen yhteys toimi aivan moitteetta.
No niin, nyt ajoin uudemman firmiksen tuohon tikkuun ja sitten olen tuossa koittanut toistaa tuolta fintoton videokirjastosta muutaman ravilähdön, eikä ole katkaissut kertaakaan, vaikka kelailinkin tuossa sitä. Eli tämä vaikuttaisi ainakin näin lyhyen testauksen jälkeen oikealta. Siis tein sen AT=3 ajon tuon päivityksen lisäksi.

Tämä on siis se tila, mihin pyrin, eli voi katsoa netissä liikkuvaa kuvaa pätkähtelemättä. Nyt tuntuu, että tuo uusi e392 tikun ajuri olisi ollut apu.
Nyt koitin muutaman kerran tuon hspa+:n nopeutta. Soneran nopeustestistä sain tulokseksi, lataus, 10,83 ja lähetys 2,26 Mbits / s.

Aivan hyviä arvoja taitavat olla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eikös Dual Carrierin pitäisi toimia vain 2100Mh verkossa? Kävin keskellä ei mitään, lähimpään 2100Mh tukariin matkaa yli 20km mutta windows 7 ilmoittaa että olisi DC yhteys? Alueella ei pitäisi toimia kuin 900Mhz taajuus joka olikin vahva, täydet pykälät, rssi -63dBm ja nopeus 5-10 megaa.Käsittääkseni minun oli pakko olla kuitenkin kiinni myös siinä 2100Mhz tukarissa, yli 20km päässä, ei kait tuo muuten ole mahdollista?
Käyttäjätaso 2
on varmaan tullut päivitys lähempään mastoon. Loviisassakin toimii lte vaikka kartta ei sitä vielä näytä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tuo on lähes asumatonta aluetta ja lähin 2100Mhz tukari on Simossa, 20km päässä. Tuskin tuonne korpeen mitään 2100Mhz lähettimiä asennetaan. Alue on todella tasaista ja laajaa suomaastoa joka kantaa kyllä pitkälle. Pakko se on uskoa että siinä Simon tukarissa olin kiinni :smileyembarrased:

Sinänsä mielenkiintoista että signaali voi olla erinomainen vielä 20km päästä. Vai tarkoittikohan tuo että se 900Mhz signaali oli erinomainen ja siinä samalla olin kiinni myös 2100Mhz DC verkossa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Eipä noista operaattoreista tiedä, mitä keksivät, mutta se on ainakin faktaa, että Winkku näyttää tuota verkkotyyppiä välillä ihan miten sattuu. 

AT^SYSINFOEX -käsky kertoo tasan tarkkaan aina, millä tekniikalla bitti liikahtaa. Tietenkin täytyy olla datasiirtoa päällä, koska vain silloin HSPA on havaittavissa.

Ja jos on epävarma käytetystä taajuudesta, voi aina taajuuslukinnalla varmistaa, mitä käytetään.
           Hei!

Missä tilassa tai editorissa tai mistä yleensä näitä AT käskyjä voidaan antaa MacBook Pro:lla?

Onko tietoa?

T: kysyvä ei eksy
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Heps!

Täällä Palstalla tuntuu olevan vähän "macistejä", joten suosittelen googlailemaan kans.välisiltä foorumeilta asiaanliittyviä vinkkejä esim. Huawein nettitikkujen "suorakäyttöön" ilman mitään yhteysohjelmaa PPP-yhteytenä (puhelinverkko-) tai Mobile Broadband -yhteytenä (ns. verkkokorttina). Sen verran itsekin noita foorumeita vilkaissut, että monillakin tuntuu olevan "syvä viha" yhteysohjelmia kohtaan, vaikka esim. Mobile Partner jollakin tavalla toimiikin. TIetenkin yhteysohjelmalle on tarvetta, jos tekstiviestittely kuuluu mobiili-liittymän normaaleihin käyttörutiineihin.

Noin yleisesti at-komentoja voidaan käsittääkseni Macissa antaa aivan päätteeltä tai muulla sarjaporttiyhteyttä käsittelevällä ohjelmalla (tyyliin PuTTY ssh-client Linuxissa).
Kiitos tämä auttoi eteenpäin!!!

Kysyvä ei eksy!

Osallistu keskusteluun