Kysymys

ZTE MF 636+ testin tulokset

  • 23 lokakuu 2009
  • 42 kommenttia
  • 1874 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

42 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Noni, pikatestin tulos;

ZTE tikku UMTS verkossa, Transend 4 porttinen hubi virtalähteellä ja WNAP reititin. Toimi tasan 32 minuuttia kunnes violetti valo jäi palamaan ja yhteys ulkomaailmaan katkesi. ARGH... hieno teoriamme on ainakin tuolla kombinaatiolla "lytätty". Pitää koittaa vielä huomenissa tuolla kakshaaraisella välijohdolla vaikken siihen isommin uskokaan.


Viitaten kahdenkeskisiin yksityisviesteihimme, en käynyt täältä katsomassa asiaa ennenkuin nyt.  😉
Käyttäjätaso 3

Toimi tasan 32 minuuttia kunnes violetti valo jäi palamaan ja yhteys ulkomaailmaan katkesi.


Pahaltapa näyttää, oirehan on juuri se, mitä pelkäsimme. Turha lienee hakata päätä seinään tuon pitemmälle. Tuotahan se teki minullakin melkein kaikilla muilla laitteilla paitsi tuolla yhdellä HP:n vanhalla XP-koneella - jossa se toimii edelleen kuin junan vessa eikä ole katkaissut yli vuorokauteen yhteyttä kertaakaan.

Näyttäisi tuo osa teoriasta romuttuvan. Jäljelle jäänee sitten mahdollinen ZTE:n tai muiden laitteiden epästandardit ajoitukset, signaalit tai mitkä liekään. Sitä on mahdoton selvittää maallikon työkaluilla. Onhan näitä vastaavia ollut aikaisemminkin hyvin monessa laitetyypissä.

Oli miten oli, ZTE:n yhteensopivuus ja laatu on erittäin kyseenalainen eikä sitä voi kiistää kukaan. Kyllä tässä on aivan selvä kuluttajariitauttamisen mahdollisuus nähtävissä, noin vinkkinä asiasta kärsiville.
Jeps, pahalta näytää, mutta  pieni huomio; saattaa olla että hubini oli kuitenkin USB 1.1. siinä kun ei lue mitään ja on niin iäkäs etten löytänyt kuukkelillakaan tietoa. Toisaalta en löytänyt pikaisesti etsien tietoa että onko 1.1:seen speksattu pienempi max. kuormitusvirta kuin 2.0:een. Sen löysin että tulevassa 3.0:ssa virtaa on nostettu 600mA:iin mutta se ei nyt meitä auta. Pitää vielä hieman jaksaa jatkaa....

Lisäksi lähetin asiasta "tutkintapyynnön" Saunalahden tukeen. Pyysin apuja tai jopa tikun vaihtamista toisenmerkkiseen. Eivät suoraltakädeltä tyrmänneet ajatusta vaan lupasivat tehdä tiedustelluja ja palaavansa asiaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Toisaalta en löytänyt pikaisesti etsien tietoa että onko 1.1:seen speksattu pienempi max. kuormitusvirta kuin 2.0:een.


Ei ole, molemmat ovat enintään 500 mA per portti.

USB 2.0 toi mukanaan Hi-Speed tilan 480 Mbit/s. USB 1.1 ei tukenut kuin "Full-Speed" tilaa 12 Mbit/s sekä hidasta 1,5 Mbit/s tilaa.
Käyttäjätaso 3
Yksi se pitää vielä testata jahka tuollaisen USB-hubin saan käteeni: kuinka tuo HP:n kone rallattelee, jos jatkankin toimivasta USB-portista hubin kautta ZTE:lle. Tuolla saa selville ainakin sen, toimiiko testattu USB-hubi. Jos homma toimii edelleen, testataan seuraavaksi jollakin aiemmin toimimattomalla vermeellä.

Oma kokemukseni USB-tekniikasta on varsin vaihteleva. Pääosin kokemukset ovat olleet myönteisiä ja tulostimet, kortinlukijat, massamuistit ja muut ovat yleensä toimineet hienosti. Kaikkien 3G-modeemien osalta on sitten ollutkin vaikeuksia ainakin joissakin käyttöjärjestelmissä ja jos jonkinlaista outoa on ilmennyt. Joskus laite ei ole suostunut nollaamaan USB-portin tilaa kuin virtojen katkaisun jälkeen. Vahva epäily onkin, että USB-laitteissa on paljon sellaista hajontaa, jota ei enää pitäisi olla. Myös USB-kaapeleissa on ollut valtavia laatueroja.

Tuossa ZTE:n pakkauksessa muuten sanotaan, että USB:n on oltava versiota 2.0, joten testaamasi 1.1 ei kuulu joukkoon. Se, miksi sen pitää olla kakkosversiota, onkin sitten täysi mysteeri.

Ja mainitsenpa vielä, että yhteys pysynyt yllä edelleen paremmin kuin esim. E270:llä ja koko testiaikana ei ole tullut ainoaakaan katkosta.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki

Koijasin paksun rautaputken, joten kohta päästään testaamaan miten ZTE:n aussituote sietää kuumuutta ja faradayn häkkiä  ...


Testit osoittaa että nyt kun ZTE MF636(+) on rautaputken sisällä, se kuumenee selvästi enemmän. Lisäksi paksu rauta estää radiosignaalien läpipääsyä niin että sain kuin sainkin linjan katkeamaan x kertaa (alle puolet kentä
stä käytössä - kertomaanne jumitustilaa en kuitenkaan saanut aikaa kun kenties kerran "vahingossa". Paketti häviötä ilmenee , mikä varmasti tuntuu epämukavana netin käyttönä vasteajat kuitenkin keskimäärin alle 150 ms.

USB-porteissani ei nähtävästi ole mitään vikaa ja 5V syöttäjännite on standardien mukainen.

Huomasiko joku muukin kun eliSaunalahden asiakasyhteysohjelma päivitti 2G-tuen ? Koskiko se muitakin kuin ZTE-käyttäjiä?
Onneksi päivitys tuli edes nyt koska tietääkseni Suomen pinta-alasta on ainakin 70-80% vain 2Galuetta eliSaunalahden GSM/3G-verkostoa käytettäessä langattomasti. Pakotus vain 2G-verkkoon on osoittautunut ihan pakolliseksi ominaisuudeksi liikkuvan "laaja"kaistan kanssa (alle 1 Mbps liittymiä ei saa edes kutsua laajakaistoiksi), automaattinen vaihto kun ei todellakaan toimi niinkuin pitäisi joka laitteessa.

...klip
Tuossa ZTE:n pakkauksessa muuten sanotaan, että USB:n on oltava versiota 2.0, joten testaamasi 1.1 ei kuulu joukkoon. Se, miksi sen pitää olla kakkosversiota, onkin sitten täysi mysteeri.
...klip


Näin taitaa olla, kuten myös mysteeri. Sen huomasin että download nopeudet speedtestin mukaan "romahtivat" tasolle 0,3 - 0,8 Mb/s josta alunalkujaan päättelin että nyt on 1.1 versio kyseessä. (max. 1.5Mb/s) edit; siis kyseessä megatavut, ei bitit
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Suosittelen kaikkia päivittämään (eliSaunalahden käyttäjät) ZTE 636(+) windowsin laiteajurin, tiettävästi päivittää myös vanhemman kuin win7 käyttiksen ajurin. Uusi ajuri vakauttaa laitteen toimintaa.

Linkki:
http://www.elisa.fi/asiakastuki/index.cfm?o=499.00 ' TARGET='_blank

kohta: ZTE-modeeminen päivityspaketti Windows 7
Moro taas!

Olin sittenkin omituinen ja tein liittmäkaupat; puhepaketti ja niin sanottu 5M yhteys ZTE+ modemin kanssa  ;D

Ainakin ohjelmat asentuivat moitteetta Vistaan. Se on jo paljon eteenpäin.

Yksi aska askarruttaa: Nykyinen nettitikku on Elisan tarjoama E169, ja  sen katkosongelmien puinnin yhteydessä asiakastuki antoi sähköpostitse ohjeen käyttää ehdottomasti välikaapelia tikun ja koneen välissä!

Asia on erittäin omituinen, koska esimerkiksi ohjeet eivät tähän kehoita. Eivät myöskään SL:n uuden ZTE:n kanssa. Elisan ohjeissa todetaan ainoastaan, että välikaapelilla voidaan parantaa signaalin kuuluvuutta.

Mikä on teidän kantanne asiaan? Mielestäni juuri käymienne virransyöttöön liittyvien keskustelujenkin johdosta en haluaisi laittaa ohutta kaapelia tikun ja koneen väliin häiriögeneraattoriksi. Se ohut, pitkä +5 V lisäjohto on mahdottoman otollinen myös häiriöiden aiheuttajana, elikkä ilman kaapelia jännitesyötön reitti on mahdollisimman lyhyt fyysiseltä matkaltaan sinne nettitikulle. Tuli ainakin tällainen ajatus.

Se ZTE+:n toiminta on vielä testaamatta, koska sopimus tehtiin viime viikon loppupuolella ja lupailivat aktivoitumisen kestävän 10 päivää. Voi tätä vauhdikasta nykyaikaa, siis.

Toinen riemukas ideani oli suostua houkutukseen: DNA:n myyjä soitti sattumalta samana päivänä, ja tyrkytti kokeiluun heidän kotimokkulaansa. Ompi Huawein laite. Erittäin mielenkiintoista, koska täällä Kuohulla on myös törkätty juuri hiljattain kyseisen firman masto tuonne mäen päälle. Olemme reuna-alueella ja kuuluvuus tietysti askarruttaa. Lupasin kokeilla sen luvatut 2 viikkoa ja palauttaa jos ei toimi.

Ping on aika hidas näissä 3G verkoissa totta tosiaan. Viikonloppuna testailin sukulaisilla DNA:n 2M ADSL-yhteyttä ihan pelaamalla pingistä Googlen ja Guardianin www-serverin kanssa. Aika nopea oli pallon palautuminen. Sellaista muutamaa millisekuntia per hyppy. Täällä kotona sitten Elisan kanssa vertasin eilen, lauantaina 3G:tä ja sitä samaa puolta sekuntia. Mikä on pingin aikatestin mitta-arvon luotettavuus?? Jos se komentorivin ilmoittama pitää paikkansa (kyllä se rivienvaihto on hidas), ei huva ole tämä...

Kyllä tuo kytkennän vastenopeus vaikuttaa näemmä yllättävän paljon www-sovellusten jouheuteenkin. Toisaalta, asia on kuten auton iskunvaimentimet tai vanha väritelkkari: Jos sitä ei tiedä ja se huononee pikku hiljaa, kukaan ei huomaa mitään ennenkuin masiina pettää lopulta. ;-)

No eipä silti näistä verkoista uneksittu edes vuonna 1990. Silloin oli 14kbps linjamodemi eliittiherkkua..

Ja Soneran nyt himokkaasti kelalle rullaamat parikaapelit olivat todellisia multimediaverkkoja: Puhelinlinjat olivat pikkuisessa maalaiskylässäkin todella kuumina arkijuoruista. Mutta ainakin puhe kulki. Joskus kuuli jopa muutamankin liittymän puheen samaan aikaan. Ja todella reaaliajassa. Ei ollut ping-viiveitä ;-)

Vitsini opetuksellinen puoli on se, että masiinat ovat täysin erilaista mutta ongelmat aika lailla samoja kuin Elviksen ja Breznevin aikaan. Kyllä sitä tekniikan väkeä tarvitaan vielä paljon tulevaisuudessa. Pitäisi palveluntarjoajien vain malttaa pitää ammattitaitoinen korjausväki palveluksessaan. Ne tukiasemat ovat myös samaa pitkäikäistä, Kiinalaista laatuelektroniikkaa...

Olisi kivaa maksaa laadusta. Voisin maksaa vähän enemmänkin. Kuten jauhelihan ja auton kanssa. Suosittelen muillekin tätä ohjenuoraa, muutaman vuosikymmenen kokeiltuani monenlaista laatua...
Taitaa tuolla pingtestin ja Soneran nopeusmittarilla saada aika luotettavat tai suuntaa-antavat tulokset pingeistä.

http://www.pingtest.net/
Siis DNA on saanut antennit Kaistinmäelle? Korkea paikka joten pitäis 5km ainakin kepeesti kattaa ja suunta-antennia käyttäen 10-12km.
Kuohun kylän mastossa on sitten Elisan ja Soneran antennit, mutta sonera ei ole saanut vielä 4kk:ssa eloon omaa järjestelmäänsä.
Elisan masto tökkää tänne 4km päähän ilman suunta-antennin käyttöä jopa 4M mutta jää alle Megaan joskus. Uploadia löytyy jopa 1,5M kun käyttää Huawein E230 tikkua.
Pingit on ADSL yhteydellä noin 25-30ms ja 3G:llä 140-150ms eli vielä saa hieman odotella. Huonosti tikun sijoittamalla pingin saattaa nousta yli 1000ms:een.

Pikkuhiljaa kuitenki eteenpäin mennään.. ja toivossa eletään. Vielä kun päästäisiin tuosta sonerasta kokonaan eroon.
No, onpas ihmeellistä tämän S-kirjaimella alkavan firman kanssa. Tarkistin myös heidän www-sivuiltaan, ja eipä näy vieläkään yltävän kuin vähän JKL raviradan taakse tuo 3G-peittoalue. Antiikkia on, yrityksen itselleen kuppaamista miljardeista huolimatta. :P

Kuohun E- ja SL- masto on meidän kannalta ihanteellisen 1km matkan päässä. Data liikkuu kuten lupaakin. En ole ihan noin hyviin pingeihin päässyt.

Mutta se DNA:n ping Ulvilassa oli mahdottoman hyvä. Vaikka työasema oli vanha ja hidas muuten, mummon surffailu on silti mallikkaan notkeaa.

Voipi siis olla, että meillä myös tuo DNA:n kotimokkula pelaa. Malli on E960, siellä se on heidän sivuillaankin esiteltynä. Voi olla jopa hyväkin laite. Ainakin siinä on ilmeisen monipuoliset liitännät.

Mutta, liitttymän aukeamista odotellessa, kuume kasvaa. Ainakin sauniksen palvelussa on hienon näköisesti mahdollista katsella tilauksen tilaa. Mielestäni nuo oma saunalahti- sivut ovat aivan hyvin tehdyt.

Morkkasin edellä vähän Kiinalaista tekniikkaa, mutta toisaalta, onneksi nämä eivät ole Amerikkalaisia. Ja kyllä niiden tikkujen ja mokkuloiden pitää Kiinassakin pelata. Muuten menee firman maine sekä kunnia ja se on kuulkaas, tuolla kaukoidässä todella vakava paikka jos näin käy, ihan oikeasti.

ZTE = Aussi?? > Englantilaista sähkötekniikkaa?? Kuulostaa erittäin vakavalta...
Itsellä on vielä tuo surinan 24M adsl vaikka ovat ilmoittaneet ainakin julkisuudessa korvaavansa sen langattomalla tekniikalla. Tosin hieman tänäpäivänä epäilen surinan kykyä toteuttaa moinen ja saada tuo meikän HD iptv toimimaan pätkimättä.
Kun eivät edes tuota 3G:tä ole saaneet toimimaan täällä 2 vuotta Elisaa hitaammalla aikataululla.

Itse myin heti ennen kokeilua 636+ tikun pois ja käytän Soneran toimittamaa Huawei E230 tikkua SL:n 5M mobiililaajakaista+:ssa ja E169 tikkua Soneran muka "jopa" 3,6M varaliittymässä jota myös kaupataan "rajoittamaton tiedonsiirtomäärä sisältäen 3Gt/kk rajoituksen tarvittaessa " ;O)
No tulihan se testattua ZTE+- tikku.

E-machines G420 ja Vista "homeperus" -yhdistelmällä toimii näemmä aivan mainiosti. Pingit 3Ghyviä, aikani pompotellessani Funetin ftp-serveri antoi jopa noin 60ms tuloksia. Yleensä pingtest.net antaa noin 120ms serveristä oikeastaan riippumatta palvelimestakaan. Kelpaa siis toistaiseksi, koska 3G-verkkomme eivät ilmeisesti parempaakaan pysty. Ulvilan ADSL-ping x<10ms jää siis ikuisesti haaveeksi??

Mutta se raaka binääridatan siirto: Ubuntu 9.10 imutettiin 30 minuutissa, koko noin 700 Mt. Samoin, speedtest antaa kaikenlaisia eritasoisia todella hyviä down/up-nopeuksia. Hyvä hyvä. Olen erittäin tyytyväinen. Kuohun tukiasema on siis kysymyksessä.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen juuri sen vuoksi, että nimenomaan tämän "5M"-liittymän kaistaa ei ole rajoitettu, vaan ilmeisesti se on linjan maksimi päällä, rajoittimet pois pelistä (ei ole qos-protokolla jarruttamassa myöskään yhteydenmuodostusta).

WWW-sovellukset näyttävät olevan nykyään sen verran raskaita, että tämä 1M Elisa on auttamattomasti tahmean oloinen, kun näitä nyt pääsee vertaamaan. Taitaa teho hukkua kaikenmaailman mainos-spammaajien kaistantarpeisiin. Tämä on aivan naurettavaa mykymenoa > yahoon sähköpostia lukiessakin tuppaa videomainosta. Plaah. Eikä jaksa aina päivitellä ignore-listaa www-selaimessa...

Saas nähdä, mitä keksin tuon ZTE:n tikun menoksi? Syötän naapurin koiralle?

Avasin myös DNA:n postipaketin eilen ja ylläri: Kotimokkula onkin Option Globesurfer III eikä mikään Huawei!!!

Kilpailu kiristyy näemmä, hyvä vaativille asiakkaille...
Hyvä hyvä.

GS III on siinäkin suhteessa kotimokkulana Huaweita parempi, että siitä löytyy liitäntä ulkoiselle antennille.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Alkaa ZTE636 selvästi jo katkoa kun mobiilikäyttäjien määrä tukiasemassa lisääntyy ... sekä nettitikku myös kuumenee, kun joutuu metsästämään heikkenevää signaalia.

Lueskelin tuossa Siptunen modaamasta Asus-3G-reitittimestä, liekö mainospuheissa perää mutta väittävät seuraavaa:

Siptune on myös kehittänyt ratkaisun, jolla tunnetusti reitittimissä käyttökelvottomaksi todettu ZTE MF636+ toimii WR1:ssä erittäin luotettavasti. Testiasiakkailla yhteys on pysynyt ongelmitta päällä vuorokausia yhtäjaksoisesti.

Automatiikan tuoman helppouden lisäksi Siptune WR1 v2 on myös ihanteellinen edistyneen harrastajan laite


+

LUOTETTAVUUTTA:
WR1:ssä on nyt uutena ominaisuutena laajakaistayhteyden toiminnan seuranta. Jos modeemi tai yhteys jumiutuu langattoman- tai sähköverkon häiriöstä, yhteys palautetaan automaattisesti käynnistämällä asianmukaiset toiminteet älykkäästi uudelleen. Voit myös käyttää kahdennettua yhteyttä. Jos pääyhteys katkeaa, otetaan varayhteys käyttöön automaattisesti. Tämä ominaisuus on käytettävissä kilpailijoista poiketen myös kahdella mobiilidatayhteydellä. (Ei vain ADSL + mobiilidata.)


Ominaisuudet:
o reititin: ASUS WL-500g Premium v2
o käyttöjärjestelmä: Linux, Siptune Shell add-ons
o tällä hetkellä tuetut modeemit:
-- Huawei USB-modeemit, myös uusimmat E1552 ja E1762
-- A-Link 3GU Turbo
-- ZTE MF636+
-- oma räätälöinti muille modeemeille mahdollista
o liitännät:
-- 802.11g WLAN
-- WAN + 4xLAN tai 5xLAN Ethernet-portit
-- kaksi USB-porttia

Eli näyttäis tukevan loistavasti tuota multiSIM ominaisuutta kahdella nettitikulla, kun toinen tipahtaa toinen jatkaisi - ainakin teoriassa. Onkohan kellään tuosta kokemusta tai millä nettitikuilla tuo toimii varmasti?

Ongelmahan on se että noiden eliSaunalahden "Wilog.exe" yhteyden-muodostamis-vakoilu-mainos-ohjelmien luomat verkkoyhteys"kuvakkeet" eivät oletusarvoisesti tue yhteyden uudelleenkäynnistystä, vaan jos yhteys kerran katkeaa ei se itsekseen yhdistä uudelleen. Samoin kun ei nettitikkujen omatkaan "mobile partner" ohjelmistot tue uudelleenyhdistämistä kunnolla. Tämä on puute, mikä pitäisi ehdottomasti päivittää/korjata.

Tuollaisen 2xZTE nettitikku (tms) + Siptune WR1 reititin saa 2x edullisemmin kuin pomminvarmasti toimivan option reitittimen. Kun noita ZTE nettitikkuja saa parilla kympillä käytettynä. Tässä joutuu kuitenkin  päivittämään kaikki 3G/4G-laitteet sitten kun HSPA+ 21 Mbps mobiiliyhteydet tulevat ennen maailmanloppua joulukuussa 2012.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Noni, pikatestin tulos;

ZTE tikku UMTS verkossa, Transend 4 porttinen hubi virtalähteellä ja WNAP reititin. Toimi tasan 32 minuuttia kunnes violetti valo jäi palamaan ja yhteys ulkomaailmaan katkesi. ARGH... hieno teoriamme on ainakin tuolla kombinaatiolla "lytätty". Pitää koittaa vielä huomenissa tuolla kakshaaraisella välijohdolla vaikken siihen isommin uskokaan.


Matkapuhelinfoorumista http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?p=1058184453#post1058184453 ' TARGET='_blank ZTE MF636+ tikku yhteensopiva uusi firmis ->

WNAP e2.0.9A toimii ZTE MF636+ tikun kanssa

Otsikossa jo itse sisältö. Wnapin uusi softa toimii ja linja pysyy päällä ongelmallisen ZTE:n tikun kanssa. Pari vuorokautta ja muutama giga on bittiä vipeltänyt ongelmitta. 630 down / 200 up kt/s on toteutunut siirtonopeus Saunalahden liittymällä 2100 MHz 3G verkossa.
Käyttäjätaso 3
Aikaisemmilla Wnapin firmware-versioilla ZTE:n tikulla yhteys toimi parikymmentä minuuttia ja aina jämähti, mutta nyt uusimmalla tuntuu toimivan luotettavasti 2100 MHz verkossa. Tikku pakotettu 3G tilaan ja 3G info pois päältä valikoista. Tikku omalla parinkymmenen sentin välijohdolla kiinni suoraan reitittimessa. Nyt kostealla ilmalla hiukan hidastelee kun tukiasemaan on toistakymmentä kilometriä matkaa.

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank