Adobe ID sittenkin tarpeellinen?

  • 16 tammikuu 2017
  • 12 kommenttia
  • 921 katselukerrat

Ostin Elisa Kirjasta Kahnemanin Thinking, Fast and Slow -kirjan, joka siis on Adobe DRM -suojattu, eikä se suostu latautumaan lukulaitteeseeni. Mutta sivuillanne toteatte näin:

"Osassa Elisa Kirjan e-kirjoissa käytetään Adobe DRM -kopiosuojausta. Voidaksesi lukea Adoben suojaustekniikan avulla suojattuja e-kirjoja, tarvitset Adobe ID -tunnuksen, jos olet ostanut kopiosuojattuja e-kirjoja Elisa Kirjasta ennen 16.5.2013.
Muussa tapauksessa kopiosuojaustunnuksina käytetään Elisa Kirja -palvelun käyttäjätunnuksia.
Kun ostat e-kirjoja, niiden sisältö salataan ja sisällön käyttöoikeus kytketään Adobe ID -tunnukseesi. Kirja aukeaa Elisa Kirja -sovelluksessa, tietokoneella tai lukulaitteella vain, jos siihen liitetty tunnus täsmää."

Ja kun katson Omat tiedot, niin siellä toteatte näin:

"Voit käyttää Elisa Kirja tunnusta Adobe ID:n sijaan kopiosuojattujen e-kirjojen avaamiseksi, etkä tarvitse erillistä Adobe ID tunnusta."

Ja kuitenkaan Elisalta hankkimani Cybook Muse Frontlight ei saa ladattua tuota ostamaani kirjaa. Kaikki muut hankkimani kirjat ovat latautuneet ongelmitta. Missä vika?

12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No voi juku! Ootko vieläkään saanut sitä ladattua? Jos et, niin minkä herjan saat kun lataat tuota kirjaa?

Olisiko mahdollista, että koitat ladata kirjan vaikka puhelimeesi tai tietokoneelle? Tämä näin vianrajauksen kannalta siis. 🙂
Se vain sanoo toistuvasti, että Lataus epäonnistunut. En ole kokeillut vielä koneen kautta, mutta kyllähän tuon pitäisi suoraan laitteellekin latautua, vai mitä? Siis joko Elisa kirjan tunnukset käy Adobe ID -tunnuksien tilalta tai sitten ne ei käy...
En ilmeisesti saa ladattua sitä koneelle, joka on Macbook, kun sovellusta ei sille ole (?!) ja miten sen puhelimelta (iphone) voisin siirtää lukulaitteelle? Kun pointti nimenomaan oli, että en haluaisi lukea kirjoja kännykästä. Voisin haluta jatkossakin ostaa englanninkielisiä kirjoja, mutta on melkoinen miinuspiste tuolle laitteelle hankittuna Elisan kautta, jos niiden lataaminen ei onnistu.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kokeilitko jo muokata tuota Adobe ID:tä niin, että se on sama kuin Elisa kirjan tunnuksesi? DRM-suojattujen kirjojen käyttö vaatinee tuota. Adobe ID:n saa rekisteröityä ja muokattua heidän nettisivujensa kautta.
Kiitos, kokeilen sitten sellaista. Mutta jos se toimii, niin voisiko ottaa pois väitteen, että Adobe ID-tunnusta ei tarvitse erikseen laittaa?
Argh! Ja uusia Elisa Kirja -asiakkaita voisi alusta alkaen ohjeistaa niin, että tunnuksen täytyy olla sellainen että se kelpaa myös Adobelle. ...ja että käy erikseen rekisteröitymässä Adobelle. Onhan nämä vähän ensimmäisen maailman ongelmia, mutta risoo silti kun on ristiriitaista väitettä, ja sitten vaihdetaan vasta asetettuja tunnuksia siellä ja täällä, kun selkeästi ei ollutkaan niin yksinkertaista kun piti.
...Ja edelleen Lataus epäonnistunut. Muita ideoita?
Käyttäjätaso 1
Laita meille tuosta yksityisviestinä kirja-tunnuksesi, niin voimme tutkia tarkemmin tätä ongelmaa. Yksärin voit lähettää tästä: http://elisa.fi/palstatiimi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Itse asiassa sainkin tuohon uutta ohjeistusta: DRM kirjat pitää ensin siirtää tietokoneelle jotta voit ne siitä sitten ladata lukulaitteelle. Ohjeet tähän löytyvät tästä: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kirja/ohje/e-kirjojen-lataus/

Epub-kirjat taasen toimivat lukulaitteella suoraan wifin yli.
Yritin tuota tietokoneelle lataamista, mutta se ei suostunut aukaisemaan sitä. Voiko kirjan siirtää tietokoneelta lukulaitteelle ilman että tietokone pystyy lukemaan latausta? Elisalla ei ilmeisesti ole sovellusta Macbookille? En ainakaan löytänyt appstoresta.
Noniin sain ladattua mutta eipä mennyt ihan ollenkaan niin kuin strömsöössä. Ei yhtään auta, että käyttöohjeet on noin fragmentaarisia kun ette te itsekään tiedä mikä on mahdollista ja mikä ei. Jo se että väitetään, että kaikki Elisa kirjasta ostetut kirjat voi ladata lukulaitteelle suoraan wifin kautta kirjahyllystä, ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Voisi sanoa suoraan, että DRM-suojattuja kirjoja varten tarvitsee Adobe-tunnukset, joiden täytyy olla samat kuin Elisa kirja -tunnukset, ja että lisäksi täytyy ladata Adobe Digital Editions -ohjelma tietokoneelle ja sallia sillä Elisasta Elisa kirja -tunnuksilla ostettujen kirjojen lataaminen koneelle. Ja vasta tämän kaiken jälkeen saa DRM-suojatun kirjan siirrettyä tietokoneelta lukulaitteelle, ja näin silloinkin kun lukulaite on Elisasta ostettu Cybook Muse.

...paitsi että tuo ohjelmahan tietysti jumitti kun sillä rupesin sitten kirjaa siirtämään. Siirto kesti ja kesti, lopulta yritin keskeyttää mutta cancel -nappi ei totellut. Pakotin lopettamaan kun ei mitään tapahtunut, jolloin tietysti kone herjasi, että laitetta ei ole poistettu oikein --vaikka laite oli vielä USB:llä kiinni koneessa. Lopulta poistin laitteen turvallisesti -ja kas, kirja oli näköjään latautunut sitten kumminkin.

Parempi onni ensi kerralla? Ja ehkä Elisa kirja voisi harkita, että pian voisi OIKEASTI kaikki Elisa kirjasta ostetut kirjat ladata wifin kautta suoraan Elisasta ostetulle lukulaitteelle?
Käyttäjätaso 2
Onneksi Adobe DRM on jo aika vähäisessä käytössä, aiheuttaa turhan paljon hankaluuksia. Onneksi DRM:n voi poistaa ja jokainen voi etsiä netistä ohjeet tähän, en tässä halua neuvoa. Vesileimaus e-kirjoissa on paljon parempi, ei aiheuta hankaluuksia ja varmasti tulee paljon halvemmaksi kuin Adoben DRM, en tiedä mitä maksaa mutta eivät varmasti ilmatteeksi sitä anna.

Osallistu keskusteluun