Kysymys

adsl modeemireititin

  • 15 helmikuu 2014
  • 6 kommenttia
  • 776 katselukerrat

Elisan 24M:n adsl-laajakaistani toimi aikaisemmin hyvin A-link RR24AP-N modeemireitittimen kanssa pöytäkoneessani, jossa Windows xp ja F-secure. Myös wlan toimi hyvin. Kun laajakaistan nopeutta laskettiin 8 M:aan, wlan verkko hävisi kokonaan, A-linkin paneelissa myös 2 portti pimeänä, ja internetvalo valo palaa, mutta välkähtelee n 3 sekunnin välein. Heti pc:n käynnistyksen jälkeen näyttöön tulee main consol - ruutu, josta pitäisi valita automaattiset tai manuaaliset wps ym asetukset. Niitä klikkailemalla ongelma ei poistu eikä pc löydä olemassa olevaa modeemireititintä ja entistä langatonta verkkoa, ehdottelee ainoastaan jonkun muun suojattua verkkoa. Main consol varoitusruudun lisäksi käynnistymisvaiheessa hulee Windowsin tietoturvavaroitus, ilmoitus, ettei palomuuri ole käytössä, vaikka toisaalta tietoturvasivun mukaan palomuuri ja tietoturva ok. Kone myös jumittaa ja sekoilee, samoin kännykkä jumittaa, jos sitä yrittää käyttää samassa huoneessa. Pöytäkoneen verkkoyhteys toimii ethernetkaapelilla, mutta sekin jumittelee. Välillä käynnistyksen jälkeen tulee autom. myös CamViev- ruutu, joka jää kyselemään käyttäjätunnusta. Onko A-link adsl-modeemi muuttunut sopimattomaksi Elisan systeemiin, kun ko modeemireititintä ei löydy listoiltanne vai johtuuko toimimattomuus kaistan nopeuden laskusta tai jostain häiriötekijästä, esim. lähialueen langattomat verkot? Älkää tarjotko vaihtoehdoksi enää Elisa Viihteen hankkimista, koska en sitä halua edes ilmaiseksi. En halua myöskään laaduttomiksi todettuja kotiboksejanne. Löytyykö esim. D-linkiltä adsl modeemireititintä, jonka kanssa em ongelmat poistuvat? Laitteen pitäisi tukea myös langattomasti toimivia valvontakameroita. Elisan palvelujen tarjoama "viihdekiintiö" on pikkuhiljaa tullut täyteen ja asiakkuuteni teillä päättymässä, jos palvelutasonne ei nykyisestä parane.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Elisan 24 megasella ja 8 megasella yhteydellä ei pitäisi olla eroa ainakaan huonompaan suuntaan modeemillasi. Ainoastaan asetettu nopeusprofiili muutetaan alhaisemmaksi. A-linkin modeemeja on yhä asiakkaillamme käytössä, mutta kyseistä modeemia meiltä ei enää lähde asiakkaille.

Toinen palstalainen varmaan osaa sanoa tarkemmin näistä valvontakameroista ja mitkä laitteet toimivat näiden kanssa parhaiten langattomasti :)

Osaako kukaan auttaa Heidiä?
Kyseistä A-link modeemireitittimen asetuksia ei löydy OmaElisasta eikä laitetta löydy myöskään selaimella. Pöytäkoneessa on Buffalo wlan usb 2.0 adapteri ja konetta käynnistäessä näyttöön tulee ilm. tuon Buffalon Client Manager 3 initial settings ruutu, jossa valittavana automatic security setup wps aoss ja manual setup. Kummankaan noista klikkaaminen ei johda oman wlan verkon löytymiseen, Buffalo scanissa näkyy ainoastaan muiden wlanit. Olen asentanut Buffalon ajurin ym uudelleen monta kertaa eikä tilanne muutu miksikään. Uudempaakaan ajuria Buffalolle ei löydy. Pöytäkoneelle ei meinaa löytyä verkkoyhteyttä edes A-link modeemireitittimen ja ethernetkaapelin kautta, vaikka pitäisi olla adsl-liittymä ja kaapelit on asianmukaisesti kiinnitettynä.
Käyttäjätaso 3
Oliskohan A-link nyt hukannut asetuksensa vaikkapa resetoitumalla tehdasasetuksiinsa ja koneiden manuaaliasetusten takia oletkin nyt eri aliverkossa A-linkin oletuksen kanssa?
Kuulostaisi, että on mennyt tehdasasetuksille, jolloin WLAN on pois päältä. Eihän vain ole ethernet-kaapeli 4-portissa, sillä se taitaa olla eri VLAN:ssa kuin muut portit, niin siitä et pääse hallintasivulle 10.0.0.2 osoitteeseen. Siirrä kaapeli 1, 2 tai 3 -porttiin. Oma Elisassa ei ole ikinä A-linkin laitteita hallitakaan, vaan ainoastaan Elisan omia "Kotiboksi" tuoteryhmän laitteita.
Ethernet on 3 portissa.
heidi_a kirjoitti:
Ethernet on 3 portissa.
Mitäs se kone sinulle sanoo, jos yrität mennä osoitteeseen http://10.0.0.2 ? (tuo ip-osoite on sen reitittimen hallintasivu, josta pääsee asetuksia säätelemään).

Osallistu keskusteluun