Kysymys

Äänikirja pomppii minne sattuu

  • 11 joulukuu 2013
  • 28 kommenttia
  • 63610 katselukerrat

Terve,

Kuuntelen paljon äänikirjoja ja olen tilannut paljon niitä myös Elisan kaupasta.

Ongelmana on se, kun kuuntelen kirjoja puhelimesta (iPhone 4) välillä kuulokkeista ja välillä auton bt-sarjan kautta, niin äänikirja tuntuu jatkuvan mistä kohdasta haluaa. Välillä se alkaa edellisen luvun alusta, välillä taas siitä kohdasta mistä jo aiemmin aloitin kuuntelun. Kohtaa, mihin aiemmin jäi on harmillisen hankala etsiä. Myös kuulokkeiden näppäin ei oikein tunnu toimivan (pause/play) ja jos hyppään autosta pois ilman ohjelman sulkemista se saattaa joskus sitten jäädä päälle vaikka bt-sarja sammuu (ts. toiston pitäisi loppua). Mielestäni ohjelma toimi aiemmin paremmin tämän suhteen. Vai kuvittelenko vain?

Toinen ongelma on vielä ohjelman ärsyttävän hidas käynnistyminen omassa luurissani. Varsinkin jos käyn vaikka koiran kanssa lenkillä, niin on todella ärsyttävää odottaa ensin ohjelman käynnistymistä ja sen jälkeen ihmetellä että mistä kohtaa sovellus alkaa kirjaa soittaa.

Onko muut kohdanneet samanlaisia ongelmia ja onko tähän mitään korjausta olemassa?

28 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kuulostaapa harmittavalta pomppimiselta! Onko ongelma vain yhdessä äänikirjassa vai useammassa kirjassa?
Hei, olen huomannut ihan saman ongelman! Ja minulla iPhone 4s. Äänikirjat pomppii miten sattuu, ja jos torkkuajastimen sammuttua yrittää heti perään jatkaa kuuntelua, on äänikirja pompannut paljon taaksepäin. Ongelma on ilmaantunut ihan vasta lähiaikoina, olisikohan tullut joku uusi päivitys joka sitten sotki koko sovelluksen?
Joo, itsekin huomasin että tämä on tullut vasta viime aikoina. Olisiko iOS7:n päivityksen jälkeen?

Tämä siis tapahtuu jokaisella äänikirjalla.

En ole testannut iPhone 5:lla, toimisiko paremmin?

Harmillista kun muutoin softa on ihan hyvä ja äänikirjat ovat tosi mukavia kuunnella esim työmatkalla.
Käyttäjätaso 2
No huhhh. Itse olen ostanut juuri useamman äänikirjan. Vielä en ole ehtinyt kuunnella.
Syksyllä ostin ja samantien kuuntelin Ruskean kastikkeen. Se toimi hienosti.
Uskaltaako noita nyt edes alottaa ettei harmitus iske.
Käyttäjätaso 2
"jos hyppään autosta pois ilman ohjelman sulkemista se saattaa joskus sitten jäädä päälle vaikka bt-sarja sammuu (ts. toiston pitäisi loppua)"

 

Voitko kertoa enemmän, mitä tuo tarkoittaa (tai ohjata toiselle webbisivulle, mistä löytyisi lisätietoja, ettei häiritä muita kirja/palstan lukijoita).

 

Autoa olen joskus käyttänyt, mutta en tiedä mikä on "auton bt-sarja" ja miten se toimii tai pitäisi toimia. Muuten äänikirjaongelmat kuulosti tutulta.

 

--jouni jolle Elisa maksaa palkkaa, eikä varmaan voi kommentoida sen enempää
No juu, eihän tämä mikään ylitsepääsemätön ongelma ole, mutta harmittava sellainen jos kuuntelee kirjaa useasti.

Auton bluetooth - sarja tarkoittaa siis sitä että puhelin kytketään langattomasti auton soittimeen ja puhelut sekä äänen toisto tulee auton omista kaiuttimista.

Olisi kiva tietää, tapahtuuko Android käyttäjillä samaa tai uudemmilla iPhonella.
Käyttäjätaso 2
Ok, lomilta palannut tyokaveri kertoi, etta Elisa Kirja "toimii samalla tavalla kuin Spotify" eli tuon pitaisi olla kunnossa. Ainakin versioon 2.0.1 oli naemma korjattu juuri aanen toistoon liittyvia ongelmia (joita oli raportoitu myos taman palstan kautta).

...tama oli tietysti ennen eilen julkaistua Spotify paivitysta ;)

Disclaimer: Elisa maksaa palkkaa, en edusta firmaa
Hmm... juurikin olin kommentoimassa tämän suhteen että ohjelman pitäisi toimia kuten Spotify...

Tarkistin versionumeron ja minulla on tuo 2.0.1, mutta ei se vielä toimi kuten Spotify. Ohjelma (elisa) ei esim osaa lähettää tietoja soitettavasta kappaleesta bluetooth laitteeseen. Toisinaan toisto ei jatku lainkaan jos tulee puhelu väliin tai soittaa puhelun. Ja ohjelma ei osaa käynnistyä jos lopetan toiston ja teen jotain muuta puhelimella ja sen jälkeen yritän käynnistää sen kuulokkeiden toisto-nappulasta.

Nämä kyllä kuuluu osastoon "first world problems", mutta harmi silti kun kuuntelen yleensä kirjaa noin ½-tunnin pätkissä työmatkoilla.
Käyttäjätaso 2
Ohhoh, olipas pitka lista tutkittavaksi :D

- Tosiaan nayttaa silta, etta soitto ei jatku puhelun jalkeen --> raportoin bugina. Suuret kiitokset!

- Jos aanikirja oli viimeinen paalla ollut aanisofta, kayttaja itse lopettaa toiston ja sulkee kirjasoftan ja tekee jotain muuta, niin kylla minulla (ei-bluetooth) kuulokkeiden toisto-nappulasta lahti kirja taas kayntiin. Jos nain ei kay, eika mikaan toinenkaan aanisofta lahtenyt kirjan sijasta kayntiin, niin silloin veikkaan kayttiksen sulkeneen kirjan muistin vapauttamiseksi jollekin toiselle ohjelmalle. Raportoin mahdollisena bugina.

- Hmm, mitahan tietoja bluetooth kuulokkeisiin pitaisi lahettaa. Aivan outoa, mutta raportoin bugina.

 

Disclaimer: minut on kuulema "merkattu elisalaiseksi" nyt, mutta en vielakaan edusta firmaa

Disclaimer2: teen harrastuksena iPhone ohjelmia, joten sen vuoksi osaan arvata noita bugeja. En viitsi mainostaa, mutta tama minun kayttajatunnus loytyy myos iTunes:sta eraan toisen lukemiseen liittyvan softan vieresta 😎
jomnius kirjoitti:
Ohhoh, olipas pitka lista tutkittavaksi :D

- Tosiaan nayttaa silta, etta soitto ei jatku puhelun jalkeen --> raportoin bugina. Suuret kiitokset!

- Jos aanikirja oli viimeinen paalla ollut aanisofta, kayttaja itse lopettaa toiston ja sulkee kirjasoftan ja tekee jotain muuta, niin kylla minulla (ei-bluetooth) kuulokkeiden toisto-nappulasta lahti kirja taas kayntiin. Jos nain ei kay, eika mikaan toinenkaan aanisofta lahtenyt kirjan sijasta kayntiin, niin silloin veikkaan kayttiksen sulkeneen kirjan muistin vapauttamiseksi jollekin toiselle ohjelmalle. Raportoin mahdollisena bugina.

Tämä saattaa johtua myös siitä että minulla on iPhone4 jossa asennettuna iOS7. Tuntuu että puhelin on hidastunut muutenkin. Ohjelmien käynnistys kestää jne. 

- Hmm, mitahan tietoja bluetooth kuulokkeisiin pitaisi lahettaa. Aivan outoa, mutta raportoin bugina.

 

 

Joo, ei kuulokkeisiin mutta esim auton bt-sarjaan. Spotifyta, Itunesia tai vaikka podcasteja kun kuuntelee, auton näytöllä vilkkuu esittäjä/kappale sekä sen kesto.

 

 

Disclaimer: minut on kuulema "merkattu elisalaiseksi" nyt, mutta en vielakaan edusta firmaa

:)

Disclaimer2: teen harrastuksena iPhone ohjelmia, joten sen vuoksi osaan arvata noita bugeja. En viitsi mainostaa, mutta tama minun kayttajatunnus loytyy myos iTunes:sta eraan toisen lukemiseen liittyvan softan vieresta B)

Kiitos tästä. :smileycool:

Käyttäjätaso 2
Bugien raportointi kannattaa: kaksi viikkoa kulunut ja kuulin huhuja etta äänikirjoja ja puheluita olisi tutkittu. Edistys edistyy, hitaasti mutta varmasti!

Applen hommissa on yksi "kuuluisa" koodaajien yhteyshenkilo, joka aina sanoo: "Radar or GTFO". Suomeksi suunnilleen jotain "kirjoita bugiraportti tai häivy häiritsemästä" 🙂
Käyttäjätaso 2
Hei,

julkaisimme tänään uuden version(2.0.2) Elisa Kirjan iOS sovelluksesta joka sisältää korjauksia ongelmiin äänikirjojen kuuntelussa. Täällä mainitut bugit pitäisi olla nyt korjattu mutta kuulisimme mielellään palautetta, sekä positiivista että negatiivista, siitä miten uusin versio toimii.
Kiitos,

Testataanpa heti tänään.
Hei, päivityksen myötä äänikirjan pomppiminen ei ainakaan ole korjaantunut. Jos kuuntelee torkkuajastimella, ajan päätyttyä kirja pomppaa ihan eri kohtaan. Eli jos haluaa torkun loputtua vielä kuunnella, täytyy kohta etsiä uudelleen.

Itse kuuntelen myös iPhonen telakointiaseman kautta, jolloin torkun loputtua ääni kyllä katkeaa, mutta kirja jää ilmeisesti jotenkin päälle, sillä aamulla kirja on palannut takaisin alkuun, ja telakointiasemasta irroitettaessa kirjan äänet alkavat taas kuulua. Telakointiaseman kautta kuunnellessa on siis lisäksi silti sama ongelma, jos torkun jälkeen haluaa vielä kuunnella, on äänikirja siirtynyt aivan väärään kohtaan.

Tämä äänikirjan pomppiminen on erittäin ärsyttävä ongelma, ja toivottavasti se saataisiin korjattua, ja äänikirjoja pääsisi taas kunnolla huoletta kuuntelemaan. Raskasta aina etsiä oikea kohta.
Jep, en itsekään huomannut eroa aikaisempaan. Jotenkin perusongelma näyttää (ainakin omassa puhelimessa) että iPhone ei ymmärrä että kyseessä on audiosofta ja toinen asia on se että jos satun tekemään puhelimella edes jotain muuta niin Kirja-sovellus palaa aina päävalikkoon jossa valitaan luettava kirja.

Saako näitä kirjoja käytettyä muissa sovelluksissa?
Käyttäjätaso 2
Hmm, eli puhelun toiminta olisi korjattu, mutta torkku olisi hajalla? Tai vielako tuleva puhelu katkaisee aanikirjan ja jatko on jostain vanhasta paikasta? Vai olisiko se itse soitettu puhelu, joka hukkaa samaan aikaan pyorivan aanikirjan kohdan?

Tuo torkun pomppiminen: jatkuuko aanikirja heti torkun jalkeen eli sulkeutuminen ei toiminut ollenkaan? Vai oliko jatkumiskohta seuraavalla kerralla eri kuin mihin torkun piti se jattaa? Vai etta jos peruu/hylkaa torkun loppumisen, niin aanikirja hyppaa samalla jonnekin muualle (takaisin pain, arvaan)?

Telakka on taas ihan outo asia 🙂 Onko tuo jonkun tietyn valmistajan telakka vai ihan mika tahansa (esim kaksi eri telakkaa)? Sanoit iPhone, kehtaako kysya mika versio ja mika softaversio (esim iPhone4 ja iOS 7.0.2)?

Kyselen niin kovasti, kun meinaan raportoida taman eteenpain ja tiedan mita korjaaja seuraavaksi kyselisi. Parempi kysya ku arvata, arvaaminen menee niin monesti pieleen toiv. nim.merkki "Olen joskus lotonnut, enka ikina voittanut mitaan"
Käyttäjätaso 2
Niin, perusongelmia on vaikea korjata ilman tarkempaa tietoa :)

Jos voisit antaa esimerkin vaikka tuosta "jos satun tekemään puhelimella edes jotain muuta niin Kirja-sovellus palaa aina päävalikkoon jossa valitaan luettava kirja" kohtaa, niin olisi jotain mita raportoida. Loppuuko aanikirjan toisto, kun teet kayttaen ohjelmaa?

Sitten tietysti pitaa muistaa, etta iOS ei oikeasti tue moniajoa. Vain yksi sovellus on kaynnissa kerralla, aikaisemmin kaytetyt ja suljetut ohjelmat voi vain anoa kayttikselta, josko ne saisi tehda jotain pienta taustalla (esim soittaa jotain musiikkia, aanikirjaa tms.). Kayttis joko sallii tahi ei, lisaksi voi tappaa tausta-ajot kun oikea naytolla oleva softa tarvii lisaa muistia, tehoja tms. Juuri tuo "palaa aina päävalikkoon" kuulostaa silta, etta joku raskaampi softa oli kaytossa ja Kirja tapettu taustalla.

Pakko tunnustaa, etta tassa Android on parempi.
Hyvä huomio, ja hienoa että ongelmiin puututaan.

Käytössäni on tosiaan iPhone4, uusimmalla softalla. Jos vaikka vertaan tätä puhelimen omaan musiikkisoittimeen joka toimii moitteettomasti.

Kuuntelen musiikkia, voin vaikka repäistä kuulokkeet irti -> musiikki loppuu. Tai sammutan auton (jolloin yhteys bt-soittimeen katkeaa) ja tällöin musiikin toisto lakkaa. Tämän jälkeen jos kiinnitän kuulokkeet (olen siis käyttänyt puhelinta välillä mm. facebook tms.) ja painan play-nappia kuulokkeista ja voilá toisto jatkuu ihan samasta kohtaa kun mihin se katkesikin.

Kirja-softalla saattaa käydä seuraavaa: Otan kuulokkeet irti -> toisto saattaa jatkua puhelimen omasta kaiuttimesta tai sitten toisto katkeaa mutta seuraavan kerran kun jatkan, toisto jatkuukin siitä kohtaa mihin olin EDELLISEN kerran jättänyt. Softa ei myöskään ala toistamaan kirjaa jos painan vain play-nappia kuulokkeista, vaan alkaa soittelemaan biiseja iCloudista omalla musiikkisoftalla!

Vähän sekava selostus, mutta olin itsekin aika pihalla aluksi kun tämä alkoi temppuilemaan.
Äänikirjan torkku siis katkaisee äänikirjan torkkuajan päätyttyä, mutta jos torkun katkaistua kuuntelun, haluaa vielä jatkaa, on kohta hukkunut. Eli vaikka heti torkun päätyttyä olisi jatkamassa, on kirja pompannut ihan eri kohtaan kun mihin jäi. Eli tiivistän vielä: kuuntelu katkeaa ajan päätyttyä, mutta kirja hyppää ihan eri kohtaan. Oikea kohta mihin kirjan olisi pitänyt jäädä täytyy siis joka kerta etsiä uudestaan.

Minulla on iPhone 4s päivitetyimmällä käyttöjärjestelmällä. Ja telakointiasema on Logitechin, toimii kaijuttimina, puhelimen lataajana, kelloradiona ym. yöksi siis pistän siihen kiinni, jolloin puhelin latautuu, ja iltaisin nukkumaan mennessä kuuntelen sen kautta äänikirjaa. Yön aikana äänikirja jää ilmeisesti jotenkin taustalle päälle ilman ääniä, kun aamulla kirja on palannut takaisin alkuun, ja asemasta irroitettaessa alkaa äänikirja kuulua, vaikka sen olisi pitänyt sammua. Aiemmin tämän kaltaista ongelmaa ei siis ollut.

Kaikki nämä ongelmat ovat siis ilmaantuneet vasta hetki sitten, aikaisemmin kaikki toimi moitteettomasti.
Käyttäjätaso 2
Torkkubugi loytyi ja raportoin suunnilleen nain:

Jos Kirja softa on paalla koko torkkuhalytyksen ajan, ei ole mitaan ongelmaa. Jos Kirja ohjelma kuitenkin laitetaan taustalle eli kaynnistetaan joku toinen ohjelma ennen torkkuhalytysta, soitto jatkuu ja pysahtyy kun torkkuaika tulee tayteen. Kun Kirjan tuo taas naytolle, soitto jatkuu samasta ajasta (BUGI) jolloin kirja meni taustalle. Sen olisi pitanyt jatkaa siita kohtaa, minne asti oli soitettu ennen torkkuhalytyksen laukeamista.

Sitten vain odotellaan mahdollista korjausta :)

Tuo telakka sitten seuraavaksi: oliko siina sama homma eli torkkuhalytys mukana? Oliko kirja ohjelma naytolla vai taustalla tuossa loppuvaiheessa? Sammutitko kirjan napista tai jostain eli siis loppuiko soitto tavalla tahi toisella ennen kirjan loppua? Laitoitko sen jalkeen toisen ohjelman eli esim kelloradion paalle? Tieda onko noilla mitaan vaikutusta, mutta tuo soiton alkaminen heti telakasta irrotettaessa kuulostaa lupaavalta.

Mullahan tietysti ei ole telakkaa, mutta tuosta saisi jo hyvan bugiraportin! Ei raporttia == ei korjausta!
Tekakointiasemassa kiinni ollessa kirja on siis päällä ja puhelin lukossa muuten. Torkku päällä, ja en siis ole käyttänyt enää mitään muuta ohjelmaa, kirja on yksin päällä. Torkku lopettaa kirjan ajan päätyttyä ja en ole koskenut mihinkään, mutta sitten aamulla kirja alkaa taas soida ihan lopusta tai alusta, eli ihan kuin se olisi ollut päällä koko yön.

Ja ilman telakointiasemaa käytettäessä kirja hyppää myös vaikka ei olisikaan muuta ohjelmaa käynnissä, eli vaikka kirjaohjelma olisi auki päällimmäisenä muuten, mutta puhelin lukossa. Jos siis kuuntelee kirjaa niin että sovellus on päällä mutta puhelin lukittu, torkkuajan loputtua kirja on hypännyt ihan väärään kohtaan. En ole tätä testannut että hyppääkö kohta jos puhelin ei ole lukittuna.
Käyttäjätaso 2
Loysinpas taman viestiketjun! Viikko sitten nayttaa Elisa Kirja 2.0.3 (iOS) tulleen ulos, joten kyselin miten kavi minun raportoimien bugien kanssa:

Hyvia uutisia ja huonoja uutisia: kaikki aanikirja bugit on suljettu - mutta osa ainoastaan, koska niita ei saatu ikina toistettua.

TARKEAA: jos viela loytyy vanhoja korjaamattomia aanikirja bugeja, kertokaa ihmeessa ja valitan niita taas eteenpain. Uudet bugit kay myos, kaikki otetaan vastaan 🙂
Moikka. Kuuntelen Elisakirjoja android-puhelimesta, ja monen kirjan kohdalla käy koko ajan niin, että luvun lähestyessä loppuaan äänikirja hyppää varoittamatta seuraavan luvun alkuun. En tiedä, paljonko luvun lopusta jää pois, ei varmaan paljoa, mutta harmittaa aina. Ja on tapahtunut monien erilaisten äänikirjojen kanssa, uusien ja vanhojen. Aina android. Osaakko auttaa?
Käyttäjätaso 2
Hei juuei ja tervetuloa Palstalle!

Päivitimme juuri Elisa Kirjan android-sovelluksen ja pistimme äänikirjasoittimen konepellin alta uusiksi. ole hyvä ja käy lataamassa uusin versio sovelluksesta, niin äänikirjojen ei enää pitäisi pomppia kappaleiden loppuun.
Ei pitäisi ei. Play storen mukaan uusin versio on asennettuna ja siitä huolimatta kirja pomppii jatkuvasti. Raivostuttavaa.

Osallistu keskusteluun