Vastattu

Aikakone temppuilee eikä livekuvaa näy?!?

  • 26 huhtikuu 2014
  • 22 kommenttia
  • 36058 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Moitteettomasti toimineet kaksi Vahti Liveä alkoivat muutamia päiviä sitten oirehtia, kun katselee kuvia jakolinkkien kautta.

1. Livekuva ei näy vaan ratas pyörii keskellä kuvaa.

2. Aikakoneessa kuva näyttää etenevän paikoillaan olevan palkin ohi eikä kellonaika kulje eikä kuvaa näy.

3. Aikakoneen käyttö muuttui miltei mahdottomaksi linkkien kautta, sillä hiiren liikuttelu missäpäin vain näkymää siirtää aikakonekuvaa hallitsemattomasti, eikä halutulle kohdalle pääse millään.  Tämä voi tietysti olla jokin tahaton muutos omissa säädöissäni, mutta tuntuu ihmeelliseltä.

Asian ratkaisemisella ei ole kiire, mutta tarvitsen kuvien näkymisen taas syksystä lähtien kevääseen asti, kuten tähänkin mennessä.

Etukäteen jo kiittäen ratkaisun löytäjää ja kertojaa.

Lisätietoja 26.4. klo 14:55:

Kokeilin hakea ratkaisua Korkeasaaren apinoiden kautta ja siellä toiminta oli aivan sama eli livekuvaa ei näy ja Aikakoneen aika seisoo.  Kokeilin sitten apinoiden Aikakoneen aikaisemman kuvan katselua ja toimi hyvin kuten omissa kuvissanikin.  Vedin sitten Aikakoneen ajan nykyhetkeen ja kas kummaa, kuva säilyi, aika alkoi juosta ja samalla aikapylväs alkoi liikkua, kuten ennenkin.  Siirryin sitten omaan kuvaani ja sielläkin toimi nyt  sama temppu.  Toistin toimenpiteet toisella kamerallani ja tulos oli sama.  Lopulta kokeilin mennä suoraan oman kameran kuvaan ja katsella Aikakoneen kuvaa ja sitten siirtyä livekuvaan ja onnistuin saamaan livekuvan ja ajan juoksemaan.

Tämä lisätietona tilanteen ratkaisemiseksi.  Aina vaan tilanne on siis se, että livekuvaa ei näy ilman Aikakoneella käyntiä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ekku 6 toukokuu 2014, 14:41

Olen tässä nyt ainakin tämän päivän ihmetellyt taas entiseen tapaan - jopa parempaan - toimivaa Liveä. Ainakin itselläni kirjautuminen ei enää jää tuohon mustaan ruutuun, jonka keskellä pyörii ratas loppumattomasti. Taas tulee kuva hienosti ihan muutaman pyörähdyksen jälkeen.

Myös Liven tuotesivuilla löytyvät kamerat toimivat asianmukaisesti, lukuun ottamatta tuota meren elämää.

Ainakin toistaiseksi myös katkot aikakoneen aikajanassa ovat muutamien (kymmenien) sekuntien pituisia mustia aukkoja.

Ilmeisestikö jotain on tehty jossain, ei kuitenkaan omalla koneellani, jolle mitään uusia päivityksiä ei ole tullut. Eivät asennu automaattisesti.

Hyvä näin!

[Siirretty viesti osaksi aikaisempaa ketjua. -Rapsi]

Katso alkuperäinen viesti

22 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei Penanen,

Tutkitaanpa, mistä moinen voisi johtua. Palataan asiaan!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tänään tiistaina 29.4. klo 12:30 laitoin tietsani päälle ja kokeilin katsoa molempien kameroideni kuvaa jakolinkkien kautta ja pienen odottelun jälkeen molemmat toimivat kuten ennenkin siis oikein.  Ulko-ovea vahtivan kameran kuvaa sai kylläkin odotella hieman kauemmin eli noin puoli minuuttia, mutta yläkerran kameran kuva tuli normaalin pian.

Oletteko tehneet jotain?  Eteneekö monikameratuki-projekti?

Vaikka tällä asialla ei mielestäni pitäisi olla vaikutusta tilanteeseen, niin kerron, että ulko-oven kamerassa on ns. normaaliresoluutio (jos termi on oikea kuvaamisessa) ja yläkerran kamerassa laitoin silloin heti, kun tuli mahdolliseksi, päälle matalatasoisemman resoluution.  Elisa Viihteen 21/1 tarjoaa mitattuna tuollaiset 0,4 - 0,6 Mbps uploadia.

Tilanne 29.4. klo 20:10:  Kokeilin taas jakolinkkikuvaa ja tulos oli tuossa ketjun aloitustarinassani kerrottu eli livekuvaa ei näy, Aikakoneen kuva etenee, mutta palkki ja aika pysyvät paikoillaan ja Aikakoneen hallinta muuttuu vaikeaksi, sillä hiiren liikuttelu missä kohtaa vaan kuvaa liikuttaa Aikakoneen aikapylvästä eikä haluttuun kohtaa pääse millään ilveellä.
Käyttäjätaso 5
Ei ainakaan mitään yleisempää ongelmaa ole Aikakoneen ja kamerakuvan kanssa havaittu.

Ilmeisesti kyseessä siis on web-käyttöliittymä, ei mobiilisovellus? Ja ongelmatilanteessa ratas siis pyörii ruudulla ja kuva taustalla on musta? Ongelma voi johtua adsl-yhteyden häiriöstä. Onko käytössä ollut koko ajan sama modeemi?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Mikään ei ole muuttunut pariin vuoteen käyttöympäristössä. Viestieni alalaidassa on aina ajantasaiset tiedot.

Olikohan se viime viikolla, kun tuli pitkästä aikaa Windows-päivitysten lisäksi muistaakseni Java-päivitys ja taisi tulla muutakin.  Olisikohan niissä syy?

Käytän toista Lumiaa kotonakin nykyään 4G-yhteydellä, sillä se on huomattavasti nopeampi kuin tuo adsl:n tarjoama teoreettinen 21/1, joten tietsalla on koko kaista käytössään.  Toinen Lumia on käytössä vain ulkomaan asunnollani internet-jakamista tarjoamassa sikäläisessä verkossa sikäläisellä sim:llä ja tietysti puhelimena myös.

Jatkan täällä päässä tutkimuksia, mutta jos tulee jotain mieleen, niin kerro.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Löysin Apuva-ketjusta Ekun kommentin 30.4.2014:

"Tietokoneella kuvaa katsoessani sekä mökillä että nyt täällä kotona havaitsin samanlaisen ongelman kuin Penanen. Kamera löytyy, mustalla pohjalla pyörii ratas ja aikakoneen kuva alla etenee, mutta aikaviisari pysyy paikallaan ja aika ei muutu. Jossakin vaiheessa  tai jollain uudella yrityksellä olen kuvaa saanut, mutta ei toimi kuten ennen silloin, kun on näyttänyt kuvaa.

Käyttääkö tämä kamera Javaa vai Flash Playeria. Molempiin on tullut hiljattain, so. tämän viimeisen kuvattoman viikon

aikana päivitykset."

Tilanne on siis todistetusti ongelma käyttäjän kannalta ja ilmeisesti ratkaisu löytyy vain Elisan asiantuntijoiden voimin, ei kotona tutkien.

Lykka till ja Hauskaa Wappua!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jatkoa Penasen viestiin.

Tänä sateisena Vappuna olen tehnyt empiirisiä kokeita ja havainnut seuraavaa:

1) Ongelma on sama, käytänkö IE- vai Firefox-selainta.

2) Harvinainen tapaus: Kuvan saa entiseen tapaan heti ensi yrittämällä, aikakone toimii ja aika kulkee. Hyvin harvinaista näin!

3) Toinen normaali tapauksista: Kuvaksi saa mustan pohjan, jossa pylpyrä pyörii, aikakone kulkee ja aika pysyy muuttumattomana.

4) Ja se toinen näistä normaaleista tapauksista. Tulee kuva näkyviin ja sen keskellä pyörii tuo pylpyrä, lienee jokin aikaisemman tilanteen pysyvä kuva, aikakone ja aika kuten edellä.

5) Temppuja: Liikuttelen nopeasti aikakoneen kuvaa taakse ja eteenpäin. Näyttäisi siltä kuin alkaisi toimia, mutta kun hetken odottaa, kuvan keskelle ilmestyy tuo pylpyrä - toisinaan hauvelin kurkistuksen jälkeen - ja aika pysähtyy aikakoneen edetessä.

Firefoxista puheen ollen, kun aikanaan otin tuon selaimen käyttöön aikaisemman HP-kuvaongelman takia, ilmoitti ensi yrittämällä, että tulee ladata uusi versio Flash Playeristä. Tein tuon ja kuva alkoi tulla seka HP- että ASUS-koneilleni. Tuo 29.4. päivitys on 1. tai 2. tuon alkuperäisen jälkeen.

Jätettyäni liikevahdin kytkemättä eilen aamulla, on ainakin toistaiseksi toiminut katkoitta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jatkoa edelliseen viestiin:

Kamerayhteys toimi mukavasti tähän päivään keskipäivälle asti, jolloin oli pidempi katko. Virran katkaisu GSM-pistorasian ohjaamana selvitti asian ja kuva ilmestyi taas.

Mutta myöhemmin illalla ilmestyi jotain aivan uutta:

1) N. klo 19:39 - 19:44 ei tietokoneella saanut kuvaa lainkaan, näyttöön tuli vain tuo pieni hauveli, yläreunassa ei ollut noita painikkeita kaistaleveyden muuttamiseksi, ei tuota jakamishaarukkaa eikä myöskään tuota mustaa ratasta. Ja alhaalla oli pohjavärinen laatikko aikakoneelle, mutta se oli täysin tyhjä. Ts. kuvanäytön keskellä oli vain tuo koira ilman mitään muuta. En ole ennen tällaista nähnyt, yritin useita kertoja, mutta aina sama tilanne. Selvisi taas virtakatkolla.

2) N. 20:20 yritin kuvaa kännykällä ja sain kuvan sijasta aivan uudenlaisen ilmoituksen eli "Yhteyttä palveluun ei saada". Normaalistihan tulee joko kuva tai ei-yhteyttä tapauksessa aluksi teksti "Yhteys saatu, odotetaan kuvaa" ja aivan muutaman sekunnin kuluessa annetaan ohjeita kaapelisulkeisesta, vaikka kamera on kaapelilla kiinni reitittimessä ja itse olen 240 km päässä kamerasta :smileyazn:

Taas sähkökatko ja nyt on tietsikalla edellisessä viestissäni selostama tilanne, pyörivä pylpyrä mustalla pohjalla ja aikakone toimii...

Jotain kummaa tässä palvelussa nyt on jossain päin ketjua.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tänään maanantaina 5.5.2014 ei livekuva näy tietokoneella "suoraan" eikä jakolinkin kautta.  Ratas pyörii mustan kuvan keskellä ja Aikakoneen kuva etenee, mutta pylväs ja aika seisovat paikoillaan.  Tilannetta ei muuta tänään edes Aikakoneen varhaisemman kuvan katsominenkaan, kuten muutamina edellisinä päivinä.

Luulisi, että tästä tilanteesta raportoisi muutkin kuin Ekku ja minä, sillä sama oire esiintyy esim. Korkeasaaren apinoiden kuvassa.  Onko tilanne Elisan tiedossa vai täytyykö tästä tehdä virallisempi virheilmoitus?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Sama on tosiaan tilanne sekä Korkeasaaren mangustien katselun osalta kuin muidenkin tuotesivujen kuvien kohdalla. Ja merielämän kohdalla on kauan ollut tuttu teksti "Ei yhteyttä kameraan"...

Itselläni sattui lisäksi eilen 4.5. illansuussa 3 kertaa se, että yrittäessäni mennä palveluun tietsikallani, sain vastauksesi "Ei yhteyttä kameraan" ja viimeinen kuvayhteys oli ilmoituksen mukaan ollut täsmälleen samalla minuutilla kuin yritin sovellukseen. Kuitenkin, kun katselin aikakonetta, huomasin, että kyllä sinne vaan ilmestyi kuvaa tuon pienen mustan aukon jälkeen. Ja siirtymällä tuonne aukon jälkeiseen aikaan, tuli ruudulle (vanha?) kuva, jonka keskellä pyöri tuo tuttu ratas.

Oma ajatukseni on, että yhteydenottoyritykseni mahdollisesti katkaisi kamerayhteyden jostain syystä. :smileyhuh:

Noiden tapausten jälkeen ei tätä ole tapahtunut, on saanut vain ihailla mustaa ruutua ja pyörivää pylpyrää.

Elämme mielenkiintoisia aikoja!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Olen tässä nyt ainakin tämän päivän ihmetellyt taas entiseen tapaan - jopa parempaan - toimivaa Liveä. Ainakin itselläni kirjautuminen ei enää jää tuohon mustaan ruutuun, jonka keskellä pyörii ratas loppumattomasti. Taas tulee kuva hienosti ihan muutaman pyörähdyksen jälkeen.

Myös Liven tuotesivuilla löytyvät kamerat toimivat asianmukaisesti, lukuun ottamatta tuota meren elämää.

Ainakin toistaiseksi myös katkot aikakoneen aikajanassa ovat muutamien (kymmenien) sekuntien pituisia mustia aukkoja.

Ilmeisestikö jotain on tehty jossain, ei kuitenkaan omalla koneellani, jolle mitään uusia päivityksiä ei ole tullut. Eivät asennu automaattisesti.

Hyvä näin!

[Siirretty viesti osaksi aikaisempaa ketjua. -Rapsi]
Käyttäjätaso 5
Todettu sama myös täällä päässä, vaikka meilläkään ei tarkempaa tietoa ole, mitä tarkalleen on muutettu. Hieno homma kuitenkin, että toimii taas.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Huomasin nämä viestit klo 23:35 toimivuuden palaamisesta ja pitihän sitä heti kokeilla ja Vahti Live näyttää toimivan ainakin tällä hetkellä kuten pitääkin.

Olisi mukava saada jossain vaiheessa tietoja siitä, mikä tuon rattaan pyörimisen ja ajan pysähtymisen aiheutti ja kuinka tilanne saatiin palaamaan normaaliksi.

Kiitos!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nuolaisinkohan eilen ennen kuin tipahti!

Live tosiaan toimi mukavasti eilisen päivän klo 20:08 saakka. Päivän aikana oli 5 lyhyttä mustaa aukkoa, pituuksiltaan aikakoneen mukaan n. 15 - 45 s. Viimeinen näistä oli ennen 18:33 ja pituudeltaan 30 s. Ja kyllä kai tällaiset häiriöt lienevät mobiiliyhteyksillä asioita, joita ei voi välttää.

Mutta 20:08 tapahtui sitten taas lopullinen katko, jonka havaitsin illalla klo 23:25 varmistaakseni, että Live valvoi. Eipä valvonut, vaan yhteys kameraan oli poikki tuosta em. ajasta alkaen, siis tuollaiset n. 3 tuntia 20 minuuttia, jolloin kuva palasi tekemäni sähkökatkon jälkeen.

Yö sujui mallikkaasti, mutta aamulla kännykällä kurkatessani, oli yhteys kameraan poikki ja alkanut ilmoituksen mukaan juuri tuolla minuutilla, kuin yritin. Jonkin ajan kuluttua yritin kannettavallani, ja taas yhteys poikki ja alkuaika nyt tuo kannettavalla tekemäni yrityksen aika. Muutaman minuutin kuluttua yritin taas kännykällä ja sama tilanne, mutta katko alkanut nyt tuo kännykällä yrityksen aika.

Ts. aina yrittäessäni eri laitteilla, oli yhteys katkennut juuri tuolla minuutilla, kuin yritin! Outoa etten sanoisi?

Väli 5:35 - 6:45 on jotain perin outoa. Normaalisti, kun yhteys on poikki, on aikakoneessa kokonainen ruutu tai osa siitä mustana ja siinä on näkyvissä kameran kuva(a). Ja tällaisen ruudun/ruudut aikakone hyppää kerralla yli. 

Tuolla aikavälillä on useita ruutuja, joiden väri on vaalean ruskea, jollaista en ole ennen nähnyt. Kun siirtyy tuollaisen ruudun eteen, kone menee eteenpäin myös tuolle ruskeapohjaiselle näkymälle, mutta eteneminen ei oikein tahdo onnistua, pompitaan edes takaisin. Koko ajan tietsikan ruudulla näkyy kuitenkin kuvaa, mutta miltähän ajalta, en saanut selvää, kuvassa tapahtuu kuitenkin muutoksia.

Välillä on myös aikakoneessa kuvallisia ruutuja, mutta näidenkin kohdalla edetään hyppelehtien edes takaisin. Ja iso kuva näkyy myös.

Klo 6:45 alkaen kaikki näyttäisi taas toimivan asianmukaisesti.

Osaisikohan joku valistaa, mitä tuollainen mahtaa olla ja mistä johtua. Onko jokin häiriö aikakoneessa, kun isoa kuvaa kuitenkin koko ajan näkyy?

Vai mitä ???

[Siirretty viesti aikaisempaan aihetta käsittelevään ketjuun. -Rapsi]
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Näyttää Aikakone tänäänkin 7.5. klo 14:05 toimivan, mutta aina vaan Aikakoneen hallinta on miltei mahdotonta.  Aikakoneessa siirrytään ajassa koko ajan, kun hiirtä liikuttaa missä päin tahansa ruutua ilman minkään painikkeen painamista, eikä siihen "hallintaympyrään" pääse millään käsiksi.  Tämä oire tuli samaan aikaan kuin Aikakoneen ajan ja pylvään pysähtyminen ja raportoin tästäkin ketjun avausviestissäni.

Tämä on pikkujuttu, mutta saattaa ohjata johonkin tilanteen selvittämisessä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Vielä lisäys tuohon 5:35 - 6:45 väliseen "ruskean ruudun" tilanteeseen:

Jonkin ruudun kohdalla havaitsin sen, että kun sattumalta klikkasin hiirellä ko. ruutua, kuului melkoinen kolaus ikään kuin kamerasta päin. Minkäänlaista liikettä, so. konnaa, en kuvissa ole havainnut eikä myöskään toisen laitteeni hälytysanturin ole mitään hälyttäneet.

Tuona  aikana oli myös lyhyt 30 sekunnin pimeä ruutu klo 6:42 keskellä tuollaista ruskeaa ruutua. Tämän yli hypättiin kuten aina on tehty.

Muutoin tuo aikajana tuona aikana on katkoton eli yhtenäinen viiva, ikään kuin kuvaa olisi kamerasta saatu.

Onkohan aikakoneessa jotain ongelmia?

Nyt muuten taas on yhteyttä otettaessa musta ruutu ja pyörivä ratas...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Niinpä niin, nyt ei tule enää edes tuota mustaa kuvaa rattaineen, vaan jää jo aloitusnäyttöön, sinipohjainen ruutu, jossa pienet valkoiset pallot pyörität ympyrää. Ja eteenpäin ei minuuttienkaan odotuksen jälkeen mene. Tietokoneella ei siis ainakaan meikäläinen pääse edes sovellukseen ja saa kuvaa.

Kännykällä onnistuu, ainakin toistaiseksi...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kyllä mulla toimii sekä varsinainen tietokoneyhteys kuviin (2 kpl) että yhteys kuviin jakolinkkien kautta aivan hyvin nyt keskiviikkona 7.5. klo 23:30.  Aikakoneen "hallintaan" vaan ei pääse, kun Aikakoneen kuvat vilistävät edestakaisin, kun hiirtä liikuttaa jossain päin kuvaa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Oma Livenikin alkoi toimia mukavasti jo eilen ja on jatkunut tähän hetkeen asti, kuva ilmestyy muutamaan rattaan pyörityksen jälkeen ja aikakonekin toimii taas.

Melko julmetusti on noita kuvauskatkoja, tämän vuorokauden puolella jo lähemmäs parikymmentä, lyhempiä ja pidempiä. Saattaa johtua kentän voimakkuudesta, mökki nimittäin sijaitsee juuri kahden tukiaseman kuuluvuusalueiden rajalla, jossa minulle kerrotun mukaan on kaikkein heikoin kuuluvuus. Ja tuon kyllä huomasi Elisan/Saunalahden korteilla kokeilluista puhelimista, ei juuri pylväitä ruudulla näkynyt eikä soitot onnistuneet.

Toinen syy raportoimiini kummallisuuksiin voisi kenties olla se, että kamera olisi joulukuun sähkökatkon ja 20 KVoltin ylijännitepiikin seurauksena jotenkin vioittunut. Vanhasta vahdista meni tuolloin A/D-muunnin, käyttämäni reititin "sekosi" ja muita pistorasioihin kytkettyjä vempeleitä hajosi. Hajonneet laitteet on poistettu käytöstä, seonneet tarkistettu ja korjattu, mutta kameralle ei ole tehty mitään tarkistuksia. Voisikohan tuota jotenkin itse tarkistaa - ellei sitten nuo moninaisen havaintoni sovi tarkistusmateriaaliksi? Tikun osalta on minulle todettu sen olevan on/off -tyypin laite, joka ei vioitu siten, että se toimisi vain joten kuten, se on joko tai -laite. Itse en osaa tuohon sanoma mitään, vaan uskon viisaampia.

Mutta miksi tällaiset ongelmat alkoivat vasta helmikuun lopulla ???
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Aloin nyt testailla Vahti Liveä monipuolisemminkin ja huomasin, että TALLENTEET eivät toimi enää.  Phabletin (Lumia 1520) ruudulla näkyy Ladataan... vaikka maailman tappiin asti eikä mitään muuta näy.

Onkohan systeemiä yritetty kehittää ja jotain jo olemassa ollutta ja toiminutta piirrettä vioitettu samalla?!?  Monikamera-projekti?

Laitan tästä tallenne-viasta oman ketjunkin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nyt ovat jo viisi vuorokautta toimineet kummankin kameran (sopimuksen) kuvat kuten pitää web-liittymän kauttakin eikä Aikakoneen käytössäkään ole havaittavissa enää mitään ongelmaa.  Yhtä asiaa ihmettelen eli sitä, kuinka ikkunan läpi kuvaavan kameran osalta liiketilaviiva on yhtäkkiä kuin vuoristorataa eikä enää henkensä heittäneen sydänkäyrää?!?  Onko tähän jokin selitys?

Tallenteisiin en pääse, vaan Ladataan... näkyy maailman tappiin asti.  Tästä tein oman ketjun viime torstaina, joten kommentoin siellä tarkemmin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Aikakoneen käyttöön liittyen, tuli vielä esille yksi seikka, jolla voi olla jotain ihmeellistä kautta vaikutusta myös Aikakoneen käyttäytymiseen.

Elisa Chat -palvelu on todella hieno lisäpiirre asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden palvelussa.  Aivan viime aikoina tuon palvelun "sulkeminen" ja poistaminen ruudulta kokonaan on käynyt mahdottomaksi ja se on kuulemma harkittu teko.  Kun tarkkailen netin kautta Elisa Vahti Liven kameroiden kuvia, niin tuo Chatti jää Aikakoneen suurennuslasin päälle ja häiritsee Aikakoneen liikuttelua.  Onko jokin painava syy siihen, että Chattia ei saa enää kokonaan ruksilla poistettua ruudulta?


Onko mitenkään mahdollista, että tuo muutos olisi jotain ihmeellistä kautta aiheuttanut myös sen, että viime aikoina Aikakoneen kuvat vilisevät edes takaisin, kun hiirtä liikuttaa missä päin ruutua tahansa ja painamatta mitään hiiren painiketta?

Onko Elisalla missään sellaista kohtaa (Palstaa tms.), josta voisi lähettää KUVAN tilanteesta, johon kyselee selityksiä?  Tätäkin tilannetta olisi huomattavasti nopeampi ja tarkempi kuvailla KUVILLA kuin tuhannella sanalla?

Lisäys klo 19:56 useiden kokeilujen jälkeen:

Kun Aikakoneen suurennuslasi on todellakin osin tuon Chatin takana, niin vetämällä suurennuslasia nykyhetkeen kursori menee osin Chatin tilaan ja sen jälkeen Aikakoneen kuvat liikkuvat hiiren liikkeiden mukaisesti, oli hiiri missä päin ruutua vain.  Klikkaamalla Vahti Liveä jossakin kohdassa hiiren ns. normaalilla painikkeella, liikkuminen pysähtyy ja systeemi toimii kuten pitääkin. Kokeilin tätä useita kertoja, joten tässä on selvä syy, fokus siirtyy jotenkin Chattiin ja saa tuon tilanteen aikaiseksi.  Laittakaa takaisin mahdollisuus sulkea Chatti kokonaan pois ruudulta!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tilanne tarkentuu yhä:

 

Aikakoneen suurennuslasin liikuttaminen nykyhetkeen ja vedon jatkaminen sentin verran eli ohi kameran kuva-alueen aiheuttaa tuon saman ilmiön, vaikka kuvaa "nostaisi" ylemmäksi, jolloin Aikakone nousee Chatti-ruutua korkeammalle.

 

Silti tuo Chattiruutu on ainakin minulla jatkuvasti Aikakoneen suurennuslasin päällä, joten toivomuksenani on, että sen saisi taas poistettua kokonaan ruudulta.  Onko mahdollista?

 

Tuntuu oudolta, että tähän ei kukaan muu ole ottanut kantaa.  Olenko ainoa, joka katselee Elisa Vahti Liven kameroiden kuvia jakolinkkien eli netin kautta?  Jos joku ihmettelee, miksi en katso tietsallakin kameroiden kuvia normaalin sovelluksen kautta, niin kerronpa, että sovelluksella voi katsella vain yhtä kameran kuvaa kerrallaan, vaikka avaisi toisen ikkunankin.

 

Lopuksi vielä toteamus:  Vahti Live ja Aikakone toimivat nyt muuten hyvin.

Osallistu keskusteluun