Vastattu

Androidin päivitys 4.3 ja Elisa kirjan aplikaatio-ongelma

 • 30 joulukuu 2013
 • 24 kommenttia
 • 6378 katselukerrat

 • Keskustelija
 • 8 kommenttia
Hei!

Hankin jouluksi Elisa kirjan ja Samsungin note 10.1 uusimmalla android-päivityksellä.

Jostain syystä elisa kirjan kirjojen kannet eivät tule näkyviin kirja-aplikaatiossa eikä esim. Fingerporin kirjassa näy ainuttakaan strippiä. Kävin myyjäliikkeessä reklamoimassa asiasta ja siellä huomattiin sama ongelma kaikissa laitteissa, joissa on uusin Android. Onkohan ongelmaan tulossa jotain ratkaisua lähiaikoina? Terv: Art
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MrHangman 5 marraskuu 2015, 16:23

Hei kaikki Samsung Galaxy Tab S2 9.7 omistavat!

Nyt on saatavilla päivitetty versio 2.3.4 Elisa Kirja Android-sovelluksesta, jossa ongelma kansien ja kuvien kanssa on korjattu.
Katso alkuperäinen viesti

24 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Samsung Galaxy S3:ssa näkyy kirjan kannet myös 4.3 päivityksen jälkeen.
Kummallista. Käytitkö siis erikseenladattavaa kirja-aplikaatiota vaiko suoraan verkon kautta?
Käyttäjätaso 4
Jännän kuuloinen ongelma on kyllä. Tosiaan onko käytössäsi siis ihan tämä meidän Elisa Kirja-sovellus tablet-laitteessasi vaiko jokin muu sovellus, jonka kautta kirjoja luet?  Jos tosiaan on kyseessä Elisa Kirja-sovellus niin täytyy laittaa tämä ongelma selvitykseen. Sen jo testasimmekin, että puhelimessa sovellus toimii.

Toki aina voi kokeilla Elisa Kirja-sovelluksen poistoa ja uudelleen asentamista. Sovelluksen poistaminen ei poista jo hankittuja kirjoja, ne saa ladattua takaisin kirjahyllyyn uudelleen asennuksen jälkeen.
Latasin aplikaation google-playsta. Kävin myyjäliikkeessäkin Tampereella näyttämässä ilmiötä, eikä vastausta löytynyt. Poistimme ohjelman ja latasimme uudelleen ja sama juttu. Kysymyksessä siis Galaxyn Note 10.1 2014 edition. Kyllä se aplikaation poistaminen ja uudelleen asentaminen aiheutti sen, että aplikaatio tulkitsi kirjoja jo luetun toisella laitteella. Kovin monta kertaa en siis uskalla asennusta tehdä. Ai niin. Sama ilmiö toistui kun latasin playsta Hesarin aplikaation. Siinäkään ei sarjakuvat tulleet näkyviin. Kuvat toimivat muuten ihan ok. Päivitin flashin eikä sekään auttanut.
Käyttäjätaso 2
Koska kaikki kirjat on tallessa serverilla, softaa voi vapaasti poistaa ja asentaa niin monta kertaa kuin jaksaa. Ei ne siita mihinkaan kulu 🙂 Se lukukohta ilmoitus varmaan tarkoittaa, etta kirjaa voi "samaan aikaan" lukea usealla eri laitteella ja kysytaan jos kayttaja haluaisi jatkaa lukemista siita kohtaa kuin mihin edellisella laitteella oli luettu.

Miten mahtaa toimia muiden kuin Fingerpori kirjojen kansikuvat? Tuolla nayttaa olevan aika paljon ilmaisia "klassikko" kirjoja, joilla voisi koittaa ilman ylimaaraisia kuluja:

https://kirja.elisa.fi/ekirja/kategoria/ilmaiset-klassikot

 

Kiinnostaisi kovasti, jos joku muu kuin Fingerpori jaa nakymatta! Btw Hesarin sarjikset tuskin liittyy mitenkaan Elisa Kirjaan, luulisin. Tuskin myoskaan Flash paivitys.

 

Disclaimer: Elisa maksaa minulle palkkaa (ei tosin Palstalla vastaamiselle, mutta muuten)

 
Latasin tuon yhden ilmaisen näytteen. Sama juttu. Hesarin sarjiksien suhteen tarkoitin, että näyttää kuin ongelma olisi aplikaatioissa ja kuinka ne kommunikoivat uuden androidin kanssa. Hesarin lukeminen selaimella onnistuu kyllä. Olisi kiva jos tähän löytyisi joku ratkaisu. Jarla oli vähän niin kuin yksi syy tehdessäni Elisa-kirja ja taplettipäätökseni. 😞
Ai niin , ei ne klassikoidenkaan kannet tulleet sen kummemmin näkyviin. Että silleen.
Art
Käyttäjätaso 2
Ok, kiitos tarkistamisesta! Outoa tuo, ettei edes klassikoiden kannet tule nakyviin :(

Kun katsoo spekseja, niin Galaxy Note 10.1 2012 (olen nahnyt toimivan) ja 2014 (sinun uusi hieno laite) isot erot nayttaa olevan muistin maarassa, nayton resoluutiossa ja pikselien koossa:

http://au.ibtimes.com/articles/521228/20131111/samsung-galaxy-note-10-1-2012-vs.htm#.UsZjh3kXdSU

Asiaa tuntematta veikkaisin, etta ongelma/ratkaisu voisi loytya jostain tuolta suunnalta. Koitan, jos tuon saisi raportoitua jonnekin.

Disclaimer: olen toissa Elisalla, en edusta firmaa
Käyttäjätaso 4
Laitoin tästä mystisestä ongelmasta kyselyä eteenpäin, jos joku viisaampi osaisi vastata. Kyllähän tuo viittaisi laiteongelmaan enemmänkin, koska muilla laitteilla mm. Elisa Kirja-sovellus toimii ja kun kerran esimerkiksi Hesarin sarjakuvatkaan eivät näy.
Outo juttu on. Tänään avautui yksi hesarin sarjakuvastrippi - ei muut.
..ja siis selaimella hesarin stripy yms. näkyvät moitteettomasti. Ainoastaan aplikaatiot tökkivät.
By the way...

Latasin tabletille Amazonin kindle-aplikaation, joka on siis vastaava kuin Elisa-kirja. Siinä kirjat kansineet yms. toimivat moitteettomasti. Vian täytyy siis olla aplikaatiossa.
Käyttäjätaso 5
Hei Art,

Saimme tällaisen tiedon: Ongelma johtuu uusimman Samsung Note -laitteen näytön suuresta resoluutiosta. Laite yrittää näyttää Fingerpori-sarjakuvastrippejä niin tarkkana, että Kirjan sovellus ei kykene siihen. Asia on Elisalla selvityksessä.
Kuulostaa loogiselta. Toivottavasti ongelma ratkeaa.
Vieläkös tätä tutkitaan?

Ostin uuden Galaxy Tab S2:n. Siinä on tämä vanha ongelma eli kaikki kuvia sisältävät sivut näkyvät tyhjänä, edes sivun teksi ei näy. Ainoastaan pelkkää tekstiä sisältävät sivut toimivat.

Yritin sovelluksen tietojen poistamista ja koko sovelluksen uudelleen asentamista, mutta ei auta.

Android on 5.0.2 ja näyttö 2048x1536.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Nyt täytyy myöntää etten nopealla etsinnällä löytänyt tähän mitään uutta ainakaan. Toistuu varmaan kaikilla kirjoilla? Voitko sovelluksen version vielä postata vaikka se kaikesta päätellen on uusin? Voitaisiin asiaa vielä tarkemmin selvittää kun tästä on jo aikaa vierähtänyt niin kauan. Sen verran sanon että esim. itsellä toimii ylemmällä resoluutiolla kuin tuo joten ns. maximiresoluution ongelmasta ei pitäis olla kyse. Se kuinka monta laitetta on olemassa tuolla resoluutiolla onkin sitten eri juttu ja kuinka hyvin sovellus vieläkään tukee niitä.
 • Sovelluksen versio on luonnollisestikin se mikä Playsta tulee eli 2.2.8.

  Olen testannut muutamalla eri ikäisellä kirjalla, joiden tiedän siltävän kuvia. Aina sama lopputulos eli tyhjä sivu. Ihmettelin miten paljon tyhjää on laitettu uuteen jauhelihareseptikirjaan ennen kuin tajusin, että sisältöä kyllä on, mutta se ei näy kokonaan kuin kännykällä.

  Edellisellä tabletilla Galaxy Tab S 10.5 ei samaa ongelmaa ollut. Siinähän oli näyttöresoluutio tarkempi kuin uudessa mallissa. Tämä nykyinen 4:3 2048 x 1536 taitaa vielä olla Android-maailmassa vähän harvinaisempi, mutta yleistynee.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Selvä homma. Kysellään tuosta näillä tiedoilla ja palataan sinulle tähän mahd. pian vastauksen kera 🙂
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Kerrotko vielä, mitä kaikkia kirjoja olet kokeillut? 🙂
 • Total Recall - uskomaton elämäntarinani

  400 g - Parhaat jauhelihareseptit (mobiiliversio)

  Stephen Hawking. Elämä.

  Mullan linnake
  Sama ongelma kuin oli jo raportoitu tuossa pari viikkoa sitten eli Samsung Galaxy S2 -laitteella Elisa Kirjan uusimmalla versiolla 2.2.8 ei kuvat näy ollenkaan yhdessäkään kirjassa. Kuvien tilalla on tyhjät sivut ja jos kuvia on tekstin seassa, osa tekstistäkin jää pois. Pelkkiä kuvia sisältävät kirjat (esim. lasten kuvakirjat) ovat kokonaan tyhjiä, mutta sivuja niissä on se määrä kuin pitääkin ja sivut vaihtuvat, ne vain ovat tyhjiä. Edes kansikuvat eivät näy eivätkä sisäkannet, jos ne on tehty kuvina. Kokeilin mm. kirjoja:

  Aave, Jo Nesbo (kansikuva ei näy)

  Luupuisto, Jarkko Sipilä (kansikuva ei näy)

  Mustat kalat, Eeva Tenhunen (kantena näkyy vain musta tausta, ei kuvaa)

  Juhani Aho - myrskyisästä myllerryksestä seesteiseen suvantoon (kansikuva + sisuskuvat puuttuu)

  Verokarhu.fi - Verotuksen alkeet (koko kirja on tyhjä)

  Jopas sattui, Noksu (koko kirja on tyhjä)

  jne.
  Käyttäjätaso 1
  Samsung Galaxy S3 Android 4.3. Elisa Kirja 2.3.2 (beta)

  Kaikki kuvalliset kirjat toimivat oikein

  Esim. Verokarhu.fi - Verotuksen alkeet

  Juoppikset

  Miina ja Manu eksyksissä
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +3
  Ongelmana tosiaan on laitteen resoluutio, minkä vuoksi kuvat eivät tällä hetkellä näy minkään kirjan osalta. Korjaus on tulossa mahdollisimman pian! Kiitos kärsivällisyydestä 🙂
  Käyttäjätaso 2
  Hei kaikki Samsung Galaxy Tab S2 9.7 omistavat!

  Nyt on saatavilla päivitetty versio 2.3.4 Elisa Kirja Android-sovelluksesta, jossa ongelma kansien ja kuvien kanssa on korjattu.

  Osallistu keskusteluun