Kysymys

Arvonta: Kuinka sinä käytät Elisa Vahti Liveä?

  • 8 huhtikuu 2014
  • 30 kommenttia
  • 65262 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
  • Entinen elisalainen
  • 1635 kommenttia
Arvontalaulu raikaa :smileyazn: Haluaisimme kuulla, kuinka sinä käytät Elisa Vahti Liveä!

 

Onko kamera kotona vai kenties mökillä? Käytätkö palvelua puhelimella, tabletilla vai tietokoneella? Kurkkaatko mahdollisesti mitä lemmikille kuuluu vai jaatko kavereille livekuvaa harrastuksistasi?

 

Kerro tässä ketjussa, kuinka sinä käytät palvelua - lyhyet ja pitkät tarinat ovat kaikki tervetulleita! Osallistumalla keskusteluun, ja jakamalla kuinka juuri sinä käytät Elisa Vahti Liveä, osallistut myös Samsung Galaxy tab3 10.1 -tablettiarvontaan!

Arvonnan ehdot:

Kaikkien 8.4.2014-30.4.2014 mennessä Palstan keskusteluun (URL) osallistuneiden ja arvontakysymykseen ("Kuinka sinä käytät Elisa Vahti Liveä?") vastanneiden kesken arvotaan yksi Galaxy tab3 10.1. -tablettietokone. Palkinto arvotaan 5.5.2014 jälkeen, ja voittajalle ilmoitetaan samana päivänä Palstan yksityisviestillä ja sähköpostitse. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viimeistään 12.5.2014, oikeus palkintoon poistuu. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. Elisa Oyj:n henkilökunta perheineen ei voi osallistua arvontaan. Elisa pidättää oikeuden käyttää arvontakysymykseen annettuja vastauksia yhdessä arvontaan osallistuvan henkilön Palsta-keskustelufoorumin nimimerkin kanssa omassa markkinoinnissaan ja viestinnässään.

30 kommenttia

Minulla on käytössä tämä vahti live ja valvon sillä äitiäni ollessani kotona tai asioilla.  Tämän palvelun myötä tietyt asiat ovat helpottuneet huomattavasti, koska voin tarkistaa tilanteen mistä vain missä vain kännykällä ja kotona yleensä tietokoneelta.. Palvelu on loistava ja nyt uutisissa jo mainittiinkin monikamera systeemin tulosta kevään aikana. Tämä parantaa palvelua entisestään!!

Meillä myös veljeni käyttävät nyt tätä palvelua ja katsovat miten äiti voi kotosalla ja onko kaikki hvyin, jotenka ei ole ainoastaan minun varassa vahtiminen livenä. ;)

Tämä palvelu on erittäin helppo ottaa käyttöön eikä tarvitse sen kummempia kommenverkkejä, jonka takia ihastuin tähän palveluun. Kiitokset siitä Elisalle!!! Kehitystyö jatkukoon ja tuokoon meille uusia palveluja tähän systeemiin. Kunhan tuo monikamera asia edistyy, niin saatanpa vielä hankkia yhden kameran siihen vielä lisää.
Käytän elisavahtia enimmäkseen kotona ja katselen tapahtumia tabletilta tai mobilphonesta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Elisa Vahti Live on käytössä  useita kuukausia vuodessa tyhjillään olevan talon valvonnassa.  Yksi kamera kuvaa ulko-ovea lähestyviä ja toinen sisätiloja yläkerrassa.  Nyt testattavana oleva monikameratuki tuo hienosti helpotusta ulkomailta tapahtuvaan valvontaan kännykällä.

Katselen ulkomailta kannettavalla tietokoneella linkin kautta molempien kameroiden kuvaa useita kertoja päivässä ja kännykällä olen kirjautuneena yläkerran sisätiloja kuvaavaan kameraan, sillä se on ainoa, josta saan liiketilasta hälytyksen push-viestinä. Kovasti kaipaan aina vaan ulko-ovea lähestyvän aiheuttamaa hälytystä, mutta lasin läpi liiketilan havaitsevaa kameraa tai laitetta ei ole kehityssuunnitelmissa, joten näillä mennään.

Yhtenä, osin huvittavanakin piirteenä, on se, että sisätilan kameran hälytyksellä voin "tarkkailla" kukkienkastelijan aikatauluja ja toimintaa.

Suomessa ollessani kamerat kuvaavat ikkunasta ulos, milloin lentokoneita, milloin metsän puita ja mitä sattuu.  Ei siis ole juurikaan tarpeellista käyttöä talossa ollessani.  Palveluun olen tyytyväinen ja hyvin on pelannut molemmat kamerat 21/1-adsl-yhteydellä (upload 0,6 Mbps) jopa normaalilla kuvauslaadulla.  Nyt laitoin toisen matalammalle laadulle, kun se tuli mahdolliseksi.
Täällä maalla kamera valvoo pihaa ja liiketunnistin on päällä, jolloin töissä 50 km päässä on helppo iPhonella ja iPadilla valvoa mahdollisia luvallisia ja luvattomia kulkijoita.

Kamera on ollut terassin kulmalla räystään alapuolella jotta liiketunnistin toimisi. Hyvin on "testin" kestänyt ja toiminut; pakkasta oli kuitenkin kovimmillaan -20 C, eikä lähetys pätkinyt silloinkaan!!!

Mutta: ulkokameraa odotellessa...
Käytän Liveä kotona vauvan unen seurantaan, kun hän nukkuu toisessa huoneessa. Käytän myös kodin tarkkailuun, kun olemme poissa.

Olen kaivannut lisää kameroita, koska kotimme on melko suuri, monta huonetta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Marraskuun 2013 alusta käytin Liveä vanhan Vahdin rinnalla tammikuun 2014 loppuun saakka samaan WNAP(c) -reitittimeen yhdistettyinä. Kaikki toimi hyvin koko ajan.

Vahdin loputtua Live toimi yksinään hyvin 25.2. saakka, josta alkaen on ollut ongelmia. Kuvassa on katkoja alkaen muutamien kymmenien sekuntien pituisista aina yli viikon mittaisiin "ei yhteyttä kameraan" -tilanteisiin. Taas alkoi tällainen vaihe viime yönä klo 02:22.

Eli tuosta helmikuun päivämäärästä alkaen kamera on ollut ison osan ajasta hyödytön eikä asiasta taida mitään kunnollista saadakaan.

Onneksi tuli hankittua muita toimivan tuntuisia valvontalaitteita, joten en ole pulassa. Livestä taidan maksaa ihan turhaan 😞
Meillä on mökki saaristomerellä saaressa, jonne ei aina pääse. Joten Elisa Live on oivallinen väline seurata, mitä saaressa tapahtuu. esim. Tänä keväänä on ollut hieno seurata, miten jäät lähtivät. Kamera kuvaa mökin ikkunan läpi laiturille, joten on helppo seurata myös sitä minkälainen on sää, aallokko jne. Kuvan olen jakanut parin naapurin kanssa, josta tulikin mieleen hauska sattuma: Olin talvella jäätä pitkin käymässä mökillä ja en tietenkään sammuttanut kameraa ja kun ilta koitti, niin kamerahan kuvasi ikkunan kautta peilikuvaa, koska mökissä oli valot päällä. Siinä sitten saunoin kaikessa rauhassa ja hyppelin aatamin asussa hakemaan välillä saunajuomaa...oli kuulemma naapurin rouvalla ollut kivaa katseltavaa..mutta oma vaimo ei oikein tykännyt koska olin sitten nukahtanut sohvalle ja kuulemma kuorsannut oikein kunnolla..eikä alkoholilla ollut mitään asiaa...

Opin kýllä sammuttamaan kameran ens kerralla. Muuten hyvä vinkki muillekin mökkikäyttäjille: Ostin GSM ohjatun pistorasian. Tosi näppärä, jos täytyy esim buutata 3G reititin, joka mulla on muutaman kerran pitänyt tehdä. Samoin sillä voi ohjata esim. lämpöpatteria tms. Se myös ilmoittaa jos sähköt katkeaa. toimii tekstareilla. Hyvä systeemi. Merkki on TUTA ja saa esim. Verkkokaupasta. ja maksaa vain n. 70-80 egee ja tietenkin SIM kortin. Mukavaa kevättä. t.Juha
Käytän Vahti Liveä puhelimella, tabletilla ja tietokoneella mökillä lähinnä kutsumattomien vierainen varalle. Vaikka laite ei olekaan varsinaisesti murtohälytin, kaipaisin kameran lisäksi kuitenkin vielä vanhasta Elisa Vahdista hyväksi koettua erillistä liiketunnistinta. Ulkokäyttöön soveltuva lisäkamera olisi myös tervetullut lisälaite.
Vahti hankittiin vajaa vuosi sitten 90 v. Tädille palvelutaloon.kamera peittää yli puolet pienen asunnon pinta-alasta ja on ollut hyödyllinen paitsi valvonnassa myös pari kertaa kaatumistapauksessa. Nauhoitus on paljastanut yksityiskohtaisesti tapausten kulun.kuvanlaatu on hyvä mutta mikrofoniin toivoisi lisää selkeyttä. Talossa oleva 2 megan liittymä riittää. Kuva ei pätki.kuvaa katsotaan padilla.toimintavarmuus on ollut hyvä.
Valvonta kamerana eteisessä.Tosi näppärä,kun ottaa kuvaa pimeälläkin.

Anoppikin usein ihmetellyt että mistä tiedän että hän on meillä vaikka

olen itse poissa.
Siellä se mökillä vahtii ettei vesivahingot tai muutkaan jää huomioitta. Toinen kamera ulospäin olisi paikallaan.
Käytämme Elisa Vahti Liveä työhuoneen kulunvalvonnassa, voidaksemme työskennellä toisissa tiloissa ilman, että työhuoneella tarvitsisi olla paikalla. Vahdilta tuleva hälytys on nopea, n. 10-15 sek. joten sinne ehtii aika nopeasti hälytyksen tultua.

Olemme erittäin tyytyväisiä Elisa Vahti Liven toimintaan ja odotamme mielenkiinnolla myös monikamerakäyttöä. Aurinkoista kevättä kaikille!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Mökillä enimäkseen. Sovellukset käytössä puhelimessa sekä tabletilla. Lisäksi tietokoneelta tulee seurattua tapahtumia.
En käytä vielä, mutta heti kun tulee monikamerapalvelu ja kameravalikoima kasvaa myös ulkokäyttöön tarkoitetulla kameralla.

Vahdiksi en tarvi, mutta kamera partsille, joka lähettäisi livekuvaa Linnanmäeltä (n, 300m-400m) josta näkyy suoraan mm, vesitornit, Ukko, Kingi, vuoristorata, Panoraama, Raketti, Maisemajuna, Kieputin, Ketjukaruselli, ym ym.  
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Huopa kirjoitti:
Vahdiksi en tarvi, mutta kamera partsille, joka lähettäisi livekuvaa Linnanmäeltä (n, 300m-400m) josta näkyy suoraan mm, vesitornit, Ukko, Kingi, vuoristorata, Panoraama, Raketti, Maisemajuna, Kieputin, Ketjukaruselli, ym ym.  

Vahdiksi ei ole minullakaan tarvetta, mutta ulkokamera olisi ihan jees. Voisin laittaa livekuvaa Espoosta verkkoon aiheena koiranpaskan siivoojat (tai lähinnä siivomatta jättäminen).
En käytä lainkaan, mutta jos minulla se olisi, laittaisin sen mökille.
Voin tarkistaa tabletilla, ettei jäänyt hella päälle. Se on aina suurin huolenaiheeni, jostain syystä, ja on joskus jäänytkin, mutta onneksi vain ykköselle, joten mitään vahinkoa ei käynyt.
en vielä käytä mutta toivottavasti pian!
Mökille laittaisin jos ois tälläinen käytössä.
Kotia vahtimaan lemmikejä
Kun lapset tulee koulusta voisi tarkistaa että kaikki on kunnossa..
Tietokoneella, ihan yleisesti kotia ja lemmikkejä.
Tabletilla kurkin ja lemmikkejä yleensä.
Erinomainen tämä, itse lapsia katson kun tulevat koulusta kotiin ja myös mökiltä käsin seuraan mitä kissat puuhaavat.
Mökillä on kätevä.

Osallistu keskusteluun