Kysymys

Arvonta: Kuinka sinä käytät Elisa Vahti Liveä?

  • 8 huhtikuu 2014
  • 30 kommenttia
  • 65225 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

30 kommenttia

Tuota hauskaa vehjettä voi käyttää esim tallin vahtikamerana tms.
Kamera on kotona, seuraan sitä tietokoneella yleensä kun olemme jossain matkalla, että siellä on kaikki hyvin, ei ole käynyt esim. varkaita tai muuta vastaavaa.

Kätevä käyttää ja ottaa käyttöön.
Kiitokset siitä kuuluu elisalle!!
Kiitos Elisa!
Hei kaikki tähän viestiketjuun vastanneet (ja muutkin asiasta kiinnostuneet)!

Teen väitöskirjaa Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa kameravalvontaan liittyen. Tutkin koteihin asennettuja valvonta-/nettikameroita, eli esimerkiksi Elisa-vahdin kaltaisia järjestelmiä. Minua kiinnostaa se kuinka ihmiset ottavat tämänlaista tekniikkaa omaan käyttöönsä kodeissaan tai kesäasunnoillaan, eli esimerkiksi juuri sellaiset  tavat käyttää Elisa-vahtia, joita täällä keskustelussa olette kuvailleet.

Teen tutkimustani varten haastatteluja joko kasvokkain tai puhelimitse, haastateltavan sijainnista riippuen. Yksittäinen haastattelu kestää noin 30-45 minuuttia.

Mikäli sinua kiinnostaa osallistua tutkimukseeni, laittaisitko minulle yksityisviestin täällä Palstalla niin kerron asiasta tarkemmin. Jokainen haastateltava saa vaivastaan palkkioksi Finnkinon leffalipun.

Ystävällisin terveisin,

Liisa Mäkinen
Hei,
meillä oli aluksi monta vuotta Elisa Vahti ja siinä oli ovikosketin myös. Tuotekonsepti oli ok,mutta tuntuu nyt vanhanaikaiselta. Siirryimme Liveen, kun se tuli markkinoille.

Tyytyväisiä ollaan oltu. Asennus oli varmaan aika kivutonta, kun en muista hankaluuksia olleen. Meillä on Elisan supernopea laajakaista ja käytämme Wlania kaikissa laitteissa. Ohjelmien ajo puhelimiin (Nokia 920), iPadiin ja kannettavaan oli helppoa. Tai taitaa olla, että kannettavalla menen netin kautta Elisan sivulta. Yleensä Liveä käytetään puhelimella ja iPadillä.

Käyttö on ollut kodin tarkkailuun ja lapsen nukkumisen seurantaan. Tässä parhaiten toimii puhelin. iPadin ohjelma katkeilee. Lapsi nukkuu usean oven takana ja kameran ja modeemin väli on pitkä ja ovet välissä.

Hauskojakin kokemuksia on, kun naapurit olivat käymässä ja me isäntäväki jossain hetken. Katsoin jälkeenpäin tallenteita ja naapurit haukkuivat kotiamme, liian vähän tilaa pitkälle ruokapöydällä ja isolle divaanisohvalle. No tulihan nuokin mielipiteet selville.

Mökille ollaan suunnittelemassa kameraa,kunhan selvitetään, mikä nettiyhteyksiä valitaan.

Mukavia kamerakokemuksia kaikille!
Elisa Vahti käytössä yrityksessä ja pääasiassa kännyllä seurataan, koska Live Vahti käytössä. Muuten hyvä, mutta tällä hetkellä palvelu tökkii.

Osallistu keskusteluun