Vastattu

Bluetooth-yhteydet katkeilevat/reistailevat kerrostaloasunnossa

  • 26 kesäkuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 383 katselukerrat

Käytän BT-näppäimistöä sekä -hiirtä ja kuuntelen musan puhelimen tai tabletin BT-yhteydellä vahvistimen kautta.

Nykyään on BT-yhteydet alkaneet takkuilla/katkeilla niin että hiiri ja näppis lopettavat kokonaan toimintansa. Katkos saattaa kestää puolisenkin tuntia. Puhelimen/tabletin yhteys ei katkea kokonaan, mutta muuttuu äänimössöksi. Jossain täytyy olla laite, joka toimii BTn taajuudella. Se taajuus taitaa olla sama, mitä kauko-ohjattavat laitteet, radiotaajuiset kaukosäätimet, WiFi etc. käyttävät. Myös mikroaaltouuni pukkaa saman alueen hajataajuutta.

Kysymys on, että löytyykö sellaista instanssia, josta voisi vuokrata/lainata mittarin, jolla voisi mitata mahdollisen häiriötaajuuden lähdettä ja -signaalin voimakkuutta. Lähde voi olla minulla itsellä, mutta se voi olla myös naapurilla. Vasta kun tietäisi, että häiriö on olemassa eikä se ole UFO-yhteys, niin osaisi hoitaa asiaa eteenpäin.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 26 kesäkuu 2017, 07:02

Nopea googletus ei antanut tuloksia moisen mittarin vuokraamiselle / lainaamiselle. En sitten tiedä, olisiko paikallisilla sähkötöitä tekevillä firmoilla moista härveliä ja mitä he pyytävät mittauksista tai mittarin vuokrasta, jos ylipäätään suotuvat vuokralle moista antamaan.Sen sijaan mynnissä noita on on. Esimerkiksi eBay:sta noita löytyy. Myös Suomesta saa tilattua tuollaista mittaria. Onhan tuo hinta toki suolainen, jos laitteelle ei ole pidempiaikaista käyttötarvetta.
Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nopea googletus ei antanut tuloksia moisen mittarin vuokraamiselle / lainaamiselle. En sitten tiedä, olisiko paikallisilla sähkötöitä tekevillä firmoilla moista härveliä ja mitä he pyytävät mittauksista tai mittarin vuokrasta, jos ylipäätään suotuvat vuokralle moista antamaan.

Sen sijaan mynnissä noita on on. Esimerkiksi eBay:sta noita löytyy. Myös Suomesta saa tilattua tuollaista mittaria. Onhan tuo hinta toki suolainen, jos laitteelle ei ole pidempiaikaista käyttötarvetta.
Onkohan käytössä BT 3.0 tai uudempi ?

Bluetooth 3.0 on edeltäjäänsä nopeampi ja virtapihimpi. Uuden Bluetooth-standardin sydämenä toimii 802.11 PAL (Protocol Adaptation Layer), eli 802.11 WLAN -yhteyden hyödyntäminen. Suuria tietomääriä siirrettäessä Bluetooth 3.0 käyttää automaattisesti apunaan WLAN-yhteyttä, jolloin siirtonopeus on jopa 24 Mbit/s (3 Mt/s).

Tuosta voisi ajatella, että häiriölähteenä olisi naapurien WLAN-verkot ja niitähän riittää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itsellä tuli vastaavaa ongelmaa vastaan aikanaan kavereiden kanssa kun pidettiin LANit. Yhdellä kaverilla oli langattomat Bluetooth näppis ja hiiri joiden käyttö tukotti reitittimien välisen WLAN sillan kokonaan. Jouduttiin sitten kaivamaan kaapeista jotkut vanhat langalliset hiiri ja näppis että saatiin LANeja jatkettua. Eli WLAN voi olla todennäköinen syypää noihin ongelmiin, toki kannattaa vaikka omaa WLAN kanavaa ensimmäisenä koittaa vaihtaa koska sen signaalihan siellä asunnossasi vahvimmin aiheuttaa mahdollisia ongelmia
- Muutin langattoman yhteyden 5 GHz alueelle ja estin 2.4 GHz taajuuden, mutta ei vaikutusta BT-ongelmaan
- Sammutin elektronisen ilmanpuhdistimen, josko sen jatkuva pieni läpilyönti aiheuttaisi BT-alueen häiriöitä. Ei vaikutusta
- kahden edellisen seurauksena tietokoneesta katosi BT-laite ja BT-verkko laitehallinnasta. Näemmä korjaamokeikka
Lisää kokemuksia:
- Liitin koneeseen Asuksen 17 e BT-adapterin ja sekä näppis että rotta toimivat moitteetta.
- Lenovo ei kuulemma korjaa täällä Suomessa koneitaan, vaan ne lähetetään jonnekin Euroopassa. Aika-arvio 2-3 viikkoa. Huoh!
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

- Lenovo ei kuulemma korjaa täällä Suomessa koneitaan, vaan ne lähetetään jonnekin Euroopassa. Aika-arvio 2-3 viikkoa. Huoh!

minulla traumoja tuosta lenovon takuusta noin kaksi vuotta sitten, saksaan meni silloin. kahdesti eri syistä. keskusmuisti ja kiintolevy. no nyt takuu on ohi jos vikaa tulee vielä voi itse availla.

lenovolla on yritys puolen takuu ja kuluttuja takuu. yritys puolen huolto voi olla suomessa.

nämä tietysti olettaen että eivät ole muuttuneet.