Vastattu

Bookeen lukulaite

  • 16 helmikuu 2017
  • 36 kommenttia
  • 3703 katselukerrat

Lukulaitteen wifi yhteyden jälkeen piti aueta suoraan sivut Elisa kirjaan,josta voi wifin kautta siirtää kirjoja laitteelle.
minulla wifi yhteydellä aukesi vain joku ranskankielinen kirjakauppa, onko kokemuksia miten pääsee elisa kirjan kauppaan?
kirjat sain kyllä ladattua tietokoneen kautta,mutta pitäisi toimia wifilläkin .
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mits 24 helmikuu 2017, 13:06

Jooh, elikä näin se käytännössä on nyt "tarkoitus" toimiakin. 😃 Pitikin juuri tulla teille tästä kertomaan!

Eli valmistaja teki/tekee jotakin päivityksiä ohjelmistoon minkä myötä sitten tuo Kirja on taas siellä. Ja juuri noin kun selaimen kautta käy lataamassa noita teoksia niin Kirja on käytettävissä normaalisti lukulaitteen kautta. 🙂
Toivottavasti toimii nyt samallalailla kaikilla niin loppuu tämä sekoilu 🙂 😃
Katso alkuperäinen viesti

36 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Onkos tuo siis Cybook-laite? Oletko hankkinut sen Elisalta?
Sama ongelma minullakin... Sain laitteen eilen ja ostin Elisalta tämän laitteen juuri tästä syystä ja nyt ei näytä yhteyttä löytyvän muualle kuin tuohon ko. ranskankieliseen Bookeen kauppaan... 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Eli jos menette laitteella selaimella osoitteeseen https://kirja.elisa.fi/ niin se ei toimi? Jopa on kummallista :S
Eli jos menette laitteella selaimella osoitteeseen https://kirja.elisa.fi/ niin se ei toimi? Jopa on kummallista :S

Mits, kyse ei ole siitä etteikö laitteessa olevalla (todella hitaalla) erillisellä selaimella pääsisi nettiin ja Elisa Kirjan sivuille. Laitteessa on ennalta asennettu kirjakauppa-sovellus, jonka pitäisi siis olla Elisa Kirja, mutta minulla (ja ilmeisesti myös Make65:llä) laitteen oletuskauppana on tämä ranskalainen Bookeen-kauppa. Elisan sivuilla laitteen infotiedoissa on nimenomaan maininta että se on kytketty Elisa Kirjaan mahdollistaen helpon käytön ilman nettiselaimen käyttöä.

Itse asustelen ulkomailla ja mielelläni lueskelen myös suomenkielisiä kirjoja, joten se että lukulaite on automaattisesti kytketty Elisa Kirjaan oli minulle ainoa syy laitteen ostoon - halutessani toki olisin saanut vastaavia laitteita edullisemmin muuta kautta, eikä tilaus Suomesta olisi ollut ensimmäisenä mielessä.

Eli, mitäs nyt...?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ahaa, okei. Jouduin tuosta itsekin nyt vähän kysellä työkaverilta, joka tuommosta lukulaitetta itsekin käyttää, neuvoja kun itse olen ihan noviisi noiden lukulaitteiden suhteen. 🙂 Mutta siis, kuulemma hän hoitaa homman niin, että selaimella menee Elisa Kirjan sivuille, lataa siellä teokset laitteelle, jonka jälkeen tuon oletussovelluksen kautta niitä pystyy lukemaan. 🙂
Eli tuossa laitteessa se oletussovellus on tuo Bookeen, mutta sitä pystyy hyödyntämään.
Sama ongelma myös minulla 😞 Laitteen mukana ei tullut mitään muuta käyttöohjetta kuin ohje siitä kuinka siirrän USB-kaapelin tai Wifin kautta kirjoja koneelle, mutta sekin tyssäsi siihen, kun laite tarjosikin Elisa Kirjan sijan ranskalaista Bookeen kirjakauppaa. Aikani äherrettyä löysin selaimen ja sain ladattua hitaasti toimivan selaimen kautta kirjan laitteelle. Aika pettynyt olen, kun laitteen infossa kuitenkin mainitaan että laitteella pääsee suoraan Elisa Kirjaan lataamaan kirjoja helposti. No ei ollut helppoa ja näppärää 😞
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Täältä löytyy vielä tarkempia ohjeita lukulaitteen käyttöön: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/kirja/ohje/e-kirjojen-lataus/
Kiitos Mits, jankutan kuitenkin hieman... Eli tämä kohta ei valitettavasti toimi tässä Elisalta ostamassani laitteessa ollenkaan (ja mikä oli ainakin minun syyni ostaa tämä vehje Suomesta):

E-kirjojen siirtäminen Elisalta ostetulle Cybook lukulaitteelle WiFi-yhteyden yli

1. Avaa lukulaite ja paina aloitusnäkymän alareunassa olevaa "EBOOK STORE" –kuvaketta*. Lukulaite ehdottaa sinulle WiFi-yhteyttä, kun yhdistät sen ensimmäistä kertaa. Syötä WiFi-verkon mahdollinen salasana.

2. Kirjaudu sisään käyttäen Elisa Kirja -tunnustasi.

3. Näet Elisa Kirjasta ostamasi kirjat listana, uusimmat ostot ensimmäisenä. Valitse kirja, jonka haluat ladata ja paina LATAA-painiketta. (Laite kysyy seuraavaksi, haluatko avata kirjan. Mikäli haluat ladata samalla kertaa muitakin kirjoja, vastaa "Ei" ja pääset lataamaan lisää kirjoja).

4. Lataamasi kirja(t) ilmestyy lukulaitteen Aloitus-valikon Kirjasto-osion ensimmäiseksi.

5. Nauti Elisa Kirja -kokemuksesta Cybook e-kirjojen lukulaitteella.

6. Voit lisätä ja poistaa kirjoja lukulaitteeltasi milloin haluat.

* Sen jälkeen kun lukulaite on ensimmäisen kerran yhdistetty WiFi-verkkoon, lukee aloitusnäkymän alareunassa olevassa kuvakkeessa Elisa Kirja KIRJAHYLLYNI.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Saatko siis jonkinlaista häiriöilmoitusta tms? Onko laite päivittynyt nyt viimeaikoina juuri?
Ei tule virheilmoitusta tms. Laite toimii muutoin kuten pitääkin (?), mutta ilman tuota Elisan - ilmeisesti esiasennettua - ominaisuutta.

Eli tuon ohjeen kohdassa 1. mainitussa EBOOK STORE:n paikalla on tuo ranskalainen Bookeen- e-kirjakauppa, eikä omassa Cybookissani ole tuota Elisa Kirjaa / kirjahyllyä, Kirjastoa, tms. koskaan näkynyt...

Ostin laitteen toissa viikolla ja se päivittyi heti asennettaessa.

(Mainittakoon vielä että onnistuin siirtämään ostamani kirjat Elisa Kirjasta ensiksi tietokoneelleni, jota kautta sitten USB-piuhan kautta tälle Cybookille. Toki tämä on mahdollista, mutta ei ollenkaan vastaa sitä kuvausta laitteen helposta käytöstä, jolla Elisa laitetta verkkokaupassaan myy. Tämän Cybookin omalla selaimella kirjojen siirtäminen Elisa Kirjasta suoraan laiteelle on toivottoman hidasta - kuten muutkin käyttäjät ovat jo kommentoineet.)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Okei. Siis nykyäänhän tuo toimii nimenomaan tuon Bookeenin kautta. Näin kertoi siis ainakin kollega, jolla myös tuollainen lukulaite on. Eli kirjat ladataan laitteelle ja luetaan sitten sen valmiin ohjelman kautta.Neuvominen on hieman hankalaa kun ei näin itse ole käytellyt mutta koitetaan kyllä jeesiä, sori! :8
Ymmärrän, kiitokset informaatiosta. :)

Olisikohan paikallaan sitten myös korjata tuota verkkokaupan myyntitekstiä, kun saattaa olla että - ainakin tämän kommenttilangan - ihmisillä on juuri tuo Elisa Kirjaan kytkentä olleen varsinainen syy ostaa tuo laite...?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Joo, voisin kyllä asiasta pistää palautetta ja vähän selvitystä myös 🙂
Mitähän on tapahtunut? Avasin tänään lukulaitteen ja menin selaimen kautta lataamaan Elisa Kirjasta ostamaani kirjaa ja kun seuraavan kerran avasin aloitusnäytön Bookeen olikin vaihtunut Elisa Kirjan kirjahyllyksi ja toimii niin kuin pitääkin :D:D:D
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jooh, elikä näin se käytännössä on nyt "tarkoitus" toimiakin. 😃 Pitikin juuri tulla teille tästä kertomaan!

Eli valmistaja teki/tekee jotakin päivityksiä ohjelmistoon minkä myötä sitten tuo Kirja on taas siellä. Ja juuri noin kun selaimen kautta käy lataamassa noita teoksia niin Kirja on käytettävissä normaalisti lukulaitteen kautta. 🙂
Toivottavasti toimii nyt samallalailla kaikilla niin loppuu tämä sekoilu 🙂 😃
No nyt toimii! Erinomaista! 😃
Sain eilen Cybook Muse HD laitteen ja samat ongelmat siinä!! Miten sitä ei ole saatu toimimaan siten kuin ohjeissa ym on kuvattu?! Kaiken lisäksi Elisan myyntisivuilla laitteen tiedoissa sisäisen muistin määräksi kerrotaan 8 Gt. Läppärin resurssinhallinta näyttää 6 Gt...
Nämä nyt hetken tutustumisen jälkeen eteen tulleet...
sain tänään Cybook Muse HD laitteen . Yrtin aktivoida sitä läppärin kautta. Siihen tuli ranskan kileinen teksti, jota en ollenkaan osaa. en sanut vaihdettua kiletä. Sitten alite jumitti teksitiin :An erros occured. Please plug The device via USB to remove recently added files or press a key toretry.
Ei regoi mihinkään. Mä en saanut myöskään sellaista näkymää läppärille, kuin ymmärsin et olisi pitänyt tulla.
Yritin soitta Elisa tukeen, joka ei tietenkään toiminut juhannusaattona. Ja on muuten pirun kallis palvelu 2 euroo minuutti. Ei ihme , ettei nää lukulaitteet ole yleistyneet. Taidan palauttaa koko vehkeen maanantaina.
Minäkin sain tänään oman Cybook Muse HD laitteen ja Elisa Kirjan sijaan tulen ranskalaiseen kirjakauppaan. Ja arvatkaa mikä oli syy ostaa laite Elisalta.... Saisinko nyt ohjeen miten poistan tuon ranskalaisen kirjakaupan ja saan tilalle Elisa Kirjan? Ihan niin kuin laitteen mukana tulleessa ohjeessa sanotaan. Kiitos.
Minullekin tuli myös tänään Muse HD ja siinäkin on vain Booken kirjakauppa.
Perus Musessa jonka ostin maaliskuussa pojalle tuli suoraan elisa kirjakauppa näkyviin.
Elisa kirjakauppa oli peruskriteeri laitetta ostaessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Heippa! Onhan teillä lukulaite tehnyt viimeisimmän järjestelmäpäivityksensä? 🙂

Kielen voi vaihtaa Home Page : settings (Réglages) > Languages (Langues)
Oletus on että uudessa laitteessa on viimeisin järjestelmäpäivitys.... Voitko neuvoa mistä järjestelmäpäivityksen voi tehdä? Sitä ei ole ohjeessa.... Ja kieli on kyllä suomi - lukuunottamatta tuota Booken kirjakauppaa.
Laite päälle. Mene aloitus-valikkoon (Jos olet lukemassa jotain, paina alhaalla olevaa keskimmäistä nappulaa ja valitse "Aloitus"). Klikkaa "Selaa" tekstiä alkaalla oikealla. Kun Selain aukeaa, se pyytää sinua konffaamaan WIFin jos sitä ei vielä ole. Konfiguroi wifi jos tarpeen ja jatka,
Kun selain on käynnistynyt ja nettiyhteys on päällä, paina taas keskimmäistä nappia ja valitse alavalikosta "Valikko" ja sieltä "Etsi päivityksiä".
Ja vielä: katso käyttöjärjestelmän versio näin:
Perustilassa (mene aloutusvalikkoon jos tarvitsee) paina keskimmäistä nappulaa, valitse "Valikko" ja esiin nousevasta kontekstivalikosta "Tekniset Tiedot".

Boo Reader -osion alta pitäisi löytyä: (build 2538). Jos sinulla on aikaisempi (pienempi luku), pitäisi langattoman yhteyden kautta saapua päivitys (kts. edellinen kommenttini).

Laite etsii automaattisesti päivityksiä aina kun nettiyhteys on aktivoitu ja se saa olla hetken rauhassa. Mikäli laite ei päivity ota yhteyttä Elisan asiakaspalveluun, katso laitteesi sarjanumero tuolta samalta sivulta. Elisalla saattaa olla se tiedossa, mutta nopeuttaa toimintaa jos heillä ei ole sitä.

Löysin nämä 2-3 vuotta vanhat tekstit. Sama ongelma vaivaa edelleen vuonna 2020. Laite näyttää vain ranskalaisen kirjakaupan eikä laitteen internet-yhteys toimi niin hyvin, että sillä pääsisi elisa kirjaan. Elisa kyllä lupaa edelleen, että kirjakaupaksi vaihtuu elisa kirja ensimmäisen wifi-yhteyden jälkeen, mutta ei toimi.

 

 

 

Osallistu keskusteluun