DNA, Elisa ja Telia sopivat uudistetun Mobiilivarmenteen kehittämisestä

  • 5 marraskuu 2019
  • 3 kommenttia
  • 586 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia

DNA, Elisa ja Telia ovat sopineet Mobiilivarmenteen uudistamisesta. Uudesta Mobiilivarmenteesta tulee entistä monipuolisempi tunnistautumisen peruspalvelu, jonka jokainen suomalainen saa käyttöön omalta operaattoriltaan. Käyttöönoton edetessä uudesta Mobiilivarmenteesta tulee asiakasmäärältään laajimmin käytetty tunnistusväline Suomessa. 

Uudistuva Mobiilivarmenne tukee älypuhelinten biometrisiä tunnisteita eli sormenjälki- ja kasvotunnistusta. Varmenteen käyttöönotosta tehdään entistä helpompaa: sen voi ottaa käyttöön itsepalveluna myös passin ja henkilökortin avulla. Helpoiten uuden palvelun käyttöön ottaminen sujuu, kun ottaa nykyisen Mobiilivarmenteen käyttöön jo nyt.

Uuden mobiilivarmenteen avulla omia tietoja voi antaa ja täydentää aiempaa laajemmin esimerkiksi uuden käyttäjätilin perustamisessa. Ominaisuus on tärkeä käyttäjän omien tietojen hallintaa korostavan MyData-ympäristön kehittyessä.

Uusi palvelu käyttöön vuonna 2020

Operaattorit vastaavat yhdessä Mobiilivarmenteen tuotannosta ja  kehityksestä, millä varmistetaan että eri operaattoreiden palvelussa ei ole merkittäviä eroja. Palvelu perustuu jatkossakin oman puhelinnumeron käyttöön.

Uudistetun Mobiiilivarmenteen testaaminen alkaa ensi kesänä, ja tavoitteena on ottaa palvelu käyttöön loppuvuodesta. Uudet ominaisuudet tulevat käyttöön vaiheittain käyttöönoton jälkeen.

Lähde: DNA https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=69868661


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Samasta aiheesta löytyy meillä tiedote täältä :blush:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Mitkä ovat teidän mobiilivarmenteessa tuetut puhelimet? Etsin tietoa eilen yhteen kysymykseen liittyen yhteisössä, enkä löytänyt vastausta? Toimiiko esim. Windows Phonella tai Android 6:lla? Täytyykö olla uusin malli, järjestelmä tai jotain että palvelu on käytössä. Miksei sivuilla kerrota mitään? Toimiiko mobiilivarmenne peruspuhelimella? Niitäkin vielä on ihmisillä…

Entä voiko Elisalta tilata mobiilivarmenteen DNA:n liittymään? Täytyykö minun tilata mobiilivarmenne DNA:lta, jos haluaisin sitä käyttää (saisi 12 kk ilmaiseksi).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Mobiilivarmenne tulee tilata omalta operaattorilta koska palvelu on sidoksissa SIM-korttiin. Toimivuuteen ei ole oikeastaan muuta vaatimusta kuin että STK (SIM-Toolkit) toimii :blush:

Osallistu keskusteluun