Vastattu

E-kirjan ja äänikirjan julkaiseminen ei hyödytä, päinvastoin

  • 2 tammikuu 2014
  • 17 kommenttia
  • 9087 katselukerrat

Julkaisin teokseni Elisa kirjassa e-kirjana ja äänikirjana.  Kysymykseeni tulee aina sama vastaus joka kerta, mistä tämä johtuu

Hei,

tähän päivään mennessä myyntejä on tullut seuraavasti:
Äänikirja 2 kpl
E-kirja 2 kpl

Leppoisaa loppuvuotta ja hyviä myyntejä uudelle vuodelle 2014!

Ystävällisin terveisin
Riikka
Elisa Kirja / Kirjoita itse
Elisa Oyj
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rita 3 tammikuu 2014, 06:26

Kirjan nimi on Kevättuuli soittaa itkevää huilua, mikä julkaistiin 10.10. 2013 ja äänikirjana 22.11.2013.  Riikkan  viimeinen viesti on lähetetty minulle 31.12.2013
Katso alkuperäinen viesti

17 kommenttia

Mitä odotit? Best-selleriä ja tuhansia euroja tililläsi? Kun katsoo ostetuimpien kirjojen listaa näkee hyvin kuinka paljon ne poukkoilee joka kertoo hyvin ostojen määrän.

Lisäksi omakehu sekä promotoimisen taito olisi plussaa. Olisit voinut edes mainita teoksen nimen niin moni olisi varmasti mennyt tsekkaamaan kirjaasi ja hyvällä lykyllä jopa ostanutkin sen ;)

Onnea myyntiin kumminkin!
Käyttäjätaso 1
Niinpä niin.... Marinahan ei nyt ainakaan edistä myyntiä.

Kummasti kun kirja on 'hyvä'  ja 'oikean' hintainen, niin se myy myös sähköisessä muodossa.

Tietenkin tarvitaan jonkin laista markkinointiakin.

Muistelisin, että ainakin Dekkaristi Christian Rönnbacka oli hyvinkin tyytyväinen Operaatio Troijalaisen menestykseen sähköisessä muodossa.

Tosin hänellä on myös ollut jonkin verran markkinointia, esim. ihan hyvin toimiva Facebook sivusto. 

Olipa hän myös Uutisvuodossa vieraana jne.
Hugh Howeyn Siilo-trilogiahan aloitti jättimenestyksensä e-kirjana jonka jälkeen kustantajakin kiinnostui ja teetti siitä paperiversion.
Kirjan nimi on Kevättuuli soittaa itkevää huilua, mikä julkaistiin 10.10. 2013 ja äänikirjana 22.11.2013.  Riikkan  viimeinen viesti on lähetetty minulle 31.12.2013
Käyttäjätaso 1
Näillä spekseillä ei nyt tarvitsekaan olettaa mitään kunnon myyntiä

1. Runoteos

2. Vähän sivuja (55)

3. Hinta 9.90€

4. Tuntematon kirjailija

5. Ensimmäinen ja ainoa teos?

Näin se on raadollista tämä bisnes. Itse en runoja lue, mutta en missään nimessä maksaisi kymppiä mistään sähkökirjasta, jossa on noin vähän sivuja.
Henkilökohtaisesti en maksaisi neverhöörd kirjoittajan itsejulkaistusta kirjasta kymppiä, ilman todella hyviä tuntemieni arvostelijoiden suosituksia, oli paksuus sitten 50 tai 500 sivua tai sisältö sitten runoja tai teknotrilleriä. Ja veikkaan, että 99.9% ihmisistä ajattelee samoin. Pikemminkin todella hämmästyttävää, etä ylipäätään jotain on mennyt kaupaksi.
Kyllä minäkin olen sitä mieltä että kirjasta ei kannata maksaa mitään. Itselleni totean vain, mikä kova työ, vaivaisen 4 euron takia, joten ilmoitin vedän kirjan pois myynnistä Elisa Kirjasta. Ei sitä julkkista tehdä 8  ja 25  viestillä, sitä täytyy tehdä  TYÖTÄ
Käyttäjätaso 1
Jos sen runoteoksen julkaisee vain rahan takia niin voisin sanoa tavoitteiden olevan hieman vääriä. Lisää tekstiä vaan tulemaan ja uutta yritystä ja markkinointia. Esikoisrunoteoksella harvat kuitenkaan menestykseen nousevat.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Juuri noin, eli ei muuta kuin runonlaulajahattu päähän ja lisää luomaan! Kynät sauhuamaan vaan! Ei kannata lannistua ihan heti kuitenkaan...
Kyllä se raha on tärkeä, Elisa kieltää sopimuksessa ilmaisjakelun ja sopimukset muiden kustantajien kanssa sopimuksen aikana.Minä saan 9.90 euron kirjasta 4.80 euroa ja Elisa Kirja loput
Oikean kustantamon kautta julkaistuna saisit kirjastasi paljon vähemmän. Lisäksi runous ei ole pitkään aikaan, jos oikein koskaan, ollut kannattavaa kirjallisuutta. Yleensä pelkkä julkaiseminen itsessään on tärkeämpää kuin siitä saatavat tulot. Vaikea kuvitella runoilijaa, joka oikeasti pitää rahaa arvokkaampana kuin teoksensa julkisuutta tai taiteellista arvoa.

Kuten sanottua, vähäisestä myynnistä valittaminen ei auta ketään eikä mitään. Kirjamaailma on julma, ja vain harvat tienaavat sillä pikkurahoja enempää. Jos kirjoittaminen on kutsumus, niin saattaa joutua hyväksymään sen, että siitä ei saa vaivanpalkaksi suurta korvausta – vaikka se olisi kuinka väärin. Esikoisrunoilijan, jonka teos on saatavilla yhdessä paikassa ja jonka tukena ei ole kustantamon osaavaa markkinointitiimiä, ei kannata pitää odotuksia liian korkealla ainakaan näin lyhyen ajan sisällä.

Kuitenkaan sinä, Rita, et menetä mitään, kun kirjasi on myynnissä, sillä edes joku voi haluta ostaa sen (mikä on todennäköisempää, jos hinta on alhaisempi). Ehkä se joku pitää siitä ja vinkkaa kaverilleen. Ja onhan sekin jo saavutus, että on tehnyt runoteoksen ja julkaissut sen, vieläpä kahdessa formaatissa. Se on kuitenkin vasta alku.
Eilen tuli Elisa Kirjasta Myyntitilitys 31.1.2014 asti. 1 kirja myyty ja summa oli 4 euroa, joten olen edelleen sitä mieltä että Elisa Kirjaan ei kannata laittaa teostaan myyntiin.
Riippuu varmasti kirjasta. Jos minä olisin vaikkapa Mauri Sariolan perikunnan jäsen / oikeuksien omistaja, laittaisin välittömästi useamman hänen kirjansa myyntiin esim 6€ /kpl, ja uskon että perikunta tienaisi ihan hyvät rahat ihan "ilmaiseksi".
Tosiaan Elisa Kirjasta ilmoitettiin yksi kirja on myyty. Tienasin 4 euroa ja senkin Elisa kirja jätti maksamatta, koska raha ei ole tullut tililleni. Jos se tekee sama tempun 50 tuhannelle muulle, tienaa se ylimääräistä 4x 50 000 yhteensä 200 000 euroa plus puolet kirjan myynnistä kuten minulla kirjan hinta on 9,90 euroa. Olen vieläkin sitä että kirjan julkaiseminen Elisa Kirjassa ei hyödytä mitään.
Tänään 28.2.14 Elisa Kirja maksoi tililleni palkka 3,96 euroa  e-kirjastani.
Käyttäjätaso 1
Joka on varsin kiva summa täysin tuntemattomalle runoilijalle.
Mahtoikohan joku lukea tuon minun postaukseni? :-)
http://www.hs.fi/kulttuuri/Mauri+Sariolan+tuotantoa+julkaistaan+uudelleen+e-kirjoina/a1395111846930?ref=hs-art-new-1

Osallistu keskusteluun