E-kirjojen metatiedot

  • 21 elokuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 416 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Huomasin että ostamassani e-kirjassa, Sigurdardottir - Perimä, oli nimenä Toiset kasvot! Sigil-editorilla sain nimen vaihdettua, mutta kannattaisiko tuo korjata?

Huomasin myös että tämän e-kirjan tekijän nimi oli muotoa etunimi->sukunimi. Minulla on Bookeen Cybook Odyssey -lukulaite ja se ei näytä kirjoja tekijännimen mukaan aakkosjärjestyksessä vaan ilmeisesti etunimen mukaan... Kobo Aura taas näyttää ja on aina näyttänyt! Teillähän Bookeen Cybook laitteita myynnissä, mitenköhän ne toimivat? Voisin tietysti Sigilillä muuttaa tekijän tietoja mutta aika iso homma olisi...

3 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Laitoin eteenpäin tuon asian e-kirjan nimen osalta, katsotaan jos saataisiin sitä hieman fiksailtua 🙂 Kiitos ilmoituksesta! Tuohon Cybookin käytöstä emme osaa valitettavasti hirveesti osata neuvoa, mutta osaisikohan joku muu täällä OmaYhteisössä sanoa? 🙂
Käyttäjätaso 2
Laitoin eteenpäin tuon asian e-kirjan nimen osalta, katsotaan jos saataisiin sitä hieman fiksailtua 🙂 Kiitos ilmoituksesta! Tuohon Cybookin käytöstä emme osaa valitettavasti hirveesti osata neuvoa, mutta osaisikohan joku muu täällä OmaYhteisössä sanoa? :)

Minä käytän Cybook Odyddeytä ja Kobo Auraa, kummassakin on omat hyvät ja huonot puolensa, nyt olen vähän aikaa käyttänyt Cybookia. Cybookin huonoin puoli on, että se ei näytä kirjoja tekijän mukaan aakkosjärjestyksessä, toinen ikävä ominaisuus on sivuissa olevat sivunvaihtonappulat, kun lukulaitteen ottaa käteen niin helposti painaa nappia ja paikka on hukassa kun menee helposti monen sivun päähän ja joitakin muitakin juttuja olisi voinut paremmin toteuttaa mutta näyttö on varsin hyvä. Kobo Aura siinä sivut vaihdetaan kosketusnäytön reunaa koskettamalla, periaatteessa pidän fyysisestä näppäimestä paremmin, ainakin jos se on tunnokas mutta Kobon kanssa ei tule että lukupaikka menisi hukkaan, valon saa myös näppärämmin päälle kuin Cybookissa, Cybookissa valoa ei oikein saa tarpeeksi himmeäksi ja vähän sama Kobossakin mutta ehkä hiukan himmeämmäksi saa.
Enemmän sais olla erilaisia säätömahdollisuuksia kaikissa lukulaitteissa, olisi näppärää jos vaikka kesken lukua voisi vaikka jostain napista saada näkyviin luettavan kirjan kannen ja seuraavalla painannalluksella takakannen eli kirjan selosteen, olisi kiva jos voisi helposti näyttää ystävälle mitä just lukee.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tiedoksi että tuon kirjan nimestä on ilmoitettu nyt kustantajalle ja päivitetään kunhan saamme korjausta heiltä 🙂

Osallistu keskusteluun