Kysymys

Elisa joutuu estämään pääsyn Pirate Bayn:n sivustoille 18.11 mennessä

  • 26 lokakuu 2011
  • 79 kommenttia
  • 6607 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

79 kommenttia

Toistan itseäni, mutta kaikki piraatit ja heidän ihannoijansa pitäisi vetää kölin alta - eikä ole kiirettä nostaa ylös kun on pinnan alle painunut.  >:(

Kaikki lässytys sananvapaudesta on täyttä potaskaa ja valhetta, ja sen tietävät lässyttäjät itsekin - varkaus on varkaus, ei se venkoilemalla miksikään muutu.
varkaus on varkaus

Tekijänoikeusloukkaus ei ole varkaus.
Käyttäjätaso 2

Tässä yksi mahdollisuus, jolla saa "kondomin" Internetin hämyisille kujille. Ei pääse operaattorit tai Effi selvittämään kuka touhuaa ja mitä. Porukka on aika näppärää keksimään kieroteita tällaisiin estoihin. Estoilla ei muuta saavuteta, kun "että ongelma menee maan alle. Sitäkö Effi ja kumppanit haluavat ;D


EFFI?

En ymmärrä tässä asiayhteydessä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1


Tässä yksi mahdollisuus, jolla saa "kondomin" Internetin hämyisille kujille. Ei pääse operaattorit tai Effi selvittämään kuka touhuaa ja mitä. Porukka on aika näppärää keksimään kieroteita tällaisiin estoihin. Estoilla ei muuta saavuteta, kun "että ongelma menee maan alle. Sitäkö Effi ja kumppanit haluavat ;D


EFFI? /Tuokki > Eikun piti kirjoittaa TTVK:n :)

En ymmärrä tässä asiayhteydessä.


Jos sinulla VPN- yhteys operaattorin verkon läpi niin, a) operaattori ei voi estää pääsyä minnekkään  b) Eikä operaattori tai mikään muukaan taho tiedä minne menet / olet menny. Sinänsä ei kuuluu keskusteluun onko Internetin sensurointi hyväksyttävää.
Inffoa estosta:


Kierto ohjeet:
http://www.piratismi.info/?page_id=11
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Laitetaas tänne jenkki proxyn kautta Bay:n etusivu ( vakava kuva SOPA:n hirmuvallasta )

http://is.gd/0yvggJ ' TARGET='_blankMitä tulee näin faktana kyseisen DNS/IP-sensuurin onnistumisesta Elisalla: Epäonnistuminen, ja miksi?

Sensuurin plussat ja miinukset:

+ Sensuurin kiertäminen kuuluu nyt internetin perustaitoihin peruskoululaisista lähtien (sen mitä nuorena oppii, sen vanhana taitaa).
+ Sensuurista elisa/saunalahdella on apua jos sensuuri leviää myös muille operaattoreille. Tieto on valtaa, ei turhaan sanota älä wareta jos et osaa.
+ The Pirate Bay sai paljon ilmaista mainosta valtamedioissa ja vaikka alkeellinen palvelu onkin niin sivusto aikoo kehittää magnet-linkittämistä.
+ Yleisen mielipiteen kääntyminen tekijänoikeuksilla rahastavista tahoista tiedostonvaihdon sallivampaan suuntaan. Uusille bisnes-malleille nähdään olevan entistä enemmän kysyntää ja välikäsien karsimiselle on tarvetta. Kasettimaksukin loppuu lähivuosina.
- Avoin/Julkinen tiedostonvaihto koki kuhmun, kun internettiä rikottiin mutta aikanaan internet korjaa itse itsensä.
- Alimman tason oikeuslaitoksen heikko internet-tietämys paistoi taas läpi, jos muutama sata elisa/saunalahden asiakasliittymää aiheutti sensuurin (kuvakaappaus todisteiden mukaan)
- Syyllinen kunnes toisin todistetaan asetelma on lähtökohdiltaan jo väärä, to-suojatun tiedon lataaminen ei ole rikos tai edes rikkomus, vain jakaminen on aina ollut siviilioikeuden rikkomus. Propaganda ei mene läpi.
- Elisa Oyj:n välinpitämättömyys asiakkaidensa verkkoyhteyksistä saattaa paljastua oikeusjutussa. Jää nähtäväksi, pelätään pahinta ja toivotaan parasta ratkaisua - tai kiertotien tarjoamista asiakkaille jotka eivät verkkosivujen ennakkosensuureja hyväksy.

Tilastoja:

Elisa FICIX1:


Elisa FICIX2:


Elisa FICIX3:


Saunalahti FICIX1:


Saunalahti FICIX2:


Päätelmä: Todellisuudessa The Pirate Bay hakusivustoa on käyttänyt vain muutamia satoja elisa/saunalahden asiakkaita, oletan heidän käyttävän muita sivustoja tai raakaa salausta verkkoliikenteessä etsiessään kavereilta tai anonyymeiltä tiedostoja.

Sensuurin vaikutus: Lievä piristysruiske oli tämä sensuuri, sanotaanko noin + 10 % lisää verkkoliikennettä josta tietty osuus (50-70%) on tiedostonvaihtoa, loput on ns. perinteistä verkkoliikennettä.

Ps. Ficix ry:n tilastokuvat tarvitsevat luvan tai tässä tapauksessa kuvat on esitetty omistajajäsenen sivustolla.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Se ei ole mikään uutinen että elokuvatuotajien TO-järjestö MPAA käyttää paljon rahaa ja lobbausta Yhdysvalloissa, mutta se mikä oli uutta että uhkaillaan säännöllisten rahavirtojen lopettamisella "jos et ole meidän puolella olet meitä vastaan". Tavallaan tämä on lievää kiristämistä.

Valkoiselta talolta ollaan pyytämässä vaalirahasotkujen tutkimista myös Amerikassa, pahaa pelkään ettei kansalaiskanne käynnistä tutkintaa.
Kukaan tuskin uskaltaa kysellä öljyteollisuuden rahojen perään, siellä se korruptio vasta kukoistaakin.

Meillä Suomessakin ollaan vihdoin puuttumassa edustuksellisen demokratian puolueiden lahjontaan ja veronkiertoon mm. säätiörahojen valvontaa ja taulukauppojen verovapaiden hintojen oikeellistamista.

Lisätietoa:
http://is.gd/5Xzs58 ' TARGET='_blank
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Koin tämä rajoituksen nimenomaan loukkauksena Internetin vapautta ja omaa valinnan vapautta vastaan. Itse käytin / katselin Pirates Baytä hyvin harvoin ennen estoa. Kun esto tuli tilanne ei siltä osin muuttunut, mutta pelkästään sen takia, että tilanne ärsytti selvitin heti miten estot voi kiertää ja uskon että aika moni muukin teki samoin. Sensurointi vain lakaisee ongelman maton alle. Ei poista sitä !

Groovesanin yhteenveto oli hyvä ja herätti kyllä monta kysymystä sensuroinnin mielekkyydestä. Varsinkin se, että rajoitus ei näitä vähentävän Elisan Ficixin kautta menevää liikennettä. Kyllähän tämän rajoituksen olisi pitänyt näkyä jos niin suuri osa on PB:n aiheuttamaa  ???

Elisa voisi toki ottaa myös tiukemmin kantaa, koska ollaan aivan mahdottomassa suossa (myös operaattorin kannalta), jos operaattorin pitää alkaa sensuroida.

Tuokki
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Jos et enään pääse suoraan Pirate Bay:n, voit ladata miljoona kuusisataa tuhatta torrenttia suoraa täältä (nimike + bittorrent hash) jollakin toimivalla nettiyhteydellä (tai via proxy). Näitä voi sitten magnets-linkityksellä käynnistää bittorrent laajennusta DHT:tä apuna käyttäen.

Lataa Pirate Bay omalle tietokoneellesi:
http://thepiratebay.se/torrent/7016365 ' TARGET='_blank

tiedosto on .gz pakattu, mutta esim winzip, winrar osaa purkaa sen. Täysin laillinen tekstitiedosto.

Lisätietoa:
http://m.digitoday.fi/?page=showSingleNews&newsID=201222927 ' TARGET='_blank
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Oikeus voitti.

Euroopan Unionin oikeuslaitos on tehnyt jo toisen tuomion ... vai pitäisikö sanoa helpotuksen, että palveluntarjoaja ei ole vastussa käyttäjiensä tekemistä hämäräpuuhistä. Tällöin Eisa Oyj:n saama Suomen käräjäoikeuden "arpoma" päätelmä että elisan on sensuroitava "ruotsalainen" Pirate Bay-sivusto saa suomalaisen lainopillisuuden itku&parku-tasoon. Tiedä sitten pitäisikö Elisan lakiosastolle lähettää strippari, että alkaisivat oikeasti heräilemään ja tekemään työtänsä, varsinkin kun kyseessä on heidän maksavat asiakkaansa. Purkakaa internetin sensurointi, se ei kuulu sivistysvaltioon !

Pakko kai tässä on esitellä eräs naisellinen, nätti ja sisukas suomalainen nainen, jolla on omat aivot (eikä kanan). Tekee entistä seksikkäämmäksi mielestäni *-*.
Annetaan naisen kirjoittaa niin, että pertti ypäjältäkin ymmärtää, kansantajuisesti:

http://www.heijastuspinta.fi/2012/02/eu-tuomioistuin-ei-hyvaksy.html ' TARGET='_blank

Ps. Toivon tälle Herwoodin aktiiviblogaajalle kaikkea hyvää nyt ja jatkossakin, kevättä jo rinnassa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Estettävät IP-osoitteet:

194.71.107.15
194.71.107.19
194.71.107.18


IP-osoite tasolle menevä sensurointi on tosiaan Euroopan Unionin oikeuslaitoksen mukaan täysin laitonta, koska se on ns. verkkoliikenteen nuuskintaa/vakoilua.
DNS-sensuuria nyt ei oikein voi vielä purkaa, koska onhan se typerää antaa yhden maan ylläpitää tiettyjä domaineja. Pitää kehittää parempi/hajautetumpi DNS-järjestelmä eri maiden ylläpidettäväksi.

Ottakaas taas popkornit esiin tässä teille kaksi aika kaukana toisistaan olevaa kannanottoa kulttuurin jakamiseen ja sananvapauteen verkoissa nykypäivänä:
Kaukana ovat osapuolet vielä kultaisen keskitien löytämisessä. Ajanmittaan tekninen kehitys pakottaa molemmat antamaan periksi, toivotaan että kulttuurin tuottajat ovat silloin myös mukana neuvottelemassa (heitähän tämä koskee) - eikä niin että vain nämä kaksi osapuolta leikkivät kissa-hiiri-kisaa kuluttajan pitäessä koko taistelua turhana ja jo hävittynä, pelkkänä viivytystaisteluna. Jos kuluttaja saisi päätää, niin kumpaakaan näistä ei tarvittaisi, vaan kuluttaja tekee kauppaa kulttuurin tuottajien kanssa suoraan.

RIAA:n johtaja:
http://is.gd/EgQjtS ' TARGET='_blank

Pirate Bay:n edustaja:
http://is.gd/QM4Wc9 ' TARGET='_blank
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kauheaa. Muutama osoite estetty. Maailmani ei ole tähän kylläkään kaatunut. Koskaan ennenkään en ole Piratebayn luukulla käynyt. Spotify ikuisesti. Se laillinen. 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1

Kauheaa. Muutama osoite estetty. Maailmani ei ole tähän kylläkään kaatunut. Koskaan ennenkään en ole Piratebayn luukulla käynyt. Spotify ikuisesti. Se laillinen. ;)


Minusta kysymys on periaatteelinen. Jos odotetaan, että yskittäiset ihmiset noudattavat lakeja, niin myös yritysten ja yhteisöjän on toimittava näin. Ei sillä määrällä ole merkitystä. Minusta on aivan yhtä paha juttu estetäänko 4- osoittetta vai 400 000  😠
Käyttäjätaso 2
Aiheeseen liittyen:

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/artisti+laittoi+levynsa+jakoon+the+piratebayhin+quotvoin+tehda+mita+haluanquot/a790406

Elisa päättää nykyään myös mitä laillisesti hankittua musiikkia kuuntelen.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Täytyy sen verran muistuttaa että sensuuri on edelleen olemassa elisa/saunalahden verkossa IP- ja DNS-esto (ei lapo).

Elisan vastakanteesta tämän sensuurin laillisuudesta ei ole kuulunut mitään ainakaan maksaville asiakkaille asti. 

piratenpartij.nl 

Hollannissakin väännetään kättä siitä pitäisikö sittenkin koko internet sensuroida ettei kaikki halukkaat pääse surffailemaan Pirate Bay:n magnet-hash web-sivustoa. 

Paikallinen TTVK (BREIN) koittaa kiristää paikallista piraattipuoluetta estämään heidän oman proxyn linkkaaminen ainoastaan Pirate Bay:hin, mutta puolue muutti sen linkkaamaan kaikkiin mailman domaineihin ja IP:siin esim:

131.207.87.167.proxy.piratenpartij.nl

Tuskin tämä tähän jää ja kissa & hiiri leikit jatkuvat vielä vuosia anonyymiin P2P:seen asti. 

Ainakin hollannin piraattipuolue saa mahdollisuuden taistella vastaan:  torrentfreak uutinen

Samaa toivoisi elisankin tekevän jos ei halua jäädä ainoaksi sensuroivaksi operaattoriksi Suomessa. 
Käyttäjätaso 4
Nähtävästi myös pari muuta operaattoria Suomessa on kiristetty tekemään samaa sensuuria, onkohan asia mennyt valituskierrokselle? DNA ainakin aikoo valittaa, joten yhteistyö varmaankin on paikallaan heidän kanssa? Onhan tässä operaattorin etukin kyseessä, jos sen tarkoitus on toimia neutraalina ja tarjota entistä nopeampia internet-yhteyksiä olipa käyttötarkoitus. Sveitsi, Norja ja Portugal on esimerkkejä maista joissa eikaupallista tiedostonvaihtoa ei valtion tasolta estetä.

En ole vielä koskaan törmännyt toimivaan sensuuri-tekniikaan internetissä. Jos 63 miljoonaa kiinalaistakin osaa kiertää Kiinan valtion sensuuria, luulisi tälläisen yksittäisen sivuston eston olevan helposti kierrettävissä. Internet korjaa vikaantuneet reitit ja ihmisen rikkoma internet DNS/IP-estoineen ohitetaan myöskin kiertoti(eid)en kautta.

63 miljoonaa osaa kiertää sensuurin Kiinassa

Jos haluan mennä otsikossa mainitulle sivustolle, käynnistän opera web-selaimen, laitan turbo-ominaisuuden päälle ( data menee pakattuna puolalaisen proxyn kautta ja operan DNS:t on käytössä ). Aikaa menee siis 3-5 sekuntia kiertää tämä sensuuri. Tosin jos ei osaa sensuuria kiertää, ei ole mielestäni oikeutettu kyseiselle sivustolle menemään - sen voisi nimetä vaikka "internetin lapsilukoksi" sen verran helppoa sensuuri on kiertää.
Käyttäjätaso 4
Jossain muualla ollaan asia otettu vakavasti ja kiertotiet ovat massiivisempia tai yllättävänkin ison yrityksen tekemiä:

Monikansallinen linkkisivusto:

PirateReverse

Google translate:

google translate -> tpb
Eikö elisa pitäisi estää myös google kun sieltä löytyy pirate bay'n torrentit. Pirate bay on vain hakukone kuten google.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
hankki kirjoitti:
Eikö elisa pitäisi estää myös google kun sieltä löytyy pirate bay'n torrentit. Pirate bay on vain hakukone kuten google.

Eiköhän tuollainen kysymys pitäisi asettaa niille, jotka tämän muutoksen takana ovat?

Vinkki: levy-yhtiöt, ttvk ja käräjäoikeus ovat sellaisia.

Elisa, Sonera ja DNA tekevät sen mitä tietämättömät sanovat sakon uhalla.
Ei haittaa minulle mitä ne tekee mutta on vähän outoa että google saa tehdä mitää vaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
TTVK pitää Googlea hakukoneena kun taas PirateBaytä luvattomana palvelimena, joka jakaa tietoa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti:
Eiköhän tuollainen kysymys pitäisi asettaa niille, jotka tämän muutoksen takana ovat?Vinkki: levy-yhtiöt, ttvk ja käräjäoikeus ovat sellaisia.

Miksi kysymys pitäisi kohdistaa tuomioistuimelle?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Koska vain sieltä tämä päätös on tullut.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
http://saunalahti.fi/tiedote/tiedote.php?index=4565
Käyttäjätaso 4
Toivottavasti piraattilahden artistien promoja ei sensuroida Suomessa kuten aluksi Englannissa ... promobay.org

Osallistu keskusteluun