Vastattu

Elisa Kirja ja oudosti etenevät kirjat.

  • 27 elokuu 2019
  • 13 kommenttia
  • 611 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Koitin tuossa kuunnella elisan kirjoja MP3 soittimella. Vanhalla creativen zen:llä. Tarinat kuitenkin etenivät ihan epäloogisesti ja oudosti. Selvittelin asiaa ja jostain syystä elisa kirjasta ladatut kirjat tulee muuten hyvin mutta raitanumerot on ihan päin honkia minkä mukaan soitin kirjoja soittaa. Miksi näin onko vaikeaa saada, että ne raitanumerot menisi oikein. Laitan tähän mukaan kuvan. Alussa jo on heti Numero sarakkeessa 7,8,9,8,9. Edemmäs mentäessä samaa vikaa enemmältikin. Elikkä tuo numerosarake on raidan numero. Pitäis olla sama kun tossa nimen lopussa eli lähtee oikein mutta sekoo jostain syystä. Viukaa seuratessa niin tähän mennessä kaikissa kirjoissa samaa vikaa mitä ottanut ja niitä on se kymmenkunta.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 27 elokuu 2019, 14:43

No johan 🤔 onpa mielenkiintoista ettei tuossa ole nuo raitanumerot nyt ihan miten pitäisi.

Onko sinulla millään muulla laitteella tuota samaa ongelmaa? Kollega epäili että tämä johtuisi mahdollisesti siitä miten soitin käsittelee tiedostonimiä, tuossa Creativen laitteella taitaa olla Windows-tyylinen käyttöjärjestelmä? Laitoin tästä nyt vielä selvitystä eteenpäin mistä tämä voisi johtua, oliko niin että tätä ongelmaa oli vain Taru Sormusten Herrasta -kirjojen kanssa vai olitko huomannut samanalaista probleemaa muissakin kirjoissa? 😮
Katso alkuperäinen viesti

13 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Manuaalisesti laitettuna ainakin näyttäisi soittimella järjestys korjaantuvan, mutta aika työlästä muuttaa käsin. Rantalehto sarja oli ok ja koskinen sarjasta 3 ekaa (vasta ekat neljäkirjaa ladattu koneelle) kirjaa ja tosiaan kaikki sormusherrat oli sekasin. Näytti vieläpä olevan samalla tavalla, että kaavakin löytyi. Oliskohan ongelma sitten vanhemmassa tuotannossa ja uudemmissa ei.
Käyttäjätaso 2
No johan 🤔 onpa mielenkiintoista ettei tuossa ole nuo raitanumerot nyt ihan miten pitäisi.

Onko sinulla millään muulla laitteella tuota samaa ongelmaa? Kollega epäili että tämä johtuisi mahdollisesti siitä miten soitin käsittelee tiedostonimiä, tuossa Creativen laitteella taitaa olla Windows-tyylinen käyttöjärjestelmä? Laitoin tästä nyt vielä selvitystä eteenpäin mistä tämä voisi johtua, oliko niin että tätä ongelmaa oli vain Taru Sormusten Herrasta -kirjojen kanssa vai olitko huomannut samanalaista probleemaa muissakin kirjoissa? 😮
Käyttäjätaso 3
Koskinen sarjan kolmessa ekassa kirjassa. Siimamies, raadonsyöjä ja pudotuspeli sekä Hobitti on sekasin kanssa. Jotenkin on outoa juu. Hobitin otin tänään kokeeksi. Tänään kanssa otin Da Vinci koodi ja enkelit ja demonit ja niissä oli pikaisesti katsottuna kaikki oikein. Eli vain osassa tuota vikaa.
Käyttäjätaso 3
Siis se kuva on windowsista ja tarkistelin raitajärjestystä kun alko epäilyttämään, että siinä voisi olla vika, kun soittimessa ne tiedostonimet meni epäjärjestyksessä loikkien miten sattuu. Siis ongelmaahan ei olisi jos soittaisi tiedostonimenmukaan, mutta en ole juurikaan nähnyt soittimia mitkä soittaisi muuten kun raitanumeron mukaan. Esim. vaikka android puhelimen musiikkisoittimet soittaa aika usein ratanumeronmukaan. Sitten en tiedä meniskö nimenmukaan jos raitanumeroa ei olisi ollenkaan saatavilla.

Tässä linkki missä laitteen tietoja.
https://mobilespecs.net/phone/Creative/Creative_ZEN_X-Fi_16GB_with_WiFi.html
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Vielä tarkennuksena ongelma siis koskee ainoastaan tätä yhtä laitetta?
Käyttäjätaso 3
Windowsin soittimella saa toistettua kyseisen tilanteen. Tyhjää cd:tä en löytänyt tähän hätään pitää huomenissa katsoa josko jostain löytää. Noita MP3 soittimia, kun ei liiemmin nurkissa ole. Ongelma poistu kun vaihdoin itse manuaalisesti ne raitanumerot. Eli ongelma alunperin oli, että ne oli elisan paketissa jo ihan sekasin ja tällähetkellä näyttäisi olevan vain tosiaan sormus herrassa, hobitissa ja kolmessa ekassa koskisen sarjan kirjassa. Kaikissa muissa ollut niinkun pitääkin eli raitanumero sama kun nimenperässä oleva järjestysnumero.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kiitos vastauksesta @Rokha. Valitettavasti emme oikein tuolle pysty mitään tekemään, sillä tuo vaikuttaa laitteesta johtuvalta toiminnalta eli siitä, miten noita tiedostonimiä käsitellään laitteella. 😕 Nuo kuitenkin toimivat Elisa Kirjan sovelluksen puolella oikein.
Käyttäjätaso 3
Miksi sitten muissa ne ovat olleet oikein? Ainoastaan nuo mitkä mainitsin niin ei. Jotenkin outoa. Ja jos soitin soittaisi tiedosto nimen mukaan menis kaikki musiikkilevytkin aakkosjärjestyksessä. Eli soitin soittaa oikein raitanumeron mukaan paketin raidat vaan sekasin. Mut samapa tuo sain ne ihan itse oikein käsin, mutta ilmeisesti siellä ei sitten osata niitä muuttaa. Eli ongelma on nyt ominaisuus, että näin 😃 Tosiaan muissa ollu ihan oikein joten tämäkin laite soittaa ne suoraan oikein. Onneks ei tarvii ääni cd:tä polttaa kun ne menis kanssa raitojen mukaan eikä tiedostonimen jos ei asiaa tietäisi harmittaisi kyllä kovin. Ajattelin vaan tosiaan ilmoittaa en sillä et olis itelle ongelma. Joskus ennenkin saanu raitojen numerointia muuttaa, mutta ylimääräistä vaivaa se teettää. Muuten ihan hyvä palvelu kyllä.
Käyttäjätaso 3
Mielelläni kuulisin, miksi muut kirjat toimii suoraan ja nuokin muutama soi oikein, kun ne raidan numerot itse käsin on korjannut. Meinaan jos soitin on syypää ja varmaan tässä kohtaa on, kun raitoja on 2 tai useampi samalla numerolla niin sekasin on juu. Uteliaisuuttani haluaisin tietää mitä noiden noin 10 kirjan kohdalla on tapahtunut.
Käyttäjätaso 4
Raidat on nimetty eri tavoilla eri kirjoissa, ja toisto on tuettu suoraan meidän sovelluksessa. Tämän vuoksi niitä eroavaisuuksia on 😕
Käyttäjätaso 3
No asia harvinaisen selvä. Jos kerran on niin vaikeeta saada raitojen numerointi yhtenäiseks, ettei olis kahta saman numeron raitaa niin eipä siinä mitään. Ihmettelen vaan raitojen nimeämistä kun raidan numero on 1,2,3,4,5... siinä paljoa ole miettimistä. Jos tiedoston nimi on jotain-001 niin raidan numero on 1 ja jotain-002 on raidan numero 2 ja jotain-010 on raidan numero 10 jne. Jos se on oikeesti vaikeeta ja elisa haluaa että kirjoissa on vaikka 100 numeron 1 raitaa niin syytön minä siihen sitten olen. Ajattelin vain jos haluaisi palvella kaikkia jopa niitä ketkä soittaa kirjoja soittimella mikä käsittelee kirjat raitanumeron mukaan voisi suoraan palvelua käyttää. Ilmeisesti asia ei sitten näin ole. Nyt teillä taitaa mennä sekasin tiedosto nimi ja raidat ovat meinaan kaksi eri asiaa sekä täysin riippumattomia toisistaan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@Rokha - kirjojen tiedostot tulevat suoraan kustantajilta, samoin lukujen nimeämiset ja tiedostoihin liittyvät asiat päätetään siellä. Elisa on kehittänyt tätä varten oman sovelluksen/ohjelman, joka osaa avata luvut oikeassa järjestyksissä. Mikäli muut ohjelmat eivät saa avattua kirjojen lukuja oikeassa järjestyksessä, emme tähän voi valitettavasti vaikuttaa, sillä kyseiset ohjelmat eivät ole Elisan kehittämiä. 😕
Käyttäjätaso 3
Ja tämän sanotte vasta nyt 😲

Osallistu keskusteluun