Elisa kirjan päivityksessä bugi

 • 13 maaliskuu 2016
 • 8 kommenttia
 • 744 katselukerrat

Viimeisin Elisa kirjan päivitys toi mukanaan oudon pulman. Kun puhelimeni (Samsung galaxy S6) pirahtaa hälytyksen merkkiäänen (kalenteri, messenger tai whatsup), menee kuuntelemani äänikirjan volume nollille.

Elisa kirjan kuunteluohjelma on ollut aiemminkin vähän epävakaa ja se on sammunut toisinaan, mutta tämä vika on nyt aivan uusi.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Kokeilin tätä itse omalla galaxy s6 ja päivitetty elisa kirja versio 2.3.5 ja en saanut toistettua ongelmaa. Äänikirja jatkoi ihan normaalisti toimintaa kun messengeriin tuli ääni ja viesti aina. En ole päivittänyt itse s6:sen android versiota. Mikä sinulla siinä on käytössä? Jokatapauksessa tässä ensimmäisenä nyt suosittelen kuitenkin tekemään kirja sovelluksen uudelleenasennuksen kokonaan.
 • Hei.

  Sama ongelma kuin minttu67:lla. Laitteena Xperia Z5 Compact päivitettynä MM (build 32.1.A.1.163). Elisa Kirjan versio sama 2.3.5 kuin yllä.

  Vika esiintyy ainakin minulla nimenomaan BT-yhteydellä (autoon), en ole kokeillut lankakuulokkeilla.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Totta, tätä mietinkin vasta kotona päässäni uudelleen ja silloin vasta tajusin, että en testannut minkään lisälaitteen kanssa. Onko teillä molemmilla bluetooth kuulokkeet käytössä? Jos pitää veikata niin aloittajallakin on joko bluetooth tai suoraan kuulokkeet käytössä piuhalla. Tästä on laitettu nyt kysely meillä onko minkälainen ongelma kyseessä lopulta ja mitä sille voi tehdä.
 • Mulla ongelma on ollut ihan suoraan puhelimesta kuunnellessa ilamn mitään kuulokkeita tai sitten piuhan kanssa autoradiosta kuunnellessa. En siis käytä bluetooth kuulokkeita ollenkaan.

  Lisäksi ohjelma jumahtaa mulla välillä kesken kuuntelun ja tämän viimeisen päivityksen jälkeen luulinkin sen taas vain jumahtaneen, kuten aikaisemmin ja tajusin vasta pitkän ajan päästä, että ääni oli vain tosi hiljaisella ja jouduin palaamaan monta minuuttia taaksepäin.
  Nyt vähän tarkempaa tietoa vielä lisää, sillä ongelma jatkuu edelleen. Äänenvoimakkuus siis laskee, kun puhelimeeni tulee whatsup viesti tai sähköposti. Niihin olen määritellyt ääneksi, jonkun muun, kuin oletusmerkkiäänen. Joudun siis aina noiden viestien tulon jälkeen palauttamaan käsin äänenvoimakkuuden normaalille tasolle.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Tuota on nyt selvitetty ja lähiviikkojen aikana julkaistaan päivitys, jonka pitäisi korjata nämä ongelmat. 🙂
  Käyttäjätaso 1
  Ootteko huomanneet, onko päivitykset auttaneet asiassa? 🙂
  Vieläkin äänenvoimakkuus laskee ja jää alas, kun tulee ilmoitus WhatsApp viestistä tai kun kytken puhelimen laturiin. Kuuntelen äänikirjaa usein nurmikkoa leikatessa ja välillä kytken puhelimeni lentotilaan, jotta en saisi viesti-ilmoituksia ollenkaan, koska äänenvoimakkuuden säätö kesken työn on aika ärsyttävää.

  Muulloin kyllä äänenvoimakkuus palautuu normaaliksi (esim. sähköpostiviesti tms)

  Osallistu keskusteluun