Elisa kirjan tiedostossa ongelma


  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 0 kommenttia
Ostamani kirjat eivät enää suostu aukeamaan. Tulee virheilmotus "kirjan tiedostossa on havaittu ongelma. Poista kirja laitteelta ja lataa se uudelleen jne..." Ei auta kirjan poisto ja uudelleenlataus. Myöskään ipadin uudelleenkäynnistys ei auta. Yritin myös poistaa ja ladata elisa kirja sovelluksen uudestaan, ei auta... Kaikissa ostamissani kirjoissa on sama ongelma. Miten saisi kuntoon?

26 kommenttia

Täällä sama ongelma, Ipadi uudelleen käynnistetty, sovellus poistettu ja uudelleen ladattu, sama virhe toistuu. Mikään kirja ei aukea.
Sama vika - ei onnistu minkään kirjan lukeminen : oöen poistanut Elisakirja appin ja ladannut uudestaan, mutta ei auta. Käytän siis iPad:iä ! Missä vika ??
Sama ongelma myös täällä, testattu iPad ja iPhone. Kummallakaan ei kirjat toimi.
Sama täällä! Onko joku Elisan pään vika? Kirjat lakkasi eilen illalla toimimasta.

Alla vielä virheilmoitus
Minulla ilmeni sama vikaa tänä aamuna iPad 3:ssa. Eilen kaikki toimi eilen normaalisti. Poistin kirjan ja latasin uudestaan - ei apua. Poistin sovelluksen ja asensin uudestaan - ei vaikutusta.
Sama vika. Olen reissussa ja tukeuduin tällä kertaa ipadiin fyysisten kirjojen sijaan. Taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta.
Sama vika täällä. Toivoisin Elisalta nopeaa toimintaa tilanteen korjaamiseksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Elisa Kirjan toimivuus iOS-laitteilla on selvityksessä. Arvioitu korjausaika klo 16.
Käyttäjätaso 2
Korjaus on tulossa. Odotamme vain että se hyväksytään App Storeen.
Matkalla myös. Piti olla ajankulua pitkälle istumiselle. Eipä sitten ollutkaan. Sama vika kuin muillakin
Sama ongelma, piti junamatkalla lueskella kirjoja mutta eipä onnistu... toivottavasti korjautuu pian.
MrHangman kirjoitti:

Korjaus on tulossa. Odotamme vain että se hyväksytään App Storeen.Onko julkaistu jo? Ainakaan itselläni ei näy.
Oah121 kirjoitti:

MrHangman kirjoitti:

Korjaus on tulossa. Odotamme vain että se hyväksytään App Storeen.Onko julkaistu jo? Ainakaan itselläni ei näy.Ei ainakaan vielä toimi, eikä päivitystäkään näy.
Kestääkö vielä kauan tuo päivityksen tuleminen? Onko mitään tietoa?
Elisa viihteeseen oli tullut päivitys. Ei elisa-kirjaan. Jokohan kohta tulusi. Meni kyllä viikonloppu pilalle. Jokin kompensaatio olisi kyllä asiakkaille nyt kohdillaan.
Kompensaatiota tai pikaista korjausta lienee turha odotella. Viikonlopun yli mennään ja maanantaiaamuna aloitetaan Elisalla vian selvitys. Näin se vaan menee. Ikävä kyllä.
Selkeä vika, jonka Elisa on myöntänyt omaksi virheekseen.

Elisa ei pysty korjaamaan kohtuullisessa ajassa.

Kohtuullinen kompensaatio tästä Elisasta johtuvasta ongelmasta on minusta yksi kirja/alkanut päivä.
#aviator: väärin arvasit 🙂 Elisa pystyy kyllä korjaamaan vian kohtuullisessa ajassa, mutta ei tee sitä. Syy: se maksaa liikaa viikonloppuna ja asiakkaiden odotuttaminen taas ei maksa mitään. Luithan sopimusehdot?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ymmärtääkseni korjaus on olemassa, niinkuin MrHangman eilen jo totesi ja nyt odotellaan sen saamista tarjolle, ei ole pelkästään Elisan tekemisistä kiinni.

Kirjoja voi lukea ihan normaalisti muilla, paitsi iOS-laitteilla, koko Kirja-palvelu ei siis ole alhaalla, ei ole missään vaiheessa ollut.

Korjauksen etenemistä voi seurata julkisesta häiriötiedotteesta:

http://corporate.elisa.fi/uutishuone/tiedotteet/tiedote/?id=22296454318327&tag=all
Ymmärtääkseni, käsittääkseni ja luultavasti ovat juuri niitä sanoja, joita kannattaakin käyttää tämän tyyppisissä tilanteissa.

Kyllähän tämä on pelkästään Elisan tekemisistä kiinni. Elisankin täytyy pystyä varautumaan siihen, että kaikki ei toimi Elisan ympärillä ja Elisan ehdoilla. Esimekkinä App Store. Siis kun lähdetään päivittämään jo toimivaa ja laajassa käytössä olevaa ohjelmaa, testikenttänä ei pidä enää käyttää asiakaskuntaa.

Miten luet kirjaa paikassa jossa ei ole nettiyhteyttä, etkä ole älynnyt varmuuden vuoksi ladata kirjaa padiin Elisan sovelluksen lisäksi? Esimerkkeinä vaikka lentokone, laiva, juna tai mökki huonoilla tai kokonaan toimimattomilla nettiyhteyksillä. Tai jos ollaan ulkomailla, paikasta ja palveluista riippuen asia on hoidettavissa muilla konstein tai sitten ei ole. Eikö koko palvelu ole silloin käyttäjän kannalta poissa käytöstä?

Näistähän voitaisiin väitellä vaikka maailman tappiin. Silti moka on yksin Elisan.
Käyttäjätaso 2
Tuosta voi tarkistaa, kuinka kauan Apple keskimäärin haluaa tarkastella uusia ohjelmapäivityksiä:

Average App Store Review Times http://appreviewtimes.com

Kun ongelma on havaittu yksi päivä sitten ja joku fakiiri (yksittäinen koodaajaparka, joka ei kiitoksen sanaa saa ikuna kuuna päivänä) on saanut sen toistettua ja korjattua, niin siihen lisätään sitten vielä Applen pakolliset päivät.

Itse istuskelin 6 tuntia myöhässä olevassa junassa läpi yön ja tämän aamun, meinasin jatkaa kirjan lukemista. Odottelen tässä päivitystä, tarkkailen samalla VR:n tilannekatsauksia.
Käyttäjätaso 2
Korjattu versio on nyt ladattavissa Applen App Storesta. Pahoittelemme häiriön aiheuttanutta haittaa.
Käyttäjätaso 3
sakarialanne kirjoitti:

Ymmärtääkseni korjaus on olemassa, niinkuin MrHangman eilen jo totesi ja nyt odotellaan sen saamista tarjolle, ei ole pelkästään Elisan tekemisistä kiinni.

Kirjoja voi lukea ihan normaalisti muilla, paitsi iOS-laitteilla, koko Kirja-palvelu ei siis ole alhaalla, ei ole missään vaiheessa ollut.

Korjauksen etenemistä voi seurata julkisesta häiriötiedotteesta:

http://corporate.elisa.fi/uutishuone/tiedotteet/tiedote/?id=22296454318327&tag=allSony puhelimilla joissa on uusimmat päivitykset ei ole voinut lukea kirjoja kahteen kuukauteen, vikaa kovasti etsitään mutta ei vain löydy, sanotaan Sonylta. Kirja per päivä kompensaatiota kuulostaa kohtuulliselta.
Itse huomasin vian lauantaina, mutta hienoa että toimii taas. Olemme kaikki jälleen iloisia!

Vinkkinä Elisalaisille ja "Elisalaisille": mielummin kuin tuhlaatte aikaanne syyttävän sormen kääntämiseen pois Elisasta, olisitte voineet antaa iPad- ja iPhonekäyttäjille seuraavan neuvon:

- jos netti toimii, avaa nettiselain (Safari tai mitä nyt nettisurffailuun käytätkin)
- mene Elisan kirjakauppaan (siis sinne mistä ostat kirjat)
- kirjaudu sisään ja avaa oma kirjahyllysi sieltä yläreunasta
- lataa se kirja joka sinulla on kesken
- valitse latauksen yhteydessä "avaa iBooksissa" silloin kun sitä kysytään
- poistu kaupasta ja avaa iBooks
- lue kunnes nukahdat
- siinä se

Tämän voi toki tehdä matkoille tai minne tahansa lähtiessä jo valmiiksi, niin et ole riippuvainen Elisan softasta. Ne kirjat voi vaikka kaikki ladata iBooksiin jos niin haluaa. iCloudia tai mitään muutakaan pilveä ei tarvita tähän, vaan kirja latautuu padiin ja kulkee mukana. Lukusoftana iBooks on suht. samanlainen kuin Elisan softa. Ei mitään merkittävää eroa. Cheers!
Käyttäjätaso 3
Ja Sonylla: lataa äänikirja tietokoneellesi, pistä piuha kiinni puhelimeen, siirrä kirja puhelimeesi ja toista puhelimesi omalla musiikkisoittimella. Muistele haikeudella miten kätevää käyttäminen oli kun pääsit kirjautumaan suoraan Elisa kirjan sovellukseen.

Osallistu keskusteluun