Kysymys

Elisa Kirjan uusi Mobiilikauppa nyt tarjolla Android-betassa

  • 18 kesäkuu 2015
  • 16 kommenttia
  • 5138 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Elisa Kirjan Android-sovelluksesta on nyt uusi beta-versio jaossa. Sovelluksen uutena ominaisuutena on uusittu mobiilikauppa.

Sovelluksen käyttämiseksi tarvitset Google Play ja Elisa Kirja -tunnukset. Jos sinulla ei ole vielä Elisa Kirja -tunnuksia, niin voit rekisteröityä palveluun suoraan beta-sovelluksesta. Käytössäsi tulee myös olla laite, jonka ohjelmistona on Android 4.0. tai uudempi, voit tarkistaa laitteesi ohjelmistoversion itse laitteesta tai klikkaamalla: http://whatismyandroidversion.com/

Sovelluksen lataaminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Liity Google Group -ryhmään samalla sähköpostilla joka on käytössäsi Google Play Storessa
  2. Avaa puhelimellasi linkki https://play.google.com/apps/testing/fi.elisa.android.ekirja
  3. Klikkaa "Ryhdy testaajaksi / Become a Tester"
  4. Klikkaa "Lataa Elisa Kirja Play-kaupasta / Download Mobiili OmaElisa from the Play Store"
  5. Puhelin avaa Google Play Storen ja lataaminen tapahtuu normaalisti
Sovellusta ei ole testattu samassa laajuudessa kuin lopullisia julkaisuja, joten epävakautta ja virheitä saattaa esiintyä. Kaikki kommentit ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita! Lisään listan tunnetuista virheistä tämän postauksen alle.

Elisa_Kirja_Open_BETA.png

16 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Tunnetut bugit ja oudot ominaisuudet listataan tässä:

  • Osa teksteistä englanniksi. Esim. kirjojen tiedostomuodot kuvauksissa.
Käyttäjätaso 1
Onko tarkoituksella jätetty kategoriat pois?

Onko tarkoituksella e-kirjat ja äänikirjat sekaisin esim. etuja kohdassa?

Jotenkin tuntuisi luontevalta saada jostain valikko esiiin, josta pääsisi valitsemaan e-kirjat, äänikirjat ja niille eri kategorioita.
Kirjojen selaaminen on todella hankalaa, kun hakutoimintoa varten pitäisi tietää mitä etsii. Itse yleensä katselen, mitä halvalla saisi, enkä niinkään etsi mitään tiettyä kirjaa. Paluunappia etusivulle en myöskään huomannut.
Samaa mieltä kun jo aiemmissa palautteissa. Kategoriat on saatava takaisin. Myös muita siirtymiä kuin tabletin paluu olisi kiva :-)

Ainakin näin aluksi tuo e- ja äänikirjat samassa hämää. Tai sitten ne pitää eroittaa toisistaan vielä selvemmin.

Ostetut kirjat saisi näkyä paljon selvemmin. Kokonaan eri värillä kenties?
Olisi myös mukava nähdä esim. e-kirjan tietoja katsoessaan, jos on kyseisestä teoksesta ostanut jo äänikirjan. Tai toisin päin. Tätähän ei näe vanhassakaan kaupassa, joten sikäli ei nyt ihan liity aiheeseen.
Käyttäjätaso 2
Kiitos palautteesta!

Kategoriat ja erottelu e- ja äänikirjojen välillä on työn alla ja tulossa käyttöliittymään.

Tällä hetkellä etusivulta löytyy linkit listausnäkymiin uusimmista e- ja äänikirjoista.
Kategoria kohtaiset listaukset saa tällä hetkellä esiin haun kautta. Esim. vaikkapa hakemalla "dekkarit", jolloin tarjotaan tulosta Dekkarit (Kategoria).

Kaupan etusivulle pääsee takaisin muualta kaupasta painamalla Kauppa-painiketta tabletin yläreunassa. Kartoitamme toki muita tapoja liikkua kaupassa, joten palautteenne on tärkeää. Ja tietenkin myös sellaiset parannusehdotukset joita ei löydy vanhastakaan kaupasta.
Onko muilla ollut vanhojen kirjojen latauksessa ongelmia?

Koitin ladata useampia mutta ei onnistunut.

Olisi kiva saada luettavaa reissuun...
Käyttäjätaso 1
Vanhat kirjat lataantuu moitteetta.
Kokeilin nyt uudelleen ja hyvin toimii. Taisi olla vain tilapäinen häiriö yhteyksissä.
Käyttäjätaso 1
Sovelluksen tiedoista ei käy ilmi, että on beta versio.

Tämän tiedon voisi laittaa versiotietoihin sekä ihan sovelluksen nimeenkin, eli että yläpalkissa lukisi Elisa Kirja Beta.
Käyttäjätaso 1
nakkeusko kirjoitti:
Lukukohdan ja muistiinpanojen synkronointi Elisa Kirjan palvelimen ja lukuohjelman toimii ainakin minulla lukuohjelman uusimmalla julkaistulla (Android) versiolla sillä tavalla hölmösti,että aina kun kirjaudun palveluun katoavat kaikki edellisen kirjautumisen jälkeen lukuohjelmassa tehdyt muistiinpanot, kirjanmerkit ja viimeiset lukukohdat lukuohjelmasta kokonaan. Eli se mitä palvelimella sattuu olemaan yliajaa kaiken lukuohjelmassa olevan yli. Sanoisin tuota bugiksi - minusta tuo pitäisi olla siten, että synkronoinnissa viimeisin lukukohta (siis lukukohtien aikaleimojen perusteella uusin) ja kaikki merkinnät jäävät voimaan. Tai ainakin niin, että kun lukuohjelma huomaa synkronoinnissa mahdollisia ristiriitaisuuksia, se kysyisi käyttäjältä miten edetään. Nykyisellään muistiinpanot ja lukukohdan talletus on täysin käyttökelvoton, koska käytän lukuohjelmaa lähes ainoastaan offline-tilassa ja aina silloin harvoin kun kirjaudun palveluun nollautuvat kaikki lukukohdat ja muistiinpanot.

 Tämä on myös beta version ongelmana
Käyttäjätaso 2
Hei kaikki!

Lisäsimme juuri Androidin Open BETA -kauppaan kategoria-listauksen (löytyy hakupalkin alta) ja mahdollisuuden nähdä vain e-kirjat tai äänikirjat kategoria-näkymässä ja hakutuloksissa.

Nämä eivät ole vielä lopullisessa mallissaan (esim. aivan kaikkia kategorioita ei ole listattu), joten palautteenne on jälleen erittäin tervetullutta.

Ja takaisin kaupan etusivullehan pääsee täppäämällä itse kauppa-ikonia sovelluksessa.
Käyttäjätaso 1
Etuja kategosia puuttuu ja se on varmaankin se mitä moni kaipaa.
Etuja-kategoria löytyy sentään haulla. Kaipaisin siihen ominaisuutta, jolla näkisin helposti viimeisimmäksi lisätyt tarjoukset.

Näin kesäaikaan uusia tarjouksia tulee ilmeisesti viikottain, vaikka osa vanhoistakin on vielä voimassa. Moni hyvä etu menee sivu suun, kun ei jaksa kahlata aina koko etukategoriaa lävitse.

Kirjojen tiedoista muuten näytti puuttuvan maininta, että kirjaa on saatavana myös äänikirjana/e-kirjana. Maininta helpottaa hieman pähkäilyä, kun miettii, onko kirja tullut jo ostettua toisessa muodossa joskus aiemmin.
Käyttäjätaso 2
Kiitos palautteesta Fizban!

Etuja-kategoria on teknisesti toteutettu hieman toisin kuin muut kategoriat, niin se vaatii vielä lisää työtä, mitä emme ehtineet tehdä ennen viimeisintä päivitystä näin kesäloma-aikaan. Parannamme myös järjestystä missä etu-kirjat esitetään.

Jos kirjasta on saatavilla myös toisen formaatin versio, niin siitä on tällä hetkellä maininta viimeisimpänä kirjan tiedoissa. Tämä ei tietenkään ole käypä ratkaisu, ja selkeämpi, intuitiivisempi tapa on työn alla.
Käyttäjätaso 2
Hei kaikki!

Beta-sovellukseen tuli nyt viimeinen päivitys 2.3.3 ennen varsinaista tulevaa julkaisua. Tässä on jälleen joitakin pieniä bugi-korjauksia itse sovellukseen. Kauppaan on tehty viikottaisia päivityksiä, jotka eivät vaadi varsinaista sovelluksen päivittämistä.

Beta-testaus ei kuitenkaan tähän pääty, vaan olemme tuomassa muita uudistuksia niin kauppaan kuin itse sovellukseen vielä tänä vuonna, ja joista luonnollisesti kaipaamme palautettanne.

Osallistu keskusteluun