Kysymys

Elisa Viihde

  • 30 maaliskuu 2009
  • 868 kommenttia
  • 5984 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

868 kommenttiaEli myös minä saan tänne Oulun korkeudelle Elisa viihteen? Kun käytössä on nyt Saunavisio.

Ja minä saan oman Poriin?


Elisa Viihde -palvelusta tulee tarjolle myöskin liittymä riippumaton versio myöhemmin. Tämän osalta tarkemmat tiedot julkistetaan myöhemmin. Palvelu tulee toimimaan jatkossakin parhaiten palvelu toimii Elisan ja Saunalahden laajakaistaliittymien kanssa.
/ Panu.


Eli tarkoittaako tuo selkeä lihavoitu lause sitä, että mikäli asiakkaalla on Saunalahden ADSL (kuten minulla) myös tämä uusi Elisa Viihde toimii - riippumatta sijainnista? On ilmeisesti tavattoman vaikeaa kirjoittaa selvästi mitä on tulossa ja mitä ei. Ymmärrät varmaan rakas Panu, että sanomiisi on vaikea uskoa, koska niin monesti olet puhunut silkkaa lööperiä.
Pistäkäähän vauhtia muutostyön kanssa, et pääsee nauttii maksukanavista. Ettei taas mene ens vuodelle.....  http://elisaviihde.fi/etvrecorder/ kävin kokeilemassa, pikkaisen korjattavaa löyty. Esim: Kun siirtää ohjelmaa toiseen kansioon, siirto kohtaa teksti aivan liian vaalea.
Käyttäjätaso 1

Olettekos huomanneet, että Elisan webkäyttöliittymään käy samat tunnukset, kuin Saunavisio webkäyttöliittymään? Elisan puolelta jopa näkyy omat tallenteet (samat kuin omassa Saunavisiossa) jne. Ulkoasu on vaan erilainen. Elisan webkäyttöliittymä löytyy osoitteesta: http://elisaviihde.fi/etvrecorder/ ' TARGET='_blank

Bugi korjattu! Aamulla pääsi, enää ei...  ;)

=)juha
Miksi te ette voisi tehdä asiaa yksinkertaisesti? Julkaisette firmware-päivityksen ja vuorokauden sisällä kaikki Saunavision käyttäjät ovat Elisa Viihteen käyttäjiä.


Olemassa olevat Saunavisio -asiakkaille tarjotaan mahdollisuus siirtyä Elisa Viihde-asiakkaaksi ja saada siten käyttöönsä nyt julkistetut uudet ominaisuudet ja tulevaisuudessa tulevat uudet ominaisuudet. Kuten sanottua Elisa Viihde on uusi versio Saunavisiosta ja kotitotaalista.

/ panu.

Jaaha, tämähän onkin loistava uutinen: myös tänne alueille, jonne Elisa ei ole enää toimittanut ADSL:iään, siis saan jatkossa tuon Elisa Viihteen ml. Elisa ADSL. Hieno homma! Jäin silloin kotitotaalikelkasta, kun ehdin sitoutua Soneraan.


Voisitko ystävällisesti lukea myöhemmin lähettämäni viestin ko. aiheesta. Elisa Viihde -palvelusta tulee tarjolle jatkossa myöskin versio, joka ei sisällä liittymää. Ja niin ikään Elisa Viihde tulee vaiheittain tarjolle myöskin pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Elisa Viihde on uusi versio Saunavisio -palvelusta, mikä selittää, että monilta osiltaan palvelu perustuu monilta osin samoihin ohjelmistoihin kuin Saunavisiokin. Ja aivan kuten olemme aikaisemmin luvanneet, niin Saunavisio -asiakkailla on mahdollisuus saada käyttöönsä jatkossa maksu-tv -kanavat, mikäli heillä on käytössä laajakaistaliittymä, joka sen mahdollistaa. Maksu-tv -kanavat edellyttävät uutta version käyttöönottamista palvelusta.

/ panu.

Miksi te ette voisi tehdä asiaa yksinkertaisesti? Julkaisette firmware-päivityksen ja vuorokauden sisällä kaikki Saunavision käyttäjät ovat Elisa Viihteen käyttäjiä.


Ehkä tuo Elisan kuvassa näkyvä hirveä (n iso) Elisan logo pitää saada myös jokaisen TV:n alle :)

Muutenkin kuulostaa hassulta, että perustellaan mm. vain PK-seudulle tarjoamista tekniikalla, kun samalla pikavauhtia korjataan webbikilkkeen "bugi", joka vain osoitti että täsmälleen sama systeemi on edelleen käytössä käytännössä vain uusin CSS:in.
Käyttäjätaso 2
Elisallahan oli tälläinen IPTV sydeemi aikanaan. Ei sitä kai kovin moni tilannut, oli sen verran hinnakas. En kyllä vaihda Elisan systeemiin vapaaehtoisesti, mutta kaipa se jossain vaiheessa tulee pakolliseksi. Näistä Saunalahden hommista puuttuu pitkäjnnitteisyys (Multisim ja nyt Saunavisio).
Jos ette saa tuohon uuteen Elisa Viihteeseen maksukanavien tallennusta, niin sehän on täysin joutava.

Kun perus digibokseillakin pystyy tallentamaan maksukanavilta täysin normaalisti, niin miksi kukaan maksaisi senttiäkään maksukanavista, joita pitää tuijotella juuri tiettyyn kellonaikaan. Digiboksin perusidea, katsot kun itselle sopii (ja Saunavision siis myös), murentuu jos maksukanavia ei pysty tallentamaan.

Jos teillä on nyt jotain paukkuja jo allokoitu tuon maksukanava-ominaisuuden luontiin ilman tallennusta, niin kannattanee lopettaa siihen paikkaan. Kukaan ei niitä osta.

Asiakkaana odotan, että nuo Saunavision boksin softaihmeellisyydet kelausten, ajansiirto-ongelmien jne jne kanssa korjataan Elisa Viihteeseen, tuodaan tallennettavissa olevat maksukanavat, IsoG:tä vastaava palvelu, ja vanhoille asiakkaille mahdollisuus siirtyä Elisaan veloituksetta. Ja myös tänne kehätien ulkopuolelle, elikkäs minun tapauksessani Ouluun.

Miksi ihmeessä muuten vaihtaisin Elisaan, jos mikään muu ei muutu kuin, että menetän IsoG palvelun, ja maksukanavapuolella ei tule tallennusta? Ei niin pienintäkään syytä.

Olen monien muiden kirjoittajien kanssa samaa mieltä, että on meidän asiakkaiden aliarvioimista kuvitella, että täällä pompitaan ilosta vain siksi, että värit vaihtuu siniseksi. Jos meinaatte kerran jatkokehittää palvelua ja tehdä uutta ja merkityksellistä sisältöä, niin tehkää se kunnolla.

Tero
Hyvää avautumista täällä vaikka ei ole ees tietoa mitä ne mahdolliset vaihtotarjoukset tulee olemaan  😉

Hyvää avautumista täällä vaikka ei ole ees tietoa mitä ne mahdolliset vaihtotarjoukset tulee olemaan  ;D


Sitoudut uuteen 24kk sopimuskauteen? 😃

Hyvää avautumista täällä vaikka ei ole ees tietoa mitä ne mahdolliset vaihtotarjoukset tulee olemaan  ;D


Tarjouksellahan ei sinällään ole merkitystä, elleivät tarjoa 24kk ilmaiseksi  ;D
Vaihtotuotteen sisältö tässä lähinnä huolestuttaa, jos saa vähemmän  ja "uudet" ominaisuudet ovat puolinaisia. :-",,,null,null,2014-11-19 13:31:20.0,0
99,33401,33311,33311,1238509458000,12886,0,78718,0,Vs: Elisa Viihde,"


Miksi te ette voisi tehdä asiaa yksinkertaisesti? Julkaisette firmware-päivityksen ja vuorokauden sisällä kaikki Saunavision käyttäjät ovat Elisa Viihteen käyttäjiä.


Ehkä tuo Elisan kuvassa näkyvä hirveä (n iso) Elisan logo pitää saada myös jokaisen TV:n alle :)

Muutenkin kuulostaa hassulta, että perustellaan mm. vain PK-seudulle tarjoamista tekniikalla, kun samalla pikavauhtia korjataan webbikilkkeen "bugi", joka vain osoitti että täsmälleen sama systeemi on edelleen käytössä käytännössä vain uusin CSS:in.


No ei siinä firmwaressa juuri muutu kuin browserin käyttämät logot ja fontit (tottakai versio muuttuu jne.). Minulle on aivan sama mikä logo siinä käynnistäessä näkyy, kunhan vaan ei tarvitse vaihtaa asiakkuutta Elisalle. Ja ehdottamani firmwarepäivitys Saunavision asiakkaille nimenomaan laittaisi Elisan logon näkymään kertaheitolla hyvin moneen olohuoneeseen ja samalla saisivat grassroot-mainostusta firmalleen ilmaiseksi.

Ja aivan kuten olemme aikaisemmin luvanneet, niin Saunavisio -asiakkailla on mahdollisuus saada käyttöönsä jatkossa maksu-tv -kanavat, mikäli heillä on käytössä laajakaistaliittymä, joka sen mahdollistaa. Maksu-tv -kanavat edellyttävät uutta version käyttöönottamista palvelusta.

/ panu.


Sama suomennettuna:
Maksukanavat ovat saatavilla vain elisan/saunalahden laajakaista asiakkaille.
Käyttäjätaso 1

Voisitko ystävällisesti lukea myöhemmin lähettämäni viestin ko. aiheesta.

Niin, tämähän se sinun tyylisi tuntuu olevan: ensin kirjoitat ja lupailet innoissasi kuun taivaalta - ja heti kohta joudut sitten myöntymään, että tuli "hieman" oletettua liikaa asioita ja lupailtua liikoja. Kunhan nyt halusin hieman tarttua tähän tyyliisi...  ;)

Mutta joo: jäädään odottelemaan sitä tarjousta. Hieman tässä pelko persiissä on, että kk-hinta ei ainakaan tipu ja tuskin mitään uutta tulee tarjolle meille Elisan verkon ulkopuolella asuville. No, jos edes hinta pysyy samana ja noiden bugien korjailu jatkuu/alkaa, niin olen (toistaiseksi) tyytyväinen.

Miksi te ette voisi tehdä asiaa yksinkertaisesti? Julkaisette firmware-päivityksen ja vuorokauden sisällä kaikki Saunavision käyttäjät ovat Elisa Viihteen käyttäjiä.


Arvailua: Kyse on kaapeli-tv-sopimusteknisestä asiasta (oikeudenomistajien/jakeluyhtiöiden kanssa), osoittautui oleellisesti kalliimmaksi ja/tai taloudellisesti mahdottomaksi neuvotella eri brändille/jakelutielle/jakelijalle (Saunavisio/Saunalahti) kohtuuhintaiset maksukanavien jakeluoikeudet.  Hoksittiin, että Elisahan on jo kaapelitv-yhtiö jolla on jo maksukanavien jakeluoikeudet pääkaupunkiseudulla ja joillakin muilla alueilla, ja sitä kautta asemat neuvotella diili koska potentiaalinen asiakaskunta kaapelitv-puolella on suhteellisen iso; tai ehkä jopa keksittiin että pystytään etenemään vanhoilla jakelusopimuksilla kunhan vain pistetään Saunavision tekniikka Elisan brändin alle.

Arvailu jatkuu: Samalla päätettiin tulevaa hintakilpailua/mobiililaajakaistaan siirtymistä ennakoiden pistää palvelu laajakaistan kylkiäiseksi varsin pitkällä määräaikaissopimuksella, jotta saataisiin parannettua perinteisen laajakaistan kilpailuasemia ja tilauskantaa pitkäksi aikaa.

Arvailuun pohjautuvaa arviointia: Muuten ihan onnistuneelta vaikuttava suunnitelma ja kilpailukykyinen hintakin, mutta vastatuulta on tullut siitä että kanavien oikeudenhaltijat keksivätkin kieltää ohjelmien tallettamisen / ajansiirron.  Toisaalta pyrkimys kieltää ajansiirto / tallettaminen (ja varmaankin myöhemmin tarjota suolaisella lisämaksulla tähän mahdollisuus) varmaan ennen pitkää etenee myös kaapelitv/satelliitti-tv-puolella, siihenhän tuo maksukortin sitominen laitteeseen (conax pairing) helposti johtaa.  Sitä kautta konsepti ehkä sittenkin saattaa osoittautuu varsin kilpailukykyiseksi, riippuu tietysti siitäkin missä aikataulussa ja millä tavalla ajansiirron/kovalevytalletuksen rampauttamisessa edetään.

Edit: Ai niin, mitenkähän ajansiirron kanssa, mahtaako Elisa Viihde -palvelussa olla USB-muistitikkuun/kovalevyyn perustuva ajansiirtomahdollisuus maksukanavissa kuten Saunavisiossa on suojaamattomissa kanavissa?

Edit: Ai niin, mitenkähän ajansiirron kanssa, mahtaako Elisa Viihde -palvelussa olla USB-muistitikkuun/kovalevyyn perustuva ajansiirtomahdollisuus maksukanavissa kuten Saunavisiossa on suojaamattomissa kanavissa?


Tuolta muusta maailmasta olen havainnut, että ajansiirto on mahdollista olla kryptatussa muodossa Netgemin laitteissa.
Tuleeko maksukanavia mahdollisuus ostaa pienissä pätkissä, pari tuntia kerrallaan, tai edes yhdeksi illaksi?

Edit ja toinen kysymys samaan syssyyn: ja transkoodattujen tallenteiden katsominen kännykästä?
Käyttäjätaso 1

Tuleeko maksukanavia mahdollisuus ostaa pienissä pätkissä, pari tuntia kerrallaan, tai edes yhdeksi illaksi?

Edit ja toinen kysymys samaan syssyyn: ja transkoodattujen tallenteiden katsominen kännykästä?

Vaikka en Elisalta olekaan, voi jo sanoa suoraan, että ei varmasti tule onnistumaan. Ensimmäinen romuttaisi maikkarin idean pakottaa kaikki formulasta kiinnostuneet ostamaan kaikki MTV3 paketin kanavat koko formulakauden ajaksi ja toisesta suuttuu varmasti YLE.
Nuo Elisa Viihteen mainokset ovat muuten erittäin harhaanjohtavia! "Voit tallentaa vaikka jokaista kanavaa samanaikaisesti!", "Tallentaminen onnistuu samaan aikaan kaikilta kanavilta!"  ;D  ;D  ;D

Tähän pakettiin kun saisi vielä TV-Kaistan ominaisuudet! Minä ainakin haluan katsella tallentamiani ohjelmia myös iPhonella ja muilla laitteilla. Vaan taitaa Elisa olla niin kankea vanhanaikainen konserni, ettei moisia mobiililaite- yms. ominaisuuksia tule saataville.

Saako muuten noita maksukanavia tilattua kuukaudeksi kerrallaan vai pitääkö tehdä aina pidempi diili niissäkin?
Onkohan tuosta elisa viihteestä olemassa kaapeli-boxi, ja voiko antenniversiosen saunavision päivittää elisan kaapeli versioon ?

Onkohan tuosta elisa viihteestä olemassa kaapeli-boxi, ja voiko antenniversiosen saunavision päivittää elisan kaapeli versioon ?

Eiköhän tuossa boksissa ole molemmat, kuten uudemmissa SaunaVisio-bokseissakin.


Onkohan tuosta elisa viihteestä olemassa kaapeli-boxi, ja voiko antenniversiosen saunavision päivittää elisan kaapeli versioon ?

Eiköhän tuossa boksissa ole molemmat, kuten uudemmissa SaunaVisio-bokseissakin.


Ai onko saunavisiotakin jo kaapeliversiona... Saakohan nykyisen antenniversion jotenkin vaihdettua kaapeliversioon, vai pitääkö odottaa sopimuksen loppumiseen...

Sillon kun hankittiin kotitotaali, ei ollut kuin antenniversiota saatavilla, ja ollaankin katsottu vain tallennettuja tuolla saunaboxilla, ja sitten normaalilla tallentavalla kaapeliverkon boxilla hoidettu töllön katselu ja ajansiirto.


Edit ja toinen kysymys samaan syssyyn: ja transkoodattujen tallenteiden katsominen kännykästä?

suuttuu varmasti YLE.


En ole huomannut YLEn ainakaan julkisesti älähtäneen kilpailijan palvelusta jossa YLEn(kin) kanavilta nauhoitukset transkoodataan kahden megan kaistaan; tosin digiboxia varten, ei kännykkää.  Nettisivujen mukaan myös YLEn suorat lähetykset transkoodataan tuossa palvelussa kahden megan kaistaan. Tämän perusteella vaikuttaa siltä että suuttuminen ei ole varma, tai sitten YLEllä ei ole keinoja toimia suuttumisen perusteella tai jakelusta on mahdollista sopia YLEn kanssa, en tiedä yksiatyiskohtia.

Huomionarvoista on myös se, että vaikka palstalla on kerrottu Elisan/Saunalahden suorien nettilähetysten loppuneen tekijänoikeuksiin tms. liittyvistä syistä, on Elisa Viihde -palvelun palvelukuvauksessa kuitenkin mainittu mahdollisuus katsoa talletuksia tietokoneella vlc-pluginilla.  Jos tekijänoikeustoimijat eivät älähdä digiboxipalvelun talletusten katselusta tietokoneella, missä mielessä talletusten katselu kännykällä olisi oleellisesti eri asia?

(edit: lainaus kuntoon)Onkohan tuosta elisa viihteestä olemassa kaapeli-boxi, ja voiko antenniversiosen saunavision päivittää elisan kaapeli versioon ?

Eiköhän tuossa boksissa ole molemmat, kuten uudemmissa SaunaVisio-bokseissakin.


Ai onko saunavisiotakin jo kaapeliversiona... Saakohan nykyisen antenniversion jotenkin vaihdettua kaapeliversioon, vai pitääkö odottaa sopimuksen loppumiseen...

Sillon kun hankittiin kotitotaali, ei ollut kuin antenniversiota saatavilla, ja ollaankin katsottu vain tallennettuja tuolla saunaboxilla, ja sitten normaalilla tallentavalla kaapeliverkon boxilla hoidettu töllön katselu ja ajansiirto.

http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,11728.0.html  ; 😉
Harhaanjohtavaa näkyy olevan kilpailijankin mainostus maksukanavien tallennuksesta ainakin yhdellä sivulla, kun mainostetaan näkyvästi kaikkien kanavien tallennusta.  Useimmilla tätä mainostavilla sivuilla näkyy kyllä asiallisesti sitten alaviitteessä olevan, että Canal+ -kanavien osalta ei "toistaiseksi" onnistu.  Ehkä tilanne ei Elisa Viihteenkään sitten ole aivan niin synkkä että tallennus olisi kokonaan poissa laskuista, mutta ilmeiseltä näyttää että kanavaa julkaiseva taho haluaa lisämaksun talletusmahdollisuudesta.  Jos lisämaksu perustuu esim. talletustuntien määrään, voisi arvellla ettei Saunavision talletustuntimäärällä luultavasti ole ihan halpaa, ja "peruskonseptilla" "talleta mitä haluat 2500 tunnin tilaan" ei välttämättä pystytä jatkamaan vaan voi olla jokin lisärajoitus maksukanaville tai osalle niistä.

Tähän pakettiin kun saisi vielä TV-Kaistan ominaisuudet! Minä ainakin haluan katsella tallentamiani ohjelmia myös iPhonella ja muilla laitteilla. Vaan taitaa Elisa olla niin kankea vanhanaikainen konserni, ettei moisia mobiililaite- yms. ominaisuuksia tule saataville.


Luulen että enemmän tämä on oikeudenhaltijoista ja heihin liittyen toimijan koosta kiinni kuin kankeudesta.  Pienelle toimijalle on helpompi "koettaa kepillä jäätä" jos ei ole varma miten YLE/MTV/Canal+ suhtautuvat ja hyvällä tuurilla saattavat katsoa läpi sormien, ja pienen toimijan asiakkaatkin helpommin ymmärtävät jos "isot pojat" pakottavat muutoksia toimintaan.  Isolla toimijalla on enemmän menetettävää jos lähdetään soitellen sotaan ja oikeudenhaltijat viheltävätkin pelin poikki.  Arvelisin.  No, onhan siinä kankeuskin tietysti mukana, pieni tarvittaessa kääntää kurssia nopeammin jos oikeudenhaltijoiden toiminnasta tähän pakko tulee.

Kun nyt Saunalahti tällaisen palstan tarjoaa jossa myös on mahdollista Elisa Viihteestä keskustella, tulee mieleen että olisiko meillä kuluttajilla ja kansalaisilla mahdollista tele/tekijänoikeuspoliittisella puolella edistää  Elisa Viihde -maksukanavatalletuksen tyyppisten palvelujen toteutumismahdollisuuksia.

Nythän tilanne tuntuu olevan sellainen että kukaan ei oikein tiedä miten lakeja tiukan paikan tulkittaisiin ja satunnaisia "lipsahduksia" (kuten Karhuvaara) lukuunottamatta asian käsittelykin on erittäin kyräilevää ja vähäistä.  Kulisseissa varmaankin käydään monenlaista vääntöä ISP:eiden, tv-yhtiöiden ja maksukanavayhtiöiden välillä, mutta ei tästä paljon julkisuudessa näe.  Tässä tilanteessa ymmärrettävästi tuotekehitykseen sisältyy tavallista enemmän epävarmuustekijöitä eikä tämä ole eduksi palveluiden saamiselle käyttöön.

Esim. Effi on tietoyhteiskunnan "kansalaisoikeuksien" puolesta toimiva järjestö, ehkä sen tai jonkun muun järjestön kautta voisi olla saavutettavissa asioissa jotain myönteistä, siis esim. tässä asiassa että jatkossakin olisi katsojilla mahdollisuus tallettaa tilaamiaan ohjelmia ja halutessaan siirtää nauhoituksia eri välineisiin?  Hiukan tässä on riskinä että kohta ollaan maailmassa jossa joutuu jokaisesta katselukerrasta maksamaan tavalla tai toisella useille toimijoille ja omien tallenteiden tekomahdollisuus on historiaa.

Osallistu keskusteluun