Vastattu

Elisa Viihde ja erittäin hidas internet

 • 10 huhtikuu 2015
 • 5 kommenttia
 • 1402 katselukerrat

Hei,

Minulla on ollut Elisa Viihde käytössä jo jonkin aikaa, ja internet on ollut koko tämän ajan erittäin hidas. Hankin adsl:n alunperin koska pelaaan jonkin verran verkkopelejä, joissa pitää pystyä luottamaan internetin vakauteen, pelit katkesi muutamia kertoja mokkula aikoinani ja halusin välttää sen. Otin kylkeen Elisa Viihteen, sillä hinta ei ollut enää tuon internetin yhteydessä kamala.

Tietokoneeni on eri huoneessa kuin modeemi, joten olin olettanut, että hidas yhteys johtuu omista viritelmistäni (pistorasian kautta jaettu LAN). Tämän takia käytin matkapuhelimeni jaettua internettiä tietokoneille ja vaimo sai katsoa (tai yrittää katsoa) Elisa Viihteeltä ohjelmia.

Tuossa ollessani lomalla mittani tuli täyteen ja päätin tehdä vianselvitystä. Hankin tietokoneen olohuoneeseen, jossa myös modeemi on, ja totesin, että internet on edelleen ruokottoman hidas, varsinkin jos meinaa käyttää internettiä surffailuun sekä HD-kanavien katseluun. Mikäli Elisa Viihde on pois päältä ja käytän vain internettiä, lataus on noin 10-13 Mbit/sec ja lähetys on 0,8Mbit/s luokkaa...

Tässä testissä minulla oli eilen Yle HD:ltä kuningaskuluttaja-ohjelma päällä, äänet pätki koko mittauksen ajan.

MITTAUS TEHTY: 2015-04-09 20:04:51NOPEUSTESTIN RAPORTTI

LATAUSNOPEUS: 5.1 Mbit/sLÄHETYSNOPEUS: 0.4 Mbit/sVASTEAIKA: 32 msSain testejä varten mokkulan lainaan ystävältäni ja testasin sitä. Mokkulan nopeudet ovat aivan eri luokkaa! Lataus nopeus noin 40-50Mbit/s lähetys noin 20Mbit/s. Tällä pystyi jopa pelaamaan ilman, että lensin ulos serveriltä.

Tässä vielä lyhyemmin kerrottuna asioita joita kohtaan jatkuvasti:

-erittäin hidas internet !
- tv-kuvan jumittuminen toistuvasti, varsinkin HD puolella.
- toistuva resetointitarve modeemille ja tehdasasetusten palautus digiboksilla
- HD-kanavia ei voi katsoa samaan aikaan jos käyttää internettiä,joko kuva jumittaa, pikeselöityy tai ääni katkeilee. (kokeiltu kaapelilla ja Wifillä. Laitteet noin 3 metrin päässä toisistaan, täydet singnaalit)
- tekstityksen ja tai äänen puuttuminen Ylen HD kanavilla, tallenteiden jumiutuminen kelatessa (ei kaikissa)
- väärät ohjelmatiedot ohjelmaoppaassa FOX kanavalla, ei voi laittaa tallennukseen ohjelmia tämän takia pääsiäisen aikaan.
-"kanavaa ei voida näyttää"- teksti kanavilla, joissa kuitenkin näkyvät ohjelmat ohjelmaoppaassa (YLE HD -kanavat)

Onko tämä riittävä perustelu Elisa viihteen irtisanomiseen?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ammattimies 15 huhtikuu 2015, 12:57

Suosittelisin tuota Huawein B593 4G-reititintä. Siinä on nuo kaikki mainitsemasi ominaisuudet. Tuo 4G puoleen hintaan -tarjous on siis olemassa niin kauan, kun sinulla on Viihde-sopimus. Jos haluat enemmän keskustella, laita minulle vaikka yksityisviestiä 🙂
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ilmeisesti sinulla on laajakaistana ADSL-yhteys, sillä siinä nopeudet voivat olla tuota luokkaa. Elisa Viihdehän sisältää nopeimman kiinteän laajakaistayhteyden, mitä osoitteeseen on saatavilla.

Tuo mainitsemasi hidastelu tuntuisi johtuvan siitä, että katsot digiboksilla netin yli tulevaa kanavaa samalla, kun olet netissä. Digiboksilla yli 510 kanavapaikalla olevat kanavat, sekä tallenteet ja vuokraelokuvat tulevat netin kautta. Tämä saattaa aiheuttaa netin hidastelua sitten.
Kiitos nopeasta vastauksesta Ammattimies :) !

Kyllä, minulla on ADSL-yhteys. Tämä valitettavasti johtuu siis ainoastaan siitä, että se on nopein kiinteä yhteys, jonka kotiosoitteeseeni sain.:smileycry:. Koska olen todennut sen todella surkeaksi, en todellakaan enää tarvitse sitä.

Olen samaa mieltä, että hidastelu varmasti johtu juuri tuosta asiasta, ja se tässä nimenomaan harmittaakin. :(Otin aikoinani Elisa Viihteen nimenomaan sitä varten, että perheessäni voisi joku katsoa "maksuttomia" tv-kanavia HD-lähetyksinä, sekä tallentaa niitä ja siinä samalla voisi joku toinen käyttää internettiä, ilman, että minun pitää tulla "korjaamaan" vikaa toistuvasti.  Mokkulaan käytettäessä tällaista ongelmaa ei ole. 

Mokkulan tai puhelimen yhteyden jakamisen kautta vaikkapa tuo Yle Teema HD on erittäin upeaa katseltavaa, ja usein ilman nykimistä.Tekstit sekä äänen puuttuminen ovat valitettavasti tässäkin usein ongelmana, joka usein korjaantuu digiboxin boottauksella. Mielestäni TV:n katselu ei vain missään nimessä pitäisi olla semmoista, että välillä pitää käyttää laite pois päältä.:smileyangry:

Olin ehkä ilmaissut asian hieman väärin, tahtoisin eroon pääasiassa ADSL-yhteydestäni mikäli se siis on tässä minun tapauksessani ongelmana. Toisaalta minusta on kurjaa maksaa myös Viihteestä, sillä näen että se ei toimi lainkaan kuten asia oli minulle myyty.

Ovatko nämä riittävät perustelut purkamaan ADSL-ja /ai Viihdesopimus? Miten minun pitäisi edetä asiassa?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Ootko ikinä harkinnut hankkivasi mobiililaajakaistaa tuon kiinteän rinnalle? Viihde-asiakkaillehan mobiililaajakaista tulee puoleen hintaan 🙂 Jos pelaat verkkopelejä, melkein suosittelisin tuota kiinteää yhteyttä käyttämään. Laitoin sulle kuitenkin vielä yksityisviestiä tästä.
 • Kiitos jälleen nopeasta vastauksestasi Ammattimies! :)

  Olen tässä jo kuukauden verran pelannut, selannut, katsellut ja ladannut (laina)mokkulan yli, ja yllättävän hyin on yhteydet pysynyt, joten tuo lanka taitaa olla minulle täysin tarpeeton. Ainoat pätkimiset ovat johtuneet tuosta heppoisesta mokkulastani.

  Mikäli kuitenkin päädyn lisäksi mobiililaajakaistaan, jonka saisin puoleen hintaan, minkä ajan se olisi puoleen hintaan, ja olisiko se siis joku näistä ?

  -4G

  -4G Super

  -4G Super+ ?

  Tarvitsisin siihen mobiililaajakaistaan sitten vielä myös hyvän reitittimen.

  Sillä tuo lainassa oleva (Huawei E5372) mokkula tuntuu ylikuumentuvan ja sammuttamaan itsensä vähintään kerran päivässä. En tiedä onko data liikenne niin suuri, vai laite viallinen. Tämä ei varsinaisesti liity mitenkään alkuperäiseen aiheeseen, siksi piilotan spoilerilla :-)Osaisitko suositella jotain laitetta joka ei ihan heti hyytyisi ?

  Vaatimuksena olisi:

  - 4 eth-porttia

  - virtalähde, joka olisi jatkuvasti sähköverkossa (tuo Huawein versio on akullinen)

  -pystyy toteuttamaan mahdollisimman nopean datansiirron sekä 4G:llä, että WLAN ja LAN-verkossa

   Kiitos yksityisviestistä, palaan siihen kun olen saanut tähän vastauksen ja/tai saanut aikaan päätöksiä 🙂
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Suosittelisin tuota Huawein B593 4G-reititintä. Siinä on nuo kaikki mainitsemasi ominaisuudet. Tuo 4G puoleen hintaan -tarjous on siis olemassa niin kauan, kun sinulla on Viihde-sopimus. Jos haluat enemmän keskustella, laita minulle vaikka yksityisviestiä 🙂

  Osallistu keskusteluun