Vastattu

Elisan asiakaskysely vs GDPR

  • 20 elokuu 2018
  • 3 kommenttia
  • 668 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Sain äsken sähköpostiin linkin Elisan asiakaskyselyyn saatesanoin "Olet meille tärkeä asiakas ja siksi toivomme, että ehdit vastata muutamaan kysymykseen koskien Elisan viestintää (sähköposteja, tekstiviestejä, kirjetiedotteita).
Vastaamaan pääset alla olevasta painikkeesta:
Osallistu napsauttamalla tätä
Kyselyyn vastaaminen kestää muutaman minuutin.
Sinun näkemyksesi on meille erittäin tärkeä ja odotamme mielenkiinnolla vastaustasi. "
Yritin avata viestissä olevan linkin, mutta kotiverkossani oleva DNS-filtteri blokkaa liikenteen kyseiseen osoitteeseen, koska sen mielestä kyseessä on mainos- ja tietojenkalastelusivusto. Siitä tulikin mieleeni kysymys: kenelle ja mitä tietoja tuohon kyselyyn vastaamalla tulee jakaneeksi? Olen aiemmin vastannut tuollaiseen kyselyyn, joten kysymys on edelleen relevantti, vaikken nyt (tai tulevaisuudessa) sellaisiin vastaakaan. Elisa hanakasti käyttää tietosuoja-asetusta keppihevosena rampauttaessaan Elisa viihdettä. Nyt olisi paikka noudattaa asetuksen todellista henkeä ja listata vastauksessa ne instanssit, joille henkilötietoja kyselyyn vastannaista vuotaa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Knn 21 elokuu 2018, 08:31

Vastasin kyselyyn ja en ainakaan huomannut, että GPDR tietosuoja asetus olisi vaikuttanut. Eli henkilötiedot ovat mielestäni turvassa, vaikka tähän kyselyyn vastaisi.
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kyselyn alussa on kerrottu tietosuojasta, sekä myös annettu esimerkiksi yhteystiedot mitä kautta voi olla tietosuojavastaavaan yhteydessä tarvittaessa. Kyselyn lopussa ei ole pakko myöskään esimerkiksi luovuttaa nimeään tai osoitettaan (vain mikäli haluaa osallistua arvontaan), tietoja ei myöskään käytetä muuhun tarkoitukseen tai luovuteta eteenpäin 🙂
Käyttäjätaso 4
Avasin tuon kyselyn nyt kuitenkin ja kas kummaa: sehän olikin kysely, johon olin aiemmin vastannut puutteellisesti – luonnollisesti ilman henkilötietoja – ja jotenkin kummasti questback osasi lähestyä henkilökohtaisella sähköpostilla. Se siitä anonymiteetistä. Oletan, että muut väitteet tietojen käsittelystä ovat yhtä paikkansapitäviä. 😃
Vastasin kyselyyn ja en ainakaan huomannut, että GPDR tietosuoja asetus olisi vaikuttanut. Eli henkilötiedot ovat mielestäni turvassa, vaikka tähän kyselyyn vastaisi.

Osallistu keskusteluun