Vastattu

Elisan myyjä valehteli

  • 10 elokuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 443 katselukerrat

Ostin tarjouspuhelimen Elisan myymälästä kesäkuun puolivälin paikkeilla. Myyjä tarjosi innokkaasti SquareTrade-turvaa, ensimmäinen kuukausi ilmainen. Totesin ettei oikein kannata maksaa reilun satasen puhelimen turvasta n. 84 e/v, etenkin 59 e omavastuu huomioiden. Tähän myyjä vastasi ettei kokeilukuukautta kannata jättää väliin, jos en halua jatkaa niin ei se silloin mitään maksa. No otin sen ja nimet papereihin niitä läpi lukematta, kuten tapana on, myyjäthän sanovat että tässä on samat asiat mistä on puhuttu jne. Irtisanoin turvan ennen ensimmäisen kuukauden täyttymistä, siinä tuli maininta että sopimus on voimassa kuukauden loppuun, joskaan muistini mukaan ei mitenkään erityisen selvästi oliko kyse sopimus- vai kalenterikuukaudesta. Lasku tuli aikanaan ja yllätykseksi siinä laskutetaan heinäkuun loppupuolelta SquareTradea reilu pari euroa. Summa ei ole suuren suuri mutta tässä on vakava periaatteellinen ristiriita siinä mitä myyjä lupaa ja mitä asiakkaan odotetaan maksavan.

Kolme kysymystä:
1) Milloin minun olisi pitänyt irtisanoa sopimus ettei laskua olisi syntynyt mutta olisin saanut täyden kuukauden turvaa? Jälkeenpäin ajatellen irtisanominen kesäkuussa olisi lopettanut sopimuksen jo alle kahden viikon sisällä.
2) Mikäli edellinen ei ole mahdollista miksi ilmaista kuukautta mainostetaan?
3) Onko kuvattu myyntitapa ohjeistus ylempää vai myyjien omaa toimintaa esim. henkilökohtaista myyntiseurantaa varten?

Toistaiseksi olen maksanut laskun muilta osin ja odotan Elisan kannanottoa asiaan. Kesäkiireiden vuoksi en ehtinyt ottaa asiaa esille ennen eräpäivää, missähän vaiheessa tulee maksumuistutus..
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 10 elokuu 2017, 14:19

Hei SLasiakas, ja tervetuloa paslstalle! Jos irtisanot Square Traden kesken ilmaista kuukautta, laskutetaan kuukausi kokonaisuudessaan, ja hyvitys ilmestyy automaattisesti seuraavalle laskulle. Veloitus siis hyvitetään aina, kunhan olet irtisanonut palvelun ennen kokeilukauden loppua.
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hei SLasiakas, ja tervetuloa paslstalle! Jos irtisanot Square Traden kesken ilmaista kuukautta, laskutetaan kuukausi kokonaisuudessaan, ja hyvitys ilmestyy automaattisesti seuraavalle laskulle. Veloitus siis hyvitetään aina, kunhan olet irtisanonut palvelun ennen kokeilukauden loppua.
Ahaa, kiitos tiedosta, tuli ilmeisesti tuohduttua hieman turhaan. Mutta vain hieman 😃 Laskulle kun saadaan tulostumaan neljä riviä SquareTradesta niin oudolta kuulostaa ettei saada oikeaa hinnoittelua. Tai kenties Elisa ottaa tappiokseen nuo loppupätkät ja siksi joutuu laskuttamaan ensin sen mitä tilittää ST:lle. Eli nyt laskulla on:

xx.06.2017 - 30.06.2017 2,xx
01.07.2017 - 31.07.2017 6,90
xx.06.2017 - 30.06.2017 -2,xx
01.07.2017 - xx.07.2017 -4,xx
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuossa on laskutusjärjestelmä kerinnyt muodostamaan aineiston ennen kuin tuo tieto sopimuksen päättymisestä tavoitti tämän järjestelmän. Eli tästä syystä laskulla on loppukuu mukana ja hyvitys tulee sitten automaattisesti takautuvasti seuraavalle laskulle 🙂

Osallistu keskusteluun