Vastattu

En saa tabletilla kuunneltua äänikirjoja?

 • 9 maaliskuu 2016
 • 14 kommenttia
 • 675 katselukerrat

Eilen 8.3 aamulla lakkasi tabletillani toimimasta äänikirjan kuuntelu, kirjoja voin lukea normaalisti. Olen poistanut Elisa kirja sovellutksen ja asentanut uudelleen, eikä silti ala pelaamaan. Olen myös sulkenut tabletin ja käynnistänyt asennuksien välissä. Tulee tälläinen  teksti, kun yritän avata äänikirjaa: Pahoittelut: Elisa Kirja on pysähtynyt. Ilmoita tai Ok, olen valinnut molempia kohtia ja littanut virheilmoituksenkin menemään ainakin 5 kertaa. Lumia puhlimellani pystyn normaalisti kuuntelemaan edelleen ostamiani äänikirjoja. Tablettini on malliltaan Huawei ja Andoid järjestelmällä.

Olisin kiitollinen jos jollain olisi apu tähän ongelmaan 🙂
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi matiaas 22 huhtikuu 2016, 15:26

Jos muilla on ollut vastaavaa ongelmaa niin kannattaa koittaa ladata Elisa Kirja -sovelluksesta uusin versio 2.3.6, jossa on tehty parannuksia äänikirjojen toistamiseen.
Katso alkuperäinen viesti

14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Elisa Kirja, kuten muutkin äänikirjoja toistavat sovellukset, on minulle melko vieraita. Tuli kuitenkin sellainen tässä mieleen viestiäsi lukiessa, että oletko usealtakin eri laitteelta kirjautuneena Elisa Kirjaan samanaikaisesti? Jos olet nyt tabletissa poistanut ja asentanut uudelleen sovelluksen, niin kannattaa kokeilla myös vielä kirjautua muiltakin laitteilta ulos Elisa Kirjast siksi aikaa, kun koetat saada tabletilla äänikirjat kuulumaan. Lumiassa ja Huaweissa ei se sovellus toki ole edes sama, mutta sama tili sielläkin on taustalla.

Toimiiko tabletilla äänet ja kuva muutoin ihan oikein?

Vikailmoituksia tässä riittää, kun tekee sen yhden kerran.
Kiitos vinkistä, minä kokeilen tuota kirjautumis asiaa vielä. Kyllä tabletilla muuten äänet ja kuvat toimivat ihan ok. Ja jos en saa pelittämään, käyn huomenna Elisa liikkeessä kyselemässä ja saavat katsoa onko jokin esto tai muu vastaava pielessä.
Käyttäjätaso 4
Minä latasin tabletilleni äänikirjatiedostaja cd-levyltä tietokoneen kautta. Tabletti lmoittaa, ettei siinä ole sopivaa ohjelmaa tiedostojen kuuntelemiseksi. Latasin myös Elisa Kirja -sovelluksen, mutta se ei löydä tabletille lataamiani äänikirjoja. Mikähän auttaisi? Tarvitaanko jokin muu sovellus, millainen?
Minulla ei vieläkään toimi kyseinen Elisa äänikirjan kuuntelu, vaikka laite kävi huollossa. Ja piti olla kunnossa. Olen tehnyt tehdasasetuspalautuksen ainakin 5 kertaa,,,
En osaa kyllä vastata tuohon sovellutus asiaan, kun minun ei ole tarvinnut muuta kun ajaa Elisakirja sieltä kaupan kautta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Riekkosak: Elisa Kirja- sovellus toistaa ainoastaan palvelun kautta ostettuja teoksia, eikä näin ollen toimi toisto-ohjelmana noille itse tekemillesi cd- latauksille. Tähän voisi joltain muulta löytyä vinkkiä?

Santtu20: Onhan sinulla käytössäsi uusin sovellusvesio? Käytettävissä oleva sovellusversio löytyy painamalla vasenta ylälaitaa ja tämän jälkeen valitsemalla kohta Asetukset.

Voisit myös kokeilla sovelluksen välimuistin tyhjennystä. Android laitteissa se onnistuu näin:

 • Mene laitteen Asetukset-valikkoon (Settings)
 • Valitse sieltä Sovellukset (Applications)
 • Valitse Hallitse sovelluksia (Manage applications)
 • Hae Elisa Kirja sovelluslistalta (löytyy ainakin välilehdeltä Kaikki (All))
 • Jos sovellus on päällä, niin paina ensin Pakota lopetus -painiketta (Force stop)
 • Paina Poista tiedot -painiketta (Clear Data)
 • Paina Tyhjennä välimuisti -painiketta (Clear cache), ellei tämä kohta jo tyhjentynyt edellisen kohdan yhteydessä.
 • Jos vika ei korjaannu tällä, niin poista koko sovellus painikkeesta Poista asennus. Hae sovellus uudestaan Marketista.

Kerro ihmeessä onko tästä apua. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Riekkosak: Elisa Kirja- sovellus toistaa ainoastaan palvelun kautta ostettuja teoksia, eikä näin ollen toimi toisto-ohjelmana noille itse tekemillesi cd- latauksille. Tähän voisi joltain muulta löytyä vinkkiä?


Vaikka tuo http://free-cd-ripper-eg.en.softonic.com/
Googlehaulla freeware audio ripper löytää useita vaihtoehtoja 🙂
Tein kaiken tuon ja tulos sama: Pahoittelut Elisa kirja on pysähtynyt ja näköjään kirjan sivusiirto ei ole ajantasalla,, olen jopa tuolla laitteella lukenut kysistä kirjaa pitemmälle ja se palauttaa sen johonkin aivan muuhun sivuun. Tabletissani on Andoid-versio 4.4.4. Yritin etsiä päivityksiäkin mutta laite väittää että ei ole saatavilla päivityksiä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kuulostaa konstikkaalta, itse ainakin kokeilisin vielä palauttaa tehdasasetukset tabletille. Mikäs laite tuo tarkkaan ottaen on?
Laite on Huawei model: T1-A21L ja Andoid 4.4.4 järjestelmä. Ja tein tehdasasetuksen palautuksen viimmeisenä. Käynnistin laitteen uudelleen ennen sovellutusten laittoa ja niiden jälkeen. Ei toimi silti.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Eikä sinulla ole samaan aikaan millään toisellakaan laitteella mikään kirja kesken? Tai ylipäänsä edes kirjautuneena Elisa Kirjaan?

Oletko koko tämän ongelmallisen ajan käyttänyt Elisa Kirjaa onnistuneesti puhelimellasi?
En ole missään muussa laitteessa kirjautuneena sisään. Ja äänikirjat toimii puhelimessa aivan ok. Kirjoja en Lumialla pysty lukemaan ollenkaan, siihen ei edes saa lukuosiota, mutta kuuntelemaan kyllä pystyn kirjoja. Voin tietenkin vielä kokeilla selliasta että otan pyhelimestani kokonaan pois Elisa kirjan ja kokeilen tabletilla uudelleen säätöjä. 😞
Käyttäjätaso 3
Santtu20: Kokeile ihmeessä tuota vielä, laita sitten vaikka Palstatiimille yksityisviestiä (tätä kautta: elisa.to/viestipalstatiimille) jos ei onnistu silloinkaan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Jos muilla on ollut vastaavaa ongelmaa niin kannattaa koittaa ladata Elisa Kirja -sovelluksesta uusin versio 2.3.6, jossa on tehty parannuksia äänikirjojen toistamiseen.

Osallistu keskusteluun