Vastattu

Facebook ja vahvistusviesti.

  • 10 marraskuu 2012
  • 30 kommenttia
  • 12023 katselukerrat

Onkohan saunalahden päässä jotain sekaisin, kun FB vahvistusviesti, siis ihan normaali tekstari ei tule perille.
Aiemmin tuo on kyllä toiminut. FB:stä viestit kyllä lähtee, mutta perille ne eivät saavu koskaan. Kaikki muut viestit toimii kyllä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Norris 17 joulukuu 2012, 09:36

Facebookin kuittauksen mukaan he saivat ratkaistua tilanteen ja palvelu toimii jälleen normaalisti. Onneksi meillä on täällä iso kasa aktiivisia testaajia, saatiin vahvistettua toimivuus Facebookille jo ennen kuin he edes sitä kysyivät.

Kiitos kaikille!
Katso alkuperäinen viesti

30 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
karhal kirjoitti:

Onkohan saunalahden päässä jotain sekaisin, kun FB vahvistusviesti, siis ihan normaali tekstari ei tule perille.
Aiemmin tuo on kyllä toiminut. FB:stä viestit kyllä lähtee, mutta perille ne eivät saavu koskaan. Kaikki muut viestit toimii kyllä.


Tämä välitettiin viikon alussa tarkistukseen ja on nyt Facebookin teknisessä tuessa tutkinnassa.
No odotellaampa. Ilmiö on perin  outo, varskinkin kun Gmail/Google vahvistukset ym toimii.
Mjoo eipä tämä tunnu edistyvän mihinkään suuntaan
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Valitettavasti tästä ei ole mitään meille kuulunut, kerromme toki heti kun jotain selviää!
Minulla myös sama ongelma ollut tämän viikon.

Huonoksi tuurikseni olin juuri putsannut FB:n tunnistettujen laitteiden listan, sillä siellä oli niin monia tunnistettuja laitteita etten ollut varma edes ovatko kaikki oikeasti tunnistettuja. Luulin pääseväni takaisin FB:hen yhtä helposti kuin ennen, eli saamalla tekstarin ihan heti yks kaks. Mutta näin ei käynyt. Minun eikä avopuolisoni numerot toimi, kun teimme uuden profiilin testataksemme. Meillä molemmilla on saunalahti.

Kenelläkään muulla ei tuntunut olevan samaa ongelmaa ja kuin ihmeen kaupalla löysin tämän. Pitäisi kyllä saunalahden tiedottaa näkyvästi, jos se vika on heidän päässään, eikä FB:ssa. Olen pettynyt.

EDIT: Niin ja unohdin mainita että ei toimi myöskään Facebook mobile (jota siis pidän kirjautuneena aina). Ei lataa sitä puolesta välistä eteenpäin. Netti kyllä muuten toimii puhelimessa. Ainoastaan FB mobile ei lataa.
Mjoo eipä tunnu FB:stäkään vastausta löytyvän.
Meni melkoinen tovi, ennen kuin sieltä löytyi paikka, johon sai esittää asiansa Lontooksi.
No ylpeus käy lankeamuksen edellä vai miten se menikään, sitä sopii kohta FBn ihmetellä, miksi väki valui Diasporaan.
Joka nk. sosiaalisen median kanssa on ollut aina sama juttu:
Homma pelaa, mukaan astuu raha, ahneus ja pörssikikkailu.
Sitten ryhdytään markkinavoimien painostuksesta "uudistamaan" palveluita ja kyykyttämän käyttäjiä, jonka jälkeen ihmetellään, että mihin se väki oikein katosi.
Sulake ja IRC galleria on tästä oikein hyvä esimerkki kotimaassa.
Selityksenähän noilla oli se, että FB söi käyttäjiä...höpönhöpön, kyllä se galtsun joukkopaon suurin syy oli Sulakkeen oma sikailu, kas kun silloin se FB ei vielä ollut alkanut sikailemaan itse.
No tämä on edessä vielä FB:lläkin. :smileylipsrsealed:
Vieläkään ei toimi. Nyt jopa Facebook Mobile on latautunut pari päivää, mutta ei se hyödytä mitään, kun ei saa vahvistuskoodia. Milloinkohan vika korjataan? Olisi kiva päästä taas ihmisten pariin, ja sopia jouluasioita.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Suishoo kirjoitti:
Olisi kiva päästä taas ihmisten pariin, ja sopia jouluasioita.

Onko niin, että nykyään ei pääse ihmisten pariin muualla kuin Facebokissa? Minä olen ollut aina siinä uskossa, että sähköposti, tapaaminen tai vaikka mobiiliverkkokin toimii. Soita tai tekstaa, kyllä jouluasiat järjestyy ilman Facebookiakin. 🙂
Valitettavasti kun kaikki ihmiset eivät ole kännykässäni saatikaan sähköpostissani. Toisekseen, tulee hieman kalliiksi ottaa yhteyttä ulkomailla asuviin ystäviin. Ja tapaaminenkin on vähän niin ja näin, kun suurin osa ystävistä joita nyt kaipailisin, asuu vähintään sen 300km päässä. Opiskelijalla kun ei oikein ole varaa siihen. Saati lentomatkaan Meksikoon tai Australiaan. Olisi vain kiva sopia joulukortti ja -pakettiasioista, kun olen jouluksi menossa muualle täältä.

Jos vika on tosiaan Saunalahden, se tulisi korjata. Vai näinkö vanhoja niitä asiakkaita halutaankin pois.. MIstähän hiivatista me oikein maksetaan jos kaikki ei toimi niinkuin pitää.
Käyttäjätaso 1
Tämä yllätti housut kintuissa, kun tuli luuri putsattua ja yritettyä päästä uudelleen sisälle. Täältä nyt sitten paljastuu, että vikatilanne on jo viikkoja päällä. Ei auttanut muu, kun joutui ottamaan koko tekstarivahvistuksen pois päältä. P.S. Senkin voi tänne lisätä, että puhelinnumeron vaihtaminenkaan ei onnistunut, koska toiseen numeroonkaan ei viestit tulleet perille - ja tämä toinen ei ole Saunalahden eikä Elisan liittymä...
Sain melkein viikko sitten jäähyä Facebookissa jostain kumman syystä, ja nyt minun pitäisi saada turvakoodi sieltä kännykääni. Mitään viestiä ei koskaan tullut perille, ei vaikka miten klikkaisi "Lähetä viesti uudestaan"-toimintoa. Onko se vika nyt Saunalahden liittymässä vai siellä Facebookissa?

Lähetin FB:n omien sivujen kautta yhden valituslomakkeen ja erikseen e-mailia, mihin vaadittiin valokuvaa passista. Kumpikin suoritettu, mutta ei, sieltä ei saa minkäänlaista vastausta mihinkään.

Alkaa turhauttamaan toden teolla.
Saunalahdella, koska Sonera ja DNA liittymiin viestit tulee normaalisti.  Ja esim Gmail textarivahvistus kyllä pelittää.
Mielenkiinolla odota sitä tavallista vastuunpakoilua.
Saunalahti voisi hoitaa sen asian kuntoon.
Sähköpostiin en moista vahvistusta pysty edes saamaan, koska minulla ei ole juuri nyt tunnuksia, missä päästä käsiksi asetuksiin. Tekstiviesti on ainoa mahdollinen muoto, enkä näe mahdollisuutena luoda uusia tunnuksia, sillä en todellakaan haluaisi menettää kaikkia kuvia ja viestejä mitä on vuodesta 2007 lähtien kertynyt.

Koittakaa siis korjata vika sieltä teidän päästänne, itsellekin FB on kuin yksi iso kalenteri, ja monta tapahtumaa on jo mennyt sivu suun.
Sama on ongelma. Paitsi että koneeni pitäisi olla tunnistetuissa laitteissa, en ole sitä luettelosta poistanut, voi tietenkin olla että olen vahingossa päivitellyt nettiselainta niin ettei fb enää tunnista.

Mutta ovatko viestiketjun aiemmat kirjoittajat onnistuneet ohittamaan ongelman?
Lisäyksenä vielä edelliseen,

tajusin vaihtaneeni liittymätyyppiä parin kuukauden sisällä. En muista olenko käyttänyt tunnistautumisviestiä liittymävaihdon jälkeen, en varmaankaan. Voisiko olla ongelma liittymän asetuksissa? Aapuaa.
Aiemmin ne viestit on tulleet minulle sekä prepaidiin, että myös latausliittymään. kaverilla on sama ongelma ihan laskutusliittymässä.
Auttaisi toki jos pääsisi tunnuksen asetuksiin käsiin, minne voisi vaihtaa vaikka tyttöystävän numeron oman tilalle, mutta ei. Kytky loppuu vuodenvaihteessa, taidan vaihtaa Saunalahdelta Soneraan kun kerta en saa sitä viestiä perille, eikä kukaan tunnu tekevän asialle mitään.

Te siellä ylemmällä taholla voisitte edes hieman tehdä työtänne ja valaista meitä että missä mennään, tämä ketju on kuitenkin pystytetty jo viikkoja sitten, ja parin viestin perusteella levitätte käsiänne.
Hemmetti. Laskutusliittymä mullakin. Laitoin facebookiin vikailmoituksen, vastauspostissa käskettiin perusohjeiden lisäksi:

- Jos olet vaihtanut operaattoria, mutta sinulla on yhä sama matkapuhelinnumero, kokeile lähettää tekstiviesti F annettuun numeroon niin yritämme tunnistaa operaattorisi.

Tuo viesti ei lähtenyt mun puhelimesta mihinkään. Onko teillä toiminut?

Entäpä olettako laittaneet henkkarikopiot?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Miksi kukaan haluaisi lähettää henkkarikopiot Facebookille?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Voin vakuuttaa, että asiaa selvitellään koko ajan ja pyritään saamaan ongelma korjattua, oli se nyt Saunalahden tai Facebookin päässä. Lupaan infota heti, jahka vain saan jotain lisätietoja tämän tilanteesta.
Hyvä,

onko hyötyä siitä että laitan teille vielä tarkemmat tiedot? Mun uusi, noin kuukausisitten voimaan tullut liittymätyyppi on Reilu, siinä tekstari ja puhelupaketit.

Mulla siis ei mene läpi "testiviesti", sillä logiikalla voisi kuvitella että saunalahden ja fb:n välillä ongelma ilmaantunut.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Puffff kirjoitti:

Hyvä,

onko hyötyä siitä että laitan teille vielä tarkemmat tiedot? Mun uusi, noin kuukausisitten voimaan tullut liittymätyyppi on Reilu, siinä tekstari ja puhelupaketit.

Mulla siis ei mene läpi "testiviesti", sillä logiikalla voisi kuvitella että saunalahden ja fb:n välillä ongelma ilmaantunut.


Hei laitapa ihmeessä, tietoa ei omasta mielestäni ole koskaan liikaa. Laitattaisitko tarkempia tietoja suoraan mulle vaikka yksityisviestillä?
Minen osaa käyttää tätä palstaa. Tarkoitukseni oli kysyä Riffeltä oletko kuullut facebookin puolelta mitään? Vastausta spostiisi?
Riffe kirjoitti:
Lähetin FB:n omien sivujen kautta yhden valituslomakkeen ja erikseen e-mailia, mihin vaadittiin valokuvaa passista. Kumpikin suoritettu, mutta ei, sieltä ei saa minkäänlaista vastausta mihinkään.Alkaa turhauttamaan toden teolla.

Alkaa todellakin turhauttamaan. Ja minähän en aijo laittaa Facebookille henkkarikopioitani, kun heidän tietoturvansa on mitä on. Enkä suosittele muitakaan tekemään niin. Facebook kuitenkin myy tiedot eteenpäin tai jotain, että mielummin lopetan sekä Saunalahden että Facebookin käytön kuin annan Facebookille henkkaritietojani.

karhal kirjoitti:
Mielenkiinolla odota sitä tavallista vastuunpakoilua.
Saunalahti voisi hoitaa sen asian kuntoon.

 Juu, olisi se kiva saada asia kuntoon. On se kumma nyky-yhteiskunnassa tämä vastuun pakoilu. Se on kumma miten nykyisin pakoillaan vastuuta (kaupassa kuin kaupassa, ketjussa kuin ketjussa) ja tiedottamista kartetaan kuin ruttoa. Mutta niinhän se on, että ei nykyään vanhoja asiakkaita haluta pitää, tiedottamattomuus on paras keino ajaa vanhat hyvät asiakkaat kilpailijan kassalle. Tämä kun ei ole kerran vuodessa tapahtuvaa sattumaa vaan pikemminkin kuukaisittain tapahtuvaa säännöllisyyttä.

Riffe kirjoitti:
Sähköpostiin en moista vahvistusta pysty edes saamaan, koska minulla ei ole juuri nyt tunnuksia, missä päästä käsiksi asetuksiin. Tekstiviesti on ainoa mahdollinen muoto, enkä näe mahdollisuutena luoda uusia tunnuksia, sillä en todellakaan haluaisi menettää kaikkia kuvia ja viestejä mitä on vuodesta 2007 lähtien kertynyt.

Koittakaa siis korjata vika sieltä teidän päästänne, itsellekin FB on kuin yksi iso kalenteri, ja monta tapahtumaa on jo mennyt sivu suun.

Minulla myös ei ole mahdollisuutta ottaa tekstiviestivahvistusta pois päältä kun en pääse sisälle Facebookiin. Minulla on myös paljon asioita, joita en haluaisi menettää pitkältä ajalta. Monelle muullekkin Facebook on varmasti iso kalenteri, kuten minulle. Ja myös  tietokirjanen.

Puffff kirjoitti:
Sama on ongelma. Paitsi että koneeni pitäisi olla tunnistetuissa laitteissa, en ole sitä luettelosta poistanut, voi tietenkin olla että olen vahingossa päivitellyt nettiselainta niin ettei fb enää tunnista.

Mutta ovatko viestiketjun aiemmat kirjoittajat onnistuneet ohittamaan ongelman?

 Puffff, onko sinulla aina kirjautuessasi tekstiviestivahvistus? Oletko tunnistanut jonkun muun laitteen, jolla voisit kirjautua sisälle? Itse käytän Facebookia omalta, äitini ja avopuolisoni läppäriltä. Jos olisin esimerkiksi yhden avopuolisoni tunnistetuista koneista jättänyt paikoilleen tunnistettujen laitteiden listaa putsatessa, niin olisin päässyt sitä kautta Facebook-tililleni ja muuttamaan asetuksia väliaikaisesti niin että poistan tekstiviestivahvistuksen ja näin olisin päässyt omalta koneeltani Facebookiin. Mutta minä kun turvallisuutta ajatellen poistin kaikki... Huoh.

Puffff kirjoitti:
tajusin vaihtaneeni liittymätyyppiä parin kuukauden sisällä. En muista olenko käyttänyt tunnistautumisviestiä liittymävaihdon jälkeen, en varmaankaan. Voisiko olla ongelma liittymän asetuksissa? Aapuaa.

- - - Mun uusi, noin kuukausisitten voimaan tullut liittymätyyppi on Reilu, siinä tekstari ja puhelupaketit.
Minäkin vaihdoin liittymäni kuukausi-kaksi sitten Otsosta Reiluun. Sen jälkeen ei ole Facebook toiminut (viimeisimpään pariin viikkoon siis, sen jälkeen kun olisin tarvinnut tekstiviestivahvistuksen).

Ilana kirjoitti:
Hei laitapa ihmeessä, tietoa ei omasta mielestäni ole koskaan liikaa. Laitattaisitko tarkempia tietoja suoraan mulle vaikka yksityisviestillä?
 Ilana, minäkin laitan sinulle yksityisviestillä lisätietoja!
Noni. Eli voisiko ongelma liittyä liittymätyypin vaihtumiseen? Voisko tällaisessa tilanteessa vaihtaaa takaisin, mitä konkreettiseti tapahtuu kun liittymä vaihtuu, arvoisa saunalahden edustaja, osaatteko sanoa?

Joku ne henkkarikopiot oli lähettänyt, toimiiko? Ystäväni on tehnyt saman gmailiin ja sai sähköpostinsa auki nopeasti. Eihän siihen muuta tarvitsisi kuin nimen ja kuvan ja syntymäajan, muun voi peittää, ne nyt löytyy jo fbstä, mutta olen samaa mieltä, en tahtoisi mäkään lähettää.

Mä en muista olenko kirjannut mitään muuta konetta tunnistetuksi, veikkaan että en, töissä jo koetin, muttei toiminut.

http://www5.sonera.fi/keskustele/viewtopic.php?f=98&t=8122

Osallistu keskusteluun