Vastattu

FTP salasanan vaihtaminen mahdotonta ?

  • 24 huhtikuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 2315 katselukerrat

Terve palsta, toivottavasti joku elisalla/saunalahdella lukee tätä.

Minulla on erittäin vanha, NIC aikakauden palvelu vuosikymmenien takaa, johon kuuluu kotisivutila. Olen luonnollisesti unohtanut FTP- eli unix tunnukseni ja yritin aktiivisesti löytää paikkaa josta voin sen vaihtaa. Pääsen sujuvasti elisa tunnuksella sisään, mutta mistään ei löydy toimivaa linkkiä, josta pääsee vaihtamaan FTP siirrossa tarvittavan salasanan.

Esimerkiksi sivulla:

http://asiakastuki.saunalahti.fi/aihe/sl-sahkoposti-kotisivut

on linkki "Muuttaa FTP-salasanaa", joka ei johda mihinkään, linkki osoittaa tyhjään (http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/343/#salasana). Kansiota 343 ei ole olemassa.

Mistä pääsen käsiksi FTP salasanaani. Käyttäjätunnus on muotoa: nnnnnn eli 6 numeroa ja sivut elävät edelleen osoitteessa: www.nic.fi/~danes

t: Epätoivoinen eksynyt sekä sivuillanne kahlaaja
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Vispi 24 huhtikuu 2014, 12:36

Nyt pitäisi onnistua tuon kolmannenkin tunnuksen hallinnointi Oma Saunalahdesta. Ja kiitokset tuosta toimimattomasta linkistä kertomisesta, laitoin jo asiasta korjauspyynnön eteenpäin. 🙂
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Oma.saunalahti:

 

Laajakaista ja internetpalvelut -> Unix-tunnukset -> Muokkaa tunnustietoja
Kiitos !

(Laittakaapas se linkki sieltä sivulta menemään vaikka suoraan tuohon paikkaan niin muutkaan ei eksy suohon):
http://asiakastuki.saunalahti.fi/aihe/sl-sahkoposti-kotisivut/
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Laajakaista ja internetpalvelut -> Unix-tunnukset -> Muokkaa tunnustietoja
Kannattaa huomioida, että tämä toiminto on useimmilta asiakkailta rikki.

Jos näin on, täytyy ensin tehdä vikailmoitus Oma Saunalahden toiminnasta. Sitten kun asiakkuutesi on korjattu, salasanan vaihto onnistuu.
Vähän rikki juu, minulla oli muistaakseni luotuna pari sähköpostilaatikkoa, jotka näkyivät tuossa unix tunnuslistassa. Näkyi siten kolme unix tunnusta, yhdellä oli lähes koko tila käytetty ja kahdella täydet 100MB vapaana. Luontipäivämäärät luokkaa 3/2000 ja 2/2001.

Ylimpänä on se varsinainen unix käyttäjätunnus, jonka dataan halusin päästä käsiksi, tässä tapauksessa 'danes'. Siinä ei ole 'Muokkaa tunnustietoja' linkkiä, mutta noiden "postilaatikoiden" kohdalla oli. Muutin salasanan niiden kahden kautta ja sen jälkeen pääsin sisälle esimerkiksi selaimella:

ftp://veskola1:<>@ftp.saunalahti.fi

Tämän jälkeen pääsin sisälle tuon käyttäjän (eli minun) sivutilaan, mutta tosiaan eihän ne kotisivun tavarat ole siellä vaan sen pääkäyttäjän (eli minun) tilassa.

Aika moisen sotkun ne ovat saaneet aikaan tämän kanssa, ja ihmisillä on dataa servereillä, johon ei mitenkään pääse käsiksi :(  En usko että mistän isosta ponnistuksesta olisi kyse tuon kuntoon laittamisessa.

...jaahans, vikailmoituksen tekeminen on tehty riittävän haastavaksi. Tässä tuhraantuu tietoliikenneinsinööriltä koko työpäivä tämän hoitamiseen 🙂
Käyttäjätaso 3
Nyt pitäisi onnistua tuon kolmannenkin tunnuksen hallinnointi Oma Saunalahdesta. Ja kiitokset tuosta toimimattomasta linkistä kertomisesta, laitoin jo asiasta korjauspyynnön eteenpäin. 🙂
Toimii ja kiitos nopeasta reagoinnista. 🙂
Moro,

Minulla sama ongelma kuin alkuperäisellä kysyjällä. Itselläni ei näy mitään tuolla "laajakaista yhteyksien" alla. Lukee vain että ei tilattua laajakaistaa.

Kuitenkin minulla on ne vanhat NIC aikaset unix tunnukset joihin sisältyi myös 5 eri tiliä/sähköpostiosoitetta.

Mutta en pääse niitä nyt mistään muokkaamaan.

t: Ile
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Laitatko
  • minulle profiilistani yksityisviestillä asiakastietosi, niin päästään tarkastamaan tilanteesi? 🙂
  • Osallistu keskusteluun