Kysymys

Harhaan johdettu!

  • 17 helmikuu 2009
  • 54 kommenttia
  • 1799 katselukerrat

Tein liittymän jatkosopimuksen(megaviestix) oma.saunalahden tarjouksella, kun lupasivat hyvittää vanhan puhelimen kaksi viimeistä kk maksua. Valitsin sitten uuden puhelimen (Nokia 6600 fold purple) joka luvattiin ilmoituksen mukaan 0€/kk. Eli maksaisin siis kuukaudessa sen 15.95 megaviesix:sistä sekä 0 € puhelimesta. Laitan selvyyden vuoksi vielä kuvankin.No nyt tuli sitten laskussa sellainen yllätys, että veloittavat minulta sitten sen puhelimen osuuden kerralla. Laitoinpa siitä sitten sähköpostia saunalahdelle ja vastaus oli seuraava:

Saunalahdelta ei ole missään vaiheessa saanut puhelin laitteita veloituksetta.
Olette valinneet uuden puhelimen tilauksen yhteydessä 0 euron kohdan,jolloin se
tarkoittaa,että puhelin veloitetaan kertaveloituksellisena eikä kuukausimaksulla.

Mikäli haluatte muuttaa puhelimenne laskutuksen kuukausimaksulliseksi
ilmoittaisitteko siitä vastaamalla tähän sähköpostiin.


Laitoin sitten viestiä vielä takaisin päin tuon samaisen kuvan kera ja sanoin etten ole missään vaiheessa valinnut mitään kertamaksuvaihtoehtoja. Mielestäni tuosta kuvasta tulee asia hyvinkin selväksi, olisinhan voinut laittaa toisen puhelimen tilaukseen esim. 10€ kk maksulla. Olisiko minun silloinkin pitänyt maksaa puhelin kertamaksulla? ja siihen vielä päällä 10€ kuukausimaksu 24 kuukautta ???

Onko muilla samansuuntaisia kokemuksia?

54 kommenttia

Joku bugi tuossa ilemisesti ollut?

Itse tuossa tilanteessa olisin ainakin ajtellut, ettei tuollainen 0 euroa/kk voi olla oikea...
Katsoin myös muutenkin noita tarjouksia ja se oli useilla muillakin kk-maksullisilla liittymillä saman hintainen, eli sen 0€. Onko muuten sitten niin että asiakas joutuu maksamaan saunalahden bugeista/mokista?
Käyttäjätaso 2

Katsoin myös muutenkin noita tarjouksia ja se oli useilla muillakin kk-maksullisilla liittymillä saman hintainen, eli sen 0 . Onko muuten sitten niin että asiakas joutuu maksamaan saunalahden bugeista/mokista?


Jos on selkeä virhe, ei kauppiaan tarvitse tuotteita tappiokseen myydä. Näin kuluttaja-asiamies on joskus kantansa sanonut.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Olen samoilla linjoilla JKK kanssa. Saunalahden kytkypuhelimia voi ostaa joko liittymänkuukausimaksu plus kuukausiveloitus eli esim. Totaali3G 39,95e+18e/kk yhteensä 57,95 kuten itselläni on. Toinen vaihto on ostaa puhelin kerralla ja maksaa pelkästä liittymämaksusta kuussa eli esim. 39,95e/kk Totaali3G ja puhelin maksetaan kerralla. Samalla tapaa näkyy tuo liittämäsi valintaikkuna jos menee ottamaan puhelinta kertamaksulla.

Lisäksi on aika selvää ettei puhelin voi olla ilmainen ja lisäksi toimitusehdoissa on ollut mainintaa puhelimen kuukausiveloituksista ja kertamaksusta.

Tässä tapauksessa olen Saunalahden puolella. Lisäksi kuten aiemmin mainittiin niin jos virhe on sellainen, että kuluttajan pitäisi ymmärtää siinä olevan virheen niin silloin hyvistystä ei saa. Esim. Gigantin lehdessä lukee "42 plasma tv nyt vain 79,9e niin on aika selvää, että hinnassa on tapahtunut virhe..
Olihan siinä yläpuolella maininta sopimuksen jatkamisesta 24kk.

Kerro minullekin sellainen operaattori joka antaa puhelimen ILMAISEKSI. En tarkoita tällä nyt soneran euron puhelimia.

Mikäli olet oikeustoimikelpoinen kaikin tavoin niin kyllä sinun olisi pitänyt ymmärtää että asiassa on virhe. Tässä tapauksessa olen hyvin jyrkästi sauniksen puolella.
On tässä sekin puoli toki, ettei alkuperäinen kysyjä ole kauhean perillä näistä "kytky-asioista" ja kyllähän sitä voi olettaa että puhelimen ilmaiseksi saa..

Ilmeisesti puhelin on kuitenkin jo otettu käyttöön`?

Ainakin siinä tapauksessa ettei puhelinta ole otettu käyttöön voisi saunalahden kanssa koittaa sopia palautuksesta, mikäli uudesta puhelimesta ei halua ruveta maksamaan...
Voihan kytkypuhelimen tieety myydä eteenpäin ja sitte valita itselle mieluisan mallin kunhan muistaa sitoutuvansa 24kk sauniksen asiakkaaksi.
Ymmärrän kyllä erittäin hyvin ettei puhelimia ilmaiseksi jaella, mutta, jos kyse on jonkun näköisestä saunalahden ongelmasta, niin eikö saunalahti ole kuitenkin velvollinen asiasta tiedottamaan, vai oletteko kaikki sitä mieltä että kauppias saa ilmoitella aivan kuinka huvittaa ja asiakas vain joutuu siihen tyytymään?

On aika idioottimaista kuvitella että  tuosta ilmoituksestakaan saisi sellaista kuvaa että  Hinta 15.95 + 0 = 15.95e/kk tarkoittaa että puhelin ei maksa mitään.


No mitä se sitten tarkoittaa? 🙂 sitä minä vain yritän sanoa etten todellakaan ole missään vaiheessa valinnut kertamaksuvaihtoehtoa. tuo sivu tuli automaattisesti kun jatkoin tilaustani.


On aika idioottimaista kuvitella että  tuosta ilmoituksestakaan saisi sellaista kuvaa että  Hinta 15.95 + 0 = 15.95e/kk tarkoittaa että puhelin ei maksa mitään.


No mitä se sitten tarkoittaa? 🙂 sitä minä vain yritän sanoa etten todellakaan ole missään vaiheessa valinnut kertamaksuvaihtoehtoa. tuo sivu tuli automaattisesti kun jatkoin tilaustani.


Eikö Sauniksen aspa jo tarjoutunut vaihtamaan sen kuukausimaksulliseen? näin ainakin ymmärsin sauniksen postista jonka olit laittanut palstalle.
Joo! kyllähän se tarjosi ja ei kai tässä muutakaan vaihtoehtoa ole. Mutta suoraan sanoen ottaa vaan päähän kun asiasta ei sen kummemmin tiedotettu, vaan asiat selviää vasta pitkän ajan kuluttua, kun on kerennyt ottamaan puhelimenkin käyttöön 😞 . En pitänyt asiaa silloin kovinkaan ihmeellisenä kun nyt on tullut nähtyä noita tarjouksia ja toisinaan puhelimet ovat olleet käsittämättömän halpoja. ihmetyttää vain tuo kun en päässyt jatkamaan sopimustani ilman että valitsisin puhelimn, joten luonnollisestikkin katsoin että kun kerta on "ilmainen puhelin" niin otetaanpa se sitten 🙂
Näytin tuolta saunalahden sivuilta tarjouksia myös tuttavilleni(tämä tarkoittaa että se "bugi" kesti useita päiviä) jotka olivat myöskin kiinnostuneita ottamaan saunalahden liittymän(en siis ollut ainoa idiootti joka uskoi tuon) odotin myöskin tilauksen tekemistä seuraavaan päivään, en siis suinpäin tilannut, vaan harkitsin asiaa jo ihan senkin takia, kun asun alueella jolle on luvattu 3g yhteyksiä, mutta jota ei ole kuulunut, nyt kuitenkin kesäksi lupasivat 🙂 tämä on muutenkin ainut EDGE yhteyden tarjoaja täällä. Eikä se nyt niin tavatonta ole että palvelun tarjoajat antavat "ilmaiseksi" tuotteita (mokkulat, adsl-modeemi, digiboxi ym. kunhan vain sitoudut sen 24kk) Kiitos vaan teidän tuestanne, tässä taas näkee kuinka punainen lammaskansa onkaan kyseessä. herrat rötöstelee ja kansa kumartelee.
valitettavasti jos on tulkinnan mahdollisuutta tekstissä niin ihmisen tapa on ajatella se "kotiinpäin". Et ole ainoa tuon suhteen. Jos tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta niin se tuskin on totta... Asian voi aina tarkistaa aspasta. Turhaa ärhentelet meille palstalaisille, voit ihan vapaasti riidellä asiasta Saunalahden kanssa.
Olethan sinä valinnut kertamaksun valitsemalla nimenomaan sen vaihtoehdon laittamalla täpin sellaiseen vaihtoehtoon jossa puhelimen osuutta ei makseta kuukausittain joka automaattisesti tarkoittaa sitä että maksu veloitetaan kerralla.

Sitä minä yritän sanoa että kun ei vaan ollut muita mahdollisuuksia kuin se 0€ . kyllähän tuolla nyt on mahdollisuus valita onko kerta vai kk maksulla. Se sama hinta oli nimittäin saunalahden toisellakin sivulla, eikä sieläkään muusta silloin puhuttu. asia mistä minä olen pettynyt on se että saunalahti ei ilmoittanut esim. tiedotteissaan että ongelmia palvelussa ja puhelin ei todellakaan ole 0€ hintaan. Minun puolestani asia on loppuunkäsitelty, kun tuntuu ettei saa asiaa perille. hyvät jatkot 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Ilmoituksen asu on sellainen että ensin mainittu liittymän osuus ja sitten se miten paljon kuukaudessa haluaa maksaa puhelimen osuutta.


Mutta missä siellä mainitaan puhelimen kertamaksu? Taitaa puuttua, eli jälleen kerran virheellinen hintamerkintä.


Kerro minullekin sellainen operaattori joka antaa puhelimen ILMAISEKSI.


No esimerkiksi Saunalahti. 100 - 200 euron arvoisia Nettitikkuja jaellaan ilmaiseksi määräaikaisten sopimusten solmijoille.


Kerro minullekin sellainen operaattori joka antaa puhelimen ILMAISEKSI.

No esimerkiksi Saunalahti. 100 - 200 euron arvoisia Nettitikkuja jaellaan ilmaiseksi määräaikaisten sopimusten solmijoille.


Kuten mainitsit kyseessä on NETTITIKKU, EI PUHELIN.
En tarkoita nyt soneran euron puhelimia vaan sellaistamitä idioottiko oli hakennut. ilman sitoumuksia (?) puhelin taskuun operaattorilta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ilman sitoumuksia? Eiköhän Idioottiko ollut tietoinen että kyseeessä on uusi 24 kk määräaikainen sopimus. Puhelimen hinta vain tuli hänelle yllätyksenä, kun sitä ei tuolla tilaussivulla mainittu.

Ja tikku tai puhelin, 3G kytkyjä kumpainenkin. Jos operaattorilta saa satasen tikun "kaupan päälle", ei ole mitään syytä olettaa etteikö myös satasen puhelin voisi olla vastaavanlaisessa tarjouksessa. Ei kuluttajan nyt sentään kristallipalloa tarvitse omistaa nähdäkseen sopimukseen kuuluvat maksut.
Oma.saunalahden toiminnassa tuntuu olevan turhan paljon virheellisyyksiä. Itse tein vastaavan tilauksen kohdasta "Sopimuksen jatkaminen" noin kuukausi sitten. Sopimuksen pituus (24 kk) näkyi kyllä heti oikein ja siitä tuli myös pian vahvistus paperilla. Sen jälkeen ei kuulunutkaan mitään, kunnes katsoin muutama päivä sitten tulevaa laskuani oma.saunalahdessa. Luvattua kahden viimeisen kuukausimaksun hyvitystä (2 x 15 eur) nykyisestä puhelimesta ei laskulla ollut. Sitten kaksi sähköpostikyselyä asiakaspalveluun, josta sain eilen vastauksen, että tilaukseni oli "jumittunut". Asia luvattiin korjata seuraavassa laskussa ja uusi puhelin lähettää mahdollisimman pian. Sitä nyt odottelen - ei vielä tänään näkynyt seurannassa. Tilattu puhelin ei ollut kylläkään "ilmainen", mutta edullinen silloin. Nyt yli kaksi kertaa kalliimpi!

Ilman sitoumuksia? Eiköhän Idioottiko ollut tietoinen että kyseeessä on uusi 24 kk määräaikainen sopimus. Puhelimen hinta vain tuli hänelle yllätyksenä, kun sitä ei tuolla tilaussivulla mainittu.

Ja tikku tai puhelin, 3G kytkyjä kumpainenkin. Jos operaattorilta saa satasen tikun "kaupan päälle", ei ole mitään syytä olettaa etteikö myös satasen puhelin voisi olla vastaavanlaisessa tarjouksessa.


herää kysymys: oliko niin kiire ettei asiaa mistään kerennyt tarkistaa? tosin kertoi nukkuneen yön yli mutta kuten aiemmin jo kerroin ihmisen mieli vetää kotiinpäin aina ja jos tarjous on liian hyvä ollakseen totta niin jotain on yleensä A) jäänyt lukematta 😎 huomioimatta C) ajattelee liian optimistisesti.

Aika paljon on ollut saunalahdella nyt puhelintarjouksia, mainittakoon  asia lieventävänä seikkana, silloin aina riski ymmärtää asia väärin kasvaa. Saunalahden "normitarjous" sopimuksen jatkamisesta on ollut 2kk:n maksun hyvittäminen mutta loput 22kk tulevat ihan normaalisti. Fakta on myös se että sivustolla on ollut virheitä eri asioiden suhteen.

oletettavasti (?) johon vain idioottiko voi vastata on se oliko jokin valikko, täppi tai rasti väärässä paikassa.

Luvattua kahden viimeisen kuukausimaksun hyvitystä (2 x 15 eur) nykyisestä puhelimesta ei laskulla ollut. Sitten kaksi sähköpostikyselyä asiakaspalveluun, josta sain eilen vastauksen, että tilaukseni oli "jumittunut". Asia luvattiin korjata seuraavassa laskussa ja uusi puhelin lähettää mahdollisimman pian. Sitä nyt odottelen - ei vielä tänään näkynyt seurannassa. Tilattu puhelin ei ollut kylläkään "ilmainen", mutta edullinen silloin. Nyt yli kaksi kertaa kalliimpi!Kun olet tilannut puhelimen tarjouksesta niin tietys olet oikeutettu siihen hintaan sekä kuukausimaksujen (2kpl) hyvitykseen. Aika monesti Saunalahden systeemi petää silloin kun tarjousruuhka iskee päälle.
Käyttäjätaso 2
No esimerkiksi Saunalahti. 100 - 200 euron arvoisia Nettitikkuja jaellaan ilmaiseksi määräaikaisten sopimusten solmijoille.


Suositushinta 299 euroa!    😉

Suositushinta 299 euroa!    ;D


Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo suositushinta oikein määräytyy... Aika monen tuotteen suhteen suositushinta vaikuttaa hatusta vedetyltä...
onneksi minäkin pääsin nätisti posi emo-elisan asiakkuudesta aikanaan... vieläkin olen tyytyväinen ratkaisusta. 😃 😉 😎
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3


Suositushinta 299 euroa!    ;D


Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo suositushinta oikein määräytyy... Aika monen tuotteen suhteen suositushinta vaikuttaa hatusta vedetyltä...


Kyllä ne on ihan valmistajan anmilta listoilta.  😉

Kyllä ne on ihan valmistajan anmilta listoilta.  ;)


Joita ei yksikään myyjä taida edes käyttää (joka haluaa laitteita myydä).

Osallistu keskusteluun