Kysymys

Huawei B593u/B593s ?

 • 9 tammikuu 2015
 • 4 kommenttia
 • 3623 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
 • OmaYhteisön luottojäsen
 • 837 kommenttia
Kun nykyinen määräaikainen sopimus (Saunalahti tuplalaajakaista) päättyy loppuvuodesta, tulee ajankohtaiseksi miettiä mökin Vahti Liven tarvitsemaa mobiililaajakaistaa. Tikkuun E353 ei saane nopeampaa (1 MB) yhteyttä eikä uutta tikkua kuulemma enää myydä käytettäväksi esim. WNAP4g:ssä, joka kaiken lisäksi vaatisi mahdollisesti päivityksiä ko. mahdollisen tikun hyväksymisen osalta.

Vaatimuksia hankittavalle laitteelle:

1) Katolla olevaa 3G-antennia tulee voida käyttää, "tapit eivät riitä!

2) Vähintään 2 LAN-porttia oltava, kameran ja kannettavaa varten paikalla ollessamme.

3) Varmasti käytettävissä vain 3G.

Katse kääntyy Huawei B593 -reitittimen puoleen.

Tutkailtuani reititintä koskevia asioita 4g-antennit (entinen 3g-antennit) -yrityksen sivuilta, olen ollut saavinani selville seuraavaa:

1. Kumpi malli s vai u?  Ilmeisesti tuo Saunalahden/Elisan myymä laite on s-mallia, em. verkkosivujen mukaan u-malli olisi  aikaisemmin myyty malli.

2. Onko purkin takana olevat antenniplugit (naaras-SMA) saman kokoiset, kuin noissa 3g-antennien kaapeleissa olevat SMAt, vai tarvitaanko jokin välikappale? Taas em. sivujen mukaan mitään välikappaleita ei tarvita, vaan esimerkiksi 3g-antennikaapelin SMA-liitäntä käy sellaisenaan liitettäväksi.

3) Antennista tuleva kaapeliko yhdistetään takaa katsoen oikean puoleiseen reitittimen SMA-liittymään? Elisan sivujen mukaan näin, mutta 4g-antennit-sivujen mukaan takaa katsoen vasemmanpuoleiseen liittimeen. Kumpihan lienee, vai onko tuo niin nokon nuukaa?

4) Jätetäänkö vasen tyhjäksi vai toinen tapeista paikalle?  Ei mainintaa, viisainta saattaa olla käyttämättä kanta eri tyypin antennia?

Tässä nyt alustavia kysymyksiä, loput taidan aikanaan hoitaa Elisa Shopissa? On se vaan mukavaa, että jostain löytää tarkentavaa kirjallistakin tietoa...

.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
1. vastaus on S-malli.

Minullakaan ei ole tarkempaa tietoa näistä muista ja lähettyvillä ei ole edes kyseistä laitetta.

Apuja muilta?
 • on mun nykyinen luottomies, kun asia koskee 3G/4G laitteita 🙂
 • Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki
  Jaksuu kirjoitti:
  1. vastaus on S-malli.

  Minullakaan ei ole tarkempaa tietoa näistä muista ja lähettyvillä ei ole edes kyseistä laitetta.

  Apuja muilta? @KoTe60 on mun nykyinen luottomies, kun asia koskee 3G/4G laitteita :)

  Kiitos vastauksesta!

  1. OK.

  2. Kun menen mökille, otan yhden jatkopalan antennikaapelia ja käyn testaamassa Elisa shopissa kauppareissulla, sittenhän tuon tietää, pitääkö 4gt-antennin väite paikkansa.

  3-4. Vasen-oikea kysymykseen ei shopissa osattu vastata, sekin selvinnee kokeilemalla...

  Kun tuollaisen purkin mahdollisesti käy shopista hakemassa, paljonko joutuu itse konfiguroimaan/määrittelemään sitä, vai toimiiko sellaisenaan paikoilleen asennettuna ja piuhat kiinnitettyinä. Eli ovatko kaikki Saunalahden/Elisan liittymien käytössä tarvittavat määrittelyt valmiina - teko-ohjeet sinänsä kyllä näyttävät selviltä.

  Mutta tuo ulkoinen antenni. Shopissa todettiin, ettei heillä ole tietokonetta käytössä tehdä tuota. Se pitää siten itse määritellä, sinänsä helpon tuntuinen homma. Mutta mielenkiintoinen sikäli, että pitää tehdä täällä kotona Helsingissä, sillä mökillä tarvitsen ulkoista antennia päästäkseni haluttuun osoitteeseen tekemään ulkoisen antennin käyttöönottoa koskevan määrittelyn :smileyazn:
  Käyttäjätaso 6
  B593:ssa täytyy ainakin lisäantennit aktivoida erikseen käyttöön reitittimen omasta lähihallinasta.

  Ohjeet löytyypi suoraan täältä :)
  Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki
  Kävin sitten viime viikolla ostamassa tuollaisen B593s-22 reitittimen ja toin sen tänään tänne mökille. Liitin sen reitittimeksi Vahti Live-järjestelmääni. Määrittelin ainoastaan ulkoisen antennin käytön. Tässä mallissa tosin oli kolme vaihtoehtoa, automaattinen, ulkoinen ja sisäinen. En tiedä, olisiko vaihtoehdolla automaattinen toiminut, mutta valitsin kiinteästi ulkoisen.

  Tämän jälkeen purkki oli "laakin peli", alkoi toimia ongelmitta ja tuntuu kokeilemani virtaboottikin etäkomentona toimivan. Myös WLAN toimii tabletin ja kännykän yhteyskanavana.

  Mökki on 3G-alueella ja katolla on erillinen (pakollinen!!!)  harava. Kenttää on vain yhden pylvään verran, palvelun tila on "kelvollinen", RSCP ja RSSI ovat siinä -83 - -89,  ja ECIO -8 - -12 eli eivät mitenkään mainioita. DLOAD parhaimmillaan 2,5 MB ja ULOAD parhaimmillaan 1,6 MB, liittymä Saunalahden 3G. Paremmat arvot edellyttäisivät joko toimenpiteitä Elisan osalta kenttävoimakkuudessa tai itselleni katolle julmetusti tehokkaamman suuntaavan antennin - tai molempia.

  Näillä arvoilla ei tosiaan katsella elokuvia tai pelata pelejä, mutta ei ole tarkoituskaan. Riittävät vallan mainiosti Live-kameran n. 0,5 MB ULOAD tarpeeseen ja sähköpostin lukemiseen ja netissä surfailuunkin.

  Kun on puuskainen tuuli kohtisuoraan mökin ja tukiaseman välistä linjaa kohden, taipuvat kuusenlatvat saavat joskus 4G-kuuluvuuteen yhden tähden, joka tosin katoaa, kun latvat taas palautuvat ennalleen :smileyazn:. Eli semmoinen 4G, en edes yritä.

  Pari havaintoa:

  Jostain Elisan teksteistä onnistuin joskus löytämään maininnan, että 3G antenni tulee liittää takaa katsoen oikeanpuoleiseen SMA-liittimeen, kokeilin, punaista näytti niin pitkään, etten jaksanut enempää odotella. Kokeilin sitten 3G/4G-antennit.fi sivuilta löytämäni mainion ohjeistuksen mukaista liittämistä takaa katsoen vasemmanpuoleiseen SMA-liittimeen ja kenttä tuli nopeasti tuo edellä mainitsemani verran.

  Toinen tuon firman neuvo on se, että Saunalahti/Elisa -yhteydessä tulisi kruksata datasiirto verkkovierailussa käyttöön otettavaksi. Purkissa tuo ei ollut käyttöön ruksattu, enkä myöskään  itse tuota tehnyt. Siitä huolimatta data tuntuu liikkuvan, kameran kuvaa tulee, sähköposteja voi lukea, yms. Ovatko em. firmat jo niin kiinteästi "naimisissa", ettei tuota tarvitse tehdä, ainakaan paikalla ollen reitittimeen kaapelilla liitettyä kannettavaa käyttäessäni. Ei myös noilla WLAN -laitteilla.

  Osallistu keskusteluun