Kysymys

Identiteettivarkaus?

  • 4 joulukuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 613 katselukerrat

Minulle yritettiin soittaa ulkomaisesta numerosta, johon en vastannut. Vastaajaan jätettiin automaattinen viesti, joka ilmoitti olevansa Apple-tuesta ja soittavansa uudestaan. Numero oli +353212381341. Onko kellään kokemusta tai tietoa onko numero oikeasti Apple-tuen numero?
Viesti vastaajaan oli suomeksi vaikka numero on Irlantiin.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Oletko ollut yhteydessä Applen tukeen jonkin asian tiimoilta? Jos et, huijausta tuo on..
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Numero oli +353212381341. Onko kellään kokemusta tai tietoa onko numero oikeasti Apple-tuen numero?
Pikaisen googletuksen perusteella kyseessä todellakin on Applen tukinumero. Jos olet Applen tuen kanssa asioinut, kannattaa sitten varmastikin vain odottaa, että soittavat lupauksensa mukaisesti uudestaan.
Kannattaa pitää mielessä, että numero voi olla myös väärennetty. Tällainen tekniikka on kuulemma olemassa.
Applen tuki soittaa yleensä suomeen irlannista ja tämänhän iphone näyttää puhelimen näytössä kun puhelu tulee ja yleensä varataan soittoaika etukäteen.Tosin tämän vuoden keväällä oli liikkeellä huijauspuheluita jotka tulivat suomeen irlannista dublinista myös,siis samasta paikasta.Itse jouduin tuohon ajankohtaan juuri olemaan applen tuleen yhteydessä,enkä vastannut yhteenkään ulkomaan puheluun sen jälkeen koska yhteen irlannin dublinista tulleeseen puheluun vastasin ja toisessa päässä oli englantia puhuva nainen ja vastaamiseni jälkeen alkoi kuulua kovaa taustamusiikkia jonka jälkeen lopetin puhelun samantien ja laitoin estolistalle numeron.Operaattorin olin asiasta yhteydessä,asiaan ei kuitenkaan suhtauduttu tarvittavalla vakavuudella niin vaihdoin operaattoria.Mitään viestejä ei vastaajaan koskaan jätetty,eikä lisäkuluja puhelinlaskuun tullut.Kannattaa myös katsoa sivusto "kuka soitti" tai ihan googlata numero.

Osallistu keskusteluun