Kysymys

iPad jumiutuu sovelluksesta poistuttaessa

  • 18 heinäkuu 2013
  • 3 kommenttia
  • 1590 katselukerrat

Terve,

iPad 3 iOS versiolla 6.1.2 jumiutuu kun Elisa Kirja sovelluksesta poistutaan. Koko laite jumiutuu parin minuutin ajaksi täysin. Yleensä tästä jumiutumisesta palaudutaan mutta joskus laite menee niin jumiin, että on tehtävä hard reset painamalla koti-nappia ja virtanappia samaan aikaan.

Otin tästä jumiutumisesta vielä videonkin joka on nähtävissä osoitteessa http://nago.1g.fi/kuvat/elisa_kirja.m4v

En ilmeisesti ole tämän ongelman kanssa yksin, sillä appstoren kommenteissakin oli valitettu samasta asiasta.

Luokittelisin tämän ongelman melkoisen kriittiseksi, joten toivoisin pikaista korjausta.

3 kommenttia

Tarkennuksena vielä sellainen, että ohjelmasta poistuttaessa kotivalikkoon laite toimii vielä moitteettomasti. Mutta heti kun siirryt toiseen ohjelmaan niin laite jumiutuu.
Käyttäjätaso 3
Moi vkivinie!

Tervetuloa Palstalle!

Ongelma ei tietääkseni ole kovin yleinen. Kirjasta löytyy tuoreempi versio 1.6.3, jossa on korjattu useampia edellisen version bugeja. Suosittelen alkuun päivittämistä uudempaan versioon ja uudelleenasennusta, jos päivittäminen ei auta.
Moi,

Elisa Kirjan uusin versio 1.6.3 on ollut käytössäni koko ajan. Vastahan eilen koko ohjelman asensin ja ensimmäisen kirjani ostin. Testasin myös tänään Elisa Kirjaa työkaverini iPad 3:lla jossa on yhden version uudempi iOS versio (6.1.3) kuin itselläni. Sama ongelma siinäkin.

Siihen en voi ottaa kantaa onko ongelma yleinen vai ei, mutta nyt on testattu kahdella eri iPad 3 laitteella joissa vieläpä eri iOS versio ja molemmissa sovelluksenne vetää laitteen käyttökelvottomaan tilaan sovelluksesta poistettaessa. Luulisi, että teillä olisi jonkinlaista laaduntarkkailua kun ohjelmistoanne kehitätte. En ole koskaan ennen App storessa törmännyt sovellukseen joka jumiuttaa koko laitteen täydellisesti niin, että sen joutuu käynnistämään uudelleen. Käsittääkseni Applella on aika tarkka laaduntarkkailu siinä millaisia sovelluksia he hyväksyvät sovelluskauppaansa, joten jos ette saa sovellustanne korjattua, niin pitää varmaan ottaa Appleen yhteyttä, että heidän kaupassaan on sovellus joka jumiuttaa käyttäjien laitteet. Vastaavissa tilanteissa on paljon mitättömimmistäkin ongelmista sovelluksia poistettu App storesta, joten jo ihan sen takia kannattaa ottaa tämä ongelma vakavasti. Tässähän voi käyttäjä pahimmassa tapauksessa menettää laitteessaan tallentamattomia tietoja kun sovelluksenne jumiuttaa laitteen niin, että sen joutuu käynnistämään uudelleen.

Ikävästi tuntuu olevan nykyään sovelluskehittäjillä välinpitämätön asenne sovellusten ongelmia kohtaan. Tämä on nähtävissä varsinkin Android puolella jossa kauppapaikan laaduntarkkailu ei ole niin tiukkaa kuin Appella.

Osallistu keskusteluun