Vastattu

Kapulanvaihto

  • 30 joulukuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 641 katselukerrat

Hei,

Jos haluaa antaa nykyisen puhelimen kapulanvaidossa samalla kun ostaa uuden. Tarvitseeko nykyinen puhelin jättää samantien liikkeeseen vai voiko sen vielä viedä kotiin jotta saa tiedot siirrettyä uuteen puhelimeen?

-henri
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 30 joulukuu 2017, 15:32

Mikä se vanha puhelin on? Entäpä uusi, jota olet ostamassa.

Kannattaa huomioida se, että Google-, Microsoft- ja Apple -tiliin synkronoituu automaattisesti yllättävän paljon tietoa. Näistä tiedoista ainakin osa on siirrettävissä alustasta/laitteesta toiseen pilvipalveluiden avulla, etkä välttämättä edes tarvitse vanhaa puhelintasi lainkaan.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Kyllä! Jos meinaa antaa niin pitää antaa, jotta olisi antanut. Muuten on jättänyt antamatta. Kun et siis kuitenkaan halua antaa, niin osta antamatta. Varaudu siihen että rahaan vaihdettaessakin halutaan se vaihdon välineenä oleva raha ihan oikeasti.
Kuinka moni kokeilemasi kauppa toimii niin että sinne luvataan tuoda maksuväline joskus myöhemmin? Kyllä se käteisellä ostettava tuotekin jää todennäköisesti ilman maksua saamatta. Setelitukon vieminen kotiin ei lohduta kauppiasta, jolta varastit ilman maksua.
Molemmat antavat vaihtokaupassa, tai sitten ei ole vaihtokauppaa tapahtumassakaan.
Kummallinen käsitys että Samalla antaminen ja Kotiin vieminen olisivat mielestäsi väännettävissä samaksi asiaksi. Ei, ne eivät ole sama asia vaan päinvastaisia asioita. Jos puhelimesi on kotona et ole antanut sitä kenellekään liikkeessä maksuksi.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mikä se vanha puhelin on? Entäpä uusi, jota olet ostamassa.

Kannattaa huomioida se, että Google-, Microsoft- ja Apple -tiliin synkronoituu automaattisesti yllättävän paljon tietoa. Näistä tiedoista ainakin osa on siirrettävissä alustasta/laitteesta toiseen pilvipalveluiden avulla, etkä välttämättä edes tarvitse vanhaa puhelintasi lainkaan.
Palataanpa vanhaan aiheeseen sillä tämä oli itse asiassa itselle ajankohtainen kysymys ja lopulta este kapulanvaihto-ohjelman käytölle.

Puhelimissa on isolla osalla käyttäjistä nykypäivänä vahvan tunnistautumisen sovelluksia, niiden tärkeiden valokuvien jne lisäksi. On käytännössä mahdotonta luopua puhelimesta ilman että pääsee siirtämään sisällön luotettavasti uuteen laitteeseen, tarkistamaan että kaikki toimii uudella laitteella ja samalla pitäen ns. turvattoman ajan mahdollisimman lyhyenä kun MFA laite on poissa käytöstä. Lisäksi kun nuo pilvipalvelut eivät aina toimi täysin ongelmitta, niihin varmistuva tieto on vajavaista ja moni valmistaja tarjoaa sen tueksi ns. siirtosovellusta jolla helpotetaan vanhasta luurista uuteen siirtymistä, mutta vaatien että molemmat puhelimet ovat käsillä samaan aikaan.

Koska Kaisu5:n trollahtavassa kommentissa sanottu pointti vaihdon välineestä on kuitenkin pätevä niin ehdottaisin että joko vaihto-ohjelmaa laajennetaan puhelimien ulkopuolelle, esim. langattomiin kuulokkeisiin tai myöhemmin palauttaminen annetaan vaihtoehdoksi ainoastaan kuukausimaksullisen maksutavan valitsijalle. Jos puhelin on muuta kuin luvattu tai se ei koskaan palaudu niin hyvityksen osuus kuukausimaksusta yksinkertaisesti poistetaan, sitten maksetaan se uusi puhelin täysihintaisena ilman hyvitystä.
Huom, kilpailijalla tämä ohjelma toimii toisin, siellä puhelimen palauttamisesta saa lahjakortin verkkokauppaan jolla voi ostaa vaikka ne bluetooth kuulokkeet...

Näin päästäisiin kierrättämään nuo vanhat laitteet kaapin perukoilta käyttöön, mutta samalla palveltaisiin asiakasta, ei aiheutettaisi tietojen menetystä ja heikennettäisi kulutajan tietoturvaa tarpeetta.
Käyttäjätaso 4
Kiitos hyvistä huomioista TKV 🙂

Laitoin mietteitäsi ja toiveitasi eteenpäin tuon Kapulanvaihdon suhteen.

Osallistu keskusteluun